[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 229
4 588
113
Ugyanez volt a mantrátok korábban is.. :D semmit nem fognak áthárítani, mert csak az extra profitot kell befizetniük, amit boldogan megfognak tenni, ha a kormány biztosítja nekik az alacsony energia árakat.

.. de, remélem már azért kapisgálod, hogy miért gyűlöl titeket az egész ország és miért nem lesztek már itt soha hatalmon. :)
A tranzakciós díjat is áthárították, amiről a kormány állította, hogy azt nem a lakosság fogja kifizetni. De én látom a banki egyenlegen, hogy tőlem vonják le.
A cégeknél már megemelték az energiaárakat, az áram ára háromszorosára ugrott nem magánszemélyek esetén, szerinted mitől drágul minden őrült tempóban?
Ezt a céges számláról másoltam ide:
Villamos energia kereskedelmi díj 2021.09.01-2022.03.31 26,4000 Ft/kWh
Villamos energia kereskedelmi díj 2022.04.01-2022.05.06 98,5800 Ft/kWh
Az extra profit pont a lételeme ezeknek a cégeknek. Ha nem elég magas a profit, egyszerűen továbbállnak.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 220
113
Valahol Zolote közelében https://www.google.com/maps/@48.7010614,38.4904907,2382m/data=!3m1!1e3

m9K52UM.jpg
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 388
16 642
113

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 499
19 762
113
https://news-front.info/2022/05/26/...ijskogo-prisutstvija-na-jugo-vostoke-ukrainy/

