[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 202
61 216
113
Ha mindet előre feladunk az jobb?
Nem tisztem megtervezni, megszervezni az ország védelmét, de kivenném belőle részem, ha kell.
Nem dönthetem el, hogy mivel, azzal kell,
ami van. Kesereghetsz, hogy hogy jutottunk ide és kik a felelősök, de ha kell mennék. Szar fegyverrel, saját felszereléssel. De mennék.

A ruszkitól Európában mindenki gyengébb, ha már mindenki úgy gondolná, ahogy ti, akkor már rég nem lenne szabad világ.
De együtt még lehet állítani Putyint.
Az ideológiák pedig nem érdekelnek. Nem érdekel ki a náci, ki a szélső baloldali.
Ez nagyon szép. Én, mint liberálfasiszta, szociáldespota és anarcho-rendpárti azt mondom, hajrá!

De a gúnyolódást félretéve, a baj az, hogy attól, hogy te egy fél Kalasnyikovval nekiugrasz Putyin lánctalpának, abban nincs semmi hősies.
Nem a te dolgod megszervezni a védelmet, de a te dolgod is, hogy józanul gondolkodj.
Te azt csinálsz magaddal, amit akarsz. Önkéntesként már most is harcolhatsz hősiesen Putyin ellen.
Majd az ukrán megtervezi helyetted, hogy te mit csinálj.

De ezt az országot kár szétlövetned.

Amúgy a logikáddal van egy kis probléma. Ha Európában mindenki gyengébb Putyinnál, akkor Putyin miért nem támadott idáig? Miért nincsenek orosz tankok Bécs, Prága, Berlin, Budapest, Varsó, Párizs, Róma utcáin?
És miért van úgy mindenki oda az orosz gázbizniszért?
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 417
4 479
113

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 033
32 476
113
Azért, mert egy tájékozott ember az országa békéjét többre értékeli annál, hogy az USA koszos kis gyarmata legyen az USA-val ellenséges atomhatalom szomszédságában.

Oroszország képtelen volt arra, hogy elég vonzó legyen az érdekszférájába tartozni, ez van. Ahogy mondtam, a képzettebb városi ukrán réteg a baltiakat, lengyeleket látva kevesellte azt, amit Ukrajna nyújtott, és ennek elérése az EU és NATO tagsággal kapcsolódott össze a fejében. Persze az extrém nacionalizmus is létezett már nyíltan 1991 óta, de nem volt meghatározó, 2014-ben viszont közös platformra került az említett nyugati életszínvonalra vágyó réteg a neonáci futballhuligánokkal és hasonlókkal. Utóbbiak az "ütőerőt" adták, az olyan jóarcú figurákkal a kormányban, mint pl. Jaros.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle and beta
W

Wilson

Guest

Az AVTOTOR veteményeskert telkeket osztott ki alkalmazottainak..​

Közzétéve: 2022. május 04

A nehéz gazdasági helyzet miatt, amelybe a vállalkozás került, az AVTOTOR rendszerszintű intézkedéseket hajt végre az üzem személyzetének megőrzése és további szociális támogatása érdekében.

Ilyen feltételek mellett nemcsak a kollektív szerződések szerinti juttatások és garanciák következetesek, hanem új szociális programok is indulnak.

Így a vállalkozás dolgozóinak további szociális támogatása érdekében az AVTOTOR részvényesei és vezetése úgy döntött, hogy ingyenes telkeket osztanak ki mindazoknak, akik veteményeskerteket szeretnének rendezni. A telkek 1000 m2 (10 hektár). Az AVTOTOR alkalmazottai számára két, összesen 300 hektáros földterületet osztottak ki a cég tulajdonában - Kholmogorovka és Lyublino falvak területén.

Korábban felmérést végeztek az üzem dolgozói körében, és listát alkottak az ezzel a támogatási intézkedéssel élni kívánókról.

Már megtörtént a község járásában a telkek elosztásával foglalkozó bizottság első ülése. Kholmogorovka. 168 telket osztottak ki sorsolás útján. Telekosztás a község kerületében. Lyublino május második felében kerül megrendezésre. A májusi ünnepek előestéjén az AVTOTOR munkatársai a telket igénylők közül meglátogatták a területet és megvizsgálták leendő kertjüket. A telkek szezonális vetésre teljesen fel vannak készítve - a föld felszántott és boronált. Jelenleg sok Avtotorovtsy már megkezdte a terület fejlesztését. A gyári munkások kertjében a jövőbeni betakarítás biztosítása érdekében az AVTOTOR megszervezte a hazai termelésű kiváló minőségű vetőburgonya értékesítését.

