[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 534
8 940
113
Scholz, Macron, Zelenszkij, Draghi, Iohannis

FVXtQP2WYAYkCWh
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
840
4 256
93
Scholz, Macron, Zelenszkij, Draghi, Iohannis

FVXtQP2WYAYkCWh
Kijev 100 km-es körzetében nincsenek orosz katonák, a kijevi népek strandolnak, ez a Zelenszkij meg zöld gúnyában fogadja a diplomatákat, mert ő most épp egy ostromlott városban van, és mindjárt mennie kell a már félig szétlőtt óvóhelyre. Ez de kibaszott szánalmas. Ilyenkor, ilyen közös képeknél hogy nem röhögik el magukat Macronék.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 499
19 754
113
.
.
Telex cikkböl: "Vadim Bojcsenko polgármester azt nyilatkozta az egyik ukrán tévében, hogy a mariupoliak úgy juthatnak az orosz csapatok által hozott vízhez, hogy szétszedik nekik a védelmi torlaszokat, és „segítenek elrejteni a háborús bűnöket”. Az ukrán kormány ugyanezt twittelte, csak étellel: azt írták, élelmiszerért cserébe lehet segíteni az oroszoknak a „takarításban”."
Ez az a "polgármester" aki az ostrom kezdetekor (még március 23-án) lelécelt és többé nem is ment vissza a városba? Csak szólok, hogy ő többé nem lesz polgármester, hiába osztja az észt a frontvonalon kívülről. Ideje lenne beletörődnie... :D (persze lehet, hogy Zseléék még mindig folyósítják a fizetését és ezért erőlködik ennyire...)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 290
84 389
113

Az ukranok nem adjak meg magukat.
Egyenlore.

A gaz csokkent, az ara meg feljebb ment. Bevetel ugyanannyi, pedig kevesebbet adtak el.
Telen hideg lesz ojropaban. Meg a vegen zold iranyba mennek a dolgok, zold faval futhetnek a nemetek, nyerssel...
A fa is orosz. ;)
 
  • Vicces
Reactions: hunter85

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
695
1 913
93
Új hír egy éppen Moszkvában levő ismerősömtől, bár írásos bizonyítékot még nem tudok bemutatni:
Az orosz közigazgatásból, egészségügyből és építőiparból kéthetes váltásokban turnusokat küldenek Donbasszba az újjáépítésre, Iszonyú mennyiségű nehéztechnikát és építőanyagot különítettek el és valószínűleg a harcok távolodtával azonnal megindul az újjáépítés. Mire a kaprok felocsúdnak az orosz oldalon újra élhető világ lesz, iparral, szolgáltatásokkal.
Zselé "mindent visszaveszünk" álma itt foszlik köddé... :D
Nagyon kíváncs lennék még onnan származó hírekre, véleményekre.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 023
113
Ez az a "polgármester" aki az ostrom kezdetekor (még március 23-án) lelécelt és többé nem is ment vissza a városba? Csak szólok, hogy ő többé nem lesz polgármester, hiába osztja az észt a frontvonalon kívülről. Ideje lenne beletörődnie... :D (persze lehet, hogy Zseléék még mindig folyósítják a fizetését és ezért erőlködik ennyire...)
.
.
Nem zarom ki, hogy bizik benne, hogy a dolgok visszafordulhatnak, es ha addig "arnyekkormanykent" aktiv marad a hatterböl, visszakapja a szeket. Az ö szempontjabol logikus remenykedes, meg amugy is mi mast tud most csinalni. Mondjuk szerintem sem valoszinu, hogy a helyere visszakerul.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113


Késő,ezt elqrtátok nem kicsit, nagyon!! :):rolleyes:

Az USA felszólította Kínát, hogy azonnal hagyják abba Putyin és Oroszország támogatását​


2022. JÚNIUS 16. - 08:27

Az Egyesült Államok szerdán felszólította Kínát, hogy hagyjon fel Oroszország ukrajnai inváziójának támogatásával és ne álljon ezzel „a történelem rossz oldalára”.

„Aggódunk, hogy Kína Oroszország felé tájolja magát” – jelentette ki az amerikai külügyminisztérium egyik szóvivője Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök szerdai telefonbeszélgetésére reagálva, amelyben Peking jogosnak minősítette Moszkvának a nemzeti érdekek védelmében tett lépéseit a kívülről érkező kihívásokkal szemben.

