[BIZTPOL] Kelet-Európa

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Kulonosen tetszik az eles szocio-kulturalis kulonbseg, amit a cikk kepei remekul bemutatnak: a magyargyulolo golyofeju zsirkutya malac ukran a lepattant fegyvereivel, polcon levoi kupijaval, meg a kucsmas roman hegyiparaszt festmenyevel, allatta a rohejes, bekarcolt (!) szlavazassal - versus a remek kep a gyonyoru nepviseletekrol, a kulturalis kozpont a konyvespolcokkal, a korrekt tele levo templom, a szolos stb.
Köszönjük, jól összefoglaltad!
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
The leader of a cultural center in Berehove said people in the border areas watched Hungarian television partly because no Ukrainian cable channels reach them.

The leader of a cultural center in Berehove said people in the border areas watched Hungarian television partly because no Ukrainian cable channels reach them.
Diego Ibarra Sanchez for The New York Times

Mannequins in Hungarian clothes at a cultural center in Berehove.

Mannequins in Hungarian clothes at a cultural center in Berehove.

Many ethnic Hungarians say they are only able to afford to stay in the region of family vineyards and farms because of Hungarian funding. That makes many ethnic Hungarians skeptical of Ukraine’s claims that it wants to help integrate them into society, Mr. Zubánics said: “Most kids and parents say, ‘Why do I need the state language? I don’t see my place here in this country.’”

Although the Soviets repressed and exiled Hungarian nationalists, some ethnic Hungarians have started to look back on Soviet rule as a time of relative cultural freedom as well. It was a time, according to Mr. Zubánics, when Hungarians recall holding prominent official positions, unlike in modern Ukraine.

Nostalgia for Soviet times stirs the ire of local right-wing nationalists such as Vasyl Vovkunovich, once a political ally of Hungarian nationalists in the final days of the Soviet Union. In 2017, he said he led a march of supporters down the streets of Berehove, ripping down Hungarian flags raised over many churches and buildings.

Vasyl Vovkunovich, a Ukrainian nationalist, said he led a march a few years ago through Berehove in which Hungarian flags were torn down.

Vasyl Vovkunovich, a Ukrainian nationalist, said he led a march a few years ago through Berehove in which Hungarian flags were torn down.
Diego Ibarra Sanchez for The New York Times
A nagy vízen túlról ahonnan talán ön is ír inkább ezzel foglalkozzék:
#23 581
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Szeretnék arra hivatkozni amiről már itt is írtam többször hogy nagyon fontos a Ukrán gazdaság működése és a lehetőségekhez képesti fejlesztése.
A történelmi példát önkényesen választottam, talán a akkori Leningrádnál volt az hogy a védők a elkészült talán kv-1 vagy t-34/76 harkocsikkal a gyárból a gyár ablakaihoz mentek és onnan lőtték gyári festés meg egyéb más kevésbé lényeges dolgok nélkül a ellenséget.
Tehát nem azzal voltak elfoglalva hogy mi volt tavaly ilyenkor hanem tették a dolgukat.
Kiemelések /aláhúzás, vastagítás/ tőlem:
A kormány további három eRobota támogatási programot indít

2022.06.24 17:20

https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Újabb három vállalkozástámogatási programot indít a Minisztertanács az eWork projekt keretében: feldolgozóipari, informatikai szektor és startupok támogatását, valamint a Start in IT képzés támogatását.

Az Ukrinform tudósítója szerint ezt Denis Shmygal ukrán miniszterelnök nyilatkozta egy kormányülésen.

"A héten a kormány már elfogadta az" eRobota "program beindításáról szóló dokumentumokat, és három programot hirdetett meg saját vállalkozás létrehozásának támogatására. A mai napon újabb három programot indítunk, amelyek szintén új munkahelyek teremtését, az ukrán jövedelmek növelését, ill. fejlesszük gazdaságunkat” – mondta Shmigal.

Elmondása szerint az első program a feldolgozó vállalkozások létrehozását és fejlesztését célzó támogatások: fafeldolgozás, bútorgyártás, fémmegmunkálás, mezőgazdasági feldolgozás, építőanyag-gyártás és egyebek. A támogatás összege legfeljebb 8 millió hrivnya lehet, és legalább 25 új munkahelyet kell teremteni. Emellett a támogatásban részesülni vágyóknak saját forrást kell előteremteniük vállalkozásukhoz és adót kell fizetniük.

