[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 031
113
Marad. Orbán azt mondta, hogy addig marad külügyminiszter, ameddig akar.
Na ezt nem hallottam még, ellenben olyat meg igen, hogy esélyes a külügyminiszteri poszton a csere, hogy egy atlantistább körökben jobban eladható arccal kezdjük meg a következő 4 évet.

Ha marad annak én örülök, egy karakán nagy munkabírású faszi, akit élvezek hallgatni mikor ilyen Questekkel, meg Amanpourokkal beszélget :p !
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 879
27 474
113
Na ezt nem hallottam még, ellenben olyat meg igen, hogy esélyes a külügyminiszteri poszton a csere, hogy egy atlantistább körökben jobban eladható arccal kezdjük meg a következő 4 évet.

Ha marad annak én örülök, egy karakán nagy munkabírású faszi, akit élvezek hallgatni mikor ilyen Questekkel, meg Amanpourokkal beszélget :p !
Ööö. Orbánt hallgasd, ne a függetlenobjektív sajtót. Hátha Orbán mégis jobban tudja, h kit akar felkérni miniszteri posztra.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 895
91 492
113
A sokadik Szijjártó interjú a CNN-Richard Quest-el. Az a helyzet, hogy az alapvető véleménykülönbségek ellenére, ugy gondolom, hogy a riporter próbált korrektebb lenni, mint eddig. Elég megnézni a korábbi interjúkat, ahol sokkal ellenségesebb volt. Ez az eddigi tapasztalatának és a kialakult személyes kapcsolatnak is betudható.


Jah, Szijjarto jól nyomta, ahogy szokta.
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 732
5 808
113
Na, így átolvasva ezt a lázálmot, akkor nézzük politikásan, hogy legyen sikoltozás. Vannak az ukránok támadnak, meg vannak az oroszok támadnak emberek. Ugye az ukránok konkrétan katonailag fenyegettek minket. Ezen értelmes nem fog átsiklani. Ebből fakadóan egyáltalán nem érdekünk egy newton erőt sem biztosítani a számukra. A területünket bitorolva a nemzetünk ott élő, őshonos tagjait kezdték el basztatni, ebből fakadóan sem tűnik az érdekünknek a 30 ezüstért odadobni mindent is. Ehhez nem kellett nekik semmilyen orosz támadás, elég volt, hogy egy kalap alá véve az oroszokkal, elkezdték emelni a feszkót, mert reagálni mertünk a sajátjainkat ért fenyegetésre. Európában ez bizonyosan mércéje a hibának a rendszerben, '45 óta hozzászoktak, hogy kussolunk és bizonygatjuk, mennyire szeretjük a szomszédainkat akik lassan eltüntetik a népünket a hozzájuk csatolt országunkból. Mivel mindenki felhozza, hogy(persze, nem színjáték, ezért létezik még ilyen) nyugat ukrán tébolydában minden tuti, oda mehet fegyver, van felsorakozva érintetlen haderő(biztos a finnek miatt), ezért aztán ha a másik oldal érvelését nézem, kurva nagy faszság, hogy egy ukri támadás nem reális még mindig. Annyira hiperérzékenyítve lett az ukránszopásra a @Gari félék minden idegszála, hogy még tapsolnának is a 'barátaink és szövetségeseink'. Lehet előrobbanni a szöveccséggel, úgyse', hát a nagy lófaszt. A szövetségeseink éppen jogcím nélkül visszatartják a kötelező pénzeinket, a szövetségeseink éppen bemenni készülnek a nyugat ukrán területekre amiért minket megbasznának mert magyarok vagyunk és a kihalásunkhoz szoktak, a szövetségeseink egyetlen országot ítélnek el ugyanazért, amiért egymás buksiját simogatják. A szövetségeseink fémonizálnak minket felkészülve arra, hogy a feszkó örve alatt tovább roncsolják az öntudatot itthon, vagy akár katonailag is leigázzanak újra. Lehet eljátszani, hogy milyen kibaszottt nagy barátok vagyunk, de rohadtul egyértelmű, hogy nem. Ők térden állva szeretnének minket, körkörös kielégítés reményében és mivel nem ezt kapják, még azért is el vagyunk ítélve, mert demokratikus választási rendszerben párt győz nálunk. Ez a nyomorék alaphelyzet, amiben a fegyverzetünk a tét amit itt latolgat a nép éppen.

Ugyanazok, akik szerint nincs esély egy ukrán támadásra, azon örömködnek, hogy az oroszok az ukránokkal sem bírnak el, majd ugyanezek szerint akkor az oroszok akkor majd jól lerohannak minket. Ezt így külön hagyom, hogy érlelje mindenki magában.

