[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Krím: mi alapják gondolod, hogy "tisztán" is sikerült volna? Csak egyetlen erre utaló ukrán vagy nyugati vezetőtől idézz valamit. De nem fogsz tudni. Amúgy meg teljesen tiszta volt, egy puskalövés nélkül, a helyi lakosság teljes egyetértésével, de nyugodtan lehet bármi forrást hozni arra, hogy a krímiek nem ezt akarták.

ugy ertettem hogy az oroszok tisztan is behuztak volna, beengedhettek volna nemzetkozi megfigyeloket. Az valoban inkabb orosz erzelmu videk, de ezt nem ertetted valamiert.

Zelensky atomcsapdaban van, semmilyen allam nem segithet neki fegyveresen, mert akkor az oroszok atomcsapassal valaszolnak es mondhatjak hogy szoltak elore. Ukrajna egy senkifoldjen volt biztonsagilag es az oroszok most probaljak behuzni magukhoz.
ez lehet sikerul reszben.

ukrajna 94-ben visszaadott atomfegyvereket,cserebe minden alairo orszag garantalta a teruleti epseget.
de a budapesti memorandun tenyleg nem ert semmit, nem kotelezo ervenyu, az tenyleg keves.

az oroszoknak krimben esetleg igaza volt, azt el is neztek volna nekik.

szoval nem az oroszoknak attol meg hogy sokaig meg hangosan mondjak nincs igazuk, persze orosz trollok, vagy lefizetett poltikusok mondhatjak az ellenkezojet.


nemzetkozi jogilag az oroszoknak akkor lenne paradox modon igaza, ha egesz ukrajnat elfoglalnak.
akkor de csak akkor lenne igazuk.
az a helyzet mindenkinek konnyebb lenne JOGILAG.

de tokmindegy hogy igazuk van-e, europabol kiiratkoztak.

nyugatnak van olyan technologiaja ami kell a keletnek.
oroszoknak alig van technologiaja.

egy leszakadt benzinkut lesznek a periferian, az azsiaiak olcso beszallitoja, gyarmata.

kina megveszi oket kilora.
Én nem támogatom az orosz imperializmust, úgyhogy tőlem lehetnek benzinkút. De akkor legalább hadd tankoljunk olcsón onnan. Ukraja határainak garantálásához nem csak az atomfegyvereket kellett visszaadniuk, hanem a Helsinki és ENSZ alapelveket is betartani. Ezt megszegték a puccsal, amit tisztán is csinálhattak volna. Megszegték azzal is, hogy a puccsot nem elfogadó szakadárok ellen háborút indítottak. A magyar érdekekkel ellentétes, hogy amerika a szomszédunkban vívja a háborúját az oroszokkal. Az is ellentétes, hogy egy velünk szemben ellenséges kormányt telitömjünk fegyverekkel. A szankciók, az embargó is ellentétes. Tehát akkor miért is orosz troll az aki nem szajkózza az ukrán bábkormány propagandáját?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 020
53 963
113
Én nem támogatom az orosz imperializmust, úgyhogy tőlem lehetnek benzinkút. De akkor legalább hadd tankoljunk olcsón onnan. Ukraja határainak garantálásához nem csak az atomfegyvereket kellett visszaadniuk, hanem a Helsinki és ENSZ alapelveket is betartani. Ezt megszegték a puccsal, amit tisztán is csinálhattak volna. Megszegték azzal is, hogy a puccsot nem elfogadó szakadárok ellen háborút indítottak. A magyar érdekekkel ellentétes, hogy amerika a szomszédunkban vívja a háborúját az oroszokkal. Az is ellentétes, hogy egy velünk szemben ellenséges kormányt telitömjünk fegyverekkel. A szankciók, az embargó is ellentétes. Tehát akkor miért is orosz troll az aki nem szajkózza az ukrán bábkormány propagandáját?



Csak! :D:D
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 020
53 963
113
Wilsonnak ez a munkája. Hányan unják a munkájukat, mégis bemennek dolgozni. Lehetnél megértőbb. :D
Amúgyis 12 órázott tegnap is.



Hát,ha hivatásból csinálja,akkor rúgják ki sebtiben,mert nagyon idegesítően nyomja,és túl is tolja,ha hobbiból,akkor legyen ránk tekintettel,és tizedelje meg a híreit,és az élet szép lesz.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Szakadhat a NATO.

