[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
A SZU hasonlat teljesen fals, az EU-t nem erőszakkal hozták létre, illetve minden EU polgárnak van valódi képviselete az EU vezetésében. Még demokratikusabb akkor lenne, ha transznacionális listákra szavaznánk tagállami kvóták nélkül, akkor pontosan ugyanannyit érne mindannyiunk szavazata. Diktátumokról egyedül a Tanácsban lehet beszélni, azt erősen meg kellene nyirbálni.
Mégegyszer: nem létezik "német érdek", vagy "magyar érdek". Egyéni érdekek vannak, és ezeket lehet érdekcsoportokba rendezni, de a nemzethez tartozás NEM ilyen érdekcsoport. Az azonos államhoz tartozás már lehet ilyen, de ez nem ugyanaz a "nemzeti érdekkel". Egy ausztriai magyarnak az osztrák nyugdíjrendszer fenntarthatósága az érdeke, nem a magyaré, és sosem fog olyat megszavazni, ami mondjuk az ausztriai nyugdíjakat csökkentené a magyarországiak javára. A német politikus nem azért képviseli most Németország érdekeit (tehát NEM a németek, hanem az ország szavazóinak érdekeit nemzeti hovatartozástól függetlenül!), mert onnan kapja a szavazatokat. Ha az egész EU-ból kapná, ha egy állam lenne az EU, akkor semmi értelme nem lenne nyomni a Deutschland über allest, mert még az összes német szavazattal sem érne el semmit, ennélfogva azonnal EU szinten kezdene kampányolni mindegyik, mert ez az ő személyes érdeke a karrierje miatt.
Tegyük fel van egy szavazás az EP-ben az EU ügyészség hatáskörének növeléséről. Nyilván vannak magyar, német, portugál, olasz képviselők akik igent nyomnának, de ugyanúgy vannak magyar, német, portugál, olasz képviselők akik nemmel szavaznának. Az én érdekem és célom az erős EU ügyészség, tehát az én érdekemet az igennel szavazók képviselnék. De mi ebben a magyarok, németek, olaszok érdeke? Ez értelmezhetetlen, hiszen mindkét oldalon van minden náció képviselője, most akkor melyik képviseli az adott nemzet érdekét? És az én érdekemet kik képviselik, a magyarok? Dehogyis, hiszen vannak magyarok ellenem is. Az én érdekemet mindazok képviselik, akik igennel szavaztak, és irreleváns, hogy ők magyarok, férfiak, nők, szőkék vagy kövérek-e.

Tulajdonképpen az nem annyira érdekes, hogy erőszakkal hozták-e létre avagy sem. Pláne ennyi év után. Viszont pont az a lényeg, hogy nem lenne minden EU állampolgárnak VALÓDI képviselete.

Tulajdonképpen Te magad írtad le a kulcsmondatot, ahol meg lehet fogni a tévedésedet. Ez az: "A német politikus nem azért képviseli most Németország érdekeit, mert onnan kapja a szavazatokat." . Na itt a bökkenő. Ugyanis egy politikus - legyen az bármilyen nemzetiségű - pontosan annak az érdekeit fogja nézni, ahonnan a szavazatokat reméli. Avagy nem gondolnád logikusnak, hogy egy német politikus azzal kampányolna pl., hogy német területen fogja a gazdaságot (ipar, mezőgazdaság, szolgáltatásszektor) fejleszteni, hogy ide helyezi az energiabiztonságot meg a "minden földi jót"? Ez alhangon 100 milla szavazó ... Persze egyéb Nyugat-EU -s politikust (pl. francia stb.) is behelyettesítheted a képletbe. Persze logikus, hogy egy német meg egy francia ki fog egyezni valamilyen szinten pártállástól függetlenül - esetleg Benelux -nak meg skandinávoknak osztanak valamennyi lapot, de kb. ennyi ... Avagy tényleg úgy gondoljuk, hogy egy német majd azzal fog kampányolni vagy szolgálati ideje alatt törni magát, hogy Közép-EU -ban "jó legyen". Na addig lenne politikus kb. ...

