[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
https://newsfrol.ru/24/8828/

Az "Azov" végórái. Az Azov-zászlóaljnak a mariupoli Azovsztálban körülzárt egységei ma este professzionális fényképészek által készített fotósorozatot (ld. a linken) tettek közzé sebesültjeikről és az ostrom alatti állapotokról. A képek csakugyan magukért beszélnek, mint ahogy a békés mariupoli lakosság hóhérainak talán utolsó felszólítása is a külvilághoz:

„Az egész civilizált világnak látnia kell, milyen körülmények között élnek és cselekszenek Mariupol sebesült, rokkant védői! Egészségtelen körülmények között, nyílt sebekkel, nem steril kötésmaradványokkal bekötözve, a szükséges gyógyszerek és élelmiszerek nélkül. Felszólítjuk az ENSZ-t és a Vöröskeresztet, hogy mutassák meg emberségüket, és erősítsék meg azokat az alapelveket, amelyek alapján létrehozták őket, megmentve a sebesülteket, akik már nem harcolnak. A képen látható katonák és több száz másik társuk súlyos sebekkel az Azovsztal üzemben, a saját egészségük árán, megvédték Ukrajnát és az egész civilizált világot. Valóban most Ukrajna és a világközösség nem képes megvédeni őket és gondoskodni róluk? Követeljük a sebesült katonák azonnali evakuálását az Ukrajna által ellenőrzött területekre, ahol segítséget és megfelelő ellátást kaphatnak.”

cec8872f3e38c757aaa8616ca3b927f4.jpg
Azért valljuk be, ha Zelenszkijben egy kis vér lenne, már rég PARANCSBA adta volna a megadást.
Rég nyilvánvaló, hogy felmenteni, kihozni de még ellátni sem tudják őket. Egy felelős vezető ezt beismeri és hajlandó meghozni a döntést.
Ahogy kezd kifogyni a gyógyszer, kötszer és az élelem, fel kell adni. Lehet lőszerük még van, de maximum a haláltusájukat nyújtják el, arról nem beszélve, hogy vajon hány ember nyomorodik meg a rendes ellátás hiánya miatt.
Akárkik is ezek, ezt rossz látni... :(
 

Green Leader

Well-Known Member
2020. szeptember 10.
176
2 234
93
Amikor ezeket írják az "újságírók", akkor nyomásra parancs miatt kell teljesíteniük vagy tisztában vannak vele és önszántukból csinálják a hazugság cikkeket? :)
Nem ismertek indexes, hvgs vagy bármilyen más újságírót? Őszintén kíváncsi lennék rá, hogy elhiszik-e amit írnak.

:D
:D

Én mondhatni, ismerek 1-2 újságírót; azt tudom mondani, hogy azoknál, akik ilyen tartalmat közölnek, alapvetően az számít, hogy az iromány minél több kattintást, olvasottságot, SEO-elérést generáljon.

Ha megosztod az írásukat, azzal a felütéssel, hogy "ez mekkora egy szar," azzal is kattintást termelsz nekik.

Amúgy a "nyomásra parancsra miatti" cikkírás külpolitikai témákban extrém ritka Magyarországon, FYI.
 

Green Leader

Well-Known Member
2020. szeptember 10.
176
2 234
93
Akkor gazdasági alapon hazudnak. Azért ehhez is kell ember, aki a tükörbe tud nézni.
Hogy tudnak tükörbe nézni? Elárulom neked: meg sem fordul a fejükben bármilyen erkölcsi dilemma, amiért egy külföldi vezetőről esetleg ellenőrizetlen valótlanságot írnak le. Olyan embereknél különösen nem, akik a bulvármédiában dolgoznak, ezért a hitelességet nem is érdemes rajtuk számon kérni.

Ami számít az, hogy a főnök megdicséri őket a szép kattintásszám miatt és az éves bónuszból tud a gyereknek venni új Fortnite-skineket.
Ez nyugaton is igy van. A médiák "összhangolása" inkább úgy működik, hogy a médiamunkások messze túlnyomó többsége ideológilag a "ballibsi" oldalon áll. Ezt tanulmányok is bizonyitották. (Talán megtalálom a forrást.)
Ez nyugaton egészen biztosan így van, de nálunk? Nem tudom...
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 692
8 716
113

Ezzel kb ellehetetlenítenék a béketárgyalásokat. Viszont olyan alacsony intenzitású konfliktus sem lesz mint ami donbaszban volt 8 évig.
 
T

Törölt tag 467

Guest

Ezzel kb ellehetetlenítenék a béketárgyalásokat. Viszont olyan alacsony intenzitású konfliktus sem lesz mint ami donbaszban volt 8 évig.
Nem látom, hogy Putyin érdekelt lenne a béketárgyalásokban. Hülyére keresik magukat a túlárazott energiahordozókon. Minél tovább tart, annál többet keresnek rajta.
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
https://news-front.info/2022/05/11/...azat-deputatov-nadevshih-georgievskuju-lentu/
https://news-front.info/2022/05/11/...nnyh-hersonskoj-i-zaporozhskoj-oblastej-kiva/
https://news-front.info/2022/05/11/...ny-operativnaja-svodka-11-maja-obnovljaetsja/

