[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
És? Az, hogy az orosz hadsereg soraiban "nácik" harcolnak Ukrajnában a különleges hadművelet kereteiben, nem kicsit hitelteleníti a hivatalos orosz denácifikációs propagandát.

Ami nyilván érdekes lenne, ha igaz lenne ... Mármint mit hiteltelenít? Nem denacifikál illetve nem demilitarizál? Pontosan azt teszi amit mondott ... És megvédik az országukat - akár tetszik, akár nem ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 984
66 219
113
Leszállított fegyverek Ukrajnának.


Tanks
Csehek 40~ T-72M1 [April 2022]
Lengyel 230+ T-72M and T-72M1(R) [Delivered from April 2022 onwards]

Armoured Fighting Vehicles (AFVs)
United Kingdom 40 CVR(T) (Thought to include the FV104 Samaritan, FV106 Samson and FV107 Scimitar) [To be delivered]

Infantry Fighting Vehicles (IFVs)
Cseh 5+ BVP-1 [April 2022]
Cseh 56 Pbv 501A [April 2022]
Lengyel 40 BWP-1 [April 2022]


Armoured Personnel Carriers (APCs)
USA 200 M113 [To be delivered]
Dán 50 M113G3DK [To be delivered]
Dán 25 Piranha IIIC [To be delivered]
United Kingdom 35 FV103 Spartan [To be delivered]
Portugál 15 M113 [To be delivered]
Ausztrál 14 M113AS4 [To be delivered]
Holland YPR-765 [May 2022]


Mine-Resistant Ambush Protected (MRAP) Vehicles
Ausztrál 40 Bushmaster Protected Mobility Vehicles [April 2022]
United Kingdom Mastiff Protected Patrol Vehicle [Part of a batch of 80 AFVs. To be delivered]
United Kingdom Wolfhound Heavy Tactical Support Vehicle [Part of a batch of 80 AFVs. To be delivered]
Spanyol 20 URO VAMTAC [April 2022]
Spanyol 1 RG-31 Nyala Ambulance [April 2022]
Észt 7 Mamba [May 2022]

Infantry Mobility Vehicles (IMVs)
USA ''Hundreds'' HMMWV [Delivered from April 2022 onwards]
United Kingdom Husky Tactical Support Vehicle [Part of a batch of 80 AFVs. To be delivered]
Portugál 4 Iveco M 40.12 WM/P [April 2022]
Kanada 8 Roshel Senator [May 2022]
Portugál 4 Iveco M 40.12 WM/P [April 2022]
Lengyel AMZ Dzik-2 [May 2022]
Olasz Iveco LMV [To be delivered]
Ok, es akkor a kerdes hogy hol latod te ezt a rengeteg holmit az ukran oldalon? Ami bizonyitott volt az eddig 1 lengyel kilott tank, meg par M777 amit epp megszortak egy erdoben.
 
W

Wilson

Guest
‼️ Zelenszkij parlamenti képviselői azt javasolják, hogy a parancsnokok megölhessék katonáikat, hogy megakadályozzák a tömeges megadást és az állásokból való menekülést

A törvényjavaslat a 7351-es számot viseli, és a Verhovna Rada hivatalos honlapján jelent meg.
t.me/RVvoenkor

https://t.me/RVvoenkor/13342
El kellene olvasni azt a törvényjavaslatot és nem elhinni mindent kritika nélkül az orosz propagandát...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Hol vannak a jneki kamikaze drónok ? Ami az orosz tüzérség ki irtására lehetne használni ?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 020
23 478
113
Maradjunk fiúk a technikánál !

ÚJ: A hanyag Putyin-inváziós erőfeszítések „elavult” T-62-es tankokat vetnek be – miután az elit flotta ELSEMZELT. VLADIMIR PUTYIN elavult, szovjet korszakból származó harckocsikat telepített be, miután annyi modern járművet veszített, hogy Oroszország kifogy belőlük – közölte az ukrán vezérkar.