Aktuális kérdés pl. az egységes energiahordozó beszerzés. Ugye itt a koncepció, hogy főleg németben (illetve kisebbrészt egyéb Nyugat-EU) megvalósuló infrastrukturális beruházásokat, meg a giga drága amcsi LNG -t majd a Közép-EU országok fizetik. Nyugati cégek (meg az alkalmazottaik a nagyobb fizetésükkel) jól járnak. Ott a rezsiköltségek picit olcsóbbak is lehetnek, mint e nélkül. Mi meg örülhetünk majd a gigászi EU befizetéseknek meg a 250K HUF -os havi gázszámlának (+ fűtés, áram stb. hasonló nagyságrendben) és egy brutál függésnek és bizonytalanságnak (ha pl. kevés lesz a gáz, áram akkor a mi cégeinknek meg lakosságnak hamarabb elfogják zárni, mint ott nyugaton. Ha nem így lenne többet nem választanák meg az adott politikusokat ott). A függés miatt itt minden átalakulna "kézivezérlésbe". Ez szerintem "mérsékelten" demokratikus ... Energiewende és minden más kérdésben ugyanez természetesen. Mi mindenben kapnánk a "bitte zahlen" -t - e mellé "kuss" lenne a nevünk ...

A "Deutschland über alles" -t már jó régen nem nyomja arrafelé senki. Emlékszel a videóra Merkel -el amikor undorral az arcán dobta el a német zászlócskát amikor a kezébe nyomták? Az megvan, hogy mikor volt? Ha nem, akkor nézz utána ...

Az "EU ügyészség" -nek meg egyetlen feladata van lényegében. Politikai tisztogatás. Ilyenformán az errefelé élőknek ez nem érdeke ... Egyébként is egy végtelenül korrupt intézmény ... Korrupcióból pedig nem hiányzik Magyarországra - pláne nem olyan meg annyi, mint pl. a németeknél, hogy a példánál maradjunk ...
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 844
7 401
113
Benzinért már járnak át hozzánk, de ha így folytatják lassan élelmiszerért is.
dElPIii0
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
541
1 536
93
Donath, Cseh, Dobrev, Ujhelyi... na ezek miben kepviseltek, segitettek valaha a delegalo orszagukat?
Hazat inkabb nem irok.
A képviselők politikai célokat képviselnek, a szavazók eszerint szavaznak rájuk. Az én politikai céljaimat és érdekeimet Donáth, Cseh, Verhofstadt, David Guetta stb képviselik, ezért ők az én képviselőim (sajnos az utóbbiakat most még nem tudom segíteni a szavazatommal, ezért kellenének transznacionális listák). Ha a te céljaidat mások képviselik, akkor szavazz azokra, 700 képviselő van az EP-ben, mindenki talál magának megfelelőt. Aztán amelyikből több lesz, az fog irányítani.
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
566
2 832
93
A képviselők politikai célokat képviselnek, a szavazók eszerint szavaznak rájuk. Az én politikai céljaimat és érdekeimet Donáth, Cseh, Verhofstadt, David Guetta stb képviselik, ezért ők az én képviselőim (sajnos az utóbbiakat most még nem tudom segíteni a szavazatommal, ezért kellenének transznacionális listák). Ha a te céljaidat mások képviselik, akkor szavazz azokra, 700 képviselő van az EP-ben, mindenki talál magának megfelelőt. Aztán amelyikből több lesz, az fog irányítani.
ugyanez igaz a magyar parlamentre is, csak ott ugye kimarad az ellenérdekrendszer. Pl.: egy katalán baloldali lehet, hogy autonómia párti, de mellette mindenben szöges ellentéte annak, amit én képviselnék, ezzel szemben egy aragóniai jobboldali, lehet, hogy mindenben képviselne, de az autonómia szóra megidézi Franko szellemét, mert az már szembe megy az ő érdekeivel.
Kire is szavazzak?
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
541
1 536
93
Tulajdonképpen az nem annyira érdekes, hogy erőszakkal hozták-e létre avagy sem. Pláne ennyi év után. Viszont pont az a lényeg, hogy nem lenne minden EU állampolgárnak VALÓDI képviselete.