❗️ Az USA felszólította Törökországot, hogy zárják ki a NATO-ból a politikája miatt.

Daniel Pipes, az amerikai székhelyű Middle East Forum agytröszt vezetője "zsarolásnak" nevezte a török hatóságok intézkedéseit, amelyek megakadályozzák Svédország és Finnország NATO-csatlakozását, és azt mondta, hogy Ankara csupán különböző előnyöket próbál biztosítani magának.

Pipes hozzátette: "Törökország megszállta Szíriát, szíriai migránsokkal fenyegette Európát, és S-400-asokat vásárolt Oroszországtól. Szerinte már ez is elég ahhoz, hogy az országot kizárják az észak-atlanti szövetségből. "Hadd menjen Oroszországnak, Kínának és Iránnak. Jó, hogy megszabadultunk tőle" - zárta mondandóját.

https://t.me/c/1647184667/532
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Patriot megy ukrajnaba, kicsit nehezebb dolga lesz az orosz legioeronek, mar tobb km magasrol sem fognak tudni szorakozni olyan konnyen.

szo van raketa veto egysegekrol is, de nem ilyen terulet pusztitot gradokrol,
hanem gps es kamera vezerelt raketa rendszekrol is, amik 50-200 kmrol kepesek 10 meteren belul celokat kiiktatni. nem tudom, hogy melyik rendszert kapjak meg az ukranok vegul, a nagyobb vagy kisebb hatotavut.
az oroszok szivni fognak. kerdeses, hogy ukrajna tud e tamadast inditani, mert azt mindig nehezebb lesz, de a koveketkezo 1-2 honapot ha kibirjak az ukranok, akkor utana, vagy beall a front, vagy akar ellentamadast is indithatnak,de ahhoz nem biztos, hogy lesznek elegen az ukranok.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">GAME CHANGER: The US announced that it&#39;s sending MIM-104 Patriot anti-air missile systems to Ukraine. Patriot batteries can intercept aircraft &amp; ballistic missiles at ranges &gt; 31 miles (50 km) and altitudes up to 79,000 ft (24,000 meters).<a href="https://t.co/M8ShB55ufN">https://t.co/M8ShB55ufN</a> <a href="https://t.co/tCkO102tgr">pic.twitter.com/tCkO102tgr</a></p>&mdash; Chuck Pfarrer (@ChuckPfarrer) <a href=" ">May 21, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Hát én azt gondolom függetlenül attól, hogy a legelső verzió is komoly technika, de azért várjuk meg pontosan milyen Patriotot fognak kapni. Szerintem legalábbis a jenkik biztosan nem kockáztatják meg hogy kompromittálják se az első, se a másodvonalas cuccot. Amit adnak azt valószínűleg még így is nagyon szigorú telepítési feltételekkel teszik majd, kérdés képesek lesznek e vele a kaprok egy keleti offenzívához valamilyen védernyőt biztosítani. A másik fele, hogy mivel mindenképp kiemelt célpontok lesznek, lehet végre valóban látunk Kinzsalokat vagy más hiperszonikus fegyvereket is élesben és esetleg azt is meglátjuk, hogy az Iszkanderek csalijai mennyire hatásosak.
Mindenképp hatalmas ugrás ha megkapják, legalább a nyugati részt jobban tudják majd védeni ugyanakkor ha nincs mellé légierő, akkor ez csak védelemben ér majd valamit.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 263
84 293
113
Szakadhat a NATO.

❗️ Az USA felszólította Törökországot, hogy zárják ki a NATO-ból a politikája miatt.

Daniel Pipes, az amerikai székhelyű Middle East Forum agytröszt vezetője "zsarolásnak" nevezte a török hatóságok intézkedéseit, amelyek megakadályozzák Svédország és Finnország NATO-csatlakozását, és azt mondta, hogy Ankara csupán különböző előnyöket próbál biztosítani magának.

