[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 387
113

Lengyelország több mint 200 T-72-es harckocsit adott át Ukrajnának - média...​

Lengyelország több mint kétszáz T-72-es harckocsit és gyalogsági harcjárművet adott át Ukrajnának.

A Lengyel Rádió páncélozott járművek és egyéb fegyverek átadásáról tudósít .

Az átadott lengyel tankok elegendőek lesznek az ukrán fegyveres erők két harckocsidandárjának felszereléséhez.

A hírek szerint egyebek mellett a harckocsikon kívül több tucat gyalogsági harcjárművet is küldtek Ukrajnába.

A lengyel fegyveres erők BMP-1 gyalogsági harcjárműve
A Lengyel Fegyveres Erők BMP-1 gyalogsági harcjárműve Fotó: Lengyel Védelmi Minisztérium

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint Varsó eddig 7 milliárd zloty (1,5 milliárd euró) felszerelést és fegyvert adott át Ukrajnának az Ukrajnának nyújtott katonai segítséggel kapcsolatban.


ACS 2C1 szegfű az ukrán fegyveres erők gyakorlatain.  2020. október. Fotó: MP ZSU
ACS 2C1 az ukrán fegyveres erők gyakorlatain. 2020. október. Fotó: MP ZSU

A fegyverek között, amelyeket Ukrajna kapott Lengyelországtól, önjáró löveg , 122 mm-es 2C1 „Carnation”és „Hail” rakétavető is van.

Sajtóértesülések szerint Lengyelország levegő-levegő rakétákat is biztosított a MiG-29 és Szu-27 vadászgépekhez.

A nehéz felszerelések mellett a lengyel WB Electonics cég által gyártott drónokat is átszállították, amelyeket többek között felderítő tevékenységre is használnak.

OOO-1.jpg
Warmate lőszer. Fotó: WB Group

Lengyelország emellett nagy mennyiségű lőszert is biztosít Ukrajnának különféle fegyverekhez.

Emlékeztetünk arra, hogy az Egyesült Királyság azt tervezi, hogy Lengyelországban telepíti Challenger 2 harckocsiját, hogy kompenzálja az Ukrajnának átadott T-72-eseket.

Tank Challenger 2
Tank Challenger 2 Fotó nyílt forrásból

A tankokat korlátozott időre helyezik át és "brit személyzet irányítja majd".

Csak sikrül kiprovokálni egy nukleáris háborút... :mad: :(
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Sztem nemsokára alapfelszerelés lesz valami "zümi-érzékelő" berendezés. :rolleyes:

Avagy még e mellett is maradnak a jó öreg bevált taktikák. Nem tudom hányan voltak figyelmesek arra, hogy még az elején amikor a muszka agyoncsapott egy kiképző és zsoldos komplexumot, akkor azok a zsoldosok örömködtek illetve voltak beszámolóik utána, akik 100-200 méterre a füves-fás részen magukra húzták a sátorlapot éjszakára (pedig akkor még hidegek voltak) ...

Akiknek meg kellett a zuhany meg a vaságy meg a fedett placc, azoknak nem volt őszinte a mosolyuk ... Sőt semmilyük sem ...

Járművek esetén, ha megállsz (persze ezt is érdemes jó helyen), akkor álcázás azonnal. Aztán, ha nincs semmi dolgod (pl. kezelni valamit) akkor legalább 30-50 méterre húzodsz és magadat is álcázod ...

Egész egyszerűen a "zümik" mindig a zsírosabbnak tűnő célpontot fogják választani (azok közül amiket észrevesznek) ...
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Nem, ez nem nevetseges, de te allando lejarato kapmpanyt folytatsz itt mindenki ellen, aki nem Putyin vagy orban. Fociszurkolo vagy netan, azoknak a molinojan van kiirva, hogy "mindenkit" gyulolunk"? Nem cserelnem el az eleted az enyemmel, latni milyen egyoldaluan tajekozodsz.. Vadhajtasok, Pesti Sracok, Mandiner, 888, M1, Hir TV...
Számtalan felvétel van zelenszkiról,hogy az orrát vakarássza azt a kokósok szokták.
 
W

Wilson

Guest
Mert ebbe egy lófaszjóskát nem ültethetsz bele.Milyen páncélozott járművet vezettél.kezeltél,karbantartottál?
Nem láttad az előzményt arra válaszoltam amit elősször írtál, hogy ültem-e benne ,igen ültem ,hogy utána mit szerkesztettél még az üzenetedbe 5 percen belül az más kérdés.

Miért nem lehetne lófaszjóskát sem beleültetni?

Jobb ha tudod az ukránok ismerik a T-72-t nem véletlenül kérték mindenhonnan T-72-t mert azonnal betudják vetni a fronton őket
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

opelcsavar

Active Member
2022. április 25.
50
97
33
Érdekes. Amikor az önállóságunkról van szó, mindíg előkerül hirtelen egy rakás ember, akik váltig bizonygatják, hogy:
  • nem fog menni,
  • a sors nem ezt az utat jelölte ki nekünk,
  • mi szolga nép vagyunk és másokért kell élnünk,
  • nem vagyunk mi erre alkalmasak,
  • maradjunk inkább a langyos vízben, elég ez nekünk stb.

