[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 722
28 337
113
Na mostani anyaggal sikerült már azért jobban beérjem magamat, bár ha esetleg elirást vagy foteltábornoki megfogalmazást láttok az azért van, mert hajnal 6kor végeztem vele. A felépítés nagyjából a szokásos, elején az utolsó Azovsztal kör, utána tételes helyzetjelentés a frontokról, plusz a végén a mozgósítás, illetve az üzemanyag és a gazdaság problémái. A frontok tekintetében Donbassz az igazán érdekes, ahol Popasznajánál oroszokat idézve "szépen nyílik a virág", a helyi védelem kaputt és az oroszok jelen állás szerint öt kisebb katlant alakítanak ki. Harkovnál az ukrán ellentámadás kifulladt, oroszoknak sikerült helyi sikereket elérniük
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 481
18 438
113
Propaganda Pityu, ez neked is fájni fog....
Mármint, ha te magyar vagy, meg it élsz ... ugye!
Ja, és ez nem a mi háborúnk, ezért a te oroszfóbiádat nem én fizetném!
Amúgy már rég kontraproduktív vagy, sőt szerintem kifejezetten vicces.
Ezért kérlek folytasd, viccnek jó vagy!

Csak hogy itt nem az én vagy a te kenyelmedrol van szó. Putyin a nyugati világot ellenségének tekinti, nem tudsz előle elbújni te sem.
A te jólétedet is irigyli, a te nemzetek érdekei is ellentétesek az övéivel.
Már, ha magyar vagy. ;)

Nem tudod magad kihúzni a háború következményei alól. A szocialista panelproli szemlélet hangoztatása, hogy:
  • Az én pénztárcám, az én rezsim, stb.
  • Hagyjanak engem békén, semmi közöm a többi magyarhoz.
  • A nekem legyen jó, a többi le van szarva...

nem visz semmire.

Ettől bolcsbben kell szemlélni a dolgokat, történelmi események zajlanak.

A gyermekeink jövője, a Kárpátaljai magyarok jövője a tét

Nem a te, vagy a latin nevű kolléga fűtés számlája.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 748
46 667
113
Arányaiban már elég sok lakásban van klíma és egyre többen használják a légkondit fűtésre, azt azért ne hagyjuk ki.
Ahhoz se kell végül is sok minden, csak áram. A panelek tetején nem jellemző akkora napelem kapacitás, hogy 40 lakás fűtését megoldja klímával. No meg én nem szoktam leragadni a lakossági fogyasztásnál, ha meg is oldják a lakossági igényeket, kéne azért a munkahely is, oda meg fix rányomja majd a bélyegét ha nem jön orosz energiahordozó és/vagy nyersanyag.

Ne legyen igazam, de szerintem az EU fogja megszívni ezt leginkább, velük együtt HA nincs valami hatalmas ötlete Viktornak, mi is!
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 771
3 199
113
Csak hogy itt nem az én vagy a te kenyelmedrol van szó. Putyin a nyugati világot ellenségének tekinti, nem tudsz előle elbújni te sem.
A te jólétedet is irigyli, a te nemzetek érdekei is ellentétesek az övéivel.
Már, ha magyar vagy. ;)

Nem tudod magad kihúzni a háború következményei alól. A szocialista panelproli szemlélet hangoztatása, hogy:
  • Az én pénztárcám, az én rezsim, stb.
  • Hagyjanak engem békén, semmi közöm a többi magyarhoz.
  • A nekem legyen jó, a többi le van szarva...

nem visz semmire.

Ettől bolcsbben kell szemlélni a dolgokat, történelmi események zajlanak.

A gyermekeink jövője, a Kárpátaljai magyarok jövője a tét

Nem a te, vagy a latin nevű kolléga fűtés számlája.
Honnan veszed, hogy Putyin a nyugati világot ellenségnek tekinti? Az Ukrajnában folytatódott háborúja erre lenne bizonyíték?
 