Helyszíni tudósítás a Herszoni területről Andrej Udarov (FSzK) tollából
Összefoglaló:
  • Állandó problémát jelentenek a régióban a VSzU mindennapos támadásai (rakétákkal és kamikaze-drónokkal) és a diverziós tevékenység. A cél a polgári lakosság terrorizálása és a káosz megteremtése. Golaja Prisztany és Davidov Brod mellett a Csernobajevka elleni május 19-i támadásban egy férfi meghalt és többen megsérültek (valamennyien a kertjeikben dolgoztak). Még súlyosabb támadás történt május 21-én Belozerovkában és Novovoroncovkában (összesen 3 halálos áldozat - 1 gyermek és 10 sérült).
  • Az ukránok elaknásították a Dnyeper és a Déli-Bug torkolatát Ocsakovnál, ezért egyelőre a herszoni kikötő megnyitása és a dnyeperi folyami hajózás nem lehetséges.
  • Kirill Sztremouszov, a régió adminisztrációjának vezetője az állandó ukrán fenyegetés miatt állandó orosz katonai támaszpont létesítését indítványozta a területen.
  • Nagy gondot jelent a Majdan-fasiszta maradványok, „alvó sejtek” és az ukrán titkosszolgálatok tevékenységének felszámolása. Május 17-én leleplezték az SzBU ügynökségét Novaja Kahovkában, mely zárt Telegram-csatornán kommunikált. Sznyegirjovkában fegyveres csoportosulást fogtak el géppisztolyokkal és brit páncéltörő fegyverekkel. Május 22-én egy ellenállást tanúsító ukrán titkosügynököt likvidáltak.
  • Állandó a szabotázs és a polgári lakosság megfélemlítése. Rendszeresen jelennek meg a városokban oroszellenes graffitik és fenyegető szórólapok. A közösségi oldalakon, telefonon, sőt közvetlenül is követelik a lakosoktól veréssel és gyilkossággal fenyegetőzve, hogy ne működjenek együtt a hatóságokkal, ne fogadjanak el humanitárius segélyt az oroszoktól. Kirill Sztremouszov közlése: „Értesültem egy anyáról, aki kétéves kisfiát kénytelen az apja nyugdíjából eltartani. A nagyapa a helyi piacon áll a "Segítség, az unokám éhezik" felirattal. Attól félnek ugyanis, hogy ha az orosz parancsnoksághoz mennek segítségért, árulónak nyilvánítják és megölik őket.”
  • Május 21-ről 22-re virradó éjszaka Szkadovszk üdülővárosában egy csoport ismeretlen eloltotta az Öröklángot, a Nagy Honvédő Háború hőseinek emlékművénél koszorúkat és virágkosarakat szórtak szét és égettek el, majd felgyújtották az orosz zászlót a városvezetés ajtaján. Mint a szkadovszki polgármesteri hivatal rámutatott, "ez az ördögi csínytevés válasz volt a jól szervezett május 22-i tömegtüntetésre". Figyelmeztették a provokátorokat: „Mostantól a következmények nem korlátozódnak egy jó beszélgetésre, vagy, mint a huligánoknál, 10 napos fogva tartásra... Mindenki, aki felnőttként akar játszani, készüljön fel a legkomolyabb válaszra.”
  • A Herszoni terület rendőrségét egyébként a Cserkaszi terület belügyi kirendeltségének korábbi vezetője, Vlagyimir Vitaljevics Lipangyin vezeti. A korábbi ukrán rendőrtiszt arról ismert, hogy 2014 telén Ukrajnában szinte egyedüliként oszlatta fel erőszakkal a cserkasszi Majdant. Ukrajnában Lipangyint el akarják tenni láb alól, mert jól ismeri az összes „mocskos zsarut”, aki akkor köpönyeget váltott és részt vett a Majdan utáni fasiszta terrorban. A „Mirotvorec” halállista-portál hisztérikusan követeli a fejét.
  • Sikerek a Herszon - Krím utasforgalom növekedése, a kettős valutarendszer gördülékeny bevezetése, valamint egy orosz bank fiókjának megnyitása, az árak viszonylagos stabilizálása a piacokon (május 24-én az eper ára Sumenszkij piacon 50-60 hrivnya kilogrammonként). Megkezdődtek a helyreállítási munkák a „Dnyepr-hokkej” jégkomplexumban. A "Krím" rádió a közelmúltban megkezdte működését a régióban.
  • A minap Alekszandr Kobec, Herszon polgármestere elmondta, hogy májustól a város lakhatási és kommunális szolgáltatási díjai jelentősen csökkennek, amit a Rosszety és a Gazprom kompenzál. Az agrárszektorban sem maradt észrevétlen, hogy a herszoni gazdálkodók kérésére aknamentesítették a termőföldeket.
  • A város jól ellátott élelmiszerrel. Az ATB-üzletek rendszere helyett az OPT-hálózat jött, és még a város egykori polgármestere, Igor Kolihajev is megerősíti: „Napi 400 teherautó érkezik a Krímből élelmiszerrel Melitopolba és a Herszoni területre”.
  • A világ 46 országából érkező 50 újságíróból és bloggerből álló csoport látogatása rendkívül sikeres volt a világméretű információterjesztés szempontjából. Nemcsak a szabad mozgás és a lakosokkal való kommunikáció lehetőségét kapták meg, hanem a működő Kahovkai-vízerőműbe is elvitték őket, amelyet a kijevi és a nyugati média szerint már régóta „elpusztítottak az oroszok”.
2-19.jpg


A képen fenyegető banderista falragasz, felirata: „Vigyázz! Minden járőrözési útvonalad ismerjük! Herszon – Ukrajna!”
Az eper ára miatt kissé irigykedek... :D 600 Ft/kg. :D
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113

Tavaly az MVMet 208milliárd adóforintal kellett kisegíteni. Idén ennek a sokszorosára lesz szükság.

