[HUN] Egyéb használt eszközök beszerzése és/vagy felújítása, átalakítása

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 000
5 330
113
giphy.webp
Már unom hogy mindig igazam van....!:)
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Mivel?
Kintről már nem lehet szerezni, még arany áron sem, még felújítható VSZ technikát sem!
Legfeljebb a saját elfekvő és talán nem agyonrozsdásodott készleteink, villámgyors felújításában reménykedhetünk!

Egyébként, ha a lengyelek és románok bemennek Ukrajnába, akkor ugyanazon indok alapján nekünk is azonnal be kell vonulni Kárpátalja minél nagyobb részébe - az itt lévő török NATO katonákkal együtt!
Kérdés, hogy fel van-e készülve (van-e mivel, van-e kivel bevonulni, és főleg van-e forgatókönyv) erre a Magyar Kormány?!
Egyébként már most ugrásra készen kellene álljon a MH, legalább annyira mint a román katonaság!
Hogy mit szólna a nyugat? Hát csak azt szólhatná, amit a lengyelnek és románnak. Lenyelné a békát, mert ugyanazon címszó alatt reagálnánk, mint az említettek.
Egyszerű a képlet:

Odaadjuk az éppen még gurulóképes már használhatatlan fosokat lőfegyver nélkül mind fehérre festve az oldalára vörös kereszttel harctéri mentőnek még a D20-at is (mint az oroszok a szerbekkel a dél-szláv konfliktusban) mikor bevagonirozzak a kormanyunk puszit is ad ra a vilagsajtó előtt... Hátha adnak érte egy század F35-öt...de kétlem hogy ebben majd az önlefegyverzett keleti országok olyan jól fognak járni.
Aztán szólni Putyinnak, hogy hány milliárd köbméter gázt ér meg neked kisbarátom, hogy szétraketázhasd a lengyel-ukrán titkos 10 éve kiépített földalatti alagútrendszert amin a fost öntik a nyakadba az eu-ból?
Ha elegendő mennyiség a válasz, akkor teszünk rájuk valamilyen lefocizott jeladót és...az oroszok pontvéletlenül sz.rrá hiperszónikusozzák a az "átjárók" ukrán bejáratát a kohószökevényekkel együtt.

És ezzel mindenkivel jól járunk mindenkinél f.szagyerekek vagyunk!
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 509
46 476
113
Na, így átolvasva ezt a lázálmot, akkor nézzük politikásan, hogy legyen sikoltozás....
Úúú barátom, te jól bekávéztál! :rolleyes:
Nagyon egyszerű képletekkel is gondod van.
Ha csak darab-darabra becseréljük a D-20-akat Fh70-ekre (nem feltétlen erre kell, de ez áll talán karakterisztikában a legközelebb) meg a hozzá való lősszerre, akkor is beljebb vagyunk.
Nem azért mert végre tudunk valamit kezdeni a különben teljesen haszontalan VSz technikával, és lőszerrel, hanem mert per pillanat semmilyen hátrányunk nem lesz abból, ha ezt a cserét ügyesen intézzük.
És még csak nem is kell ragaszkodni az FH70-esekhez! Elég, ha lőszerben fizetnek ki! Mert ugye azt mind a PZH2000-ben, mind a HX3 alapú lövegben el tudjuk lőni.
Ha most nem dobjuk be a közösbe a 152-es lőszereinket, akkor azokkal a D20 leselejtezése után mit kezdünk?
Elhasználjuk 'Gusztus 20-án.
A háború előtt ki a tököm vette volna meg a roncs D-20-akat? Meg a lejárat közeli lőszert, tessék mondani?
A háború előtt minek hoztuk volna el az FH70-eket? A németek meg biztos nem adtak volna hozzá lőszert, mert nekik is piszok kevés van.
Az évek alatt szépen felélték. Most viszont az ukrán ügy miatt hajlandóak felbontani a csupor lekvárt. (Persze már be is rendelték a vadiúj készleteket a RM-tól.)
Mi meg féláron juthatunk a kiképzéshez kiválló lőszerhez.
Mert ha megjönnek a PZH-k meg a kerekes lövegek, akkor piszok sok lőszer el fog menni ám!
Ugye nem lenne baj, ha mondjuk azért is csak fél árat kellene fizetni?!?
Tőlünk viszont, a 152-eseket simán elviszik akár dupla áron is, mert egyszerűen nem tudnak máshonnan keríteni. Tudod, kereslet-kínálat!
:oops:
De érdemes még kitérni azokra a ragyogó ötletekre, amikor @LMzek 2.0 """"országvédelmi""""!!"""!!!"""
Kitalálta, hogy milyen jó lenne VSZ eredetű fegyvereket szakmányba beszerezni.
Na az országvédelmi feladatokra ezek lennének a legnagyobb marhaságok. Tessék megnézni az ukránokat. Még saját gyártásuk is volt szinte mindenből. 2 hónap alatt már még a NATO kalberért is könyörögnek, mert nemhogy magukat nem tudják ellátni, de mástól sem nagyon tudnak semmit sem szerezni.
Az külön vicces, hogy arra hivatkoznak a remek ötletes emberek, hogy majd a szerbektől meg a bolgároktól veszünk VSZ kaliberű lőszereket, fegyvereket, meg tartalék alkatrészeket. Mondom! Tessék megpróbálni jelenleg ilyen árucikkeket beszerezni!
Szóval a T-72-esekkel kivállóan el lehet karistolni 5-8-10 évig még, majd pedig a vastelepen szépen fém árában szépen leadni.
Nem is kell hatástalanítani ezeket, ha nincs hozzá lőszer, akkor maximum élményvezetésre lesznek jók. De tényleges harcértékük a 0-hoz tendál.