"A társfinanszírozás feltételei az első pályázók számára - a saját hozzájárulásnak 30%-nak kell lennie" - mondta Shmygal.

A második program az IT szektor fejlesztését és a csúcstechnológia területén működő startupokat érinti. "750 ezerről 3,5 millió hrivnyára startupoknak. Már van egy sikeres ukrán állami startup-alapunk, ez fogja kezelni ezt a programot" - mondta a kormányfő.


Olvassa el még:
"eRobota" program: Az Oschadbank júliustól 250 ezer ₴ mikrotámogatásokig fogadja a kérelmeket

A fő finanszírozási kritériumok ezen a területen: öt munkahely létrehozása, valamint az új technológiák és megoldások fejlesztésének előtérbe helyezése.

„A harmadik program, amelyet ma jóváhagyunk és elindítunk, a „Start in IT ” nevet viseli .

Megjegyezte: az összeget csak iskolára vagy tanfolyamokra lehet fordítani, amit a Digitális Átalakítási Minisztérium határoz meg. A program teljes költségvetése 1,8 milliárd hrivnya, az állam 60 ezer ukrán számára biztosít lehetőséget informatikai karrier indítására.


"Ez a program nem diákoknak és nem informatikusoknak szól. Ez a program azoknak szól, akik már rendelkeznek korábbi munkatapasztalattal, de most például elvesztették ezt az állást, vagy tétlenek, és új készségeket szeretnének elsajátítani egy új karrierhez" mondta.Shmigal.

Mint arról az Ukrinform beszámolt, az első vissza nem térítendő támogatási program segítséget nyújt a mikrovállalkozást indítani vágyóknak, például ruha- és cipővarráshoz, vegytisztításhoz, szerviz- vagy javítóközponthoz, szervizekhez, szerelési munkákhoz stb. Az állam mikrotámogatása 250 ezer hrivnya lesz.

Emellett az eWork projekt részeként a kormány egy agrárszektorhoz kapcsolódó vissza nem térítendő támogatási programot valósít meg. A programok középpontjában a kertek és üvegházak kialakítása áll majd. Shmygal szerint az állam 16 milliárd UAH-t különít el az „eRobota” projekt összesen három programjára.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Ugyanaz a témakör ami a fenti hozzászólásban, ezért a bevezetőt nem ismétlem meg.

A miniszterelnök ukrán áruk vásárlására szólított fel

Videó

2022.06.24 17:30
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Denis Shmygal miniszterelnök felszólította az ukránokat, hogy vásároljanak hazai árukat a gazdaság támogatása érdekében.

Ezt egy kormányülésen nyilatkozta – írja az Ukrinform tudósítója.

"A háború alatt az ukrán üzletág támogatása az ukrán gazdaság és ennek megfelelően az ukrán hadsereg támogatását jelenti. Mindenkit arra kérek, hogy vásároljon ukrán árut, használjon ukrán anyagokat, kereskedelmi hálózatokat – hogy az ukrán termékeket részesítsék előnyben" - mondta Shmygal.

Hangsúlyozta, hogy az ukrán termelők támogatása "valami olyasmi, amit mindannyian megtehetünk gazdaságunk és államunk erősebbé tételéért".


Olvassa el még:
A kormány további három programot indít az "eRobota" - Shmygal támogatására

A kormány állítólag új gazdasági stratégiát indított útjára, amely a háború alatt működik, segíti a hazai gazdaság fennmaradását, és a háború utáni fellendülés alapja lesz.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 394
16 660
113
Ugyanaz a témakör ami a fenti hozzászólásban, ezért a bevezetőt nem ismétlem meg.

A miniszterelnök ukrán áruk vásárlására szólított fel

Videó

2022.06.24 17:30
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Denis Shmygal miniszterelnök felszólította az ukránokat, hogy vásároljanak hazai árukat a gazdaság támogatása érdekében.

Ezt egy kormányülésen nyilatkozta – írja az Ukrinform tudósítója.