  • Tetszik
Reactions: Ramzana

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 481
18 438
113
A gabonáról nagyon elfeledkezel,nem kell az orosz műtrágya se a hülye EU-nak,nem baj az majd lesz féltermés meg éhendöglés,ilyen hülyéket akik az EU-t vezetik tenyészteni kellene.
Az EU GDP-nen a gabona értéke a 0, 00...% körül van.
Legyen fél...
Az EU mezőgazdasága a dotaciók nélkül életképtelen.
Ebben a környezetben a mezőgazdasági termékek árának növekedése szerinted milyen folyamatokat indukál?
;)
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 595
13 376
113
Tudod te mennyibe kerül most 1 mázsa fa 5000 forint ezt se sokan tudják már lassan megfizetni..Füthetsz gumival,szeméttel is jól kibaszol az oroszokkal úgy is.

Egyik évben pont volt is egy cikk, hogy a háztartási hulladék egy főre jutva valamelyik északi népnél a legtöbb és romániában a legkevesebb.

Mondtam akkor is, ez azért van, mert ami az üvegnél éghetőbb az megy náluk a tűzre.

Kész tüzifa az nagyon drága. Ecsethajúak meg begyújtani sem tudnak. Mondjuk a szükség nagy úr. Lehet majd mint románoknál, viszik fel a 8.ra a kiskályhát aztán bökik ki a kéménycsőnek a panel oldalát.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
O mondta, ize Putler.

tobbek kozott kovetelte a nato visszavonasat a 97-es hatarok moge.

nyugaton szerinte mindenki buzi, es elkorcsolsult.
felora alatt osszenukoznak az egesz vilagot, de legalabbis a natot.
mondjuk erre kepesek, igaz a nato is kepes erre, csak nem mondogatjak ezt percenkent.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 970
15 887
113
Az EU ladikja az USA hajó farvizén bolyong jobbra - balra kilengve, ameddig a kötele (vezetőszár) engedi.., de egyenlőre kitörni nem tud.
Igen, az lenne a legjobb ha a nyugat,,kifarolna", elengednék az ukránt és valami kompromisszumra jutnának Putykoval. Persze ez már tündérmese lenne.
Az EU ladikja az USA hajó farvizén vontatva bolyong jobbra - balra kilengve, ameddig a kötele (vezetőszár) engedi.., de egyenlőre kitörni nem tud.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 919
16 896
113
Én nem félek a nyugat hanyatlásától. Nagyon régóta van ez a hanyatló nyugat teória, mégis a két nagyhatalom közül az USA maradt fenn. Oroszország pedig láthatóan nem tudja visszavenni még a volt SZU feletti irányítást se. Hosszabb távon persze csökkenthet a Nyugat súlya a világban, főleg Kína és nem Oroszország miatt. Viszont Kína és a Nyugat kölcsönösen egymásra vannak utalva, ezért jelentős konfliktus senkinek se állna érdekében.

Amerika katonai kiadásai elképesztően nagyok, Oroszország kiadásai eltörpülnek ahhoz képest. Amerika simán fenn tudja tartani a fegyverszállításokat. Az ukránok irányában is meg van a lakossági szimpátia. Valójában ez a háború rég nem látott egységet teremtett a nyugati világban.
"Nem kell félni, nem fog fájni!" :)
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
FONTOS TUDNOD!
AZ ÉLET ÁRA 5000 euro

osztom

Szenczi Júlia
Május
Ez borzalmas!

Amikor elindultam a határhoz, Budapesten keresztülhajtva számos, vadul közlekedő, sokmilliós autót láttam, mint eddig még soha. Ukrán rendszámmal. Akkor még nem értettem. Hazafelé már minden világos, drámai és elgondolkodtató volt.
Megint politikai kényszerpályán vagyunk, megint a kommunista-fasizmus oldalára kerültünk, mert egy olyan szövetség tagjai vagyunk, amely szövetségben már nincs jog, nincs emberiesség, igazság és tisztesség. Ismét egyetlen nemzetet gyűlöl Európa, és ismét a hazudozás és a halál kultúrája uralkodik a világban.

