[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
771
7 018
93
Majd meglátjuk, hogy hogyan boldogulnak a litvánok.



Hát most egy darabig nem kapnak, mert képtelen szállítani az USA.

Litvánia nagy LNG-szállítmányt kapott az Egyesült Államoktól, miután lemondott az orosz gázról​

 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Az Ukrajnai Különleges Művelet álcázófüstje takarja le most a világban zajló gazdasági háború, átalakítás hadmozdulatait. A média erősen torzítva adja le a tényeket, hatására az egyszerű polgár oda figyel, és nem a saját életét erősen befolyásoló, igen erős gazdasági világválságra. Régebben egy ekkora életszinvonal zuhanásra már rég tömegek lennének tiltakozásul az utcán, tönkrement gazdagok ugálnának ki a felhőkarcoló ablakán (lehet majd később?), most meg mindenki lapít, örül h lyuk van a seggén, egyáltalán ha van munkája, van még élelmiszere, és langyosra fűtheti a lakását. Az autózás luxusszámba fog menni mert lassan a benzint patikában fogják jegyre adagolni ára és mennyisége alapján.

Közben a polgárt féken tartja az állandó "oroszok már a spájzban vannak, és Te következel" média rémiszgetés (részben igaz, mert Ukrajna Európa éléskamrája - volt)" .

Mivel ez az átalakulás (átalakítás), a válság évekig el fog tartani, ezért sajnos ennyi ideig fog elhúzódni Ukrajna "égetése" is.

Mit szerettél volna mondani?

Odáig értettem, hogy én beszéltem az ukrán térképre hajnalban felkerült info megerősítéséről, hogy kivételesen ezen a ponton pont úgy látják a helyzetet, mint a másik oldal propagandája. És egyik oldal minden reménye ellenére az oroszok mennek előre. És a másik oldal minden bizalma ellenére komolyan aggódom, hogy az oroszoknak megvan-e a képessége befejezni a háborút idén és ezzel minimalizálni a veszteséget... kb mindhárom oldalon.

Te pedig egy mondatot kiemeltél, és felmondtad az egyik oldal narratíváját. Amit ráadásul már ismerünk, 50-től 100 közötti alkalommal volt lehetőségünk meghallgatni. És semmivel nem visz előre. (Hogy értsd miért nem... Pentagon vagy a Tiltott Város irodáiban megtervezhetnék, hogy Európát kivéreztetik, ha a ruszkik lecsapják 1 hónap alatt Határvidéket és megszűnik a háború, akkor mindegy, kár volt tervezni. És másik irányban is ugyan ez.
Beszélni a frontvonal konkrét eseményei kapcsán arról, hogy a nagypolitikában meg a világgazdaságban mit szeretnének csak akkor van értelme, ha ez a hadszíntéren realizálható. Te beszélsz arról, hogy milyen vágyak vannak egyik vagy másik oldalon, én meg arról, hogy milyen katonai realitások a térképen és ezek alátámasztanak-e bármit a vágyakból és tervekből.)
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
A testvérnéppel való bánásmód 8 éve? Ha idéntől mondják az oké, de most komolyan mondod, hogy 8 éve az orosz basztatja az ukrán és nem fordítva? Odesszában az oroszok bánásmódja volt a testvérnéppel felgyújtani magukat? Donbasz 8 évig tartó ágyúzása is az oroszok rossz bánásmódja a testvérnéppel? Olvasol valami mást is ukrinformon kívül?
Erre a 2000-es vatikáni sztorira hozz már valami forrást, ha már azt állítod hogy az ukrajnai nyelvtörvény is a magyarok hibája. Amúgy hogyhogy napról napra egyre magyarellenesebb vagy?
A első linkben a információ /egyben pontosítom akkor 2010-es évek eleje és nem a 2000 es évek eleje. Akkor is a lényeg ugyanaz hol volt akkor még a nyelvtörvény?
"11 évvel ezelőtt Schönborn bíboros által szervezett egy Róma melletti konferencián sokáig beszéltem Orbán Viktor miniszterelnökkel. Szélsőjobbosnak (“jobbikosnak”) tartott, és elkezdte magyarázni, hogyan szükséges újjáépíteni Európát Kína és Oroszország katonai támogatásával. Ez egy intelligens, művelt ember, akit fojtogat, hogy egy kis ország miniszterelnöke. Akkoriban nagyon durván fejezte ki magát Ukrajnával kapcsolatban."
Ezeket csak azért teszem be mert anno azért szolt a sztori a magyar sajtóban.
https://mfor.hu/cikkek/makro/osszee...alos-a-titkos-terv-ukrajna-felosztasarol.html

