[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Mi folyik Ogyesszában? Nacionalista kormányzó, érthetetlen polgármester és a „doszigyensek”. 2. rész

(Vitalij Gyigyenko cikke, ukraina.ru)


Jelen van az eliten belüli politikai civakodás is, aminek formai oka a múlt ikonikus történelmi alakjaihoz való viszonyulás. A városi tanácsból jövő források szerint összetűzés tört ki Marcsenko és Gennagyij Truhanov polgármester között. A kormányzó rendkívüli elégedetlenségét fejezte ki a polgármester passzív álláspontja miatt az ogyesszai helynevek dekommunizációjával és orosztalanításával kapcsolatban. Nem is oly régen sok polgár felháborodott a városi tanács történelmi és helynévbizottságának azon döntésén, hogy eltávolítják a Szovjetunió hőseinek emléktábláit az operaház előtti térről.

Truhanov úgy döntött, hogy egyensúlyozni próbál az oroszbarát érzelmek, a nacionalisták és Bankovaja óhajai között, és megpróbált egy fenékkel két széket megülni. Forrásunk szerint ez egy kényszerű engedmény a nacionalista „hazafiaknak” és a Zelenszkij hivatalából "figyelőknek", hogy megpróbálják megmenteni II. Katalin emlékművét. A polgármester csapata úgy véli, hogy az emléktáblák lebontása lehetővé teszi számukra, hogy olyan manővert hajtsanak végre, mellyel a lehető legjobban elhúzzák a Katalin-szobor lebontását. Ideális esetben sikerül ezt a témát „jegelni” és a háború utáni időszakra halasztani. A cél, hogy megmentsék a szobrot a következő polgármester-választásra, Gena útleveleként egy új ciklusra az atomizált választóknak. Ugyanakkor Truhanov helyzete a hatalmi hierarchiában meglehetősen bizonytalan, mert Marcsenko kormányzó együtt „fúrja” Adnan Kivan üzletemberrel, akinek régi elszámolnivalói vannak a polgármesterrel” – írja le a helyzetet a „Medvegy” Telegram-csatorna. Truhanov ellenfele, a szíriai származású üzletember, Adnan Kivan a helyzetet a saját hasznára igyekszik fordítani és elérni, hogy az Elnöki Hivatal ilyen vagy olyan ürüggyel elmozdítsa a polgármestert. Ezeket az eseményeket természetesen kizárólag a pénzügyi források újraelosztása érdekében hajtják végre, az egyszerű polgárok érdekeit figyelmen kívül hagyva.

Ennek érdekében Kivan alkalmi szövetséget kötött a kormányzóval. A polgármesternél senki nincs rosszabb helyzetben, mert a Gangulhoz hasonló nacionalistákkal folytatott trükkjeivel sok ogyesszait elfordított magától. De semmiféle gyalázkodás az orosz hadihajóra, sem az oroszok orkoknak nevezése nem tette őt elfogadottá a "Majdan" közönsége számára. Truhanov politikai kilátásai tehát nagyon ingatagok, a polgármester nem ér sokat az elnöki hivatal számára háború idején. Ami a történelmi emlékeket illeti, az orosz örökség megsemmisítése folytatódik. A II. Katalin-szobor lebontására benyújtott két petíció már megszerezte a szükséges 25 ezer szavazatot Zelenszkij honlapján. Az egyik azt is javasolta, hogy az emlékművet cseréljék le egy amerikai pornószínészt ábrázoló szoborra. Jellemző, hogy senki nem kérdezte maguknak az ogyesszai lakosoknak a véleményét, a petíciók során Ukrajna különböző részeit képviselték a szavazók.