Én már az elejétől kezdve azt mondom, hogy nincs ezeknek már jövőjük. Az ország védelméhez akkor tudnak a legtöbbet hozzátenni, ha az értük kapott pénzen NATO kompatibilisre át tudjuk szerelni a Honvédséget. (Ezért nem támogattam a kohó és a kilincs jövőt álmodók ötleteit.)
Erre most itt a lehetőség, hogy akár többszörösét kapjuk a valódi értéküknek. Hát mikor lépjünk?
És az a vicces, hogy akik ragaszkodnak hozzájuk, azok pont azt nem látják be, hogy pont az eladásukkal nyílik az út a meg a jobb védelmi képesség kiépítéséhez.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Ehhez a nagyon erősen max 100 db t72 egy percig nem szabad ragaszkodni amikor most akar 50 db Leó 2a5 vagy 6 tolat lehetne érte szerezni, ugyanez az összes régi szovjet vacak bol most marha nagy üzletet lehet csinálni. Ez egy egyszer volt Budán kutyavásár szindróma. Nem szabad kihagyni. A szlovákok rá sem haragudtak meg az oroszok, és mi nem is az ukránok nak hanem a csúnya rossz németeknek adnánk a technikát.
 
  • Tetszik
Reactions: vasszekely

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Maga a deal igen is kurva jó lenne! A kohószökevény kb 12 T-72-ért kapnánk 12 működő, ne adj isten felújított A4 eseket,amikor úgyis átállunk Leora...!Ez nem lenne jó? Én most csak magára a deal-ről beszélek!
Jó, de mikor?
Amire megjönnek, egy két év is lehet. Addig meg mi lesz?
A semminél még a kohószökevény T-72-esek is jobbak!
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 509
46 476
113
A szlovákok rá sem haragudtak meg az oroszok, és mi nem is az ukránok nak hanem a csúnya rossz németeknek adnánk a technikát.
Dehogynem haragudtak meg, de csak mert a szlovákoknak trambulinról kell a medencébe pisálni. Amolyan "ide lőjetek" kivagyi módon...
Nekünk szerintem tökre elég lesz ha csak a nagymedencében szipen tempózva beleresztük egy kicsit. :cool:
 
  • Tetszik
Reactions: Giskard

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ehhez a nagyon erősen max 100 db t72 egy percig nem szabad ragaszkodni amikor most akar 50 db Leó 2a5 vagy 6 tolat lehetne érte szerezni, ugyanez az összes régi szovjet vacak bol most marha nagy üzletet lehet csinálni. Ez egy egyszer volt Budán kutyavásár szindróma. Nem szabad kihagyni. A szlovákok rá sem haragudtak meg az oroszok, és mi nem is az ukránok nak hanem a csúnya rossz németeknek adnánk a technikát.
Na ezt, hogy nem haragudtak meg az oroszok a tótokra, nem mondanám.
Egyébként miből gondolod? Abból, hogy még eddig nem rakétázták meg őket?
Várd ki a végét.
Feltételezve (mert tudom ilyen soha nem lehet) az orosz még is megszerzi K-Európa nagy részét, akkor szerinted nem fog számítani, hogy ki mennyivel járult hozzá az ukrán fronton az orosz kiskatonák megöléséhez? Erősen kétlem?
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Jó, de mikor?
Amire megjönnek, egy két év is lehet. Addig meg mi lesz?
A semminél még a kohószökevény T-72-esek is jobbak!
Miért is nem jönne egyből a bw -nek van raktáron mondjuk 50 db 2a5 ős egyből. pz 2000 és is lenne 24 db rögtön és rakéta vető is Mars 270 is van egyből.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Na ezt, hogy nem haragudtak meg az oroszok a tótokra, nem mondanám.
Egyébként miből gondolod? Abból, hogy még eddig nem rakétázták meg őket?
Várd ki a végét.
Feltételezve (mert tudom ilyen soha nem lehet) az orosz még is megszerzi K-Európa nagy részét, akkor szerinted nem fog számítani, hogy ki mennyivel járult hozzá az ukrán fronton az orosz kiskatonák megöléséhez? Erősen kétlem?
Az oroszok másképpen gondolkoznak a szláv nepekrol. Itt volt a Kun Miklósnak egy nagyon jó előadása belinkelve, hallgasd meg, hogy gondolkodtak 45 után pl a szlovákokról. Hat nem hibáztatták őket semmiért és Sztálin megtiltotta, hogy bármilyen retorzió érje a kis szlovák nemzetiségét.
 