Tulajdonképpen Te magad írtad le a kulcsmondatot, ahol meg lehet fogni a tévedésedet. Ez az: "A német politikus nem azért képviseli most Németország érdekeit, mert onnan kapja a szavazatokat." . Na itt a bökkenő. Ugyanis egy politikus - legyen az bármilyen nemzetiségű - pontosan annak az érdekeit fogja nézni, ahonnan a szavazatokat reméli. Avagy nem gondolnád logikusnak, hogy egy német politikus azzal kampányolna pl., hogy német területen fogja a gazdaságot (ipar, mezőgazdaság, szolgáltatásszektor) fejleszteni, hogy ide helyezi az energiabiztonságot meg a "minden földi jót"? Ez alhangon 100 milla szavazó ... Persze egyéb Nyugat-EU -s politikust (pl. francia stb.) is behelyettesítheted a képletbe. Persze logikus, hogy egy német meg egy francia ki fog egyezni valamilyen szinten pártállástól függetlenül - esetleg Benelux -nak meg skandinávoknak osztanak valamennyi lapot, de kb. ennyi ... Avagy tényleg úgy gondoljuk, hogy egy német majd azzal fog kampányolni vagy szolgálati ideje alatt törni magát, hogy Közép-EU -ban "jó legyen". Na addig lenne politikus kb. ...

Aktuális kérdés pl. az egységes energiahordozó beszerzés. Ugye itt a koncepció, hogy főleg németben (illetve kisebbrészt egyéb Nyugat-EU) megvalósuló infrastrukturális beruházásokat, meg a giga drága amcsi LNG -t majd a Közép-EU országok fizetik. Nyugati cégek (meg az alkalmazottaik a nagyobb fizetésükkel) jól járnak. Ott a rezsiköltségek picit olcsóbbak is lehetnek, mint e nélkül. Mi meg örülhetünk majd a gigászi EU befizetéseknek meg a 250K HUF -os havi gázszámlának (+ fűtés, áram stb. hasonló nagyságrendben) és egy brutál függésnek és bizonytalanságnak (ha pl. kevés lesz a gáz, áram akkor a mi cégeinknek meg lakosságnak hamarabb elfogják zárni, mint ott nyugaton. Ha nem így lenne többet nem választanák meg az adott politikusokat ott). A függés miatt itt minden átalakulna "kézivezérlésbe". Ez szerintem "mérsékelten" demokratikus ... Energiewende és minden más kérdésben ugyanez természetesen. Mi mindenben kapnánk a "bitte zahlen" -t - e mellé "kuss" lenne a nevünk ...

A "Deutschland über alles" -t már jó régen nem nyomja arrafelé senki. Emlékszel a videóra Merkel -el amikor undorral az arcán dobta el a német zászlócskát amikor a kezébe nyomták? Az megvan, hogy mikor volt? Ha nem, akkor nézz utána ...

Az "EU ügyészség" -nek meg egyetlen feladata van lényegében. Politikai tisztogatás. Ilyenformán az errefelé élőknek ez nem érdeke ... Egyébként is egy végtelenül korrupt intézmény ... Korrupcióból pedig nem hiányzik Magyarországra - pláne nem olyan meg annyi, mint pl. a németeknél, hogy a példánál maradjunk ...

"Ugyanis egy politikus - legyen az bármilyen nemzetiségű - pontosan annak az érdekeit fogja nézni, ahonnan a szavazatokat reméli."

Pontosan erről beszélek! JELENLEG az adott tagállamból (és nem NEMZETből!!!) kapja a szavazatokat, ezért az adott tagállam (és nem a nemzet!!!) szavazóinak érdekét képviseli. De ha transznacionális listákról választanánk tagállami kvóták nélkül egy erős EP-t, akkor már az egész EU-ból jönnének a szavazatok, minden EU politikusnak elemi érdeke lenne az egész EU felé kampányolni, az egész EU szavazataira szüksége lenne. Semmi értelme nem lenne olyan politikát hirdetni, ami látványosan a németországi érdekeket veszi előbbre a déli vagy keleti érdekek helyett, mert még az összes németországi szavazat sem lenne elég az EP vezetéséhez, a gyakorlatban egy ilyen párt be sem jutna az EP-be.
Nekem az az érdekem, hogy a sokmilliárdos lopások elkövetőit lecsukják, ehhez az EU ügyészség a legjobb eszköz, mert a tagállami kormánytól független. Polt csicska nem alkalmas erre, mert ő Orbán bábja.
 