A légiriadók régóta az ogyesszaiak mindennapi életének részévé váltak, és a katonai célpontok (az üzemanyag és a haditechnika koncentrációja) elleni rakétatámadások folyamatosak. Magában Ogyesszában az elmúlt napokban ipari zónákat támadtak, amelyeket lőszerraktárakká alakítottak. Szerencsére civilek nem sérültek meg. A régióban lévő objektumokra is sor került: egy katonai egység a Belgorod-Dnyesztrovszkiji járásban, a Dnyesztrovszkij Liman hídja. A helyi katonai közigazgatás tisztviselőinek a légvédelmi erők kiváló munkájáról szóló nagyvonalú jelentéseitől eltekintve egyes esetekben csakugyan lőttek le orosz rakétákat. Ugyanakkor a légvédelmi rakéták maguk is veszélyt jelenthetnek a civil lakosságra, mivel minőségük gyakran nem a legjobb. Az orosz rakéták eltalálása nélkül könnyen felrobbanhatnak ugyanabban a lakóépületben, ami méltán adhat okot aggodalomra a lakosság számára.

A kremencsugi támadás után a Rada elfogadott egy törvényjavaslatot, amely arra kötelezi a különböző vállalkozások és intézmények alkalmazottait, hogy légitámadás idején abbahagyják a munkát (büntetőjogi felelősség mellett). Most tehát a bevásárlóközpontok és üzletek állandóan kidobják a vásárlókat. „Az emberek a bejáratoknál tolonganak a riadó gyors lefújása reményében. De a legnehezebb a szociális intézményekkel és a bankfiókokkal a helyzet, ahol az idősek fizetik be a kommunális szolgáltatásokat. Nekik nincs erejük és lehetőségük arra, hogy többször is elmenjenek a társadalombiztosításhoz és a pénztárhoz. Ráadásul a riasztást nem lehet előre jelezni, ezért órákat várnak a hőségben. Nem világos, hogyan lehet megoldani ezt a problémát ”- osztja meg benyomásait Vjacseszlav A., egy helyi lakos.

Sokan, akiknek lehetőségük van, elmennek, abban a hitben, hogy örökre. Nagyon elterjedt az a vélemény, hogy ez csak egyre rosszabb lesz, és bárhogy is végződnek a harcok, rózsás kilátásokra semmiképp sem lehet számítani. Ez különösen igaz a fiatalokra. Aki nem tud elmenni, az a feladatának tartja, hogy a háború végéig valahogy csendben kihúzza, és természetesen hogy elkerülje a behívást. Aztán irány a gazdagabb és nyugodtabb külföld. Innen származik az egész „doszigyent” kifejezés is (szójáték az orosz gyisszigyent – ellenzéki és doszizsivanyije – kihúzni valameddig szavakkal). Igaz, tekintettel az behívók osztogatásának elterjedtségére nyilvános helyeken, nem egyszerű feladat elkerülni, hogy a sorozóbizottságok kezére kerüljenek.

„Beszéltem egy ismerős ogyesszai tengerésszel. Főszakácsként dolgozik egy konténerhajón. A szerződése június elején lejárt - a katonakorú férfiak utáni hajtóvadászat miatt nem tért vissza Ogyesszába. A szerződés nyolc hónapra szólt, havi 2200 dolláros fizetés mellett. A barátom 17 600 dollárt keresett, de most moldovai mozikban, szupermarketekben és éttermekben pénztároskodik. A tengerészokmányai további négy évig érvényesek. A következő út orvosi vizsgálata bárhol megtörténhet. Azt mondja, hogy amíg fel nem oldják a 18 és 60 év közötti férfiak Ukrajnából való kiutazásának tilalmát, addig be nem teszi a lábát az országba. És sok ilyen történet van. Az ukrán kormány megöli az amúgy is alig lélegző gazdaságot rövidlátó politikájával” – mondja a helyi lakos Vszevolod N.

(Saját fordítás)

https://ukraina.ru/20220719/1036543496.html
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 493
18 423
113
igen
Brutális logisztika van és dolgozik a háttérben ettől is vannak a komoly elemzők elképedve, ez a mai NATO -nak egy HIGH tech háború és nem technikailag értendő ez ellen az Orosz erő ellen a nyugat béna kacsa. A "lopot" mosógépek is ennek a része volt.
napi háromszori étkezés, támadó erőknél kajacsomagok, heti 2 x ruha csere, fürdés, orvos, mobilpékség, mobil konyha.....