Ha elfogadjuk, hogy az embereket az érdekek mozgatják, felmerül a kérdés, hogy ezek személyek kinek/kiknek az érdekeit képviselik.
Azt sem tudod, miről írtam. Átszerkesztetted/Átköltötted magadnak, majd, arra reagáltál, nekem címezve.
0rbán, anyai ágon, askezáni kazár gyökeres, ennek köszönhetően került Soros támogatás alá, és lett az angol B'nai B'rith szabadkőműves páholy tagja. Mellesleg, ez a páholy is a kazárok engedélyével alapulhatott meg, ahogy, számos többi is. Gyurcsányék (Apró-Dobrev klán), a francia Gran Orientálban vannak.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 007
113

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 007
113
Nem, ez nem nevetseges, de te allando lejarato kapmpanyt folytatsz itt mindenki ellen, aki nem Putyin vagy orban. Fociszurkolo vagy netan, azoknak a molinojan van kiirva, hogy "mindenkit" gyulolunk"? Nem cserelnem el az eleted az enyemmel, latni milyen egyoldaluan tajekozodsz.. Vadhajtasok, Pesti Sracok, Mandiner, 888, M1, Hir TV...
Több video volt már itt is, amin Zelenszkij minimum be volt nyomva úgy beszélt. Nem alaptalan a vád. Próbáld te is a teljes képet látni ebben az egész háborúban....
 
K

Kopi2000

Guest
Számtalan felvétel van zelenszkiról,hogy az orrát vakarássza azt a kokósok szokták.
Nem errol szoltam, hanem junge csak folyamatosan gyulolkodik. Szerintem ez borzalmasan unalmas es tartalmatlan, valamint kimeriti a " hangulatkeltes" itteni bunet... Szerintem meg egy epkezlab hire, hozzaszolasa, ertekelese nem volt, csak a folytonos uszitas az EU, a NATO, meg a BLM, LMBTQ ellen, meg mindenen ellen is. Tudom szar dolog gyarba melozni es valahol le kell vezetni a frusztraciot, de ennyire azert nem kene lemenni IQ es EQ mimimumba.....
 
  • Vicces
Reactions: Mark1993
K

Kopi2000

Guest
Nem láttad az előzményt arra válaszoltam amit elősször írtál, hogy ültem-e benne ,igen ültem ,hogy utána mit szerkesztettél még az üzenetedbe 5 percen belül az más kérdés.

Miért nem lehetne lófaszjóskát sem beleültetni?

Jobb ha tudod az ukránok ismerik a T-72-t nem véletlenül kérték mindenhonnan T-72-t mert azonnal betudják vetni a fronton őket
Nyilvan az a leggyorsabb segitseg, ha olyan fegyverhez jutnak, amire van kikepzett ember, alkatresz, javitasi lehetoseg es ismerik, mert rendszerben van....
 
K

Kopi2000

Guest
Nyilvan az a leggyorsabb segitseg, ha olyan fegyverhez jutnak, amire van kikepzett ember, alkatresz, javitasi lehetoseg es ismerik, mert rendszerben van....
Meg az olyan fegyverrel lehet meg oket jol segiteni, amire pld. az analfabeta afganok is gyorsan, fel ora alatt megtanithatok. Igy jonnek kepbe a pld. A kezi panceltoro raketak is....
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Nem láttad az előzményt arra válaszoltam amit elősször írtál, hogy ültem-e benne ,igen ültem ,hogy utána mit szerkesztettél még az üzenetedbe 5 percen belül az más kérdés.

Miért nem lehetne lófaszjóskát sem beleültetni?

Jobb ha tudod az ukránok ismerik a T-72-t nem véletlenül kérték mindenhonnan T-72-t mert azonnal betudják vetni a fronton őket
Én Bat-2 kaptam meg a kiképzésemet annó ritka gép,mert t-64 alvázra épült szerintem 5 darab van a magyar honvédségnek.De félelmetes a klausztrofóbia benne.Egy két hónap kellett mire megszoktam éreztem az erejét a hosszúságát,ez nem egy gyorstalpaló,hogy itt egy t-72 és üljél bele.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 215
42 776
113
A 93-as dandár Hideg Jar katonái megtagadják a katonai szolgálat folytatását

Az elutasító levél a videóval együtt megjelent az interneten:

Mi, a 93-as dandár 1. gépesített zászlóalja 3. gépesített századának katonái a következő okok miatt megtagadjuk a további szolgálatot:

▪️A sérültek evakuálásának hiánya
▪️A megfelelő parancsnokság hiánya
▪️Nehézgépek hiánya
▪️Páncéltörő fegyverek specialistáinak hiánya
▪▪️Nagy személyi veszteségek az 1. gépészzászlóalj 3. századában (60%)
▪️ Vállalati veszteségek
▪️Rotáció hiánya a vállalatnál

Nem vagyunk hajlandók engedelmeskedni az olyan parancsoknak, amelyek a személyzet elpusztítására irányulnak.
t.me/RVvoenkor
Hoppá hoppá!!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 388
84 869
113
Nem, ez nem nevetseges, de te allando lejarato kapmpanyt folytatsz itt mindenki ellen, aki nem Putyin vagy orban. Fociszurkolo vagy netan, azoknak a molinojan van kiirva, hogy "mindenkit" gyulolunk"? Nem cserelnem el az eleted az enyemmel, latni milyen egyoldaluan tajekozodsz.. Vadhajtasok, Pesti Sracok, Mandiner, 888, M1, Hir TV...
Egyoldalúan te tájékozódsz, csak szólok. Nézz már körül régebbről. Kb. 3 drogos videója volt eddig fent itt, ebből kettőt azonnal törölt, a harmadik még megvan valahol.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 720
8 877
113