"A háború alatt az ukrán üzletág támogatása az ukrán gazdaság és ennek megfelelően az ukrán hadsereg támogatását jelenti. Mindenkit arra kérek, hogy vásároljon ukrán árut, használjon ukrán anyagokat, kereskedelmi hálózatokat – hogy az ukrán termékeket részesítsék előnyben" - mondta Shmygal.

Hangsúlyozta, hogy az ukrán termelők támogatása "valami olyasmi, amit mindannyian megtehetünk gazdaságunk és államunk erősebbé tételéért".


Olvassa el még:
A kormány további három programot indít az "eRobota" - Shmygal támogatására

A kormány állítólag új gazdasági stratégiát indított útjára, amely a háború alatt működik, segíti a hazai gazdaság fennmaradását, és a háború utáni fellendülés alapja lesz.
Mennyi felesleges marhaság. Sima sikkasztás,amit csinálnak a pénzdobálással. Mellesleg a jövő évi költségvetésüket Moszkvában fogják diktálni.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Tegnapi hír azért beteszem /.06.25.
https://www-pravda-com-ua.translate...tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Kalinyingrád blokádja: Lukasenko szerint Litvánia hadat üzent Oroszországnak​

Denis Karlovsky – 2022. június 25., szombat, 18:56.

94772
útjelző tábla Litvániában Kalinyingrád irányába. illusztráció illusztráció: getty images

Alekszandr Lukasenko, magát Fehéroroszország elnöke, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélésen azt mondta, hogy egyes áruk Kalinyingrádba irányuló tranzitjának blokádja "hadüzenetnek tűnik".

Forrás: RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség Lukasenko és Putyin találkozójára hivatkozva

Lukasenka közvetlen beszéde : "Nagyon feszültek vagyunk a helyzet és a szomszédaink által követett politika miatt. Általánosságban tudja: ez Lengyelország és Litvánia vezetése. A politika (irányított – UE) a konfrontációt szolgálja.

Mostanában a legtöbb zsoldos Lengyelországból származik. Nem értem, miért van szükségük erre a konfrontációra. De jól látszik, hogy hátul állnak és nyomulnak stb. De a politika undorító, a viselkedés agresszív.

Ugyanez Litvániával. Egyre több információ érkezik arról a tervükről, hogy felfüggesztik az Oroszországból Fehéroroszországon keresztül Kalinyingrádba tartó tranzitot, hogy elszigeteljék Kalinyingrádot. No, figyelj, ez megfelel a hadüzenetnek! Ez a modern körülmények között ilyen dolgokhoz elfogadhatatlan."

Részletek : Fehéroroszország önjelölt elnöke hozzátette, hogy kemény és tükörképes választ remél Oroszországtól Litvánia ezen "ellenséges akcióira".

Putyin biztosította, hogy Oroszország megfelelő fegyverekkel látja el a fehérorosz hadsereget, hogy megerősítse az "uniós állam" úgynevezett védelmét a Nyugat agresszív fellépései miatt.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Eredetiben a cím eleje, kérem a olvasókat jegyezzék meg!

Крим буде українським


A Krím ukrán lesz, Ai-Petri - Podoliak felett pedig a krími tatár zászló lobog.​


2022.06.26 17:58
A krími tatárok jól ismerik az orosz nácizmus lényegét.

Az Ukrinform jelentése szerint Mikhajlo Podoliak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója ezt mondta a Twitteren .

"Senki sem ismeri annyira az orosz nácizmus lényegét, mint a krími tatárok. Amikor megfosztanak otthonától, börtönbe vetnek és üldöznek csak azért, mert más nemzetiségű vagy . zászló" - mondta Podoliak.
Olvassa el még: Felvonták a krími tatár zászlót az ukrán külügyminisztérium épülete előtt
Mint arról az Ukrinform beszámolt, ma, június 26-án ünnepli Ukrajna a krími tatár zászló napját. 1991-ben ezen a napon kezdte meg tevékenységét a krími tatár nép második Kurultai Szimferopolban, amelyre 74 évvel az első Kurultai után került sor, amelyre 1918-ban Bakhchisaraiban került sor. A krími tatár zászlót először a krími tatárok kurultája fogadta el 1917-ben, közvetlenül a februári forradalom után. Ukrajna függetlenné válása után, 1991. június 30-án újították fel.
Olvassa el még: Felvonták a krími tatár zászlót a lvivi városháza közelében
Hagyományosan nemcsak Ukrajnában, hanem más országokban is megrendezik a krími tatár zászló napját.

