[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 044
113
T-72M?

FS9pEhIWAAITsIr
Állítólag az.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 993
93
Nagy a baj az ukránoknál, ha ilyeneket találnak ki. De most komolyan, ilyen a világon nincs, hogy egy sebesült, de még eszméleténél lévő katonát a parancsnoka puszta brahiból, a bajtársai szeme láttára agyonlő.
Én már várom az ukrán híreket, hogy az orosz katonák az elfogott ukránok élő húsából lakomázgatnak újabban...
A sajátjaikat állítólag lelövik, a videók szerint meg az azovosokat ellátják. Valóban hihető :)
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
517
1 892
93
Dmitrij Steshin , a KP különtudósítója az Azovstal-i földalatti alagút közelében több órán át beszélgetett a feladott ukrán katonákkal.
További részletek a cikkben.

A gyárat használhatatlanná rombolták, hol fognak dolgozni Mariupol lakói?
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 526
29 735
113
Olimpiai sztárlövő csatlakozik az ukrán erőkhöz, figyelmezteti az orosz csapatokat: "Nem lesz esélyük"

Egy olimpiai arannyal rendelkező ukrán bajnok lövöldöző most arra kívánja felhasználni tudását, hogy megvédje hazáját a megszálló orosz csapatoktól.

A huszonkét éves Kristina Dmitrenko aranyat nyert biatlonban a 2016-os Ifjúsági Olimpiai Játékokon – a sífutást és a puskalövést ötvöző sportágban. Idén februárban a nyugat-ukrajnai Kárpátokban járt, ahol egy nemzetközi versenyre való felkészülés utolsó simításait végezte. Oroszország azonban február 24-én megszállta nemzetét, és mindent megváltoztatott számára.

"Soha életemben nem gondoltam volna, hogy minden így lesz" - mondta Dmitrenko asszony az ukrán belügyminisztérium Facebook-oldalán közzétett bejegyzés fordítása szerint. A 22 éves nő azonban hozzátette, hogy "nem fél az ellenségtől".

"Jól lövök, így a megszállóknak esélyük sem lesz" - mondta Dmitrenko asszony. Azt is leszögezte, hogy őt az sem rázná meg, ha a biatlonpuskát géppuskára cserélné. "Bármilyen fegyver van a kezemben, akár versenyen, akár a hadseregben, a végsőkig ki fogok állni" - írta a posztban, hozzátéve: "a győzelem mindenképpen a miénk lesz".

t30gi3ng_kristina-dmitrenko-650_625x300_15_May_22.jpg


Igazán bátor , és élszánt.
Kár érte... :(
Vajon mivel zsarolják a ruszkik a "szultánt" hogy hátbaszúrja a szövetségeseit?
Elég neki az elmúlt évek tapasztalata, őt szúrják ismét hátba.
https://karpathir.com/2022/05/16/zelenszkij-levaltotta-az-ukran-hadsereg-egyik-legfobb-parancsnokat/
"ZELENSZKIJ LEVÁLTOTTA AZ UKRÁN HADSEREG EGYIK LEGFŐBB PARANCSNOKÁT
Volodimir Zelenszkij egy elnöki rendelettel leváltotta az ukrán területvédelmi erők parancsnokát, Jurij Haluskint.
Haluskint az elnök 2022. január 1-jén, legelső rendeletével nevezte ki a területvédelmi erők parancsnokává. Helyette az elnök most Igor Tancjura vezérőrnagyot nevezte ki a területvédelmi erők élére.
Az erről szóló rendelet már az elnök hivatalos oldalán is megjelent, ennek szövegében azonban nem írták le, hogy mi indokolta a változtatás szükségességét."
" Minden nagyon jó, minden nagyon szép. Győzelemre fel! "
Még a józan ész.
Erdogan helyébe keresztbe tennék mindenkinek mindenhol. Évtizede hülyítik az eu. - s. csatlakozással. Hitegették minden szarral.
Keresztbe is fog. Olyan...
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
517
1 892
93

A Nemzetközi Büntetőbíróság ügyésze a történelem legnagyobb nyomozócsoportját küldte Ukrajnába​

2022. MÁJUS 17., KEDD, 17:00

A Nemzetközi Büntetőbíróság ügyésze, Karim Khan kedden közölte, hogy 42 nyomozóból, igazságügyi szakértőből és kisegítő személyzetből álló csoportot küldött Ukrajnába háborús és emberiesség elleni bűncselekmények kivizsgálására.

Erről az "European Truth" számolt be Khan nyilatkozatára hivatkozva, amelyet a bíróság sajtószolgálata tett közzé.

"Megerősíthetem, hogy a mai napon hivatalom 42 nyomozóból, igazságügyi szakértőből és kisegítő személyzetből álló csapatot küldött Ukrajnába, hogy előmozdítsák a Nemzetközi Büntetőbíróság joghatósága alá tartozó bűncselekmények kivizsgálását, és támogassák az ukrán nemzeti hatóságokat. - számolt be Khan.