Az AVTOTOR céget 1994-ben alapították Kalinyingrádban. A vállalkozás Oroszországban elsőként indította el külföldi márkájú autók gyártását. A gyártás 1997 májusa óta folyik. A teljes gyártási mennyiség meghaladta a 2,5 millió járművet.

 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 411
113
Ebben teljesen egyetértek veled!! Az hogy az ukrán Hruscsov annektálta a mindig is orosz Krímet az oroszoktól ukrajnának... tényleg nem ismeri el senki...ahogy mi sem Erdélyt romulánnak! Ne úgy vizsgáljunk egy problémát amíg az nekünk szimpatikus, mert akkor lemaradunk az eseményekről Ezért van ez a háború...
jó reggelt kívánok
Tévedésben vagy.
Mindenki a 1991-ben megörökölt helyzetből indul ki. Ezt Oroszországot 1994-ben elismerte!
Nem jelezte, hogy szerinte a Krim hozzá tartozik!
Ezt később találták ki, hogy Hruscsov hülye volt.
Az.
De a ruszki is. Ezért most hazudozik össze vissza, hogy azt a látszatot keltse, hogy van valami jogalapja a háborúra.
Egyértelműen nincs.
Ügyesen elfoglalta. Csak senki nem ismeri el.
Gondolta háborúval megoldja.
Most, hogy beletörik a bicskája, megy a fenyegetőzés, vádaskodás, hazudozás, utólagos történelem csinálás.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 712
113
Ha mindet előre feladunk az jobb?
Nem tisztem megtervezni, megszervezni az ország védelmét, de kivenném belőle részem, ha kell.
Nem dönthetem el, hogy mivel, azzal kell,
ami van. Kesereghetsz, hogy hogy jutottunk ide és kik a felelősök, de ha kell mennék. Szar fegyverrel, saját felszereléssel. De mennék.

A ruszkitól Európában mindenki gyengébb, ha már mindenki úgy gondolná, ahogy ti, akkor már rég nem lenne szabad világ.
De együtt még lehet állítani Putyint.
Az ideológiák pedig nem érdekelnek. Nem érdekel ki a náci, ki a szélső baloldali.
Definiáld már ezt a "szabad világ" dolgot, és vessük össze azzal, hogy implikálod, a ruszkik ezzel szemben dolgoznak. Feltételezésed szerint ők nem "szabadok"?

És ha már ott vagy, akkor a fentiek fényében fejtsd ki ezt az "ideológiák nem érdekelnek" dolgot is (szabad világ meg ilyesmi).
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 691
55 508
113
Olvasòi levél a Tichys Einblick-böl ( kivonat):
"Ki adta meg a jogot a politikusainknak vagy az EU-kommissziónak, , hogy közgazdaságunkat és azzal a csalâdomat is gazdasâgilag szètrombolja? Miért áldozzam fel èletem munkájânak gyümölcseit Ukrajnáért, egy korrupt, az oligarchák âltal uralt országèrt, amit az US 2014 óta pénzügyileg és katonailag hozott âllâsba Oo ellen?
A demokrâcia miatt?A szolidaritâs miatt? Nem akarom ezt!
És aki itt krokodilkönnyeket hullat Ukrajna miatt, de a jemeni népirtó hâborút kommentâr és cselekvés nèlkül nézi, az szâmomra minden hitelt elvesztett.
Jó látni, hogy nagyon lassan a közvélemény ráèbred ennek a gazdasági vilâghâborúnak, amit egy kis klikk eröltet , a személyes következményeire és annak drámai mértékére."
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Ujabb orosz veszteseg, az ido repul a rubelmilliok meg egnek el ukran kezek altal

Orlanbol se van eleg naluk lassan

Herszon felszabadul a fejlevagosok alol
Komolyan kérdezem,hogy neked ezért a kapor propagandáért fizetnek?Fejlevágósok herszonban?Nem kavarod te a dolgokat egy kicsit?Tudod azok a sziriai mérséklelt barataid voltak.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 691
55 508
113
És komolyan ebben semmi belpol...egészen elképesztően hülyének kell lennie ha besz.patnák a globalista brüsszeli ügynökök:

-"Vittórió! Barátom! Tázsvérem!....lesz wóckvágen oda dzsanázzuk néköd speciálba meg Ferrári gyártást is visszük hozzátok :) Sukár leeesz minden!! :) ...míg ...ide a rozsdás bökőt míg Teszla gyár izs lösz hajjak meg... itt vakuljak meg csak irgyad mán alá ne lígy mán gyász!"
- ...A-aaa! :)