Kíváncsian indultam a határátkelőhöz, de ha tudom, hogy milyen információk várnak ott rám, nem mentem volna.
Az iskola, amelyben most nem tanítanak, hanem menekültszállásként működik, zsúfolásig megtelt. A tornaterem telis-tele adományokkal. A magyar személyzet (az egyik szeretetszolgálat) önkéntesei szeretettel fogadják a menekülteket. A kormány orvosi ellátásban, pszichológusi segítségben, étel, ital kiosztásában részesíti őket.
Kisírt szemű asszonyok, reménytelenséget tükröző tekintetek, síró gyermekek, távolba merengő felnőttek között járok. Asszonyok és gyermekek sokasága, akik mindenüket otthagyva az életükért menekültek el egy őrölt országból, ahol saját állampolgáraik élete semmit nem számít, ahol emberek ezreit mészárolták le. és nem csak a háború alatt, hanem előtte is éveken keresztül.

Tolmáccsal kezdek beszélgetni egy asszonnyal.
Mariupolból jöttem a két gyermekemmel. Temetőn, erdőn keresztül szöktünk ki a városból éjszaka, mert a katonák fegyvert fognak azokra, akik el akarják hagyni a várost.

Mindössze annyit engednek meg, hogy a légiriadó alatt lemehettünk az óvóhelyre, de utána visszaparancsolnak a lakásokba.

Ellátás nincs, és az oroszok által biztosított humanitárius folyosót sem nyitották meg, illetve kijárási tilalmat hirdetett az ukrán állam. Fegyverrel hajtották vissza azokat, aki megpróbáltak kijutni a városból. Ukrán létemre az ukrán állam foglya voltam. Ezért menekültünk el onnan. Rettenetes út volt. zokog fel az asszony, és magához szorítja a két gyermeket.

Azt már meg sem kérdeztem, hogy hol a férje, hogyan jutott el a magyar határig. Egy másik asszony is egy kisgyermeket tart az ölében. Odalépek és megszólítom. Ömlik belőle a szó, a tolmács alig tud lépést tartani vele.
Én is ebből a kísértetvárosból érkeztem. A férjem magas beosztású ukrán köztisztviselő, volt utazási engedélye, így kijutottunk a városból. Elhozott Munkácsra, de onnan vissza kellett mennie. Való igaz, hogy az ukrán katonaság az ukrán lakosságot túszként tartja fogva. Útközben is lőttek ránk. az ukránok! Amíg az oroszoknak parancsban van, hogy civilekre nem lőhetnek, addig az ukrán kormány a saját polgáraira lövet. Borzalom ez uram.
El sem tudják képzelni mi folyik ott. Imádkoztunk, hogy az oroszok mielőbb szabadítsák fel a várost, de ők is azért haladnak olyan lassan, mert meg akarják kímélni a lakosságot. Nem tudom mi lesz még ebből a háborúból, de az ukrán kormány szadista és elmebeteg, ez biztos.
Nem hiszem, hogy a németek a második világháborúban így bántak a saját polgáraikkal. Ezek rosszabbak a náciknál. Lehet, hogy már a férjem sem él, és ez a nő is elsírja magát.
Egy éppen beérkező autóbuszról emberek szállnak le. Egy fiatal lány véresen, sárosan, kisírt szemmel, csomagját maga után húzva indul az épület felé. Többen odasietnek hozzá, és kérdezik magyarul, mi történt vele. Nem érti. Ukrán. A tolmács is odaér. a lány nem akar beszélni. Majd később, az orvosnak és a pszichológusnak, könnyek között kifakad.
Megerőszakoltak. Fegyveres ukránok voltak. A sajátjaink, érti mi történik ott?