Jól látható ki fizeti ki. Mi. Legalább ekkora baj, hogy miböl: Hitelböl. És drága hitelböl.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 304
84 407
113
Ez borzasztó .. szegény fickó.. érződik rajta ahogy feladja és a végén már egy gránátot sem hajít vissza.. gondolom durván megsèrülhetett.. lehet ki is fogyott mindenből.. és ennyi .. a hazáját védte, mindent megtett. Remélem az utolsó gondolata valami szép volt, mondjuk a felesége mosolya .. a gyereke olelese. Legyen neki könnyű a föld! Tiszteletem!
És a társa, aki otthagyta?
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby
W

Wilson

Guest
A New York Times újság az ukrán hadseregre hivatkozva arról számol be, hogy május 8-án mintegy 400 orosz katona vesztette életét a Szeverszkij-Donyec folyó erőszakos megkísérlésében.

Az ukrán fegyveres erők képviselői a kiadvány tudósítójának elmondták, hogy május első tíz napjában az orosz hadsereg megpróbálta rákényszeríteni a Szeverszkij-Donyecet Belogorovka közelében, hogy bekerítse az ukrán erőket a Szeverodonyeck régióban. Ehelyett azonban maguk az orosz katonák "kerítettek be" magukat - átkelhettek a folyó déli partjára, majd heves tüzérségi tüzet nyitottak, és aknákat lőttek a meder mentén, felrobbantva az átkelőhelyeket és elvágva az utat. visszavonulásuk elől.

A csata helyszínére látogató NYT tudósítónak az ukrán katonaság által megsemmisített orosz felszerelést mutatott meg – legalább 15 páncélozott járművet, valamint egy erdőrészletet, ahol – amint az újság írja – „orosz egyenruhadarabok lógnak a fák", és „a bomló testek szaga elviselhetetlen".

Dmitrij Kasenko, az Ukrán Fegyveres Erők ezredese a NYT tudósítójának elmondta, hogy az ukrán katonaság a hangszórókon felajánlotta az oroszoknak, hogy adják meg magukat, de nem biztos benne, hogy hallották-e ezeket a felszólításokat. Elmondása szerint néhány orosz katonának úgy sikerült kitörnie a bekerítésből, hogy az ellenkező irányba úszott át a folyón.

Az orosz csapatok hamarosan helyreállították a felrobbantott pontonátkelőhelyeket, és ismét megpróbálták átkelni a Szeverszkij-Donyecet, de a védekezést felvállaló ukrán erők fogadták őket.

A NYT szerint az áldozatok számát tekintve a Belogorovkánál történtek az orosz csapatok egyik legnagyobb harci veresége az ukrajnai invázió kezdete óta.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 560
6 778
113
⚡️Report by @anna_news a Kamyshevaha területről

❗️Exkluzív ❗️

Az orosz hadsereg és az LNR erői folytatják a műveletet Kamyshevakha közelében.

A @anna_news tudósítója lefilmezte az O csoport T-72B3M harckocsik konvoját a falu határában.

Kamyshevakha a fő település, hogy bekerítse Severodonetsk-Lysychansk és egyesítse a donbászi köztársaságok hadseregeinek erőit.

https://t.me/anna_news/33045
A Google Maps már átállt:
Rákeresve Kamyshevakha-ra Oroszországot ír ki. :)
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 388
16 642
113
A korábbi esetekben bizony végül mindent áthárítottak. Nem tudjuk a részeleteket de mitől lenne most más?

Közben egy baromi nagy probléma, hogy a pl minek korszerüsíteni a gáz olcsó féle mentalitás miatt végül a sokszorosát fizetjük ki adókban.
Dehogy hárítottak át mindent,ez hülyeség. Tény,hogy az első ilyen Viktor féle bűbájnál nagy volt a mellény,de jó pár dolgot korrigáltak,ami nem is tetszett a bankár berkekben.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 689
15 447
113
A New York Times újság az ukrán hadseregre hivatkozva arról számol be, hogy május 8-án mintegy 400 orosz katona vesztette életét a Szeverszkij-Donyec folyó erőszakos megkísérlésében.

