[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 407
16 680
113
Lehet ezen röhögni, de a kollégám aki már a nyolcvanas évek óta jár át Ukrajnába elmondta hogy a haverjai mind elszöktek és azt mesélték hogy az ukránok haragszanak a magyarokra mert nem adnak fegyvert, ellenségnek nevezik az elnöküket, akadályozák az a szankciókat és ezek mellé ahogyan kommunikálnak.
Szép meg jó volt a pávatánc három hónappal ezelőttig, de most a kormány külpolitikája, de leginkább a kommunikációja csak árt kárpátaljai magyaroknak. A háború végén nyilván már nem is marad ott számottevő magyar kisebbség és az a szomorú hogy ezt kezelhette volna másként is kormány, de kellett a nagy mellény, nagy pofa az imagehez.
A jelenlegi ukrán vezetésnek lassan lefő a kávéja. Ezt azért kalkuláld bele.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 407
16 680
113
Valóban az oroszok általában igyekeznek megbízhatóan szállítani - bár most a finneknél visszaéltek vele -, de ennek nem igazán az erkölcs az oka, hanem az hogy egyrészt ők is rá vannak szorulva az olajpénzre, másrészt nem akarják, hogy az eu ráálljon más forrásokra, mert akkor végkép ugrott az üzleti lehetőség.

Arra meg ne számíts, hogy az eu feladja a szabadságát. Inkább háborút is bevállal, elveszi Észak-Afrikától a forrásokat erővel vagy bármi. De megoldja. Amúgy sok lehetőség van még, mégha drágább is.
Úgy érted,hogy erővel? A kutyafáját az meg melyik fajta demokrácia felfogásba fog beleférni?
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 407
16 680
113
Hát én beszarok. Ezek tényleg kitúrják a T-62-eseket. :D
FTnHD9nWIAMlpf9
FTnHD9nWUAIH00V

Melitopoli vasútállomás. https://www.google.com/maps/@46.8687768,35.3559948,3a,75y,302.51h,97.8t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipNOP5fRoAw-MXPhmgWNOY2PL6d7UJjrKNc7Ylks!2e10!3e11!6shttps://lh5.googleusercontent.com/p/AF1QipNOP5fRoAw-MXPhmgWNOY2PL6d7UJjrKNc7Ylks=w203-h100-k-no-pi-0-ya256.77124-ro0-fo100!7i8704!8i4352


koordináták: 46°52'08.5"N 35°21'21.8"E
A képekkel szerintem az a gond,hogy kissé régebbi,miszerint évekkel ezelőtti Szíriába szállított tankok.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 410
113
Komolyan, mit akarsz mondani?
Csak azért mondana le milliárdokról Putyin, hogy ne orosz eredetű gázolaj kerüljön az ukránokhoz?

A helyzet a következő:
Putyinnak tök jó, hogy a jó drága olajat és gázt a már üzemelő vezetékeken és útvonalakon szállítja az EU-ba (közben valószínűleg már bőszen nekiláttak az ázsiai vezetékek elkészítésének), az számára tökmindegy, hogy az ukránoknak orosz eredetű olajjal látják el az EU-ból, vagy mással. Sőt, neki az a jobb, ha orosszal, mert akkor neki fizetne
k érte.
Kell a pénz neki is, persze (mert miért ne kéne), és ha a nyugat van annyira hülye, hogy a hőzöngéssel és szankciózással felverje az árat, annak Putyin még örül is. Putyin nem ideológiai alapon üzletel, ez elég egyértelmű.
Mire az EU tudja majd nélkülözni az orosz gázt (az olajat hamarabb fogja tudni, de azt az oroszok is könnyebben szállítják máshová), addigra készen lesznek az oroszoknak a megfelelő kapacitású vezetékeik Ázsiában.
És amúgy egyelőre csak az olajról és gázról beszéltünk, az egyéb anyagokról, amellyel az orosz ellátja a világot, még nem ejtettünk szót, pedig azok szintén fájni fognak, ha nem lesznek.

Egyszerűen érthetetlen, hogy milyen szcenárióban gondolkodnak a Nyugat-Európai vezetők, amely szerint ők ebből az egészből győztesként jöhetnek ki. Egyetlen kérdés van, mennyire fizet rá az EU, és hogy mikor áll be változás a hozzáállásukban. Lehet mondani, hogy hülye oroszok, csak a nyersanyag van nekik, mit pattognak, ettől még az a tény, hogy az van nekik, és az elég sok mindenre elég.

Ez a háború februárban Kijevnél eldőlt.
Mindenki legnagyobb meglepetésére.

Putyin már csak a Donbasszért küzd, meg esetleg a Krím elcsatolásának legalizálásáért.

Az új vasfüggöny valahol Kelet-Ukrajnában lesz a következő évtizedekben.
Ha Kijevnél nyer, akkor Csapnál lett volna, 800 km-rell nyugatabbra.

Ez a hajó elment.
A nyugati világ érdeke, hogy legalább ezek a kis eredmények is nagy veszteség árán, Oroszországot minél inkább meggyengülését eredményezték.

Ez sok pénzt, fegyvert megér a nyugatnak, ha már Putyin ekkora hibát vétett a háborúval.