Rendben maradjunk a technikánál akkor, igaz, hogy ezt a kommentet a Stugna-s posztod alá szántam, de ha már te magad említed meg, hogy közel az ukrán győzelem, és technikát emlegetsz, szeretném felhívni a figyelmedet arra az apró tényre, hogy igen szép dolog a Stugna 4 km-es teljesítménye, de majd nézz utána a Kornet EM-nek is ... ha már lúd legyen kövér az ő 8-10 km-es távjával robbanófejtől függően.

Szóval ha egy ATGM vagy egy HK technikai adatai alapján vonsz le következtetést, és hirdetsz győzelmet,akkor szólnék, hogy elég szarul álltok. :D
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Megindulnak a szovjetekt-62-sel azok ellen elég lesz az rpg-7 !!!
Ex-Iraqi_T-62_tank_at_the_Bovington_Tank_Museum.jpg

Putyin besült !

putin-tank-barrel-flaccid-ukraine-invasion-fail-illustration.jpg
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Kinek az országát védi meg?
A Putyin által sokat hangoztatott Ukrajna denácifikákását hitelteleníti vagy már el is felejtetted?

No, vajon kinek az országát? Pirézországot? No, nem - ha már az oroszok, akkor a sajátjukét védik ...

Dehogy hitelteleníti. Illetve amint jól láthatod feledékeny sem vagyok. Jól halad a denacifikálás - a világ napról napra egy jobb hellyé válik ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 984
66 219
113
Starbucks március 8-án bejelentette, hogy kivonulnak Oroszországból, most azt írják megtörtént. Volt munkatársaknak még fizetnek egy ideig és próbálnak segíteni nekik új munkahelyet találni.

Hogy tudnak majd elni Starbucks nelkul az oroszok? Ez hatalmas buntetes nekik, Putyin ebbe fog belebukni.
 
W

Wilson

Guest
No, vajon kinek az országát? Pirézországot? No, nem - ha már az oroszok, akkor a sajátjukét védik ...

Dehogy hitelteleníti. Illetve amint jól láthatod feledékeny sem vagyok. Jól halad a denacifikálás - a világ napról napra egy jobb hellyé válik ...
Nem voltál egyértelmű olvastam itt olyan véleményt is ,hogy azzal,hogy halomra ölik az ukránokat, voltaképpen megmentik őket...:D

Hogy mi csoda?...:D Jól halad a denácifikálás? Miközben az orosz haderő soraiba "orosz nácik" harcolnak...
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
https://life.karpat.in.ua/?p=103885&lang=hu

Kommentár nélkül:

"Boris Johnson az ukrán gyerekeknek írt levelében Nagy-Britannia Ukrajnának nyújtott támogatásáról számolt be.

„Sokan közületek olyan dolgokat láttak vagy éltek át, melyeket nem kellett volna átélnie egyetlen gyereknek sem. De az ukrán gyerekek minden nap arra tanítanak bennünket, hogy hogyan legyünk erősek, méltóak és hogyan tudjuk emelt fővel járni a legnehezebb időszakban is. Ennél jobb követendő példát nem tudok felhozni sem gyerekeknek, sem pedig felnőtteknek” – olvashatjuk a nyílt levélben. Az Egyesült Királyság miniszterelnöke hozzátette, hogy az ukrán gyerekeknek rendkívül büszkének kell lenniük hazájukra, szüleikre, katonáikra, és legfőképpen magukra. Arról is biztosította őket, hogy nincsenek egyedül a világon. „Én ugyanúgy hiszek abban, hogy Ukrajna megnyeri a háborút, mint a ti elnökötök. Teljes szívemmel remélem, hogy hamarosan visszatérhettek a saját otthonotokba, iskolátokba, a családotokhoz. És bármi is történjen, bármilyen hosszú is legyen ez a folyamat, mi itt, Nagy-Britanniában, sosem feledünk titeket és mindig büszkék leszünk arra, hogy a barátainknak nevezhetünk benneteket” – zárta levelét."
Egy igazi nyugati vezető egy ilyen után másnap lemondana. A brit arrogancia sokat elbír, de ezt már nem kellene.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 494
19 603
113
Az orosz ingatlanok iránt nulla kereslet...

