[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Ha 2014-ben támadnak az oroszok, akkor ugyanez lett volna a nyugat reakciója. Nézd meg most is, folyamatosan mantrázzák a "kiprovokálatlan" jelzőt, ami iszonyatos kamu. De ha sokszor mondják, majd beég a fejekbe. Az elmúlt 8 évről kussolás egyenlő a cinkossággal.

Az, hogy a Donbassziakat odadobta, vagy bízott benne hogy megoldják, vagy esetleg bízott az ENSz-ben (!), nézőpont kérdése, de csak hírmagyarázat. Akkor is az egész US+Ukrán szélsőjobb által lett kiprovokálva, kellően sok vérrel hogy üssön.
Putyin oroszokat lő vs. az ukrán az orosz kisebbséget használja emberi pajzsnak - nézőpont kérdése, ki mit akar sugallni. HA nem lett volna folyamatos atrocitásban az orosz kisebbség, tán még el is lehetne ezen gondolkodni. De sajnos volt, és ennek a megszüntetése áldozatokkal jár, amiért a felelős az, aki az atrocitásokat kezdte. Vagy egy túszdrámában felmentjük a túszejtőket??
2014-ben azt az ukrán hadsereget elsöpörte volna a 2014-s orosz haderő nagyon rövid idő alatt lerendezték volna a kérdést, nem lettek volna mint most hónapok óta elhúzódó harcok és a nyugat nem támogatta nem tudta volna támogatni Ukrajnát.Nem szabad elfelejteni, hogy a donbaszi szaki köztársaságok orosz támogatással történő kikiáltása és a sikertelen a sikertelen szaki kísérlet a szárazföldi kapcsolat megteremtésére Krím és Oroszország között adott hatalmas lökést az ukrán szélsőjobb megszervezéséhez és állami támogatásához.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 674
8 613
113


Két elég nagy ipari kapacitású állam elkötelezett Ukrajna támogatása mellett.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ukrajna, a Szovjetunió egykori éléskamrája. Ma az ukrán hadsereg katonai élelmiszercsomagjának csak a neve ukrán (a híres-hírhedt „Paljanicja”, amiről most már sokáig nem a hagyományos kalács, hanem a rossz kiejtése esetén a helyszínen likvidáló terrorbrigádok juthat az ember eszébe), tartalma kizárólag „Made in England”:

i


https://ok.ru/srochnye.novosti/topic/154048046261182

2014 előtti Ukrajna GDP termelő helyeinek 80%-át az oroszok birtokolják, már ami most maradt nekik az se ér sokat, Harkov elestével meg konkrétan marad egy mezőgazdasági ország bármiféle érdemleges ipar nélkül.
Ráadásul a világ legnagyobb tartozás/GDP arányát is megörökli, mert a lend lease törlesztését a béke beállta után meg kell kezdeniük.


"Servicemen of a battalion from the 57th Mechanised Infantry Brigade(Ukrainian) that had been defending near Gorskoye, Podlesnoye, Vrubovka (Lugansk People's Republic) refused to obey the order of their command and abandoned all their positions after losing more than 60 per cent of personnel."



Meth adventures ep. 86:

6XN1TJg.png




Egyik fő hoholpárti propagandista:

MOOLcjp.png


KCAlDys.png
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 368
45 667
113
Aresztovics: a krími híd lerombolásához taktikai nukleáris csapásra van szükség

Olekszij Aresztovics ukrán elnöki tanácsadó egy videointerjúban beszélt erről. Véleménye szerint Ukrajnának még nincsenek olyan fegyverei, amelyek képesek eltalálni a hidat, még a hamarosan Ukrajnába érkező amerikai HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerek sem érhetik el a szerkezetet.

„Először is, még a HIMARS sem fogja elérni a front jelenlegi helyzete mellett. Pontosabban az érintkezési vonalak helyzete mellett. Másodszor, a krími híd lerombolása nagyon nehéz technikai feladat. Mert a hidat komolyan megrongálni annyi, mint lerombolni az egyik pillért. Taktikai nukleáris csapást kell végrehajtani, hogy le lehessen rombolni" Aresztovics kifejtette, hogy „még 5 tonna robbanóanyag sem tudja megsemmisíteni a pillért. Ha csak a híd sérül meg, a megszállók gyorsan helyre tudják állítani.”


https://newsfrol.ru/24/9149/
És, ha erre válaszul, ők kapnak egy taktikai nukit?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Hoppá hoppá / ha igaz/
Az elfogott francia önjáró „Caesar” fegyvereket „Uralvagonzavod”-ba vitték

Regis de Castelnau
jól ismert francia ügyvéd és politikus elmondta, hogy Oroszország elfogott két sértetlen francia gyártmányú Caeser önjáró fegyvert Ukrajnában, és jelenleg Uralvagonzavodban vizsgálja őket. .

„Egy újabb eredmény Macron számára. Két francia CAESAR önjáró fegyvert sértetlenül elfogtak az oroszok. Jelenleg az uralvagonzavodi üzemben dolgoznak visszafejtés céljából. Köszi Macron. Fizetünk érte” – írja Castelnau.
Ez már több, mint szánalmas
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 407
4 442
113
Elemzesek szerint a Putyin ellenes gyujtogatasok tulnyomo része a belső ellenzek muve
Az alabbi hos az FSZB epuletet gyujtotta fel, sajnos fogsagba esett

Orosz katonai helikopter lepett be Esztorszag legterebe. Ott helyben ki kellett volna loni a legtersertot. A torokok tudjak mit kell ilyenkor tenni.

Az orosz eloero veszteseg sokat sulyosbodott
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 327
76 966
113
Gondolom ahol összeomlott a front, fejvesztve menekülnek, stb.
Én eleve nem tudom elképzelni, hogy pl az embereket hogy lehet lövészárokban tartani, folyamatos tüzérségi csapások alatt.. arra várva, hogy mikor jön egy tos a környékre, ami ha mellélő, akkor is kitakarít..
Nem lennék meglepve, ha a felderítés direkt menne ezekre.
A jól beásott gyalogságot még a modern fegyverek tüzével is nehéz kitakaírtani. Ezenkívül nincs más választásuk. Nem nagyon vannak már gépesített ukrán erők, szóval ha kijössz az árokból akkor biztosan meghalsz mert gyalog nem tudsz elszakadni a gépesített orosz gyalogságtól.