Megköszönte a holland hatóságoknak, hogy nagyszámú holland nemzeti szakértőt küldtek irodájába a misszió támogatására.

E küldetés során a Nemzetközi Büntetőbíróság Ügyészsége számos kulcsfontosságú célkitűzésre összpontosít, amelyek célja független nyomozások felgyorsítása és a nyomozási tevékenységek szinergiájának erősítése az ukrajnai nemzeti hatóságokkal.

"Egy nyomozói csoport kiküldésével tovább bővítjük a vezető fejlesztést, és bizonyítékokat gyűjtünk a katonai támadásokról, amelyek a Római Statútum értelmében bűncselekménynek minősülhetnek. A munkafolyamatok nyomon követése és a vitathatatlan bizonyítékok tárolási láncának megerősítése" - áll a közleményben.

A kihelyezett csapat egy francia igazságügyi szakértőkből álló csapattal is együttműködik Ukrajnában, hogy biztosítsák a maradványok azonosításával, a ballisztikai elemzéssel és a törvényszéki bizonyítékok megőrzésével kapcsolatos munkájuk folytonosságát és folytatását.

Együttműködnek más országok által Ukrajnába telepített csapatokkal is.

"Most minden eddiginél jobban meg kell mutatnunk a jogot a gyakorlatban. Fontos, hogy bemutassuk az áldozatoknak és az áldozatok családjainak, hogy a nemzetközi jog releváns tapasztalataik szempontjából, és hogy a Római Statútum eszméi felhasználhatók adjon nekik egy kis lelki békét.” – mondta Karim Khan.

Korábban a Nemzetközi Büntetőbíróság csatlakozott az ukrajnai háborús bűnök vádjait vizsgáló csoporthoz.

Emlékeztetni kell arra, hogy március 2-án a Nemzetközi Büntetőbíróság vizsgálatot indított az Ukrajnában elkövetett lehetséges bűncselekmények miatt.

Április 13-án Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság legfőbb ügyésze Buchába és Borodjankába látogatott , és a bírósági szakértők megkezdték a munkát a megszállt városokban
Virág elvtárs,itt a vádirat! Maga hülye, ez az ítélet!
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Az orosz fegyveres erők leállították a Donec-megye bekerítésére indított műveleteket Izjum felől és inkább Luhanszk megye teljes meghódítására koncentrálnak – írja legfrissebb elemzésében az Institute for the Study of War, egy amerikai nemzetbiztonsági think-tank.

 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Az orosz fegyveres erők leállították a Donec-megye bekerítésére indított műveleteket Izjum felől és inkább Luhanszk megye teljes meghódítására koncentrálnak – írja legfrissebb elemzésében az Institute for the Study of War, egy amerikai nemzetbiztonsági think-tank.

Ez mar a 3. Fazis? :D
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113

Lehet volt már.
Induljunk ki abból, h igaz, van valóság magja.

Mit jelez, h a legfőbb vezető katonai mikro menedzsmenttel foglalkozik, illetve lehet-e hozzáadott értéke katonai szempontból?
Kizárt, hogy ebből jól lehessen kijönni. Lásd. II VH., amikor Hitler és Sztálin mondta meg a tábornokoknak, hogy mit kell csinálni. Na ezekből lettek a legnagyobb veszteségek, vereségek. Ez azt jelzi, hogy vagy a vezető ennyire nem bízik a katonáiban, vagy azt, hogy ennyire ostoba, hogy azt hiszi ő azt jobban tudja(Ez főleg a diktátorokra jellemzi), ill. lehet, hogy ha nagy a szar ezt a megoldást is jobbnak látják, stb..
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 044
113
Kizárt, hogy ebből jól lehessen kijönni. Lásd. II VH., amikor Hitler és Sztálin mondta meg a tábornokoknak, hogy mit kell csinálni. Na ezekből lettek a legnagyobb veszteségek, vereségek. Ez azt jelzi, hogy vagy a vezető ennyire nem bízik a katonáiban, vagy azt, hogy ennyire ostoba, hogy azt hiszi ő azt jobban tudja(Ez főleg a diktátorokra jellemzi), ill. lehet, hogy ha nagy a szar ezt a megoldást is jobbnak látják, stb..
Mondják az igazmondó angolok.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
W

Wilson

Guest
“ Látszólag teljesen összeomlott az orosz hadsereg nagy keleti offenzívája.”

Így kezdődik a cikk. Más helyen is láttam ezt a szófordulatot.
Kérdés: ehhez az állításához hogyan viszonyul az a hír, h lett egy bekerítés/zsák melyben 16k ukrán katona szorult…..s akkor most azovstal elesett vagy sem?
Csak a szakik állítják ,hogy körülzárták az ukrán erőket...