[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Mintha Patrick hangját hallanám a háttérben.


A felszabadító Vörös Hadsereg hős katonái átveszik az amerikai munkásproletár elvtársaik által a fasiszta elnyomók elleni harc támogatására küldött fegyvereket.

 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Én a PT-76-ok "bemutatkozásra" várok. Én is, de az 57 mm-es toronnyal.
Néhányan nevető smile-t tettetek. A PT-76 nak van 57 mm-es változata. Az SZ-60 légvédelmi löveg változata.
Ha tehergk-n jó tűztámogatónak, akkor egy páncélozott úszó platformon még jobb. 2S38 néven van légvédelmi változat (bár azt nem PT-76 alvázon mutogatták 2017-ben), de szerintem rá szerelhető. A légvédelmi torony a legpotensebb szerinetem, drónok ellen, helikopterek ellen, sőtt tűztámogató szerepkörben is alkalmazható. Lehet hogy az oroszoknál ez lessz későbbiekben a lövészpáncélosok (ja bocs IFV) fegyvere. Szerintem
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Cassad nem ezt írja, hanem azt, hogy még nyitva van Alekszandrovka irányába. Ez csak afféle első érintkezés volt a térségben a bekerítést végző erők között, még napokig is tarthat a helyzet megszilárdítása.
https://www.google.com/maps/d/u/0/v...qF&ll=48.7166072566259,38.46244176788596&z=12 Így elvannak emberanyaggal engedve a hoholok,hogy csak úgy beáldoznak 3000 katonát?Már hetek óta lehetett ezt látni ,hogy ez be fog következni.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 052
30 973
113


 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 035
66 533
113
Nem is kommentálom:

Nincs azzal baj ha a nagy vizen tul is emlitik ezt a temat. Vegulis a valosagtol elrugaszkodottat nem irtak,ez igy ebben a formaban ugyis pozitiv toluk. Az Orban szidas meg alapjarat naluk. Mondjuk kar hogy csak az utobbi 100 evet emlitette, volt meg elotte masik 1000 is, de az jenki esszel felfoghatatlan idő lehet.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 202
66 977
113
Hogy is mondják a felvilágosult nyugaton? Nem kár érte, tovább élt a kelleténél vagy 56 esztendővel, de a világ jobb hely lett nélküle.
Vagy ahogy Irakról mondta a DEMOKRÁCIA egyik felvilagosult nagyja, ugyan 500 000 gyerek halt bele végül a háborúba ami csak fegyveres konfliktus vot, de megérte. :mad:
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 514
12 974
113
Nem is kommentálom:


Egyszerű a megoldás, adják vissza a területünket.

Na itt kellene kiutasítani minden olyan USA (vagy egyéb külföldi) állampolgárt, akinek valaha is köze volt ahhoz a szennylaphoz.

Csak alkalmazni kellene a btk-t.

HAZAÁRULÁS BTK. 258.
258. § (1) Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

RÉMHÍRTERJESZTÉS BTK. 337.
337. § Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság
keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

ALKOTMÁNYOS REND ELLENI SZERVEZKEDÉS BTK. 255.
255. § (1) Aki olyan szervezetet hoz létre vagy vezet, amelynek célja, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntett miatt öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

BŰNSZERVEZETBEN RÉSZVÉTEL BTK. 321.
321. § (1) Aki bűncselekmény bűnszervezetben történő elkövetésére felhív, ajánlkozik, vállalkozik, a közös elkövetésben megállapodik, vagy az elkövetés elősegítése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő feltételeket biztosítja, illetve a bűnszervezet tevékenységét egyéb módon támogatja, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

Halmazati büntetésben.
Természetesen önfenntartó bűntetésvégrehajtó intézményekben.
Esetleg bérleti szerződésben kiutaztatni őket egy nikaragua, hondurasi börtönbe.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
519
1 512
93