Az ideiglenesen orosz ellenőrzés alatt álló Krímben több mint 50 aktivistát figyelmeztettek a hatóságoktól a krími tatár zászló napjának szentelt "szélsőséges akciókban" való részvétel miatt.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 444
34 362
113
Eredetiben a cím eleje, kérem a olvasókat jegyezzék meg!

Крим буде українським


A Krím ukrán lesz, Ai-Petri - Podoliak felett pedig a krími tatár zászló lobog.​


2022.06.26 17:58
A krími tatárok jól ismerik az orosz nácizmus lényegét.

Az Ukrinform jelentése szerint Mikhajlo Podoliak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója ezt mondta a Twitteren .

"Senki sem ismeri annyira az orosz nácizmus lényegét, mint a krími tatárok. Amikor megfosztanak otthonától, börtönbe vetnek és üldöznek csak azért, mert más nemzetiségű vagy . zászló" - mondta Podoliak.
Olvassa el még: Felvonták a krími tatár zászlót az ukrán külügyminisztérium épülete előtt
Mint arról az Ukrinform beszámolt, ma, június 26-án ünnepli Ukrajna a krími tatár zászló napját. 1991-ben ezen a napon kezdte meg tevékenységét a krími tatár nép második Kurultai Szimferopolban, amelyre 74 évvel az első Kurultai után került sor, amelyre 1918-ban Bakhchisaraiban került sor. A krími tatár zászlót először a krími tatárok kurultája fogadta el 1917-ben, közvetlenül a februári forradalom után. Ukrajna függetlenné válása után, 1991. június 30-án újították fel.
Olvassa el még: Felvonták a krími tatár zászlót a lvivi városháza közelében
Hagyományosan nemcsak Ukrajnában, hanem más országokban is megrendezik a krími tatár zászló napját.

Az ideiglenesen orosz ellenőrzés alatt álló Krímben több mint 50 aktivistát figyelmeztettek a hatóságoktól a krími tatár zászló napjának szentelt "szélsőséges akciókban" való részvétel miatt.
érdekes pláne hogy krimi köztáásrsaság a föderáción bellül önálló állam.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 394
16 660
113
Eredetiben a cím eleje, kérem a olvasókat jegyezzék meg!

Крим буде українським


A Krím ukrán lesz, Ai-Petri - Podoliak felett pedig a krími tatár zászló lobog.​


2022.06.26 17:58
A krími tatárok jól ismerik az orosz nácizmus lényegét.

Az Ukrinform jelentése szerint Mikhajlo Podoliak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója ezt mondta a Twitteren .

"Senki sem ismeri annyira az orosz nácizmus lényegét, mint a krími tatárok. Amikor megfosztanak otthonától, börtönbe vetnek és üldöznek csak azért, mert más nemzetiségű vagy . zászló" - mondta Podoliak.
Olvassa el még: Felvonták a krími tatár zászlót az ukrán külügyminisztérium épülete előtt
Mint arról az Ukrinform beszámolt, ma, június 26-án ünnepli Ukrajna a krími tatár zászló napját. 1991-ben ezen a napon kezdte meg tevékenységét a krími tatár nép második Kurultai Szimferopolban, amelyre 74 évvel az első Kurultai után került sor, amelyre 1918-ban Bakhchisaraiban került sor. A krími tatár zászlót először a krími tatárok kurultája fogadta el 1917-ben, közvetlenül a februári forradalom után. Ukrajna függetlenné válása után, 1991. június 30-án újították fel.
Olvassa el még: Felvonták a krími tatár zászlót a lvivi városháza közelében
Hagyományosan nemcsak Ukrajnában, hanem más országokban is megrendezik a krími tatár zászló napját.