  • Vicces
Reactions: megazez and papajoe

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 616
5 383
113
A képviselők politikai célokat képviselnek, a szavazók eszerint szavaznak rájuk. Az én politikai céljaimat és érdekeimet Donáth, Cseh, Verhofstadt, David Guetta stb képviselik, ezért ők az én képviselőim (sajnos az utóbbiakat most még nem tudom segíteni a szavazatommal, ezért kellenének transznacionális listák). Ha a te céljaidat mások képviselik, akkor szavazz azokra, 700 képviselő van az EP-ben, mindenki talál magának megfelelőt. Aztán amelyikből több lesz, az fog irányítani.
Értjük, nem bonyolult. EU polgár vagy a nemzet eltörlős fajtából.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
541
1 536
93
Az európai parlament képviselőinek többsége nem úgy nyomja a gombokat ahogy én szeretném.
Ezért nem szeretnék ebben az ismeretlen ideig fennálló szervezetben benne lenni.
Minden szövetség előbb vagy utóbb felbomlik. Ez is fel fog. Főleg, hogy egyre kevésbé van közös alapja.
Az európai kultúra lenne az alapja. De melyik? Az Adenauer felé keresztény európai kultúra? A mostani lmbtq, migráns simogató kultúra amely a régi keresztény európai kultúrának még a nyomait is el akarja tüntetni?
Vagy az az európai kultúra ami a következő két három évtizedben fog létrejöni a muszlim többségű nyugati államokban?
Ezt a felbomlást gyorsítja majd az a gazdasági mélyrepülés amit az ukrán háború és a szankciók okoznak.
"Az európai parlament képviselőinek többsége nem úgy nyomja a gombokat ahogy én szeretném."

A magyar országgyűlés képviselőinek többsége nem úgy nyomja a gombokat ahogy én szeretném.
Akkor oszlassuk fel a magyar parlamentet?
Az EP-ben sokkal jobban képviselve van minden szavazó érdeke és célja mint a Tanácsban, mert ott Orbán 1 személyben képviseli Magyarországot, de őrá csak a szavazók fele szavazott, a másik felének (pl. nekem) nincs ott érdekképviselete, és olyan nem is lesz soha, hogy 1 ember képviselni tudná minden magyarországi szavazó célját és érdekét. Az EP-ben viszont 700 képviselő van, minden politikai irány képviselve lehet, és képviselve is van.

"egyre kevésbé van közös alapja."
A NER-nek mi a közös alapja, amire építve 2/3-dal kormányoz? A fasiszta, putyinfasszopó, kamukeresztény, nemzetiszín mázzal leöntött ipari szintű lopás. Ez az a lábszagú "kultúra", amit egy hatalmas bakanccsal próbálnak letaposni a torkunkon. Én ebből nem kérek, mert ez nekem büdös.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
541
1 536
93
Értjük, nem bonyolult. EU polgár vagy a nemzet eltörlős fajtából.
Hülyeség.
Miért lennének eltörölve a nemzetek? Ma is vannak többnemzetű, többnyelvű, multikulturájú tagállamok (sőt leginkább ilyenek vannak), és nincsenek eltörölve a nemzeti hagyományok, nyelvek. Évszázados távlatban élnek együtt népek egy államban, de ma is létezik skót, vallon, szicíliai, bajor, identitás, kultúra, nyelv. Az EU ezt biztosan nem fogja eltörölni. Persze a történelem nem áll le, eddig is voltak beolvadó, megszűnő nyelvek, kultúrák, lesznek ezután is, de nem "eltörlés" miatt.
 
  • Vicces
Reactions: megazez and cirqle

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
"Az európai parlament képviselőinek többsége nem úgy nyomja a gombokat ahogy én szeretném."

