[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 020
23 481
113
Nem volt orosz mindig is, az oroszok egyik modern kori hódítása volt. Előtte sokáig nomád népek éltek ott és a mai Délkelet-Ukrajnában is. Ugye itt volt Etelköz is, a magyarok is itt vonultak át. Az összefüggő eurázsiai sztyeppe legnyugatibb része ez. Csak hát a tatárokkal csúnyán elbántak az oroszok.

Amúgy meg a görögök is követelhetnék, mert több ezer évvel az oroszok előtt ott voltak. Az se véletlen hogy sok pol-ra végződő település van Dél-Ukrajnában, ezeknek szándékosan adtak görögös nevet az orosz hódítók.

Amúgy meg a SZU a belső határok mentén vállt szét, azaz a Krím egyértelműen Ukrajnát illette. Ez van.
ennyi erővel levezethetted volna a gyenyiszovai embertől is hogy kié Ukrajna .. :D
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
581
2 883
93
Ne bújj a magyar érdek mögé.
Azt majd mi, magyarok képviseljük.

  • Nekünk a ruszki és az ukrán is ugyanolyan ellenségünk. Mindkettőt le kell győzni. Az ellenségünk ellensége lehet ukrán náci is. Ki kell egymás ellen játszani őket.
  • Most, ebben a háborúban, mivel a ruszki nem jut el Kárpátaljáig, a ruszki gyengítése az érdekünk. Tartósan gyenge orosz nem tud manipulálni a térségben.
  • Mindezt hatalmas veszteség mellett mindkét oldalon.
  • Ezt követően lehet majd Kárpátalja ügyében jobb pozícióban intézkedni.

Mi magyarok, két három lépéssel előrébb járunk, mint a ruszki propaganda gondolja.
;)
Mármint TI atlantisták. Ti voltatok az Őszirózsás forradalomnál. Ti léptetek be Szamueli különítményeibe.
Ti voltatok a nyilasok és az AVÓ
Akkoriban ugyan épp másik külföldi segget nyaltatok.
De a közös bennetek az volt, hogy se a realista kompromisszumra kész erőkhöz, se a valódi szuverenistákhoz semmi közötök nem volt.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
507
2 684
93
Fel kell elvenitenem ismereteimet a bolsevik zsidók témakörben.Köszönöm a kiigazitást:)

Miért, a tömeggyilkos kambodzsai bolsi polpot, ès bandájára, vagy pl. a kínai komcsi mao ce-tung, és bandájára nem vagy kíváncsi? A fent említettek kezéhez konkrétan milliók vére tapad! Árulja már el valaki, hogy mi ez a megszállottság a komcsi zsidókkal kapcsolatban? Amúgy megsúgom, történelmi tény, hogy főleg oroszországban írtották a helyi zsidóságot rendesen, szóval volt terror bőven..
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 533
12 985
113
A nem irányított alaprakétákról írtam kedves kántor... A korábbi hozzászólásban részletesebben is le volt írva típusonként, ez utóbbiban pedig az olvtárs által felvetett szórásra reflektáltam. Ugye azt Te sem gondolod komolyan, hogy majd a hoholoknak csak és kizárólag precíziós rakétákat fognak szállítani? A GMLRS -ER pedig tudtommal új cucc, elvileg idén kezdődik a sorozatgyártása.

Ellenbne Orosz oldalról voltak drón megjelölt szmercs találatok, kellően nagy pontossággal. De ott is van 5-7mes ceppel rendelkező glonass vezérelt rakéta.
Az a baj szelektív olvasást folytat.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 667
46 819
113
Ezt követően lehet majd Kárpátalja ügyében jobb pozícióban intézkedni.
Ezt hogyan tervezed?
Egy agyon fegyverzett Ukrajnával, amelyik - egy megnyert oroszok elleni háború után - sütkérezik a nyugati világ közönsége előtt, miközben mi ehhez a küldetéshez egyáltalán nem járultunk hozzá. Mi több, a magyar és az ukrán kormányzat közötti viszonyt még messziről sem lehet szivélyesnek nevezni, már csak a kölcsönös odamondogatások kapcsán sem.
Eközben a háború alatt még rosszabb lett a kárpátaljai magyar arány.
Tényleg kíváncsi vagyok, hogy miből vezeted le ezt a háború utáni jobb magyar pozíciót Kárpátalján!
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
160
1 814
93
  • Imádom
  • Tetszik
Reactions: paul64 and gergo55

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 106
11 171
113
Ezt hogyan tervezed?
Egy agyon fegyverzett Ukrajnával, amelyik - egy megnyert oroszok elleni háború után - sütkérezik a nyugati világ közönsége előtt, miközben mi ehhez a küldetéshez egyáltalán nem járultunk hozzá. Mi több, a magyar és az ukrán kormányzat közötti viszonyt még messziről sem lehet szivélyesnek nevezni, már csak a kölcsönös odamondogatások kapcsán sem.
Eközben a háború alatt még rosszabb lett a kárpátaljai magyar arány.
Tényleg kíváncsi vagyok, hogy miből vezeted le ezt a háború utáni jobb magyar pozíciót Kárpátalján!
Semmiből nem vezeti le.
Egy propagandistától ne várj önálló gondolatokat... azt tudja visszamondani, amit betöltöttek a fejébe, hogy képviseljen.