Az oroszok(ha nem egy nagy színjáték folyik, szerintem de), eddig nem fenyegettek minket a nagy gonoszságuk közepette lerohanással. Kényszerhelyzet, hogy az őket kúrogató NATO tagjai vagyunk, így van megfelelési kényszerünk. De ettől még nem szűnik meg a realitás. Gázzal fűtünk. Orosz technológiájú atomerőművünk van. Még mindig nem kellett leállítanunk egyiket sem, hogy Észak-Korea alsó, dűlővé válva veregethessük a jóemberkedő én vállát mert végre van olyan cserebiznisz, amiben hidegháborús technikát hidegháborús technikára cserélhetünk.

Amikor még időben voltunk, igyekeztem rávilágítani a HH-s készletek akkor olcsó és fejleszthető készleteinek a megszerzésének a lehetőségére. És igény is lett volna, csak a többség éppen akkor mocskosul el varázsolva a végtelen időben majd felállítjuk a zsírúj mindent is és a háború megvár amíg megcsináljuk történet különböző bugyraiban. Most, ebben a politikai, háborús helyzetben mindenki hirtelen modern technikaként aposztrofálja a HH-s szarjaink ellenében a nyugati HH-s készleteket. A Marder, a Fuchs, hirtelen legyen má' tömegével a kinek is? Jaaaaa, a tartalékosoknak, mer' jó lesz nekik, mer' Téhetvenkettőé aggyák.

Olcsón (kibaszott négylyukú gombokért)megvenni és azóta saját igényre szabva fejleszteni szar lett volna, hiszen akkor már lenne és nem kellene azon vacillálni, hogy kit kell leszopni az elfekvőért, de úgy néz ki, hogy egy drogos kurva mentalitásával kit érdekel mi lesz holnap módon jobban szeretjük itt. Most, hogy nem elérhető semmi gombokért, de háborús feszkó van(nem lesz ugye basszátok meg?), akkor viszont beleültetné mindenki a kapott holmikba az utolsó bakát is, mert kurvára de kibaszottul újra feltalálta mindenki a kibaszott spanyolviaszt, ami szerint a háborúhoz eszközök kellenek és a HH-s szarok önmagukban és főleg modernizálva még mindig használhatók a mai környezetben is. És miközben a határok megváltoztathatatlanok seggszájú szószólói(akik természetesen nem felelősek a helyzetért a zavarosban halászással soha visszamenőleg és a jövőre tekintve sem) éppen bemenni készülnek, hogy akkor segítsenek szétcsapni Ukrajnát, mi induljunk el a jelenlegi öntökönrúgó verseny bajnoki címéért és fegyverezzük le az országunkat pár homályos ígéretért! Elmebetegek vagytok? De komolyan! Ha cseélni lehet, akkor az eddig mások levedlett szarjai ami LOGISZTIKAI RÉMÁLOM, hirtelen csillogó modern technikává avanzsál ami nagyon kell nekünk? Mintha végtelencsilliárd Leopard 2 várná, hogy végre T-72-re cserélődhessen azonnal, varázsütésre és csillámpónis réteken szeretve egymást ölelne magához a naaagy baráti közösség! Svájcban van elég, de azok még a lőszer exportját sem engedélyezték a germán(szopók isteneinek), hogy az ukriknak mehessen. Szankciók Svájc ellen? Legalábbis valami elítélő nyilatkozat? FASZT! Csak nekünk.

Miközben a ̶S̶z̶o̶v̶j̶e̶t̶ú̶n̶i̶ó̶...Európai Únió éppen baráti segítségnyújtani készül megfontolt lengyel barátaink és testvéreink igényeinek a kielégítésére, hogy ámerika végre megkezdhesse az ukránok javáért(javaiért) az áldozatos munkáját, ha már befektetett a helyzetbe, egy öntökönrúgó bajnok, mellékesen az únió által lényegében szankcionált(bezony, nem gyön a péz) és az ukránok által fegyveresen megfenyegetett Magyarország tökéletes biztonságban lenne, ha odaadná a nehézfegyvereit azoknak, akik katonailag megfenyegették! Nem lenne baráti és őszinte szövetséges környező állam, aki bevonulva biztosítani a békét és a biztonságot a birodalmában...ööö, baráti országban.