  • Vicces
Reactions: cirqle

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Úúú barátom, te jól bekávéztál! :rolleyes:
Nagyon egyszerű képletekkel is gondod van.
Ha csak darab-darabra becseréljük a D-20-akat Fh70-ekre (nem feltétlen erre kell, de ez áll talán karakterisztikában a legközelebb) meg a hozzá való lősszerre, akkor is beljebb vagyunk.
Nem azért mert végre tudunk valamit kezdeni a különben teljesen haszontalan VSz technikával, és lőszerrel, hanem mert per pillanat semmilyen hátrányunk nem lesz abból, ha ezt a cserét ügyesen intézzük.
És még csak nem is kell ragaszkodni az FH70-esekhez! Elég, ha lőszerben fizetnek ki! Mert ugye azt mind a PZH2000-ben, mind a HX3 alapú lövegben el tudjuk lőni.
Ha most nem dobjuk be a közösbe a 152-es lőszereinket, akkor azokkal a D20 leselejtezése után mit kezdünk?
Elhasználjuk 'Gusztus 20-án.
A háború előtt ki a tököm vette volna meg a roncs D-20-akat? Meg a lejárat közeli lőszert, tessék mondani?
A háború előtt minek hoztuk volna el az FH70-eket? A németek meg biztos nem adtak volna hozzá lőszert, mert nekik is piszok kevés van.
Az évek alatt szépen felélték. Most viszont az ukrán ügy miatt hajlandóak felbontani a csupor lekvárt. (Persze már be is rendelték a vadiúj készleteket a RM-tól.)
Mi meg féláron juthatunk a kiképzéshez kiválló lőszerhez.
Mert ha megjönnek a PZH-k meg a kerekes lövegek, akkor piszok sok lőszer el fog menni ám!
Ugye nem lenne baj, ha mondjuk azért is csak fél árat kellene fizetni?!?
Tőlünk viszont, a 152-eseket simán elviszik akár dupla áron is, mert egyszerűen nem tudnak máshonnan keríteni. Tudod, kereslet-kínálat!
:oops:
De érdemes még kitérni azokra a ragyogó ötletekre, amikor @LMzek 2.0 """"országvédelmi""""!!"""!!!"""
Kitalálta, hogy milyen jó lenne VSZ eredetű fegyvereket szakmányba beszerezni.
Na az országvédelmi feladatokra ezek lennének a legnagyobb marhaságok. Tessék megnézni az ukránokat. Még saját gyártásuk is volt szinte mindenből. 2 hónap alatt már még a NATO kalberért is könyörögnek, mert nemhogy magukat nem tudják ellátni, de mástól sem nagyon tudnak semmit sem szerezni.
Az külön vicces, hogy arra hivatkoznak a remek ötletes emberek, hogy majd a szerbektől meg a bolgároktól veszünk VSZ kaliberű lőszereket, fegyvereket, meg tartalék alkatrészeket. Mondom! Tessék megpróbálni jelenleg ilyen árucikkeket beszerezni!
Szóval a T-72-esekkel kivállóan el lehet karistolni 5-8-10 évig még, majd pedig a vastelepen szépen fém árában szépen leadni.
Nem is kell hatástalanítani ezeket, ha nincs hozzá lőszer, akkor maximum élményvezetésre lesznek jók. De tényleges harcértékük a 0-hoz tendál.