Több mint három hónappal Oroszország Ukrajna elleni brutális támadását követően Kína még mindig Oroszország oldalán áll. Változatlanul terjeszti az orosz propagandát a világban, védi Moszkvát a nemzetközi szervezetekben, kibújik az ENSZ Biztonsági Tanács állandó tagjaként viselt kötelezettségei alól és tagadja az Oroszország által Ukrajnában elkövetett atrocitásokat, mondván, hogy azokat megrendezték

– tette hozzá a külügyminisztériumi szóvivő.
„Elkerülhetetlenül a történelem rossz oldalára kerülnek azok az államok, amelyek Vlagyimir Putyin oldalára állnak. Eljött az ideje, hogy a világ országainak állam- és kormányfői egyértelműen állást foglaljanak Putyin elnök arcátlan agressziója és Ukrajna támogatása ügyében” – mondta a szóvivő, és ismételten óva intette a pekingi vezetést, hogy katonai támogatást nyújtson, vagy a nyugati szankciók elkerülését szolgáló támogatást adjon Oroszországnak.
Gyakorlatilag megfenyegetik Kínát. Ez egy ostoba ötlet. A nyomásgyakorlás egy dolog, ez már egy másik szint.
Elment a józan eszük?
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 912
21 726
113
1.
Nem rossz az ukrán morál, gyalogsági cuccból sem látni komoly hiányt, habár egyre több terepjárót látni a páncélozott járművek helyett/után/mellett.
Akkor minden a legnagyobb rendben van. A lassan elfogyo tuzersegi loszerek helyett majd megtoltik a D-ket morallal, a lassan eltuno nehez technikat is morallal helyettesitik. Slava moral! :hadonaszos:
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Bohóc?
A teljes riport. A részlet 18.20-tól.

Patrick Lancaster

Maternity Hospital Hit By Rockets In Donetsk. Mothers, Nurses & Doctors Blame Ukraine​


"Donyeck az elmúlt hetekben és különösen tegnap a támadások központjává vált: a jelentések szerint több mint 350 lövedék csapódott be a városban. Az egyik fő szülészeti kórházat is találat érte. A Donyeckbe vezető utunkon elmentünk, hogy megvizsgáljuk a kórház elleni támadásokat. Egy súlyosan megrongálódott kórházat találtunk, ahol várandós anyák, csecsemők és újdonsült anyák százai bujkáltak az alagsorban. Egy baba még az alagsorban is született. Az anyák, nővérek és orvosok mind Ukrajnát hibáztatják a kórházuk és más donyecki civil területek megtámadásáért az elmúlt 8 évben. Kérem, nézze meg a végéig, és tényleg hallgassa meg, amit ezek az emberek mondanak, és utána gondolkodjon el a helyzetükön."
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
755
4 080
93
európai értékrend ...
Vera Yurova , az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős helyettes vezetője arra szólította fel az európai országokat, hogy az uniós döntések megvárása nélkül blokkolják a nemzetbiztonságot veszélyeztető médiát.


tegyünk meg mindent azért, hogy a polgár tudatlan maradjon. mert amiről nem tud, az nem fáj ....


Miután úgy döntöttek nem adják meg magukat (szerintem azt senki nem is várta) SZÉPEN MEGINDUL A GYALU
“Egységeink az Oroszországi Föderáció egységeivel együtt már behatoltak az “ipari övezetbe” és különleges műveletet indítottak. Vagyis már lassan elkezdünk átvonulni az ipari övezeten, és megtisztítani ezt a területet” – mondta Marochko az orosz Pervij Kanal csatornának.
 
W

Wilson

Guest
Egy kis Sztrelkov...





Стрелков Игорь Иванович


15 Jun, 18:44




Igor Strelkov

15 Jun, 18:44
Hogy egy személy megsebesült, de nincs dokumentáció erről a sebesülésről. Természetesen, amint sikerül valamit újraéleszteni a CPSC erőfeszítései révén kialakított számítógépes készletünkből, azt is kiosztjuk a tartalékosoknak. A "félig védett" és az egyszerű polgári nógrádiak a parancsnoki feladatokra, a "védett" nógrádiak a harci feladatokra mennek.

Szükségünk van arra, hogy zászlóaljainknak és ezredeinknek legyen parancsnokságuk, a "hadsereg agya". De azok, akik a mozgósítást kitalálták, nem. És agy nélkül - nem lesz más, csak hullahordók, akik elviszik a frontról a halottakat és sebesülteket. A katonák minden kétségbeesett hősiességével, mind az LNR és DNR NM "szerződéses katonái", mind a köztársasági "csőcselék".