Az ukrán fegyveres erők képviselői a kiadvány tudósítójának elmondták, hogy május első tíz napjában az orosz hadsereg megpróbálta rákényszeríteni a Szeverszkij-Donyecet Belogorovka közelében, hogy bekerítse az ukrán erőket a Szeverodonyeck régióban. Ehelyett azonban maguk az orosz katonák "kerítettek be" magukat - átkelhettek a folyó déli partjára, majd heves tüzérségi tüzet nyitottak, és aknákat lőttek a meder mentén, felrobbantva az átkelőhelyeket és elvágva az utat. visszavonulásuk elől.

A csata helyszínére látogató NYT tudósítónak az ukrán katonaság által megsemmisített orosz felszerelést mutatott meg – legalább 15 páncélozott járművet, valamint egy erdőrészletet, ahol – amint az újság írja – „orosz egyenruhadarabok lógnak a fák", és „a bomló testek szaga elviselhetetlen".

Dmitrij Kasenko, az Ukrán Fegyveres Erők ezredese a NYT tudósítójának elmondta, hogy az ukrán katonaság a hangszórókon felajánlotta az oroszoknak, hogy adják meg magukat, de nem biztos benne, hogy hallották-e ezeket a felszólításokat. Elmondása szerint néhány orosz katonának úgy sikerült kitörnie a bekerítésből, hogy az ellenkező irányba úszott át a folyón.

Az orosz csapatok hamarosan helyreállították a felrobbantott pontonátkelőhelyeket, és ismét megpróbálták átkelni a Szeverszkij-Donyecet, de a védekezést felvállaló ukrán erők fogadták őket.

A NYT szerint az áldozatok számát tekintve a Belogorovkánál történtek az orosz csapatok egyik legnagyobb harci veresége az ukrajnai invázió kezdete óta.
Elég kínos, hogy az ukrán oldalon 3 hetes sztorikat kell újra felhozni, hogy legyen valami pozitív hír is a az ő szempontjukból.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 930
11 538
113
A New York Times újság az ukrán hadseregre hivatkozva arról számol be, hogy május 8-án mintegy 400 orosz katona vesztette életét a Szeverszkij-Donyec folyó erőszakos megkísérlésében.

Az ukrán fegyveres erők képviselői a kiadvány tudósítójának elmondták, hogy május első tíz napjában az orosz hadsereg megpróbálta rákényszeríteni a Szeverszkij-Donyecet Belogorovka közelében, hogy bekerítse az ukrán erőket a Szeverodonyeck régióban. Ehelyett azonban maguk az orosz katonák "kerítettek be" magukat - átkelhettek a folyó déli partjára, majd heves tüzérségi tüzet nyitottak, és aknákat lőttek a meder mentén, felrobbantva az átkelőhelyeket és elvágva az utat. visszavonulásuk elől.

A csata helyszínére látogató NYT tudósítónak az ukrán katonaság által megsemmisített orosz felszerelést mutatott meg – legalább 15 páncélozott járművet, valamint egy erdőrészletet, ahol – amint az újság írja – „orosz egyenruhadarabok lógnak a fák", és „a bomló testek szaga elviselhetetlen".

Dmitrij Kasenko, az Ukrán Fegyveres Erők ezredese a NYT tudósítójának elmondta, hogy az ukrán katonaság a hangszórókon felajánlotta az oroszoknak, hogy adják meg magukat, de nem biztos benne, hogy hallották-e ezeket a felszólításokat. Elmondása szerint néhány orosz katonának úgy sikerült kitörnie a bekerítésből, hogy az ellenkező irányba úszott át a folyón.

Az orosz csapatok hamarosan helyreállították a felrobbantott pontonátkelőhelyeket, és ismét megpróbálták átkelni a Szeverszkij-Donyecet, de a védekezést felvállaló ukrán erők fogadták őket.

A NYT szerint az áldozatok számát tekintve a Belogorovkánál történtek az orosz csapatok egyik legnagyobb harci veresége az ukrajnai invázió kezdete óta.

Most tenyleg ennyire semmi sikerelmeny, hogy lassan 1 honapos dolgokat kell prezentalni itt a topicban? :O