A moszkvai és szentpétervári fejlesztők a jelzáloghitelek összeomlása miatt a lakáskereslet közel felét veszítették el: 46%-kal, illetve 59%-kal esett vissza. Az ukrajnai háború okozta gazdasági válság miatt hirtelen megemelkedett kamatlábak miatt rekordot döntöttek a jelzáloghitelek Oroszországban. Az országban áprilisban négyszer kevesebb jelzáloghitelt adtak ki, mint márciusban. Ilyen mértékű, 75%-os visszaesés még a 2020-as világjárvány kezdetén sem volt tapasztalható, amikor a hitelezők a zárlat miatt nem tudtak üzleteket kötni.

A régiókban a fejlesztők áprilisban szinte egyáltalán nem adtak el lakásokat. Az Izvesztyija szerint a legnagyobb mértékű forgalomcsökkenést Volgográdban (-99%), Kazanyban (-98%) és Kurganban (-97%) regisztrálták. Több régióban a lakáshitelek aránya elérte a kereslet 100%-át

A gazdasági válság megfosztotta az embereket a nagy vásárlásokra szánt pénzüktől, a befektetők pedig a magasabb betéti kamatok miatt nem fektettek be ingatlanba. Az első fejlesztői csődökre ősszel vagy az év végén lehet számítani - véli a piac.

Az építésügyi minisztérium pesszimista forgatókönyvet mutatott be az építőipari ágazat fejlődéséről, amely szerint Oroszországban nem lehet évente 120 millió négyzetméternyi lakást építeni. Ilyen követelményt tartalmazott Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018. májusi rendelete.
Ez szép, de azért ezekhez a "hírekhez" némi forrást is linkelhetnél, mert elég sokszor derült ki, hogy a "fordításod" pontatlan, célzottan hiányos vagy ferdített. Nem árt néha ellenőrizni... :D
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Leszállított fegyverek Ukrajnának.


Tanks
Csehek 40~ T-72M1 [April 2022]
Lengyel 230+ T-72M and T-72M1(R) [Delivered from April 2022 onwards]

Armoured Fighting Vehicles (AFVs)
United Kingdom 40 CVR(T) (Thought to include the FV104 Samaritan, FV106 Samson and FV107 Scimitar) [To be delivered]

Infantry Fighting Vehicles (IFVs)
Cseh 5+ BVP-1 [April 2022]
Cseh 56 Pbv 501A [April 2022]
Lengyel 40 BWP-1 [April 2022]


Armoured Personnel Carriers (APCs)
USA 200 M113 [To be delivered]
Dán 50 M113G3DK [To be delivered]
Dán 25 Piranha IIIC [To be delivered]
United Kingdom 35 FV103 Spartan [To be delivered]
Portugál 15 M113 [To be delivered]
Ausztrál 14 M113AS4 [To be delivered]
Holland YPR-765 [May 2022]


Mine-Resistant Ambush Protected (MRAP) Vehicles
Ausztrál 40 Bushmaster Protected Mobility Vehicles [April 2022]
United Kingdom Mastiff Protected Patrol Vehicle [Part of a batch of 80 AFVs. To be delivered]
United Kingdom Wolfhound Heavy Tactical Support Vehicle [Part of a batch of 80 AFVs. To be delivered]
Spanyol 20 URO VAMTAC [April 2022]
Spanyol 1 RG-31 Nyala Ambulance [April 2022]
Észt 7 Mamba [May 2022]

Infantry Mobility Vehicles (IMVs)
USA ''Hundreds'' HMMWV [Delivered from April 2022 onwards]
United Kingdom Husky Tactical Support Vehicle [Part of a batch of 80 AFVs. To be delivered]
Portugál 4 Iveco M 40.12 WM/P [April 2022]
Kanada 8 Roshel Senator [May 2022]
Portugál 4 Iveco M 40.12 WM/P [April 2022]
Lengyel AMZ Dzik-2 [May 2022]
Olasz Iveco LMV [To be delivered]
Loisztikai rémálom