A magyar országgyűlés képviselőinek többsége nem úgy nyomja a gombokat ahogy én szeretném.
Akkor oszlassuk fel a magyar parlamentet?
Az EP-ben sokkal jobban képviselve van minden szavazó érdeke és célja mint a Tanácsban, mert ott Orbán 1 személyben képviseli Magyarországot, de őrá csak a szavazók fele szavazott, a másik felének (pl. nekem) nincs ott érdekképviselete, és olyan nem is lesz soha, hogy 1 ember képviselni tudná minden magyarországi szavazó célját és érdekét. Az EP-ben viszont 700 képviselő van, minden politikai irány képviselve lehet, és képviselve is van.

"egyre kevésbé van közös alapja."
A NER-nek mi a közös alapja, amire építve 2/3-dal kormányoz? A fasiszta, putyinfasszopó, kamukeresztény, nemzetiszín mázzal leöntött ipari szintű lopás. Ez az a lábszagú "kultúra", amit egy hatalmas bakanccsal próbálnak letaposni a torkunkon. Én ebből nem kérek, mert ez nekem büdös.
Reméljük komolyan mondjátok/gondoljátok, és most már a negyedik 2/3 után tényleg elegetek van/lett és elmentek valamelyik nyugati léendő isztánba. Ott majd a fekete nemtelen csillámpónis környezetben minden szép és jó lesz netek. Ott nem kell bajlódni olyan elavult és kényelmetlen dolgokkal, mint család, gyerekvállalás...
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
541
1 536
93
ugyanez igaz a magyar parlamentre is, csak ott ugye kimarad az ellenérdekrendszer. Pl.: egy katalán baloldali lehet, hogy autonómia párti, de mellette mindenben szöges ellentéte annak, amit én képviselnék, ezzel szemben egy aragóniai jobboldali, lehet, hogy mindenben képviselne, de az autonómia szóra megidézi Franko szellemét, mert az már szembe megy az ő érdekeivel.
Kire is szavazzak?
Az EP-ben most sem egyénekre szavazunk, hanem pártlistákra. A transznacionális listákon nyilván nem "brüsszeliek" lesznek, hanem minden tagállamból való képviselők, köztük magyarok is (ha valakinek ez számít). Nyilván nincs olyan párt, ami 100%-ban lefedi a te céljaidat és érdekeidet, de ez így van minden testületben, a magyar parlamentben is.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
"Az európai parlament képviselőinek többsége nem úgy nyomja a gombokat ahogy én szeretném."

A magyar országgyűlés képviselőinek többsége nem úgy nyomja a gombokat ahogy én szeretném.
Akkor oszlassuk fel a magyar parlamentet?
Az EP-ben sokkal jobban képviselve van minden szavazó érdeke és célja mint a Tanácsban, mert ott Orbán 1 személyben képviseli Magyarországot, de őrá csak a szavazók fele szavazott, a másik felének (pl. nekem) nincs ott érdekképviselete, és olyan nem is lesz soha, hogy 1 ember képviselni tudná minden magyarországi szavazó célját és érdekét. Az EP-ben viszont 700 képviselő van, minden politikai irány képviselve lehet, és képviselve is van.