Már csak a nők és a gyerekek jöhetnek át. A férfiaknak 5000 eurót kell fizetniük, ha nem akarnak ezért a szemét kormányért meghalni. Itt nem Ukrajnáról van szó. Ez egy politikai játszma, – csapódik mellém egy ukrán asszony. Akiket itt lát, azok mind Zelenszkijnek és a maffiájának az áldozatai.

Világháborút akarnak, mert ez az USA akarata.

Az oroszok a saját népüket, és ma már az ukrán népet is védik, mert ezek állatok uram, állatok! De itt is van valami nagyon furcsa dolog. Mióta itt vagyok, megtörtént az is, hogy éjjel a folyón át jöttek férfiak, mert nem volt 5000 eurójuk. és a magyarok visszaadták őket az ukrán hadseregnek. Nem értem én ezt az egész kurva világot. És ami a legfurcsább, hogy az ukránok többsége rajong azért a bohócért, pedig amilyen bűnöket elkövet a saját népe ellen, azért egyszer meg kell fizetnie.

És a világnak, a maguk Uniójának is fizetnie kell ezért az egészért, ami most velünk történik. De megfizet Putyin is, mert másképpen is meg lehetett volna oldani az ukrajnai oroszok ellen elkövetett bűnök megtorlását. Nem kellene egy egész népet, egy országot és majd a világot is lángba borítani – és ahogy mellém szegődött, úgy el is tűnik a hölgy, de pár perc múlva ismét ott áll mellettem és beszél.

Azok a kamionok, amiket maguk küldenek tele adományokkal, élelemmel és tisztálkodási eszközökkel, tudja hová kerülnek? Azonnal viszik tovább az ukrán hadseregnek vagy ki tudja kiknek, de nem oda kerül, ahová maguk szánták. és ismét, köszönés nélkül tűnik el az asszony.

Az élet ára tehát 5000 euró, amit az ukrán fegyveres határrendészeknek kell kifizetni a határátlépés fejében. Ha nincs, jön a megerőszakolás, a visszaadás, akárcsak harminc egynehány éve, amikor Ceausescu fogdmegjeinek adta vissza a magyar határőrség a diktatúra elől menekülő magyar fiatalokat.

A világ nem változik. A mai helyzetben ott van 1944, 1989. és az összes embertelenség, ami eddig, a civilizáltnak nevezett világról fellelhető a történelem lapjain.
A száguldozó, tízmilliós autók tulajdonosainak volt 5000 eurója. Sok millió embernek azonban nincs. Ők a mai világpolitika túszai, járulékos veszteségei. Mégis ők, mi felelünk, halunk meg, válunk áldozattá.

Nem kellett volna a határ közelébe sem mennem, mert ismét belém nyilallt a gondolat, a világ megérett a pusztulásra.

S. György

(forrás: Mandiner kommentszekció, A Vatikán lehet a békességszerző... című cikk)
mandiner = allam = magyar allam oroszbarat = orosz propaganda magyar allami penzen

a magyar allam vezetoi kulonszerzodeseket kotnek a gazprommal.
tobbert vesszuk kb az orosz gazt mint barki.
a tobbletbol le van fizetve a komplett magyar kormany.

ezert a tobbletert cserebe, ami milliardokat jelent megy az orosz propaganda,
raadasul ez ugy van feltuntetve hogy ez nekunk elonyos, holott csak kevesek jarnak jol ezzel az uzlettel.

Paks szerzodese titkositva van 30 evre, a gazszerzodesek is az oroszokkal, legalabbis nem nyilvanosak.

szoval az elitunk az oroszoktol kapott penzbol neveli a gyerekeit kulfoldon,
eu es allami penzt felhasznalva hergelik a nepet az eu ellen.

az oroszok 3x vertek meg magyar seregeket az elmult 180 evben.

40 evig allomasoztak magyarorszag teruleten szovjet ( NEM UKRAN ) csapatok.

De oroszok jok, oroszok baratain mert van gazuk.