A mobil krematóriumot kihagytad...
;)

A hűtőt, mosógépet meg azért lopják szerencsétlenek, mert ilyen melegben is tárolni kell valahol a piát, kaját, illetve maguk mossák a ruhájukat ott, ahol ép szállásuk van.
Jó dolog a vonat, hasznos is. De gy százezres harcoló haderő katonáinak igényeit csak korlátozottan lehet vonaton kielégíteni.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 021
41 745
113
Tegnap esti összefoglaló.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe július 19-én este​

Katya Morozova ma 01:28-kor


Az elmúlt nap aktuális adatai
Július 19-én hajnali 5 órakor ukrán fegyveresek lövöldözték a Brjanszki régió Klimovszkij körzetében található Novye Jurkovicsi falut. Személyi sérülés nem történt, de az útszakasz megrongálódott a robbanás következtében. Később Ukrajna oldaláról tüzérségi csapást hajtottak végre Lomakovka faluban, Starodubsky önkormányzati körzetben. Személyi sérülés nem történt, sérült csak elektromos vezetékek.
Az elmúlt napi helyzet a frontokon:
Donyecki irányban még nincs jelentős előrelépés . Erős tüzérségi tüzet hajtanak végre a megnyíló ellenséges állásokon. Az orosz légvédelem Pokrovszkij felett lelőtte az ukrán légierő Mi-24-esét. Az is ismertté vált, hogy az ukrán fegyveres erők civileket tartanak fogva az avdiivkai kokszgyárban. Az orosz csapatok Pokrovszkij déli peremén telepedtek meg. A Pokrovskoye elleni támadás azután kezdődött, hogy a Wagner PMC kitisztította Klinovoét. Ugledar irányban az ukrán fegyveres erők éjszaka gyalogos erőkkel próbálták áttörni az orosz állásokat, de veszteségeket szenvedve kénytelenek voltak visszavonulni.
Zaporizzsjában és déli irányban jelentősebb hírek nélkül. A DPR Terrorvédelmi Osztályának főhadiszállása bejelenti, hogy a Velikaya Novoselkától délre fekvő Staromayorskoye falut felszabadították. Sajnos a Herson régióban az ukrán rakétákon végzett sűrű légvédelem miatt információ érkezett az orosz légierő második lezuhant repülőgépéről, a Szu-35S-ről. A pilóták sikeresen katapultak és túlélték.
A Herson régióban ma az amerikai MLRS HIMARS csapásokat hajtottak végre az Antonovszkij-híd környékén. Emellett Izyum külvárosát és Donyeck több kerületét is csapások érték az ukrán alakulatok részéről.
A stratégiai jelentőségű katonai létesítmények "kalibrálását" Reniben, Odessza régióban, Nyikolajevben, Cserkasziban és Zaporozsje régióban végezték el .
A világban. A teheráni háromoldalú csúcstalálkozót követően közös nyilatkozatban Oroszország, Irán és Törökország megállapította, hogy a szíriai válságot csak diplomáciával lehet megoldani. A háromoldalú találkozó után Vlagyimir Putyin sajtótájékoztatót tartott, és válaszolt az újságírók kérdéseire.
Az Ügyészség a DPR befejeződött a Mariupol Drámaszínházban történt robbanás kivizsgálását, és bejelentette, hogy a robbanást az azovi fegyveresek szervezték véres provokáció elkövetése érdekében, és civileket túszul ejthetnek. Ma hivatalosan megerősített adatok vannak arról, hogy nem öltek meg 300 ártatlan civilt a Mariupol Drámai Színházban és nem orosz "kaliberek" öltek meg.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 072
83 374
113
Magyarország nem változtatta meg álláspontját a fegyverszállítások kapcsán
A fegyverszállításokkal kapcsolatos magyar álláspont a kezdetektől fogva világos: nem küldünk sem katonát, sem fegyvert Ukrajnába, és nem engedünk át fegyverszállítmányokat a magyar-ukrán határon.
Ez az álláspont továbbra is változatlan, így minden ezzel ellentétes állítást megfogalmazó hírportál valótlanságot közöl. A magyar-ukrán határt egyetlen fegyverszállítmány sem lépte át és ez a jövőben sem fog változni, mivel ezek biztonsági kockázatot jelentenek Kárpátalja területére és kockáztatnák a magyar emberek biztonságát.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Ukrajna arra készül, hogy a Nyugat által szállított fegyverekkel megsemmisítse az orosz Fekete-tengeri flottát, és visszaadja a Krímet. Ezt Volodimir Gavrilov ukrán védelmi miniszter-helyettes nyilatkozta a The Times brit lapnak adott interjújában. Megjegyezte, hogy az ukrán erők saját hajóelhárító rakétaképességüket építik ki, és más országok nagyobb hatótávolságú fegyvereire várnak, hogy támadást indítsanak. Gavrilov szerint az ukrán fegyveres erők már megkezdték a Fekete-tenger "tisztítását" a Zmeiny-szigetről. Az ukrán védelmi minisztérium képviselője hangsúlyozta, hogy Oroszországnak el kell hagynia a Krímet, "ha továbbra is államként akar létezni". Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint "az ilyen nyilatkozatok, amelyek orosz területre vonatkozó igényeket tartalmaznak, ismét a különleges katonai művelet helyességéről és abszolút létjogosultságáról beszélnek. Szerinte Ukrajnát éppen olyan módszerekkel, mint például a különleges hadművelet lehet megszabadítani "a vezetés ilyen képviselőitől".
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
‼️☠️Az USA a héten új katonai segélycsomagot jelent be Ukrajnának, amely HIMARS rakétarendszereket is tartalmaz majd A bejelentést John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora tette.

