[BIZTPOL] Románia

BezzegRománia

Háromszoros gázáremelés várható júliustól Romániában

A drágulás oka, hogy megszűntek az államilag szabályozott árak.
:eek::eek::eek:

revelion-oache.gif

Román főtitkárhelyettes: a NATO-t már nem kötik a Moszkvának tett korábbi vállalásai

A NATO-nak joga van ahhoz, hogy csapatokat telepítsen Kelet-Európába, az Ukrajna ellen indított orosz háború miatt már nem kötik azok a vállalásai, amelyeket régebben tett Moszkvával fenntartott kapcsolatainak keretében - jelentette ki Mircea Geoana, a NATO főtitkárhelyettese abban az interjúban, amelyet az AFP francia hírügynökségnek adott vasárnap este a litvániai Vilniusban.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/244193/

Mintha eddig azt pofázták volna, hogy a NATO nem vesz részt semmilyen formában a konfliktusban. :D

Itt egy kicsit más a helyzet. Ugye pl. a WV is keresett magának helyet Közép-Európában, ahová németből kiszervezné az összes belsőégésű motorokkal szerelt személygépjárműveinek gyártását. Cserében otthon németben meg felfejlesztené az egyébként nagyobb hozzáadott értékkel és hosszútávú jövővel rendelkező elektromos autó gyártását. Most a Renault ugyanezt teszi. Tulajdonképpen a Nissan is adja magát, mint lehetséges partner - régóta "molyolnak" együtt ...

Az oroszoknál más a helyzet. Ott egyfelől nincs ez a "zöld átállási kényszer" - másfelől ott az az 1 EUR -ért átadott üzleti részére 6 éves visszavásárlási lehetősége van. Szerintem vissza akarnak oda térni. Nem mellesleg a bevételeik 30% -a ott volt ... Azt nem tudom, csak valószínűsítem, hogy a deal része lehetett valamilyen licensz díjas konstrukció is "amíg távol vannak" ...
Ez is benne van amit ír, de a összkép is az talán mintha távolodnának /hónapokra évekre sőt!! vannak előre jelzések kurmányok meg két és három betűs szervezetek listáján.
De mondhatnám azt is hogy /belföldön is/ kb. bejött amit egyetemen a 1990-es években oktattak magyarba.
Itt azért érdemes elgondolkodni.
Egyetemi tanárok a szakterületükön tudják hogy mi van kb. mi lesz 20+ év múlva, aztán a kurmány meg...

Nem tiszte a cikknek leírni én ezért hozzáteszem hogy Ukrajnában is elindítottak egy hasonló tervet 2021.-ben ami ennél sokkal nagyobb volumenű /a háborús helyzet miatt valószínűleg áll a program.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Néhány Romániai hír kommentár nélkül:

• Szomorú
Reactions: Pogány
Néhány Romániai hír kommentár nélkül:
Ez egy fórum, nem pedig RSS csatorna!