Ahogy Grubnik elvtárs gyakran mondja, a "mieink" nem jönnek. Minden "miénk" mi vagyunk.

Hadd fejtsem ki ezt a gondolatot.

Az orosz állam ezt a háborút már 2014-ben elvesztette. Nem akarta ezt a háborút, el akart menni előle, tárgyalni akart, nem értette meg, hogy ennyi volt, alles. Oroszországot a mészárlásra osztják be, ötven orosz elégetése egy "európai országban" nem okoz semmiféle felfordulást az "átlagember tömegtudatában", egyáltalán nem okoz semmit, még akkor sem, ha egyáltalán bekerül a hírekbe.

Akkor az orosz állam többéves kereskedelmet folytatott a donbászi védők vérén. Várhatóan megalkudtak. És nem volt más választás - vagy háborúba megyünk, vagy a jelenlegi politikai rendszer hamarosan megbukik, és elveszíti először Donbászt, majd a Krímet.

Amikor úgy döntöttek, hogy hivatalosan is háborút indítanak, ismét úgy döntöttek, hogy az "Ukrajna államának megőrzése" nevű kupacba lépnek, és gyorsan leváltják a kijevi kormányt, a jelentések, jelentések, jelentések, jelentések és "elemzések" teljes meghamisításával inspirálva. Hát az nem lehet, hogy ennyi pénzt fektettünk Medvedcsukba és társaiba, és kiderült, hogy teljesen használhatatlan.

De kiderült,hogy lehet. És kiderült, hogy teljesen kiszámítható volt. És hiábavalónak bizonyult a donyeckiek és luhanszkiak által februárban és márciusban kiontott összes vér, amely megakadályozta, hogy az ukránok csapatokat vonjanak ki a Donbasszból Harkivba és Kijevbe. "De-eszkaláció, igen.

És most éppen azon vagyunk, hogy harcképes gyalogságunk maradványaival szétforgácsoljuk az ukrán védelmet. Egyelőre ezeket a maradékokat a tüzérek munkája legalább valahogy megmentette a végleges megsemmisüléstől, de a veszteségek jönnek, és nevetséges, hogy cukorbetegekkel és rokkantakkal kompenzálják őket.

Az őrök persze százezer okot találnak majd, hogy miért kell ilyen gyakorisággal és pontossággal lábon lőniük magukat, de ők olyan különleges emberek, ez a munkájuk.

Az értelmes embereknek hozzá kell szokniuk a gondolathoz - ha valaki 2014 májusa óta nem szokott hozzá -, hogy az orosz állam semmiképpen sem nyerheti meg ezt a háborút. MERT NEM AKARJA. Az orosz állam nem akarja a Bankova feletti győzelem vörös (FŐLEG vörös) zászlaját. Az orosz állam nem akarja, hogy Kijev visszakerüljön Oroszországhoz. Nem akarja egész Ukrajna valódi denazifikációját. Nem akarja szétzúzni az ukrán nácizmus söpredékét.

Az orosz állam nem orosz győzelmet akar, hanem megállapodást. Mert a "megállapodás" után még mindig lesz esély arra, hogy Oroszországon kívül máshol éljenek, hogy öregkorukra Németországban, Izraelben vagy Svájcban gyógyuljanak meg. Látni, ahogy a külföldi útlevéllel rendelkező gyerekek nyugodtan sétálgatnak Londonban és Párizsban. Egy ki nem mondott vélemény megvalósítása: "Rendben, ebben a szemétdomb-Oroszországban születtünk és nőttünk fel, de a gyerekeket civilizációba kell hozni, fehér emberként kell nevelni és tanítani...".

Ők így gondolják. Pontosan és csakis így gondolják. Ezért teljesen logikus, hogy nem akarják megnyerni a háborút. És az évek során elkövetett tömeges szabotázs teljesen logikus.

És a Nyugat ezt nagyon jól megérti. És megpróbálja majd kihasználni uralkodóink ezen reményeit és törekvéseit. Hogy legyőzzék Oroszországot és elpusztítsanak minket, mint népet.

Tehát csak az orosz nép, a mi civil társadalmunk nyerheti meg ezt a háborút (ha megnyerheti). Szigorúan az önfenntartás ösztöne alapján, ha ez elég nagymértékben megvan. A hatalmon lévő komprádorokkal ellentétben nekünk nincs más országunk, csak Oroszország. Ha veszítünk, nemzetként, népként, országként meghalunk, elveszítjük a lehetőséget, hogy saját államunk legyen.