Ő azt szeretné, ha embargóznánk az orosz olajat ergo azt szeretné, hogy menjen tönkre a magyar gazdaság és vele a magyar emberek.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
412
1 083
93
⚡Az egyik UAV egység quadcoptere megtalálta az Ukrán Fegyveres Erők egy páncélos csoportját, amely ellentámadásra készült. A koordinátákat átadták a parancsnokságnak, és a mi művünket összekapcsolták. Az ellenséget legyőzték és visszaverték. Az egész csatát a 100. dandár egy tucat quadrocoptere irányította és koordinálta, amelyek közül hármat lelőttek. A kvadkoptereket korábban a Veche humanitárius alap biztosította ennek az egységnek, amiért minden harcosunk őszintén hálás.

https://t.me/intelslava/30173
"...és a mi művünket összekapcsolták."
Tiszta sor.

"A kvadkoptereket korábban a Veche humanitárius alap biztosította..."

Humanitárius katonai felderítés biztosítás. Tiszta sor.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
ld sokadszorra Vietnamot. De lehetne hozni még pár példát a hidegháborúból.
Megy fullban a proxy war és nincs direkt konfrontáció. Najó néha a valóságban a Vietnámi Migekben szovjet pilóták ültek....
Sose told fullba a kretént!
A Vietnám-Afganisztán szintű proxyháborúknak a VSz-NATO szembenállás végével meg kellett volna szűnnie. A ruszkik leálltak vele, de a gazdáid nem. Irakban, aztán a maghreb térségben vagy újabban Afganisztánban valahogy nem tolta a felkelőket az orosz úgy ahogyan most a nyugat tolja a hohol kolhozparasztokat. Ment be fegyver, nagyrészt nemzetközi közvetítőkön keresztül és zsoldosok is megjelentek itt-ott, ugyanakkor nem toltak full állami támogatást. Vietnam nem csak hogy más kor terméke volt, de az összehasonlítás azért IS sántít mert az a konfliktus mind2 nagyhatalom határaitól jó messze volt. Akikhez közel volt az ugye Kína, azt pedig nem kell ecsetelnem a kínaiak mi fegyvert és emberanyagot döntöttek be Ho apó támogatására...
Az ukri helyzethez az hasonlíthatna, ha (mint az már többször és többen említettük) az oroszok/kínaiak (és/vagy) Mexikóban szítanák a tüzet és az ott tengődő USA nyuggereket mészárolná az Azték Felszabadítási Front és ehhez előbbiek teljes mellbedobással tolnák nekik a fegyvert.
 
W

Wilson

Guest
A nem irányított alaprakétákról írtam kedves kántor... A korábbi hozzászólásban részletesebben is le volt írva típusonként, ez utóbbiban pedig az olvtárs által felvetett szórásra reflektáltam. Ugye azt Te sem gondolod komolyan, hogy majd a hoholoknak csak és kizárólag precíziós rakétákat fognak szállítani? A GMLRS -ER pedig tudtommal új cucc, elvileg idén kezdődik a sorozatgyártása.
Ez a hozzászólás inkább arra irányult,hogy az ukrik az irányított 70 km hatótávolságú rakétákkal lehetnek hatékonyak az orosz tüzérséggel szemben ,és egyértelmű hogy nem csak irányított rakétákat kapnak.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 667
46 819
113
Semmiből nem vezeti le.
Egy propagandistától ne várj önálló gondolatokat... azt tudja visszamondani, amit betöltöttek a fejébe, hogy képviseljen.

Ő azt szeretné, ha embargóznánk az orosz olajat ergo azt szeretné, hogy menjen tönkre a magyar gazdaság és vele a magyar emberek.
Nem kell ilyen messzire menni.
A visszajelzések topicban többek között rá gondoltam, aki - értelmes emberként - képes kifordulni magából mióta aktív az ukrán topicban.
Én sem gondolom, hogy magyarokként tapsikolnunk kellene az orosz sikereken, de azt végkép nem gondolom, hogy a kárpátaljai magyarságnak attól jobb lenne, ha az ukránok megnyernék ezt a háborút...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 548
45 156
113
Megmondták mi a nukleáris vörös vonal.
A nyílt beavatkozás, és ha OF léte kerül veszélybe. Erre egyik se igaz.
Mi lenne ha megpróbálnánk odafigyelni a ruszkikra? Lehet sokkal több mindent megértenénk.
Nem azt mondtam hogy a Krími híd miatt azonnal atomoznának, de eszkalálódna onnan nagyon gyorsan. Minimum kapna a szállító ország tükör reakciót. Az Usa meg nem szeretne mondjuk valahol - egy saját bázist/hidat/erőművet.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64