[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
A külügyminiszter megismételte Moszkva állításait arról, miszerint a „különleges katonai művelet” célja Ukrajna „demilitarizálása” a NATO keleti terjeszkedésének több hullámát követően, illetve hogy megtisztítsák az országot a „náci” nacionalizmustól.

Donyeck és Luhanszk régiók felszabadítása, amelyeket az Oroszországi Föderáció független államokként ismert el, feltétlen prioritás

– mondta Lavrov.

A többi ukrán területtel kapcsolatban kifejtette:

Nem hiszem, hogy boldogon térnének vissza egy neonáci rezsim uralma alá, amely lényegében bebizonyította ruszofóbiáját. Ezeknek az embereknek maguknak kell dönteniük sorsukról.

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 224
67 141
113
Benézték ...
Hülyék vezetik az egyre hülyébbé tett népeket és hiába van ez mióta magyarázva, továbbra is kapaszkodnak a hülyeségbe. :mad:
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 540
5 075
113
Tehát akkor ott tartunk, hogy a legbelső vonal segíti az ábra megértését.

6427705_900.jpg


A legbelső vonal hanyas érték, Wilsólagon?
Most ez vicces. Emberek egy kordiagramon vitatkoztok . Megjegyzem oldalakon át. A beosztás százalékos a külső fekete vonal mindenhol 100 százalék, megjegyzem feleslegesen van a diagramban, a vörös állítólag az orosz képességeket szemlélteti kategóriánként. Az igazságtartalma ki tudja mekkora .
 
W

Wilson

Guest
Szlovákia megerősítette nyolc darab 155 mm-es Zuzana 2 átadását Ukrajnának.

Ezt Jaroslav Nai szlovák védelmi miniszter nyilatkozta – írja a Defense 24 .

Megerősítette, hogy az ukrán hadsereget kiképezik ezen önjáró lövegek használatára

Ezt követően 8 önjáró löveget küldenek Ukrajnába.

Önjáró tüzérségi berendezés (SAU) Zuzana 2
Zuzana 2 Fotó: Konstrukta-Defense
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon
W

Wilson

Guest
Az orosz hatóságok március vége óta nem számoltak be az ukrajnai "különleges művelet" személyi veszteségeiről. Oroszországnak több mint 140 katonai kórháza van, de a sebesülteket civil kórházakba is szállítják, és az ország egész területéről orvosokat küldenek a határ menti régiókba.

A katonák hozzátartozói a közösségi médiában keresnek adományozókat és pénzt a rehabilitációhoz. De még a központi katonai kórházakban sem tudnak az orvosok mindenkit megmenteni.

A BBC orosz szolgálata kiderítette, hogy hol és milyen sérülésekkel viszik el az orosz katonákat az ukrajnai háborúból.

Oroszország-szerte legalább 50 katonai és polgári kórház fogadja a sebesülteket.

A háború első napjai óta sebesült orosz katonák és tisztek kerültek az Oroszországgal határos régiók - elsősorban a belgorodi régió - kórházaiba. Ott a katonákat többek között polgári kórházakban ápolták. A BBC birtokába került egy dokumentum másolata, amely megerősíti, hogy a belgorodi 2-es számú kórházban bonyolult idegsebészeti műtéteket végeztek.

A diagnózisok között szerepel több repesz- és lőtt seb, többek között a fején, ami miatt koponya trepanációra volt szükség a vérömlenyek eltávolítására.

A Szövetségi Orvosi és Biológiai Ügynökség az egész országból küldi munkatársait, hogy megerősítsék az egészségügyi személyzetet a határ menti régiókban. Többek között polgári kórházakba küldik őket. Az első orvosok a háború negyedik napján indultak Belgorod oblasztyba.

A "különleges műveletben" részt vevőket a legsúlyosabb sérülésekkel központi kórházakba szállították, például a szentpétervári Katonai Orvosi Akadémiára. Nem voltak teljesen felkészülve az áldozatok beáramlására. A BBC beszélgetőpartnere szerint nagyon hamar túlzsúfoltak lettek a Katonai Orvosi Akadémia klinikái, amelyek több mint 2500 ággyal rendelkeztek. A WMA intenzív osztályán többször is hiányoztak a személyzeti ágyak.

Vadim Alaev pilótát az AMA-ban kezelték. Súlyosan megsérült és fogságba esett. Áprilisban cserélték ki más katonák között. Az orvosok nem tudták megmenteni.

Röviddel a háború kitörése után a VMA és a belgorodi régió véradókat keresett - vérhiány volt, különösen a ritka vércsoportokból. Vért gyűjtöttek általában a különleges műveletek sebesült résztvevői és bizonyos katonai személyek számára, mint például a krími állampolgár Dmitrij Drozhevkin, akit "súlyos sérülésekkel" vettek fel egy moszkvai katonai kórházba.

Az önkéntesek továbbra is gyűjtik az orvosi felszereléseket a kórházakban és a fronton lévő sebesült katonák számára. Mankókat, botokat és hűtőszekrényeket keresnek néhány kórház számára.

A sebesült katonák nagy összegű kártérítésre jogosultak - Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a rendeletet, amely további 3 millió rubellel egészíti ki a már törvényben előírt biztosítási kifizetéseket. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy nem minden sérülést lehet ebből a pénzből fedezni.

 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 900
11 363
113
A gabona, acél termék nem az. Ezt úgy hívják fosztogatás. Nemzetközi jogot sért. Ezek polgári javak.
A hadizsákmány a katonai felszerelés, hadianyag.
azt mondja: nemzetkozi jogot sert. Azt hiszem ezen mar reg tul vagyunk, itt a nemzetkozi jogok jo magasrol le vannak sz@rva mar regesreg mindket oldalrol. Amugy meg az lesz a jogos, amit majd a gyoztes annak tart.