Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

5 hét, 35 nap, 840 óra. Ennyi időt töltöttek el az első éves honvéd tisztjelöltek a gyakorlótéren április-május hónapban. A pilot jelleggel indított öthetes felkészítés célja az volt, hogy az MH Ludovika Zászlóalj katonái képessé váljanak önálló parancsnoki munkára, majd azt követően az alapvető harctevékenységekkel kapcsolatos harcászati mozzanatok éleslövészettel egybekötött végrehajtására...

A gyakorlat zárásaként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának (NKE HHK) első évfolyamos tisztjelöltjei kiképzőikkel és az Amerikai Egyesült Államok Magyarországon tartózkodó katonáival együtt hajtottak végre egy 40 kilométeres menetgyakorlatot.

A fiatal katonák az augusztusban bevonuló új évfolyam alapkiképzésén már rajparancsnokokként vesznek részt, hogy átadják tudásukat az újoncoknak.

6283955ea6e4f380600785.jpg

A jelek szerint 250 olasz katona érkezik hozzánk hamarosan.

A Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár 2022. május 30 és június 02. között kiképzési feladatokat hajt végre

A gyakorlat ideje alatt a megszokottnál nagyobb hanghatásra számítani a Thököly úti laktanya környékén az alábbi időpontokban:

május 30–június 01. 8.00–15.30 között
június 02. 8.00–21.00 között

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Érkezett egy román An-30-as Pápára. A románok is részt vesznek a helikopteres gyakorlaton? Azoknak a support gépe?

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred június 2-7. között kiképzési foglalkozásokat tart a Szentes-Hékéd katonai gyakorlótéren, így az említett időszakban a megszokottnál nagyobb hanghatásra lehet számítani.

A műszaki ezred a kiképzési feladatokat az alábbi időpontokban tartja:

június 2-án (csütörtökön) 8.00-18.00-ig,
június 3-án (pénteken) 8.00-18.00-ig,
június 4-én (szombaton) 8.00-18.00-ig,
június 5-én (vasárnap) 8.00-18.00-ig,
június 6-án (hétfőn) 8.00-18.00-ig,
június 7-én (kedden) 8.00-18.00-ig.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Elég furcsa útvonalat repül ma a román gép, lehet hogy Open Skies ellenőrző repülés miatt van itt?

Közben román AN-30 (1104) rodeózik Pápán:
087dc1365d95ad9d90adf8734dfd9b9e.png

Nem csak lehet, OSY a hívójel.

A HM Zrínyi Nonprofit Kft. Távérzékelési Osztály, Légifényképész Alosztály támogatásával, a Nyitott Égbolt szerződés keretében, dán és norvég szakemberek, román An-30 típusú repülőgéppel gyakorló-megfigyelő repülést hajtottak végre hazánk felett június első napjaiban.

Jövő héten kezdődik a Fire Blade 2022 nemzetközi helikopteres gyakorlat Pápán.