És miközben jó, sőt kiváló biznisz az önlefegyverzés azokért a készletekért, amik szóba sem jöhettek volna ugyanarra a célra időben, fegyverezzük csak fel természetesen másokon keresztül, mert biztosan hagynák a 'barátaink', ha titokban akarnánk(micsoda faszság), hogy úgy tegyük és nem kürtölnék bele a világba a dolgot, szóval fegyverezzük fel az egyetlen országot, ami nem mellékesen a kint élő és gyűlölt nemzetrészünkön keresztül gyűlöl minket is, ami az elmúlt időkben katonailag is megfenyegetett! Aztán szopjuk is le nem? :D Aztán nézzük, ahogy végre integrálódunk Európába, mert nekünk is elzárják a csapokat, nem lesz semmi. De legalább adtunk az ellenségünknek olyan fegyverzetet, ami nekünk majd csak jön, cserébe olyanokért, amikkel nem tudjuk magunkat megvédeni ellen ha megtámadnának vele. Úgy, hogy közben megáll a gazdaságunk is. Zseniális!

Aki akar ellenünk valamit, az már csak egy kávét kér.

Tény, hogy a VSZ technika felvásárlását és modernizálását te meg LMZek toltátok a legjobban, - és még időben. Az is, hogy kisebbségben voltunk akik szerint már nincs olyan sok idő az eszkalációig és para van.

Én nem ismerem a helyzetet; lehet úgy dönteni, hogy odaadjuk a cuccokat az ukránoknak, mert azt gondoljuk, hogy a medve döglődik és mi is beállunk a sorba.
Csak azt ne felejtsük el, hogy ennek a döntésnek következményei lesznek: jelesül, ha befordulunk erre az útra, az egyirányú és kényszerpályán fogunk mozogni.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 212
67 117
113
Tény, hogy a VSZ technika felvásárlását és modernizálását te meg LMZek toltátok a legjobban, - és még időben. Az is, hogy kisebbségben voltunk akik szerint már nincs olyan sok idő az eszkalációig és para van.

Én nem ismerem a helyzetet; lehet úgy dönteni, hogy odaadjuk a cuccokat az ukránoknak, mert azt gondoljuk, hogy a medve döglődik és mi is beállunk a sorba.
Csak azt ne felejtsük el, hogy ennek a döntésnek következményei lesznek: jelesül, ha befordulunk erre az útra, az egyirányú és kényszerpályán fogunk mozogni.
Nem is annyira a VSZ technikát, hanem MArdert, Leopardot igyekeztem szem előtt tartani. Persze a vsz-ből is voltak elképzeléseim. Eléggé szúrja a szemem, hogy mostmár pánik szinten mennyire jobbnak tűnik sokaknak.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 212
67 117
113
Konkrét ügyek is szerepelnek a jogállami mechanizmus megindításáról Magyarországnak küldött levélben, ismerte el a csütörtök délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely, de nem tudta, hogy nyilvánosságra lehet-e azt hozni, ezért nem árult el róla részleteket. Arra a kérdésre sem tudott válaszolni a miniszter, hogy a levélben szerepel-e a családvédelmi törvény.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/242939/
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
T

Törölt tag 133

Guest
Remélem hogy Ő marad a külügyminiszter, mert a rendszerváltás óta hozzá még csak hasonló sem volt, én őt szeretem a legjobban a kormányból!

Azért abba a jachtos sztoriba illet volna belebuknia, de ez egy következmények nélküli ország. Itt is simán több topiktárs is szemet huny az ilyen egyértelmű korrupció felett szimplán politikai szimpátia alapján. Ha fideszes csinálja az nem baj...
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: megazez and alali77

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 031
113
Azért abba a jachtos sztoriba illet volna belebuknia, de ez egy következmények nélküli ország. Itt is simán több topiktárs is szemet huny az ilyen egyértelmű korrupció felett szimplán politikai szimpátia alapján. Ha fideszes csinálja az nem baj...
Ez az ország aztán következmények nélküli valóban, a legjobb példa erre Gyurcsány, aki mostanra a legerősebb ellenzéki párt vezére tudott lenni, pedig illett volna belebuknia 2006-ba, jaja. Szijjártó meg nagyon jó külügyminiszter, ha yachtozott svarcba ha nem, az az igazság hogy fáradhatatlanul járja a világot, és szétszopat mindenkit mosolyogva aki magas lóról osztaná nekünk az észt a vélt morális felsőbbrendűsége tudatában nyugaton!
 
T

Törölt tag 133

Guest
Ez az ország aztán következmények nélküli valóban, a legjobb példa erre Gyurcsány, aki mostanra a legerősebb ellenzéki párt vezére tudott lenni, pedig illett volna belebuknia 2006-ba, jaja. Szijjártó meg nagyon jó külügyminiszter, ha yachtozott svarcba ha nem, az az igazság hogy fáradhatatlanul járja a világot, és szétszopat mindenkit mosolyogva aki magas lóról osztaná nekünk az észt a vélt morális felsőbbrendűsége tudatában nyugaton!