"egyre kevésbé van közös alapja."
A NER-nek mi a közös alapja, amire építve 2/3-dal kormányoz? A fasiszta, putyinfasszopó, kamukeresztény, nemzetiszín mázzal leöntött ipari szintű lopás. Ez az a lábszagú "kultúra", amit egy hatalmas bakanccsal próbálnak letaposni a torkunkon. Én ebből nem kérek, mert ez nekem büdös.
Akkor költözz el ebből az országból! Mi meg itt maradunk és kilépünk az Unió politikai szervezetéből.
Mindenki jól járna.
Én soha nem fogok "transznacionális" külföldire szavazni!
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
566
2 832
93
Az EP-ben most sem egyénekre szavazunk, hanem pártlistákra. A transznacionális listákon nyilván nem "brüsszeliek" lesznek, hanem minden tagállamból való képviselők, köztük magyarok is (ha valakinek ez számít). Nyilván nincs olyan párt, ami 100%-ban lefedi a te céljaidat és érdekeidet, de ez így van minden testületben, a magyar parlamentben is.
Nem akarod érteni. De próbáljuk újra: európában egy német, egy francia, egy spanyol, egy holland, egy osztrák vagy éppen egy belga sikítófrászt kap az autonómia szótól. A székelyek innentől ugye baszhatják. Persze a katalánok, bajorok, vagy korzikaiak természetesen támogatnák. Csak ugye érzed a népességarányokat? De cserébe a te transznacionális listád alapján a magyar állam sem támogathatja majd a kisebbségeket, amikor mondjuk átnevelő táborba küldik őket, mert ez nyugati érték, ha nem hiszed kérdezd meg az íreket.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
541
1 536
93
Reméljük komolyan mondjátok/gondoljátok, és most már a negyedik 2/3 után tényleg elegetek van/lett és elmentek valamelyik nyugati léendő isztánba. Ott majd a fekete nemtelen csillámpónis környezetben minden szép és jó lesz netek. Ott nem kell bajlódni olyan elavult és kényelmetlen dolgokkal, mint család, gyerekvállalás...
Látod, ez pontosan mutatja, hogy mennyire gondolkodtok nemzetben. Megy a kamu szarszagú nemzeti-keresztény agymosó propaganda, de a valóságban az ország felét legszívesebben elüldöznétek. Ha ti "nemzet" alatt csak az Orbánra szavazókat értitek, akkor én ennek természetesen nem vagyok része.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
541
1 536
93
Akkor költözz el ebből az országból! Mi meg itt maradunk és kilépünk az Unió politikai szervezetéből.
Mindenki jól járna.
Én soha nem fogok "transznacionális" külföldire szavazni!
Miért költöznék el? Inkább kivárjuk amíg ez a szarszagú orbanista diktatúra összeomlik. Közben kicsit alá is ássuk, hogy hamarabb vége legyen, és elkezdődhessen az újjáépítés. Orbán egyre jobban elszigetelődik, külföldön már a szagát sem bírja senki, nem fog ez sokáig kitartani.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
541
1 536
93
Nem akarod érteni. De próbáljuk újra: európában egy német, egy francia, egy spanyol, egy holland, egy osztrák vagy éppen egy belga sikítófrászt kap az autonómia szótól. A székelyek innentől ugye baszhatják. Persze a katalánok, bajorok, vagy korzikaiak természetesen támogatnák. Csak ugye érzed a népességarányokat? De cserébe a te transznacionális listád alapján a magyar állam sem támogathatja majd a kisebbségeket, amikor mondjuk átnevelő táborba küldik őket, mert ez nyugati érték, ha nem hiszed kérdezd meg az íreket.
A leendő EU államszervezet egyik legerősebb elképzelése az, hogy az EU állam (EP, Bizottság) irányítja a több tagállamot is érintő közös dolgokat, és ez alatt lennének a mai tartományok (Bajorország, Katalónia, Szicília, Erdély, Magyarország, Flandria stb) a helyi ügyek intézésére. Ez a jelenlegi "nemzetállami" berendezkedéshez képest nem kevesebbet, hanem sokkal több önállóságot adna a tartományoknak. Loboghatna a tartományi zászló az EU-s csillagos mellett, ezzel a nacionalisták is boldogak lennének, mert ők is jobban kötődnek a tartományukhoz, mint a mai tagállamokhoz. A tagállami szintre egyszerűen semmi szükség. Magyarország olyan kicsi, hogy gyakorlatilag változatlanul megmaradna tartományként, persze Erdély nélkül.