Én már az elejétől kezdve azt mondom, hogy nincs ezeknek már jövőjük. Az ország védelméhez akkor tudnak a legtöbbet hozzátenni, ha az értük kapott pénzen NATO kompatibilisre át tudjuk szerelni a Honvédséget. (Ezért nem támogattam a kohó és a kilincs jövőt álmodók ötleteit.)
Erre most itt a lehetőség, hogy akár többszörösét kapjuk a valódi értéküknek. Hát mikor lépjünk?
És az a vicces, hogy akik ragaszkodnak hozzájuk, azok pont azt nem látják be, hogy pont az eladásukkal nyílik az út a meg a jobb védelmi képesség kiépítéséhez.
Egyet is értenék azzal amit mondasz, de van az a kis bibi, amit időkapunak hívunk, ami a kohószökevény eladása és az "új" NATO technika beszerzése között nyílik. Ami lehet akár több év is. Ha ne adja Isten, valami történik, mit csinálunk ez idő alatt?
Nekem az az adja le minden K-Európai állam az összes VSZ vasat, inkább tűnik egy nyugat által kezdeményezett spontán lefegyverzésének. Odaadjuk, aztán valami okból kifolyólag, nem érkezik meg a csereszajré. És amikor bekopogtat, mondjuk a muszka, nem lesz amivel visszalőni.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Miért is nem jönne egyből a bw -nek van raktáron mondjuk 50 db 2a5 ős egyből. pz 2000 és is lenne 24 db rögtön és rakéta vető is Mars 270 is van egyből.
Ha ez tényleg így van, akkor kár lenne kihagyni. Főleg, hogy nem az ukrinak visszük direkt, hanem a németnek adjuk.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 509
46 476
113
Nem tudjuk, mert nincs mivel. Egyelőre azt a lőszert csak dobni tudnánk.. :p
Ha megjönne végre az első Pzh, az sem sokat változtat a tényeken..
Kb. 1 hónap múlva érkezik az első PZH. (De szerinted mennyi idő lenne átvontatni egy NATO raktárból pár M777-et, vagy FH70-est?)
Most őszintén, te azt vizionálod magad előtt, hogy az Zelenszkij 1 hónapon belül megtámadja Magyarországot, és egyben a NATO-t (5. cikkely!!!), miközben a másik végén az Orosz haderővel vív élet-halál harcot?
Ugye neked napi szinten dob fel a Google keresője gang-bang témájú ajánlatokat? :eek:

szerk.: CSak a miheztartás kedvéért, jelenleg valami 12db D20 alkotja a Magyar Tüzérséget.
Azt gondolod, hogy ennyit nem tudnának a NATO partnerek idetalicskázni 3 napon belül? :oops:
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 256
33 828
113
Ha ez tényleg így van, akkor kár lenne kihagyni. Főleg, hogy nem az ukrinak visszük direkt, hanem a németnek adjuk.
ezek eddig csak fikciók senkitől nem kaptunk még csak hasonló ajánlatot sem. lőszerből meg europűba sincs elég semmihez ezért kell az RM nek a gyár és ezért üzlet hogy a HDS is gyárt majd lőszert mindemelett...
lőszer nincs teknika még akad amit nem vágtak szét (de a bejelentett számokból kiderül hogy azokból se túl sok...) fel kellene újítani ami van. a németek az A5 ösöket ajándék helyett maguk tennék üzembe...

szép és jó ez a váltogatósdi de egyenlőre semmi konkrét nem történt ez esetbe... példanélküli.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 509
46 476
113
ezek eddig csak fikciók senkitől nem kaptunk még csak hasonló ajánlatot sem. lőszerből meg europűba sincs elég semmihez ezért kell az RM nek a gyár és ezért üzlet hogy a HDS is gyárt majd lőszert mindemelett...
lőszer nincs teknika még akad amit nem vágtak szét (de a bejelentett számokból kiderül hogy azokból se túl sok...) fel kellene újítani ami van. a németek az A5 ösöket ajándék helyett maguk tennék üzembe...

szép és jó ez a váltogatósdi de egyenlőre semmi konkrét nem történt ez esetbe... példanélküli.
Az egész diskurzus onnan indult, hogy Ramsteinben ott voltak a NATO országok képviselői brainstormingolni. Majd a német hadügyminiszter elmondta azt, amit. Nem olyan nehéz azért összerakni...
Szerk.:
Ha lesz is részünkről szállítás, akkor is gondosan hallgatni fogunk róla...
 
  • Tetszik
Reactions: Giskard

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 256
33 828
113
m 777 et honnan vontatni ? az első europai rendszeresítő ukrajna :D
FH70 mivel jobb mint a d20? és honnan is lenne bevethető nem szétrohadt ? 20 éve kivonták a németek az utolsót csoda ha nincsenek még szétvágva...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 509
46 476
113
m 777 et honnan vontatni ? az első europai rendszeresítő ukrajna :D
FH70 mivel jobb mint a d20? és honnan is lenne bevethető nem szétrohadt ? 20 éve kivonták a németek az utolsót csoda ha nincsenek még szétvágva...
M777-et honnan vontatni? Mondjuk a C-17-es rámpájáról, Pápáról.
Az amerikaiaknak elég sok van feleslegben letárolva. A USMC 21 aktív M777 osztályból 5-öt tart meg.
Ezek szerintem mindegyike digitalizált A2 verzió. Régebbiből meg még több kell legyen!
Az FH70-est az olaszok aktívan és nagy számban alkalmazzák, de a németek sem vágták össze őket.
Le lettek tárolva! De szerintem még az angoloknak is meg kell legyen az egész HH-s készlet.