Az oroszok nem a barataink. Sakkfigura vagyunk csak nekik, az ellenseges vonalak mogott egy gyalog.
maximum. akarmikor bealdoznak minket, vagy lecserelnek, ha ugy tartja kedvuk.

semmi beleszolasunk nem lenne veluk semmibe.

az euban Orban meg ossze vissza vetozhat es meg is teszi.

magyarorszagrol senki nem koltozott oroszorszagba, de 700k ember elkoltozott nyugatra. ami halodik meg pusztul.
erthetetlen miert kell egy nagyra nott benzinkutat felmagasztalni, ami mindig csak megnyomoritott bennunket es most is azt teszi.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 595
13 376
113
Én fűtöttem nagyon sokáig fával 90 mázsa tölgyfa évente,mellé 20 mázsa szén ez mai áron 600 ezer forint.Azt tudod-e,hogy legalább 100 év kell egy tölgynek mire kivágható?

Bocs az offért, de én gyakorlatilag ingyen kapom a fát.
Gázból mondjuk 150e/szezonból kifűtöttem. Na most ha a fahasogatás munkaóráját, a hamuzást, a játékot a tüzelőanyaggal órabérbe leszámolom (legyen csak 3-4e nettó maszek órabér, de egy maszek szakmunkás burkoló, kőműves ennél órában nézve többe van) egy évre, amennyiért elmennék dolgozni, akkor jóformán ,a JELENLEGI gázárak mellett, ingyen sem éri meg fával fűteni. Mert simán eltölt a fűrészeléssel, hasogatással, berakodással 30-40 órát effektíve egy évben vele, ha nem is hívsz senkit segítségül. Szóval a fa az még ha ingyen kapod sem feltétlen olcsó. Hát ha még fizetni is kéne köbméteréért.
Ettől független persze szoktam fával fűteni, meg fogok is. Meg eszem ágában sincs lemondani róla.
Villanyból pont számoltam ide múltkor, de 4.3x drágább 1kwhnyi villanyenergia, mint gázból, szóval ott is csak a talajszondás hőszivattyú cop5jében kell hinni, hogy majd talán tudja és akkor talán nem lesz drágább (levegő levegő cop3ja eleve bukó), meg persze 30 évnyi gázszámlányi előfinanszírozás szükséges.
Napelem meg szintúgy, előre kifizetni 20 évnyi számlát.
Szerintem az egy eleve szar befektetés, ami 20 év múlva nullára talán kijön. Akkor kell venni állampapírt inkább.
Szóval gáznak szerintem racinálisan nincs igazán jó alternatívája. Persze aztán, hogy a piaci árak felborulnak-e valamelyik irányba, hogy csak őnmagàban a gáz lesz drága.. passz. De ez mindenkinek fájni fog, max aki jól tippelt, kevésbé rosszul jön ki.

Mégegyszer is bocsi az offért.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Az ugye megvan, hogy ez az "egy szenátor" az, akinek kiadják ezt a szerepet. Nagyjából úgy, mint ahogy Magyarország blokkolta az ukrán NATO tagságot - nekünk hihető volt ez a feladat, így mi kaptuk, mert az über-befogadó német csak nem vétózhatott.
Ezek kiadott szerepek, a médiának szólnak. Ha nagyon akarnák egy telefon és a pofa nyomná a rendes helyre a szavazatot...

Az pedig ugye tudod, hogy a katonáknak főleg kell most a pénz, hogy pl. flottát kéne hízlalni Kína ellen. Ehelyett beöntik egy olyan országba, ahol a lopás a legfelső szinteken van leszervezve, technikailag egy maffia az államszervezet. Jó példa erre a Csernobili szarkofág építése volt, ahol többek között az ukránok kikötötték, hogy csak egy ukrán cégtől lehet betont venni - ami a nyugati ár 20x szereséért szállított....
Aha, ja.
Akkor jövő héten ha mégis megy a 40 milliárd gondolom mindenki elé kiállsz és elmondod, hogy alaptalan konteókat toltál okoskodási szándékkal? :oops:
Köhöm köhöm...