Ezt mondják magas labdának. Persze, hogy lecsapják.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 033
23 648
113
Csak hogy beavatkozzunk, akadályozzuk a szankciókat, amit értek hogy miért teszünk, de ahogy ezt lekommunikáljuk az árt. Egy kis empátiát belecsempészni a nyilatkozatokba, nem ezt "minekünk nem érdekünk" szöveget nyomni. Nem lehetett volna azt mondani "szeretnénk segíteni de ebben nem tudunk" vagy ezeregy más módon nyilatkozni.
Az meg hogy a vektor a győzelmi beszédébe belevette az ellenfeleibe a Zselét hihetetlen amatőr dolog volt. Kinek szólt? A pesti srácokon nevelkedett fiataloknak? A vadhajtásos tuskóknak? Kinek volt bármi haszna abból hogy ilyen magas labdát adott nem csak az ukránoknak de az egész nyugatnak hogy megint mutogathassa hogy mekkora f...ok vagyunk.
Bárhogy is alakul a háború fel kéne már fogni hogy mi nem vagyunk semlegesek, nem is tudunk azok lenni. NATO tagok vagyunk, EU tagok vagyunk, nem mehetünk szembe a saját oldalunkkal egy háborús helyzetben mert egyedül mindenkinek a prédája leszünk.
annyiban nem értek egyet,hogy miért kellene meghajolni Zeller előtt ? Ő volt az aki kokainos mámorában végig haknizta Európát követelőzött (nem kért !!!! ahogy a bajban lévők szoktak,hanem követelt !!!) nagy pofával,sértegetett mindenkit, a hazai ukrán nagykövet Nepop szintén,csak nagypofájúskodott .. szóval aki bajban van az kérjen,ne utasítgasson !

és marhára meredeken telibe szarom Ukrajnát,meg az elnököt nagykövetestül mindenestül hiszen ők rúgták fel a diplomácia alapvető szabályait nem a magyarok ! Számtalanszor elmondta Szijjártó is Viktor is,hogy fegyvert nem adunk,fegyvert nem szállítunk,és az országon sem mehet keresztül !
ellenben számos egyéb területen segítjük Ukrajnát,élelmiszer és gyógyszer adományokkal,menekültek befogadásával erőn felül .. akkor már elnézést mi a kurva édesanyját akar még Zelenszkij ? küldjön neki a Biogal 15 kg kokaint ? vagy küldjük ki neki a maradék harceszközünket azt a pár Gripent, meg pár tankot hogy 2 hét alatt tönkre basszák ? vagy esetleg küldjük ki első vonalba előbb a szolnokiakat utána meg a többi katonát végül is a hullazsákban tök egyformák lesznek az ukránokkal ? tényleg a mi háborúnk ? tényleg mi basztattuk az ott élő orosz kisebbséget majd 9 évig ?

ha annyira meg akarják védeni az országukat,hát pont kaptak annyi fegyvert hogy lassan az EU legerősebb hadereje lesz az ukrán,ha meg nem találnak a cirka 40 milla emberből annyit ami az oroszokat hazazavarja a faszba akkor meg tudjanak rá hogy tehetségtelen balfaszok és totál felesleges az ellenállásuk.

aki meg itt úgy gondolja,hogy ettől is jobban kellene támogatnunk azt a kretént meg a kormányát,attól csak azt szeretném kérdezni,hogy mi a petyhüdt lófaszt kerestek még itt ?? miért nem jelentkeztek az ukrán idegenlégióba ? menjetek váltsátok meg a világot .. mutassátok meg mennyire kemény csávók vagytok !! a topic meg hátha jobb hely lesz :D
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 033
23 648
113
Egyik szomszédunk sem szeret bennünket, mert mindegyiknek rossz a lelkiismerete és jobban szeretnék azt is elfeledni, hogy élnek magyarok a bolygón. Teljesen úgy állunk ahogy Izrael a Közel Keleten. Egyedül.
az idejövetelünk óta nem sok minden változott .. mondjuk akkor közéjük csaptunk,ma meg .. ezt inkább hagyjuk .. egyébként ez a mi hibánk vagyis az eleink hibája,hogy ennyire kinyílt a csipájuk,mi csak isszuk a levét,de rendesen !
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ez a háború februárban Kijevnél eldőlt.
Mindenki legnagyobb meglepetésére.

Putyin már csak a Donbasszért küzd, meg esetleg a Krím elcsatolásának legalizálásáért.

Az új vasfüggöny valahol Kelet-Ukrajnában lesz a következő évtizedekben.
Ha Kijevnél nyer, akkor Csapnál lett volna, 800 km-rell nyugatabbra.

Ez a hajó elment.
A nyugati világ érdeke, hogy legalább ezek a kis eredmények is nagy veszteség árán, Oroszországot minél inkább meggyengülését eredményezték.

Ez sok pénzt, fegyvert megér a nyugatnak, ha már Putyin ekkora hibát vétett a háborúval.

Ezt mondják magas labdának. Persze, hogy lecsapják.

Pontosan, eldőlt Kijevnél, mikor Kína és India letette a voksát, amitől a "nyugati világ" mai napig köpni, nyelni nem tud.

Magáról a műveletről eleget elmond, hogy a déli területeknél azonnal megindult a Orosz föderációba való integrálásuk amint felszabadították őket, északon ennek semmi nyomát nem mutatták, majd ahogy jöttek leléptek.