Mindkettőnek el kell tűnnie, de nem tűnik, mert minden oldal megvédi a saját hulladékát. Te a Szijjártót, más meg a Gyurcsányt védi. Szijjártó semmivel se jobb mint a Gyurcsány, ugyanaz a bukott ember. Az ő becsülete minimum ott elszállt, amikor öltönyös munkahelyi posztot küldött Facebookra, miközben Horvátországban nyaralt. Ugyanúgy hülyének nézi az embereket, mint a Gyurcsány. Szijjártót és Gyurcsányt se menti fel a bűnei alól a nagy munkabírása vagy egyéb jó cselekedete.
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: alali77 and megazez

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 879
27 474
113
Ezeket annyira bírom. a Zorbán a Hókuszputyin barátja.
Kihez ment házhoz, és ki nézte szerelmetes tekintettel vacsora közben? Gyurcsány.
Ki ült vele egy szál törölközővel letakart faxban a szaunában, sörözgetve? Schröder.
Kihez ment házhoz, megnézni az Oroszországból örökbefogadott gyerekeit? Schröder.
Kit hívott meg a beiktatása utáni privát partira, a vadiúj feleségével együtt? Schröder.
Kinek a lakodalmában volt díszvendég? Karin Kneissl, osztrák külügyminiszter. Jó, persze, Tu, felix Austria nube..

A németek meg a hegyi németek söpörgethetnének végre a saját portájukon.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 057
6 530
113
Én ezt akkor sem tudom már felfogni:

Először ezek:
"Korábban az Európai Bizottság (EB) levelet küldött az uniós országoknak, amelyben kifejtette, hogy az uniós cégek bizonyos feltételek mellett rubelben fizethetnek majd az orosz gázért, anélkül hogy megsértenék a Moszkva elleni szankciókat. Az ügynökség tisztázza, hogy a gáz rubelben történő fizetésének egyik lehetséges módja, hogy a gázt fogadó társaságok dollárban vagy euróban számlát nyitnak egy orosz bankban, az ország ezután fizet a banknál, amely rubelre konvertálja át a pénzt. Ezt pedig továbbítják a cégnek.
Alig két hete Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is ezt a lehetőséget mondta, Magyarország is ilyen módon fizet majd az orosz gázért. A tájékoztatás szerint ezt az MVM leányvállalata, a CEEnergy és a Gazprom leányvállalata, a Gazpromexport közötti szerződéses viszony a brüsszeli szankciók megsértése nélkül teszi lehetővé a gáz rubelben való fizetését.
Szijjártó Péter elmondása szerint a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az állam két számlát hoz létre a Gazprombanknál, egy euró- és egy rubelszámlát. A magyar kormány euróban fizet a banknak, a bank konvertálja az eurót rubelre, amelyet továbbítanak a Gazpromexportnak."

és:
"A Bloomberg értesülése szerint eddig összesen tíz európai ország gázvállalat nyitott számlát az orosz Gazprombanknál ahhoz, hogy rubelben fizethessenek az orosz gázért. Ezek közül négy ország már meg is kezdte a rubelben fizetést"

Aztán meg ez:
"Az Európai Bizottság szerint az ukrajnai háború elleni szankciók megsértésével jár, ha egy tagállam rubelben fizet az orosz földgázszállítmányokért a Gazpromnak. Erre jelenleg csak Magyarország hajlandó."
"Az Európai Bizottság az elmúlt héten kiadott állásfoglalásában már javasolta a tagállamoknak, hogy ne fizessenek rubelben, akkor sem, ha a Gazprombankban nyitnak egy devizaszámlát, ahova utalnak, majd a pénzintézet azt átváltja egy másik számlára, amit nyitnak, de azt rubelben vezetik.
Két uniós ország, Bulgária és Lengyelország tartotta is magát ehhez, szerdán viszont a Gazprom leállította a szállítmányokat.
Miután a két tagállamot kizárták a gázszállításokból, az uniós testület kollektív tiltást akart a rubeles fizetésre bevezetni. Végül az Európai Bizottság péntekre bejelentette,
AZ EU JOGI ELJÁRÁST INDÍT AZOKKAL A TAGÁLLAMOKKAL SZEMBEN, AMELYEK NEM HAJTJÁK VÉGRE AZ OROSZ SZANKCIÓKAT.
„Az Európai Bizottságnál természetesen figyelemmel kísérjük, hogy a tagállamok valóban végrehajtják-e a szankciókat. És ha azt látjuk, hogy ez nem így van, akkor arra is van lehetőség, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indítson ezzel kapcsolatban” – nyilatkozta az Euronewsnak Valdis Dombrovskis, a brüsszeli testület alelnöke, kereskedelmi biztos."
 
Status
Not open for further replies.