‼️A Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora a Nemzetbiztonsági Tanácsnál, Kirby: ✔️ A hírszerzési információk szerint, amelyeket megoszthatunk Önökkel, Oroszország előkészíti a terepet az ukrán terület annektálására, közvetlenül megsértve az ukrán szuverenitást. Oroszország elkezdett dolgozni egy forgatókönyvön, ami nagyon hasonlít ahhoz, amit 2014-ben láttunk. Oroszország már most is beiktatja képviselőit a megszállt területek közigazgatásába. ✔️ Ismerjük a következő lépéseiket. Először is, képviselőik hamis népszavazásokat szerveznek az Oroszországhoz való csatlakozásról. Oroszország ezeket a népszavazásokat fogja felhasználni az ukrán területek annektálásának alapjául. Az orosz kormány részletes tervet dolgoz ki arra vonatkozóan, hogy miként csatoljon magához számos területet, például a Herszon, Zaporizzsja, Luhanszk és Donyeck régiót. ✔️ Oroszország megpróbálja megteremteni feltételeit ezekben a régiókban azáltal, hogy bankjait ezeken a területeken működteti, a rubelt fő fizetőeszközzé teszi, és szabotálja a lakosság szabad internet-hozzáférését. ✔️ Herszonban Oroszország ellenőrzése alá vonta a műsorszóró tornyokat, lojális biztonsági ügynökségeket hozott létre, kicserélte a távközlési infrastruktúrát, a lakosságot arra kényszerítette, hogy orosz állampolgárságot kérjen, és orosz útleveleket adott ki. ✔️ A Kreml nem árulta el a népszavazás időpontját, de a megszállt területeken lévő orosz képviselők szerint még ebben az évben sor kerül rá, valószínűleg a szeptemberi orosz regionális választásokkal együtt. ✔️ Az erőszakos annexió az ENSZ alapokmányának teljes megsértése lenne, és nem hagyjuk őket büntetlenül. Szankciókat fogunk bevezetni az orosz megbízottakkal és az orosz ellenőrzés alatt álló területeken lévő képviselőkkel szemben. A múlt hónapban például szankciókat rendeltünk el Melitopol törvénytelenül kinevezett orosz polgármestere, valamint az úgynevezett DNR kormányának elnöke ellen. ✔️ Ha Oroszország végrehajtja a területek annektálására irányuló terveit, gyorsan és keményen fogunk válaszolni. Oroszország további szankciókkal fog szembenézni, amelyek után még nagyobb globális páriává válik, mint amilyen most. Soha nem fogjuk elismerni az Oroszországhoz tartozó elcsatolt területeket. ✔️ És emlékeztetni fogjuk Putyint, hogy hosszú távon nem biztos, hogy képes lesz megtartani ezeket a területeket. Az ukrán hadsereg azon fog dolgozni, hogy visszaszerezze ezeket a területeket, az ukrán nép pedig ellenáll az orosz ellenőrzésnek, és megpróbálja kiűzni Oroszországot, ahogyan azt az elmúlt öt hónapban is tette. ✔️ Oroszország már azzal is nagy hibát követett el, hogy elindította ezt az inváziót. Stratégiai előrelépést nem ért el. Meggyőződésünk, hogy az illegális földrablás legitimálására tett csalárd kísérleteik csak rontanak Oroszország helyzetén. t.me/rusvesnasu
--
Jenki hiszti
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 072
83 374
113