Pipes hozzátette: "Törökország megszállta Szíriát, szíriai migránsokkal fenyegette Európát, és S-400-asokat vásárolt Oroszországtól. Szerinte már ez is elég ahhoz, hogy az országot kizárják az észak-atlanti szövetségből. "Hadd menjen Oroszországnak, Kínának és Iránnak. Jó, hogy megszabadultunk tőle" - zárta mondandóját.

https://t.me/c/1647184667/532
Ez egy Soros szervezet.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 526
8 907
113
Tegnap is írtam, hogy Zelenszki eléggé tisztában van a helyzettel. Erőteljes háborús retorikát folytat, mindent vissza stb., de szinte az elejétől folyamatosan mondogatja azt is, hogy diplomáciai megoldás kell, akár hajlandó is lemondani dolgokról, komprommiszumokra utal stb.

 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
ki mondta, hogy nem lehet.
csak nem holnap, nem ingyert, nem azonnal. 5-15 ev alatt.
annak a kapacitasa max a tizede az eu ba menonek.

szoval meg kell 10x annyi vezetek.
Török és Kínai vezetékek kapacitása, az EU felé irányuló vezetékek 50%-a teljes kapacitáson, ebben igazad van. Azonban ha Te úgy gondolod, hogy a kínaiaknak 15 év építeni újat, úgy hogy Kanadából és USA-ból most mentették ki a teljes Gáz és Olaj offshore cégeiket, akkor tévúton jársz. Ezt mind Oo-ba fogják koncentrálni, és a világ számára ez majd úgy tűnik, nincs jelentős import/export növekedés Kína és Oroszország között. USA miatt aggódj, ugyanis sokmindent megígértek az EU-nak, azonban teljesíteni semmit sem fognak ebből.
Főképpen, hogy 2 hónap alatt a Kanadai/USA gáz kitermelésük 15% elveszítették. Ezek a fránya kis kínaiak.:) (USA még Kanadából is importál gázt, hogy LNG-re pakolhassa)
 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
171
1 599
93
Az EU GDP-nen a gabona értéke a 0, 00...% körül van.
Legyen fél...
Az EU mezőgazdasága a dotaciók nélkül életképtelen.
Ebben a környezetben a mezőgazdasági termékek árának növekedése szerinted milyen folyamatokat

Hú, azt hittem a ruszki él az EU-ból származó export bevételekből...
:D
Figyi, tudom miért vagy itt, és a feladatod, vagy a személyiségednek tetsző a többségi akarat, gondolkodás ostorozása, trollkodás, polgárpukkasztás.....ebből következik, hogy egyet nem mondanék rólad....nem vagy hülye....erre alapozom, hogy megérted, hogy nemcsak az eu vagy usa adta bevételétől függ a ruszki.....Kína, India be sem látható fejlődési, növekedési potenciáljával minden felszív....Sajnos valószinüleg azért van ez a proxyháború a nyugat és oroszország között, mert a nyugat stratégiai célja, hogy Putyin brbiktatásával, be akarja nyelni az orosz világot. Egy lapra téve minden, max Ukrajna bukik, de akkor Európa lesz az 51. tagállam, óriási függéssel...az amerikai tőke urainak ez is tuti biznisz.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Török és Kínai vezetékek kapacitása, az EU felé irányuló vezetékek 50%-a teljes kapacitáson, ebben igazad van. Azonban ha Te úgy gondolod, hogy a kínaiaknak 15 év építeni újat, úgy hogy Kanadából és USA-ból most mentették ki a teljes Gáz és Olaj offshore cégeiket, akkor tévúton jársz. Ezt mind Oo-ba fogják koncentrálni, és a világ számára ez majd úgy tűnik, nincs jelentős import/export növekedés Kína és Oroszország között. USA miatt aggódj, ugyanis sokmindent megígértek az EU-nak, azonban teljesíteni semmit sem fognak ebből.
Főképpen, hogy 2 hónap alatt a Kanadai/USA gáz kitermelésük 15% elveszítették. Ezek a fránya kis kínaiak.:) (USA még Kanadából is importál gázt, hogy LNG-re pakolhassa)
jo akkor nem 10 ev lesz kiepiteni egy vezeteket hanem 5 ev.

es kina sem akar majd 100%ban az orosztol fuggni. lattak hogy jart az eu ukrajnaval meg az orosz gazzal.

Kina be van zarva, export vezerelt es import szuksegletes orszag, az oroszoknak sem lesz jo ha csak kina benzinkutja lehetnek, de tenyleg efele mennek.