Mai kishírek (2):
  • Legfrissebb: a Szolohi (Belgorodi terület, OF) elleni ukrán támadás sérültjeinek száma 6-ra nőtt. A falu lakosságát evakuálták.
  • A Herszoni terület önkormányzata az év végéig integrálódni szándékozik az Oroszországi Föderációba. Az orosz elnöki hivatal válasza: csak a nép dönthet a régió sorsáról.
  • A még ukrán ellenőrzés alatt lévő Guljajpole (Zaporozsjei terület) polgármestere felszólította a lakosságot az evakuációra.
  • A még ukrán ellenőrzés alatti Nyikolajevi területről tömegesen emigrálnak az orvosok a felszabadított Herszoni területre. Bár az orvosi minimálbért 2021-ben 20 ezer hrivnyára (kb. 600 euró) emelték, az átlagos orvosi fizetés a háború kezdete óta a területen alig 12 ezer hrivnyára esett vissza.
  • Maia Sandu moldáv államelnök kijelentette, hogy azokat a parlamenti képviselőket, akik május 9-én kitűzték a György-szalagot, meg kell fosztani mentelmi joguktól.
  • Ilja Kiva volt ukrán parlamenti képviselő saját forrásaira hivatkozva közölte, hogy Zelenszkij utasítást adott Poklad SZBU-főnöknek a Herszoni és a Zaporozsjei területi katonai-polgári adminisztráció vezetőinek likvidálására. Kiva megjegyzése: „Terror és erőszak. Ezek Zelenszkij hatalmának egyedüli védelmezői.”
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Lehet akkor még nem éltél ezért felhomályosítalak a lakosság kisebbik része szavazott az EU-ra. Magyarország csatlakozzon az Európai Unióhoz. Összesen 3 056 031 igen szavazatot számoltak 592 694 nem mellett. A részvételi arány viszont alacsony volt, mindössze 45 százalék. A legtöbben Budapesten, a legkevesebben Szabolcsban szavaztak.
Amúgy egyedűl nálunk vitték le 50-%-rol 40 re a a belépést különben bukta lett volna.

Micsoda szerencse, hogy az átkosban a VSZ-be meg a KGST-be való belépésről is egy-egy minden kétséget kizáróan demokratikus népszavazás döntött rekordmagas részvétellel... Ja nem, de ezek szerint te meg még akkor nem éltél.

Más nézőpont: ha a statisztika mint tudomány törvényszerűségeit figyelembe véve nézed a dolgot, akkor ez felfogható egy überbazinagymintás közvéleménykutatásnak. És hát ilyen szavazataránynál matematikailag eléggé elhanyagolható annak valószínűsége, hogy a nem megjelentek megfordították volna az eredményt. A NATO belépésről szóló népszavazásra ugyanez érvényes.

A szavazás helyett Mónikasót néző szabolcsiak meg magukra vessenek, ha valami gondjuk van az eredménnyel, tetszettek volna megjelenni. Ja, hogy a parlamenti választásokkal ellentétben akkor nem osztogattak ingyenkrumplit meg uborkakonzervet a pártok? Hát faluhelyen nincs mindennap gyereknap...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 901
27 618
113



Látszik is rajta,hogy milyen beteg,a 38 éves csajt pakolja,és nem is eredménytelenül.:)
A videó készítőjének nem tűnt fel, h mindenki kapott plédet? """Újságírás"""
Bezzeg amikor az angol külügyér liba 11°C-ban szőrmebundában illegette magát, Tatchert utánozva, nem ugrottak rá, h jááájj, beteg, jááájj, a végét járja, tuti rákos.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 035
32 483
113
No offense, de a szexuális fóbiák és fixációk kiélésére ott a Pornhub.

Ez egy haditechnikai fórum, miért kell nekem itt egyáltalán szakállas nénikbe botlanom bármilyen kontextusban???

Ha vonzódsz hozzájuk, javaslom kezeltesd, ha meg rettegsz tőlük, akkor is csak ugyanezt tudom javasolni.

Ha meg egyik se, akkor szó nélkül lépj tovább, ezeket az akut feltűnési viszketegségben szenvedő ripacsokat pont az tartja folyamatosan a felszínen, ha minden lehetséges fórumon róluk szól a közbeszéd, de nekünk nem kéne ehhez asszisztálni.

Ezeknek a legnagyobb csapás az, ha demonstratíve nem vagy hajlandó észrevenni őket és szándékosan nem csodálkozol rá arra illetve nem háborodsz fel azon, hogy ők mennyire "mások".

Csak érzékeltetni akartam, hogy most nem a maga idejében felháborodást keltő Elvis a "megszálló". Most ez a trend, amit a képen láthatsz, ennek a zászlóját aggatják ki a követségeikre stb.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 901
27 618
113
A durva, hogy ha a Nagyoroszoknál kritizálnád így a rendszert, amiben élsz, akkor ott bezárnának téged...

Most olvastam a "Pussy Riot" egyik tagjának sikerölt megszöknie Nagyoroszoszágból...

Tényleg az erkölcsi vonaladra ez egy elég jó példa... a punk-polgárpukkasztó mozgalmakkal való elbánás...
szerinted a Britteknél a "Sex Pistols" sokat ült... az erkölcs védelmében?
Szerintem próbálj meg egy nyugat-európai mecsetben fagyasztott csirkét dugni.. valahová. Mise közben.