Nem tudom ő ki, de nagyon okos brit tudósok között tanulhatott:
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Az orosz hadsereg össze omlott ! Már se t-72B3m és t-80BVM tankokat sem látni ! A légerő kudarcot vallott mert kiderült hogy a 4 gen gépkeket sem lehet felderítő csapásmérésre küldeni ! Se TGP ami biztonságos távolból felderítés lenne mjad akkor ott pontosan lecsapni ! Se kamikaze drónok sem ch-5 szintű drón sincs. Igazából az egészből az lett hogy két csóró fejletlen lövi egymást és egyik sem tud a másik fölé kerekedni pontosan emiatt tarthat a bohóckodás évekig pl az irkai iráni háború ahol 5 évig gradozták egymást .
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
351
2 344
93
Egy meglehetősen józan és tárgyilagos hang...
Hát ja..pont ilyesmin gondolkodtam tegnap a "40km orosz haladást"gúnyolók miatt.Minden nap ,hét amig a nyugat önti ukriéknak a dollár euromilliókat,minden nap ,hét amig tart az energiakrízis csak az orosznak jó.Neki nem sürgős. Nekünk lenne sürgős a béke hogy lenyugodjon a gazdaság..Amit nem ért meg a haladár ,mert csak magából hajlandó kiindulni,Oo ban más az emberek tűrőképessége az idő is másképp telik..Persze ott is "puhultak".De arányos ez.Még mindig sokkal keményebbek szívósabbak mint a nyugati ember.Letérdelteti ukrajnát katonailag,a nyugati világot gazdaságilag.Mennyire látszik hogy a nyugati kultúrkörből csak az állandó harcban éló izrael őrizte meg a józan itélőképességét.Ők értik érzik a húsba vágó témákat.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 016
23 409
113
Az orosz hadsereg össze omlott ! Már se t-72B3m és t-80BVM tankokat sem látni ! A légerő kudarcot vallott mert kiderült hogy a 4 gen gépkeket sem lehet felderítő csapásmérésre küldeni ! Se TGP ami biztonságos távolból felderítés lenne mjad akkor ott pontosan lecsapni ! Se kamikaze drónok sem ch-5 szintű drón sincs. Igazából az egészből az lett hogy két csóró fejletlen lövi egymást és egyik sem tud a másik fölé kerekedni pontosan emiatt tarthat a bohóckodás évekig pl az irkai iráni háború ahol 5 évig gradozták egymást .
ahhoz képest hogy ennyire összeomlott elég jól mennek előre .. mi lenne ha nem lenne "összeomolva"?

