[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Transznisztria a háborúra várva
"A múlt héten arról érkeztek hírek, hogy a lengyel hadsereg nagy létszámú egységeit Romániába vezényelték át későbbi közös tevékenységek, például a moldovai területen folytatott gyakorlatok céljából. Orosz források arról számoltak be, hogy a lengyel fegyveres erők megkezdték egy csapásmérő csoport létrehozását Románia területén. A Romániába áthelyezendő konkrét egységek listája és összetétele nem derült ki. A teljes kontingens becslések szerint legfeljebb 8000 katona lehet. A közeljövőben egy összevont kontingenst terveznek moldovai területre vezényelni egy hihető ürüggyel, például humanitárius művelet vagy hivatalos kormányzati kérés alapján."

Transznisztria a háborúra várva
"A múlt héten arról érkeztek hírek, hogy a lengyel hadsereg nagy létszámú egységeit Romániába vezényelték át későbbi közös tevékenységek, például a moldovai területen folytatott gyakorlatok céljából. Orosz források arról számoltak be, hogy a lengyel fegyveres erők megkezdték egy csapásmérő csoport létrehozását Románia területén. A Romániába áthelyezendő konkrét egységek listája és összetétele nem derült ki. A teljes kontingens becslések szerint legfeljebb 8000 katona lehet. A közeljövőben egy összevont kontingenst terveznek moldovai területre vezényelni egy hihető ürüggyel, például humanitárius művelet vagy hivatalos kormányzati kérés alapján."
Lengyel segítséggel? Beszarás! Mi lesz itt...?

Szűkítik a felforgatók lehetőségeit, ez tetszik.

A Renault jelképes áron eladja Avtovaz-részesedését - miniszter
"A francia Renault autógyártó azt tervezi, hogy eladja 68%-os részesedését az Avtovazban egy rubel jelképes áron, a következő öt-hat éven belüli visszavásárlás lehetőségével - mondta Denis Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter újságíróknak.

A részesedés valószínűleg a moszkvai kormányhoz, nevezetesen a moszkvai székhelyű NAMI autóipari intézethez kerül - jegyezte meg Manturov."

" A Roszkozmosz 46 Sarmat harci komplexum építését tervezi
"A Sarmat, mint a védelmi minisztérium megjegyezte, képes nagy távolságból, különböző repülési pályákat használva célpontokat találni, és garantáltan képes legyőzni minden meglévő és leendő rakétavédelmi rendszert. Az új hordozó, amely a világ legerősebb hordozója, és a leghosszabb hatótávolsággal rendelkezik, jelentősen megnöveli az orosz stratégiai nukleáris erők harci erejét."

Ki fog derülni nemsokára, hogy ki bírja tovább:

Az oroszok chippek és meki/starbucks nélkül, vagy mi gáz nélkül.

Nem örülök neki, mert én fixre veszem hogy mi fogunk szopni, gratulálok a nyugati agytrösztnek, hogy rohadjanak meg!!!
Sajnos, választások előtt megmondtam, felmértem miért nem jó itt és sajnos nem is lesz jó jódarabig, annak ellenére, hogy maradt Orbán. :(

Sose Magyarország miatt aggódtam, hanem a hülye EUs vezetők miatt. Csak úgy tudnánk ebből jól kijönni, ha Oroszország Záhonyig jönne, és hozná a csövet is.

A Renault jelképes áron eladja Avtovaz-részesedését - miniszter
"A francia Renault autógyártó azt tervezi, hogy eladja 68%-os részesedését az Avtovazban egy rubel jelképes áron, a következő öt-hat éven belüli visszavásárlás lehetőségével - mondta Denis Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter újságíróknak.

A részesedés valószínűleg a moszkvai kormányhoz, nevezetesen a moszkvai székhelyű NAMI autóipari intézethez kerül - jegyezte meg Manturov."
Igaziból ügyes. Befogja a Globohomo száját, de nyitva hagyja az ajtót, hogy folytathassa a tevékenységet ha elült a szarvihar. Az oroszoknak is jó lenne, ha visszakerülne, mert rengeteg K+F költséget lehet fogni azon, hogy már kipróbált, "levetett" cuccokból terveznek, amik még mindig modernebbek, mint ami az oroszoknak kéznél van, plusz ugye méretgazdaságosság a tervezésben is igaz, így az újdonságok is olcsóbban és gyorsabban kerülhetnek be az ő piacukra, és tudnak ők is know-how-t szerezni belőle. Én pl egy 6-10 éves ciklust láttam itthon autóipari mérnökök közül az agilisebbeknél, mire visszatér egy munkahelyre a Knorr-Bremshe -> BOSCH -> Thyssen-Krupp -> Continental -> Valeo kör valamilyen permutációján, és mindenhol taul ugye új dolgokat, ezért megéri ha vannak az országban külföldi cégek, amik ugyan kiviszik a hasznot, de a tudást hozzák be az országba, és ha vannak megfelelően menedzselt és feltőkésített hazai cégek is, azok is profitálnak ebből.

Sajnos, választások előtt megmondtam, felmértem miért nem jó itt és sajnos nem is lesz jó jódarabig, annak ellenére, hogy maradt Orbán. :(

Sose Magyarország miatt aggódtam, hanem a hülye EUs vezetők miatt. Csak úgy tudnánk ebből jól kijönni, ha Oroszország Záhonyig jönne, és hozná a csövet is.
Aztán hova mész, sehol nem lesz jobb...

A görögöknek is orosz a gáz, nem?