https://pestibulvar.hu/2022/03/20/t...z-igaz-akkor-orban-csak-egy-aljas-hullarablo/

Kérdés/ek/ hogy a kurmány álláspontja a magyar álláspont?
Aki ezzel nem ért egyet az magyarellenes?
horthy vagy kádár alatt aki valamivel nem értett egyet az magyar ellenes volt?
 
  • Tetszik
Reactions: Hummen23

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
771
7 018
93

A gázfrontról jelentik:​

Miért nem tudja az Egyesült Államok gyorsan leszoktatni Európát az orosz gázról?​


A három hónapos becslés azonban csak részműveletekre vonatkozik. A cég közleménye szerint „2022 végéig” nem számít a teljes körű működéshez való visszatérésre. A leállás csapást mér Joe Biden elnök arra irányuló erőfeszítéseire, hogy Európát az Egyesült Államokból származó LNG-export bővítésével gyorsan leszoktassák az orosz gázról.

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 693
55 543
113
" Hogyan tovàbb utánpótlás nélkül? Nyugatot lőszerhiány fenyegeti."
("Wie weiter ohne Nachschub? Dem Westen droht die Munition auszugehen." Die Welt)

A Die Welt cikke rámutat arra, hogy a nyugat nem rendelkezik megfelelő lőszer tartalékokkal, de a termelési kapacitàssal sem, hogy lépést tudjon tartani az ukrajnai hàború igényeivel.

Az US évi ágyúlovedék termelése csak 10 napra elég ukrajnàban.
Az US 7000db Javelint szállitott Kievnek, ez a tartalékuk kb 30%-a. Az ukrànok napi 500 db-ot lőnek el. Az US évi termelése 2100db.
Az oroszok 3 hónap alatt az US évi termelés négyszeresét használták CM és ballisztikus rakéták terén.
A UK lőszertartaléka kb 8 napig lenne elèg egy ukrajnai tipusú hàborúban. A németeké csak 1-3 napig.
KMW règebben napi 1 db Leót gyártott. Ma havi 4-5 darabot.
A nyugati hadiipar kapacitàsànak növelését alkatrész munkaerő és nyersanyag hiànyok akadályozzák.
Az US szerint Oroszországban 2 harckocsigyártó termelése leállt alkatrészhiány miatt.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
A első linkben a információ /egyben pontosítom akkor 2010-es évek eleje és nem a 2000 es évek eleje. Akkor is a lényeg ugyanaz hol volt akkor még a nyelvtörvény?

Ezeket csak azért teszem be mert anno azért szolt a sztori a magyar sajtóban.
https://mfor.hu/cikkek/makro/osszee...alos-a-titkos-terv-ukrajna-felosztasarol.html

https://pestibulvar.hu/2022/03/20/t...z-igaz-akkor-orban-csak-egy-aljas-hullarablo/

Kérdés/ek/ hogy a kurmány álláspontja a magyar álláspont?
Aki ezzel nem ért egyet az magyarellenes?
horthy vagy kádár alatt aki valamivel nem értett egyet az magyar ellenes volt?
Aki az ideiglenesen megszállás alatt álló területeink vissza szerzésével nem ért egyet az képvisel magyar-ellenes álláspontot
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 867
81 431
113
Kígyó- sziget az ukrán támadás előtt és után( június 17 vs június 21)

calnPW24KtA.jpg


j5x3O55Eadw.jpg