tényleg ennyire el vagytok rugaszkodva a valóságtól vagy ez nálatok valami mazochizmus amire gerjedtek ? :D
világosan el lett itt is többször magyarázva,hogy 8 éven keresztül erre készültek az ukránok,és milyen védelmi rendszerek lettek kiépítve,döntsétek már el végre a jó Isten áldjon meg benneteket,hogy nektek ez a kíméletesebb lassabb haladás lenne a jobb vagy ha lebasznának egy taktikai atomot és rövidre zárnák a történetet ?

annyira gáz amit műveltek ..

ps: ha az oroszok összeomlottak mi a helyzet az ukránokkal ? :D
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 095
10 283
113
o
Hát ja..pont ilyesmin gondolkodtam tegnap a "40km orosz haladást"gúnyolók miatt.Minden nap ,hét amig a nyugat önti ukriéknak a dollár euromilliókat,minden nap ,hét amig tart az energiakrízis csak az orosznak jó.Neki nem sürgős. Nekünk lenne sürgős a béke hogy lenyugodjon a gazdaság..Amit nem ért meg a haladár ,mert csak magából hajlandó kiindulni,Oo ban más az emberek tűrőképessége az idő is másképp telik..Persze ott is "puhultak".De arányos ez.Még mindig sokkal keményebbek szívósabbak mint a nyugati ember.Letérdelteti ukrajnát katonailag,a nyugati világot gazdaságilag.Mennyire látszik hogy a nyugati kultúrkörből csak az állandó harcban éló izrael őrizte meg a józan itélőképességét.Ők értik érzik a húsba vágó témákat.

Igy van!
Az ukrik odahordják a saját, és az exSzu technikát a volt VSz országokból, most meg megy oda a nyugoti teknika leselejtezésre. Minek siessenek az oroszok.
Sok százezer tonna fém! Lesz miből ujjáépíteni! :)
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Az orosz hadsereg össze omlott ! Már se t-72B3m és t-80BVM tankokat sem látni ! A légerő kudarcot vallott mert kiderült hogy a 4 gen gépkeket sem lehet felderítő csapásmérésre küldeni ! Se TGP ami biztonságos távolból felderítés lenne mjad akkor ott pontosan lecsapni ! Se kamikaze drónok sem ch-5 szintű drón sincs. Igazából az egészből az lett hogy két csóró fejletlen lövi egymást és egyik sem tud a másik fölé kerekedni pontosan emiatt tarthat a bohóckodás évekig pl az irkai iráni háború ahol 5 évig gradozták egymást .
Ezt remélem viccnek szántad.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Oleksij Reznikov ukrán védelmi miniszter meghívta a nyugati fegyvergyártókat, hogy teszteljék új termékeiket a csatatéren.

Kína nemzetközi vizsgálatot kér az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság Afganisztánban, Irakban és Szíriában elkövetett háborús bűnei ügyében A kínai külügyminisztérium szóvivője kijelentette: „Azok, akik a legnyíltan védik az emberi jogokat, bizonyultak az ártatlan civilek leghalálosabb gyilkosainak, és azok, akik a leghevesebben támadják az emberi jogi feltételeket más országokban.”

Usa balfaszkodás:
Az Egyesült Államok újabb szankciókkal fenyegeti Oroszországot, ha az ukrajnai régiók az Orosz Föderáció részévé válnak.

A Fehér Ház tévedése azonban az, hogy az Egyesült Államok "új szankciókat" vezetett be és vezet be anélkül is, hogy Ukrajna régiói Oroszország részévé válnának - közölte az orosz külügyminisztérium.

"Ezért az újabb fenyegetés nem érte el a célját. Éppen ellenkezőleg, megerősítette az elszántságot, hogy a tervezett iránynak megfelelően cselekedjenek".