[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 395
8 606
113
Úgy néz ki a Renault eladja AvtoVAZ részesedését:

 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Két szankció és világháborús fenyegetés között...
 
  • Vicces
Reactions: amper and Renitens

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
353
2 110
93
Mi a fene ez a hülyeség? A magyar jobber megmondóemberek annyira féltik a ruszkiktól kapott fizetést, hogy már azt is kitalálták, hogy a SZOVJET hadsereg csak ukránokból állt?
Tudod csak azért írtam mert ment a vita Orosz meg Szovjet s nem tudták hova tenni a dolgot, vagyis viccnek szántam. Erre te like olás helyett beleálltál, "jobber megmondóemberek", Akkor legyen komoly javítok 56-ban Ukránok és Románok jöttek Szovjet hadsereg néven rendet rakni. Amúgy a Google a barátod tudni kell használni, de segítek a link a Hadtörténeti Intézet és múzeum kiadása, remélem like olod a hsz-t

itt
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 914
16 843
113
"Az ukrán védelmi minisztérium szerint "imperializmus" az az orosz terv, hogy átvegyék az ellenőrzést Kelet- és Dél-Ukrajna felett.

Elnézést, de Biden megígérte, hogy visszaküldi Oroszországot a 19. századba, tehát az ő tervét hajtják végre." :)
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
A narancs-fekete felfestés szimbolizálja(Szent György szalag):
moscow-russia-may-bmp-infantry-fighting-vehicles-berezhok-combat-module-parade-honor-th-anniversary-221170656.jpg
Köszi.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Tudod csak azért írtam mert ment a vita Orosz meg Szovjet s nem tudták hova tenni a dolgot, vagyis viccnek szántam. Erre te like olás helyett beleálltál, "jobber megmondóemberek", Akkor legyen komoly javítok 56-ban Ukránok és Románok jöttek Szovjet hadsereg néven rendet rakni. Amúgy a Google a barátod tudni kell használni, de segítek a link a Hadtörténeti Intézet és múzeum kiadása, remélem like olod a hsz-t

itt
romanok nem jottek, romania felol jottek a link szerint amit megadtal, kimasolom.


Romániából pedig a 33. gárda-gépesített hadosztályt csoportosították át. Ezek az erők összesen 31 550 katonával, 1130 harckocsival és önjáró löveggel, 615 löveggel és aknavetővel, 185 légvédelmi löveggel, 380 páncélozott szállító járművel és 3930 gépjárművel rendelkeztek. A Magyarországon állomásoz

a szovjetunio tamadott meg bennunket nem romani es nem ukrajna.

a szovjet hadsergeben legnagyobb szamban KAZAHok voltak ha mar valakit ki kell emelni, de ez ertelmetlen, mert nem voltak nemzetisegek, ez egy birodalmi hadero volt aki elfoglalt bennunket akkor.
 
  • Vicces
Reactions: Határőr Attila

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 914
16 843
113
⚡️‼️A CNN forrásai szerint a Fehér Ház nem készül az amerikai nagykövetség visszaköltözésére Kijevbe

A forrásaik szerint a külügyminisztérium aggódik amiatt, hogy az amerikai nagykövetség a rakétacsapások egyik célpontja lehet. És amíg ez a fenyegetés fennáll, a nagykövetség nem fog visszatérni Kijevbe.

Egyszerűen nem bíznak abban, hogy nem kell majd ismét rohamtempóban menekülniük Kijevből. Az európai diplomáciai missziókat utasították, hogy térjenek vissza, hogy politikai és pszichológiai támogatást teremtsenek.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
596
2 542
93
Franciaország először ismeri el, hogy Ukrajnának MILAN páncéltörő rendszereket és Caesar önjáró ágyúkat küldött
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
616
2 109
93
Ezt most teljesen komolyan irtad? o_O
Miért, csak ő szórakozhat? :)
Gondoltam, átment az irónia elsőre is, de a futógörgős válaszánál én is elbizonytalanodtam, hogy egy autistába kötöttem bele (?). Ugye nem? Korábbi dolgai alapján nem tűnik annak egyáltalán.

Végül is, ha egy óvodás megpróbálná fejből a Szent György-szalagot lerajzolni, az is ilyen lenne valószínűleg. Akinek nem tűnik fel a különbség a gumikkal megtámogatott BMP-maradékon lévő kézzel festett valami és az utána pl. még be is linkelt fotón lévő valódi győzelmi jelzések között, annak, lehet el kell mennie szemészhez.
Tudod, special forces és 'special forces'. Nem mindegy, bár mindkettő menő.

Mindegy, ne foglalkozzatok velem, gáz a humorom és nehéz hetem is volt. :(
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Régebben volt egy ilyen vicc:
-Mely országokkal határos Oroszország?
-Amelyikkel csak akarják...

Szóval Moldáviával és Romániával szeretnének szomszédok lenni.

 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Nem értem miről beszélnek. De elég durva lehetett, ha a katona kézbe vette a fegyverét és azzal hátrált!
a katona csavo illegalisan elkeritett maganak egy kocsibeallot kijevben
a szomszedjai szova tettek ezt, ismertek, leszartak hogy katona, mert kozteruletet keritett el es szova tettek ezt neki mivel ismerik.
ja a csavo mar nem is katona le kellett volna adnia fegyveret, szoval szopo.

egy orosz propaganda oldalrol lett atveve a post, de nagyot megy mert sokan bedolnek az orosz propagandanak.
 
  • Vicces
Reactions: Határőr Attila

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
685
2 711
93
  • Tetszik
Reactions: Hortator