SEOUL, South Korea -- President Biden on Saturday signed legislation to support Ukraine with another $40 billion in U.S. assistance as the Russian invasion approaches its fourth month.

The legislation, which was passed by Congress with bipartisan support, deepens the U.S. commitment to Ukraine at a time of uncertainty about the war's future. Ukraine has successfully defended Kyiv, and Russia has refocused its offensive on the country's east, but American officials warn of the potential for a prolonged conflict.

The funding is intended to support Ukraine through September, and it dwarfs an earlier emergency measure that provided $13.6 billion.

The new legislation will provide $20 billion in military assistance, ensuring a steady stream of advanced weapons that have been used to blunt Russia's advances. There's also $8 billion in general economic support, $5 billion to address global food shortages that could result from the collapse of Ukrainian agriculture and more than $1 billion to help refugees.


:)
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Bocs az offért, de én gyakorlatilag ingyen kapom a fát.
Gázból mondjuk 150e/szezonból kifűtöttem. Na most ha a fahasogatás munkaóráját, a hamuzást, a játékot a tüzelőanyaggal órabérbe leszámolom (legyen csak 3-4e nettó maszek órabér, de egy maszek szakmunkás burkoló, kőműves ennél órában nézve többe van) egy évre, amennyiért elmennék dolgozni, akkor jóformán ,a JELENLEGI gázárak mellett, ingyen sem éri meg fával fűteni. Mert simán eltölt a fűrészeléssel, hasogatással, berakodással 30-40 órát effektíve egy évben vele, ha nem is hívsz senkit segítségül. Szóval a fa az még ha ingyen kapod sem feltétlen olcsó. Hát ha még fizetni is kéne köbméteréért.
Ettől független persze szoktam fával fűteni, meg fogok is. Meg eszem ágában sincs lemondani róla.
Villanyból pont számoltam ide múltkor, de 4.3x drágább 1kwhnyi villanyenergia, mint gázból, szóval ott is csak a talajszondás hőszivattyú cop5jében kell hinni, hogy majd talán tudja és akkor talán nem lesz drágább (levegő levegő cop3ja eleve bukó), meg persze 30 évnyi gázszámlányi előfinanszírozás szükséges.
Napelem meg szintúgy, előre kifizetni 20 évnyi számlát.
Szerintem az egy eleve szar befektetés, ami 20 év múlva nullára talán kijön. Akkor kell venni állampapírt inkább.
Szóval gáznak szerintem racinálisan nincs igazán jó alternatívája. Persze aztán, hogy a piaci árak felborulnak-e valamelyik irányba, hogy csak őnmagàban a gáz lesz drága.. passz. De ez mindenkinek fájni fog, max aki jól tippelt, kevésbé rosszul jön ki.

Mégegyszer is bocsi az offért.
Én is három éve álltam gázra 1600 köbméter évente,de ebben benne van még a melegvizem is.A vegyes nekem is megvan nem vágyódok rá,hogy ilyen árak mellet használjam.Nekem nem érnek annyit az ukránok.
 
  • Tetszik
  • Imádom
Reactions: paul64 and cirqle

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
571
5 188
93
Én fával fűtök. Amúgy nem félek attól hogy elzárnák a gázt, azzal a kegyelemdöfést vinnék be maguknak az oroszok.
Igen. Általában a családi házakban van kémény, bár ezeknél is a legtöbb használaton kívül van. Van, ahol több mint egy évtizede nem használtak kéményt. A kémények olyan 60%-a nem felel meg a biztonságos üzemeltetés feltételeinek.
A lakótelepeken, ahol a többség él, nagyon sok helyen már kémény sincs kialakítva.
Úgyhogy a szilárd tüzelőanyag használata a tömegek számára nem opció.
Ezért küzd a magyar kormány, mint malac a jégen a gázelzárás ellen.