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
566
2 832
93
A leendő EU államszervezet egyik legerősebb elképzelése az, hogy az EU állam (EP, Bizottság) irányítja a több tagállamot is érintő közös dolgokat, és ez alatt lennének a mai tartományok (Bajorország, Katalónia, Szicília, Erdély, Magyarország, Flandria stb) a helyi ügyek intézésére. Ez a jelenlegi "nemzetállami" berendezkedéshez képest nem kevesebbet, hanem sokkal több önállóságot adna a tartományoknak. Loboghatna a tartományi zászló az EU-s csillagos mellett, ezzel a nacionalisták is boldogak lennének, mert ők is jobban kötődnek a tartományukhoz, mint a mai tagállamokhoz. A tagállami szintre egyszerűen semmi szükség. Magyarország olyan kicsi, hogy gyakorlatilag változatlanul megmaradna tartományként, persze Erdély nélkül.
egyre válaszolj, ha ezt így az eu támogatja, miért is lettek szétverve a katalánok a népszavazásukért? Miért ítélték börtönre a katalán elnököt?
Hiszen a többség ezt ma is támogatja?
Vagy miért kap sikítófrászt a németek többsége, amikor Bajorországban kimutatható lesz az elszakadás párt. Hiszen úgyis ezt fogják támogatni nem?
Korzika, vagy éppen a Kanári szigetek hogyhogy nem független állam?
És, ha Magyarország kicsi, akkor milyen Flandria, vagy éppen Észtország?
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 616
5 383
113
Hülyeség.
Miért lennének eltörölve a nemzetek? Ma is vannak többnemzetű, többnyelvű, multikulturájú tagállamok (sőt leginkább ilyenek vannak), és nincsenek eltörölve a nemzeti hagyományok, nyelvek. Évszázados távlatban élnek együtt népek egy államban, de ma is létezik skót, vallon, szicíliai, bajor, identitás, kultúra, nyelv. Az EU ezt biztosan nem fogja eltörölni. Persze a történelem nem áll le, eddig is voltak beolvadó, megszűnő nyelvek, kultúrák, lesznek ezután is, de nem "eltörlés" miatt.
Az asszony tankönyvfejlesztésben dolgozik. Tudom hogy mi az amit nem engedéllyez bekerülni egy könyvbe a fejlesztők libsi vezetése...
Egy egyszerű kézügyesség fejlesztő feladatot lehetetlen a tananyagba beleszuszakolni ha az pl valamilyen kézműves dolog nem pedig valami nyugati "okosság"!
Ilisztráción magyaros ruházat? Kizárt!
Diktatúra? Az hát...pedig volna rá igeny!
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 616
5 383
113
Miért költöznék el? Inkább kivárjuk amíg ez a szarszagú orbanista diktatúra összeomlik. Közben kicsit alá is ássuk, hogy hamarabb vége legyen, és elkezdődhessen az újjáépítés. Orbán egyre jobban elszigetelődik, külföldön már a szagát sem bírja senki, nem fog ez sokáig kitartani.
Mármint a libsik nem bírják...
Köszi az elismerést! :cool:
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
541
1 536
93
egyre válaszolj, ha ezt így az eu támogatja, miért is lettek szétverve a katalánok a népszavazásukért? Miért ítélték börtönre a katalán elnököt?
Hiszen a többség ezt ma is támogatja?
Vagy miért kap sikítófrászt a németek többsége, amikor Bajorországban kimutatható lesz az elszakadás párt. Hiszen úgyis ezt fogják támogatni nem?
Korzika, vagy éppen a Kanári szigetek hogyhogy nem független állam?
És, ha Magyarország kicsi, akkor milyen Flandria, vagy éppen Észtország?
Mert ma a tagállamok vezetése dönt. Nemcsak a tagállami ügyekben, hanem az egész EU-t érintő dolgokban is a tagállami vezetőkből álló Tanács dönt. Amikor jelenleg az EU-ról beszélünk, akkor legtöbbször a tagállami vezetőkről beszélünk, nem az EP-ről. Még a Bizottságot is tagállami vezetők rakják össze a saját érekeik alapján. Az EU-t fikázzák, mert nem elég hatékonyan képviseli az EU-s érdekeket, de eközben UGYANEZEK a tagállami vezetők mindent megtesznek, hogy ne lehessen hatékonyabb és egységesebb.
A tartományoknak nem kell egyforma méretűeknek lenniük, ma sem egyformák. Hasonlítsd össze Szicíliát Aostával, Bajoroszágot a Saar-vidékkel. Több nagyságrendnyi eltérések vannak.