...mert "Olcsón lesz a orosz olaj nem drága...Magyarország előre megy nem...
A német hadiipar és autoipar meg nem győz majd hálálkodni pult alatt
Szegény Rashidot elfelejtetted?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 411
113
Miért kellett volna behódolni? Elég lett volna, ha nem az oroszok ellenében tevékenykedtek volna az elmúlt 8 évben. Ez azért megugorható feladat lett volna.
8 évvel ezelőtt Oroszország megtámadta Ukrajnát. Ukrajna területéből megpróbált területeket kiszakítani Putyin.
Hogyan kellett volna Putyin kedvében járni az elmúlt időszakban?
És miért, ha Putyin támadott?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 006
41 658
113
A sebesült amerikai zsoldos, Manus McCaffery egy zaporizzsjai kórházban osztja meg szomorú harci élményeit. Április 27-én Manus McCaffery, az amerikai hadsereg 75. ejtőernyős felderítő ezredének egykori tagja és társa, Paul Gray, az amerikai hadsereg 101. légideszant hadosztályának tagja megsebesült, amikor a Zaporizzsjai területen lévő Orekhov településért folytatott harcok során egy orosz tankot próbáltak eltalálni egy Javelin segítségével. Manus többszörös repesz- és áthatoló sérülést szenvedett a fején, a törzsén és az alsó végtagjain, míg Paul bal lábát lerobbantották. Mindkét amerikai az ukrán különleges műveleti erők kiképzőjeként szolgált.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 712
113

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Vagy, a Kisoroszok tényleg nem akarnak Nagyorosz hűbéruralmat (megint).
Egyrészt a berendezkedésük puccsista berendezkedés, ami elnyomta az ellenző hangokat, ezért az, hogy ők mint nép, mit akarnak, nem jelenik meg a társadalmi közakaratképzés szintjén. Ha tagadod, hogy majdnan puccs volt, akkor nincs miről beszélni, mert mások a premisszáink, és nem fogjuk meggyőzni egymást. Viszont ebben az esetben utána lehet nézni egy-két dolognak, amit a mainstream nem hozott le.

Másrészt azt még senki sem bizonyította, hogy az amerikai segg annyival finomabb lenne, mint az orosz segg, hogy megéri miatta lemészároltatni a népet. A szabadság mítoszát hagyjuk; az nem szabadság, hogy a kislányt átműtetheted kisfiúvá meg vissza, meg hogy rázhatod a f@rkad a normális emberek arcába egy felvonuláson. Mert jelenleg ez a nyugat kínálata, meg az, hogy elárasztanak migránsokkal, akik felrobbantanak és megujjazzák a csajodat a templom előtt szilveszterkor. Ezek lehet, hogy egyeseknek jó dolgok, de a többség nem akarja ezért lelövetni a gyerekét a fronton.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
8 évvel ezelőtt Oroszország megtámadta Ukrajnát. Ukrajna területéből megpróbált területeket kiszakítani Putyin.
Hogyan kellett volna Putyin kedvében járni az elmúlt időszakban?
És miért, ha Putyin támadott?
Az ukrán nácik támadták meg Oroszországot amikor faji, nemzetiségi alapon gyújtottak fel embereket 2014-ben.
 
W

Wilson

Guest
Ukrajna területének csaknem fele humanitárius aknamentesítésre szorul – ez az Állami Sürgősségi Szolgálat szerint körülbelül 300 ezer négyzetkilométer . Naponta átlagosan 2-6000 robbanó eszközt foglalnak le és tesznek ártalmatlanná az országban.

Amint azt Denis Monastyrsky, az ukrán belügyminisztérium vezetője kijelentette, egy nap aktív harc 30 napnyi aknamentesítést eredményez. Például a kijevi régióban, ahol egy hónapig tartottak a harcok, körülbelül másfél évig tart majd az aknák felszámolása.

Tavasszal a fű benővi őket, és egy hét múlva a robbanószerkezeteket már nem lehet vizuálisan, csak különféle felszerelésekkel észlelni/azonosítani. Néhány hónap múlva az esőzések miatt 3-5-7 centiméter mélyre süllyednek, egyáltalán nem látszanak, de még mindig működnek" - mondta a miniszter.

A kijevi hatóságok a szakemberek hiánya miatt panaszkodnak, és külföldi államoktól és nemzetközi szervezetektől kérnek segítséget az aknák felszámolásában Ukrajnában.
 
  • Szomorú
Reactions: SirHiggins