Az ideiglenesen orosz ellenőrzés alatt álló Krímben több mint 50 aktivistát figyelmeztettek a hatóságoktól a krími tatár zászló napjának szentelt "szélsőséges akciókban" való részvétel miatt.
Mester,mondtam már,hogy Mos Eisleyt kerülje el,mert az alkohol ebben a korban kerülendő,és hallucinációt okzhat,még egy Yedinél is.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 334
8 856
113
Tegnapi hír azért beteszem /.06.25.
https://www-pravda-com-ua.translate...tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Kalinyingrád blokádja: Lukasenko szerint Litvánia hadat üzent Oroszországnak​

Denis Karlovsky – 2022. június 25., szombat, 18:56.

94772
útjelző tábla Litvániában Kalinyingrád irányába. illusztráció illusztráció: getty images

Alekszandr Lukasenko, magát Fehéroroszország elnöke, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélésen azt mondta, hogy egyes áruk Kalinyingrádba irányuló tranzitjának blokádja "hadüzenetnek tűnik".

Forrás: RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség Lukasenko és Putyin találkozójára hivatkozva

Lukasenka közvetlen beszéde : "Nagyon feszültek vagyunk a helyzet és a szomszédaink által követett politika miatt. Általánosságban tudja: ez Lengyelország és Litvánia vezetése. A politika (irányított – UE) a konfrontációt szolgálja.

Mostanában a legtöbb zsoldos Lengyelországból származik. Nem értem, miért van szükségük erre a konfrontációra. De jól látszik, hogy hátul állnak és nyomulnak stb. De a politika undorító, a viselkedés agresszív.

Ugyanez Litvániával. Egyre több információ érkezik arról a tervükről, hogy felfüggesztik az Oroszországból Fehéroroszországon keresztül Kalinyingrádba tartó tranzitot, hogy elszigeteljék Kalinyingrádot. No, figyelj, ez megfelel a hadüzenetnek! Ez a modern körülmények között ilyen dolgokhoz elfogadhatatlan."

Részletek : Fehéroroszország önjelölt elnöke hozzátette, hogy kemény és tükörképes választ remél Oroszországtól Litvánia ezen "ellenséges akcióira".

Putyin biztosította, hogy Oroszország megfelelő fegyverekkel látja el a fehérorosz hadsereget, hogy megerősítse az "uniós állam" úgynevezett védelmét a Nyugat agresszív fellépései miatt.
A fehérorosz elnök önjelölt 80% körüli szavazattal? Minek neveznéd akkor az usa elnököt? A temetőkben fekvő hullák, vagy a meghamisított szavazólapok elnökének?
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Pozitív hír /2022.06.29/, megosztom:

A megszállók szabadon engedték fogságból a Herson régió két közösségének vezetőjét​


„Ukrán igazság” – 2022. június 29., szerda, 13:17.


7650cd0-polon.jpg

A fotót az AUC sajtószolgálata készítette

A megszállt Kherson régióban a helyi közösségek két vezetőjét kiengedték a betolakodók fogságából.

Forrás : az Ukrán Városok Szövetségének sajtószolgálata

Szó szerint : "Június 28-án kiengedték a fogságból Olekszandr Babics Holoprisztán polgármesterét és Sztanyiszlav falu polgármesterét, Ivan Szamoilenko Herszon régióból."

Részletek : A megszállók március végén elrabolták Babicsot – nem volt hajlandó együttműködni az orosz megszállókkal. Ivan Szamoilenkót júniusban rabolták el, amikor a kommunális munkások mentek a sürgősségi állomásra megjavítani az elektromos hálózatot.

Ma további 4 polgármester maradt a megszállók fogságában, sorsuk ismeretlen.

Mi történt korábban : Előző napon 16 ukrán katonát engedtek ki az orosz hadifogságból , köztük 2 tisztet, 14 katonát és egy civilt.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113
Erről teljesen lemaradtam
Moldova is rapidly strengthening its national defense — and looking to the North Carolina National Guard for help.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 377
113
Erről teljesen lemaradtam
Moldova is rapidly strengthening its national defense — and looking to the North Carolina National Guard for help.
Nehogy baj legyen...
Július 6-tól Mars hadisten meglátogatja a Bikát!
Moldova is Bika analógia (kertművelés, bortermelés stb.)
..
(Mellesleg az EU, mint intézmény, "Európa" is Bika, annak elfajzott, diszharmonikus változata.)
Intő Jelek!