[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 964
21 841
113
ISW
Emlékeztetünk : Kirillo Budanov, a Honvédelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője elmondta , hogy augusztustól várhatóak az ukrán erők Herszon térségében végrehajtott ellentámadásának eredményei.


Igen, de felre lett szegenyekem ertve, o az „eredmenyeket“ ugy gondolta, hogy meg tobb megnyomorodott vagy halott ukran katona.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
⚡️⚡️Oroszország nem szegte meg a megállapodást azzal, hogy eltalálta Odessza kikötőjét - The New York Times
Oroszország egy katonai hajót és egy lőszerraktárt támadott meg Odessza kikötője közelében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök "cinikusnak" nevezte a támadást szombaton: "Ez magának Oroszországnak a politikai pozíciójára is csapást mért". Egy magas rangú ENSZ-tisztviselő szerint Oroszország azonban nem ígérte meg, hogy elkerüli az ukrán kikötők azon részei megtámadását, amelyeket nem közvetlenül gabonaexportra használnak. Ha katonai létesítmények lennének a közelben, Oroszország lecsaphat rájuk, ez nem sérti az alkut. Ez a tény persze Ukrajna számára kellemetlen, de igaz, Oroszországnak joga van ilyen csapáshoz az „alku” részeként – összegezték az amerikai újságírók.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 422
4 490
113
Ukrán drón bombát dobott 15 orosz katonára akik pihenésükkor filmet néztek egy tank tetején
A szerteszét heverő csonkolt holttestek eltakarítását végző orosz kiskatona sokkos állapotban mesél ez édesanyjának a történetről. (ukránok által elfogott telefonhívás)

Könnyezek ilyen összefogás láttán: a litvánok, ukránok és csehek után most a lengyel nép dobott össze egy Bayraktarra az ukrán hadseregnek.

Moldova megtiltotta a további orosz katonai rotációt Transznyisztriában
Transznyisztria felvételét kérte az orosz föderációba
Ukrajna felajánlotta hogy kitakarítja azt az 1500 orosz katonát Moldova területéről
Ezzel út nyílna Románia és Moldova egyesüléséhez és ezáltal Moldova NATO nukleáris védelmi ernyő alá tartozásához
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 970
30 801
113







 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 498
113

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 379
9 003
113
Látom a tartótiszt tájékoztatott, hogy már SzBU-snak kell hívni. Na de elvtárs, nem raktál be egy telegram linket sem! Így nem megy a posztonkénti 2 rubel.
Figyelmesebben! :rolleyes:
Nos, kedves propira oly érzékeny olvtárs. ladagrant kolléga posztjairól szeretnék egy véleményt olvasni. Előre is köszi.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 626
9 021
113
Látom a tartótiszt tájékoztatott, hogy már SzBU-snak kell hívni. Na de elvtárs, nem raktál be egy telegram linket sem! Így nem megy a posztonkénti 2 rubel.
Figyelmesebben! :rolleyes:
Tartótiszted neked van. Én, veled ellentétben dolgozom, és nem a fórumokra írogatásból élek. Így általában hétvégente szoktam ide írni, mert akkor érek rá. Most azonban hétvégén sem értem rá nagyon, nem dolgoztam, hanem inkább elmentem egy rockfesztiválra. Az SZBU-s ságról pedig annyit, hogy az a saját, önálló gondolatom volt, a rendkívül "színvonalas" írásaid alapján. Neked nyilván furcsa lehet ez, mivel ilyesmivel nem rendelkezel. Minek rakjak be telegram linket? Nem vagyok a telegramon, instagramon, meg a twitteren sem. Ha telegram linkeket akarsz nézegetni, akkor regisztrálj a telegramra. Vagy írjál olyan itteni fórumozóknak, akik fent vannak a telegramon, hátha ők küldenek majd neked. Szívesen! :)
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
160
1 804
93
Sehol, hazudik. Azt irtam, hogy azert is erdeke szlovakianak hogy Magyarorszag visszavegye Karpataljat, mert amig a visszaintegralasaval foglalkozik (am iakar 100 ev is lehet, amilyen allapotban az van), addig sem szlovakiat tamadja. Megis ki lenne olyan hulye, hogy azt irja, hogy az az orszag gyengul ami teruletet, lakossagot es igy GDP-t szerez?
Mikor támadta Szlovákiát Magyarország??? Muszáj neked a szlovákokat is ellenünk hergelned? Nem a mi politikusaink azok akik a másik fővárosát tankkal akarta szétverni, nem nálunk divat a kisebbségeket vegzálni, a helység táblákat átfirkálni, Kisebbségi Önkormányzatokat stb. Arra, ti lengyelek sem vagytok képesek, hogy a kisebbség nyelvén kiírjátok a települések neveit, sőt a Gdanskban kiejteni a Danzig nevet főbenjáró bűn!
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113

 
T

Törölt tag 1711

Guest

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 418
46 159
113

Ukrán bejelentés: Támadunk, szeptemberig kiverjük az oroszokat​


Az ukrán erők szeptemberre teljesen kiverik az orosz csapatokat, és visszafoglalják Herszont – ezt nyilatkozta egy ukrán tévének a megye vezetőjének tanácsadója, Szerhij Hlany. Azt mondta, az Ukrajna déli részén lévő megyét szeptemberre biztosan felszabadítják, az orosz csapatok tervei pedig meghiúsulnak.

Hlany megfogalmazása szerint az ukrán csapatok védekezésből visszatámadó üzemmódba váltottak. A héten többek között rakétákkal lőtték a nagyon fontos antonyivkai hidat, megnehezítve a Herszonban állomásozó orosz csapatok utánpótlását.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 418
46 159
113

"Bátor" mentett meg egy sebesült ukrán fegyverest egy szörnyű halálból (VIDEO)​

2022.07.24 - 19:18
Bátor mentett meg egy megsebesült ukrán fegyverest a szörnyű haláltól (VIDEO) |  Orosz tavasz
Az "O" csoport harcosai egy sebesült ukrán katona életét mentették meg.
Erről az "orosz tavasz" katonai tudósítóinak új jelentésében a különleges műveleti övezetből.
Testvérei elhagyták, miután megsérült a gyomra és a lába.
Látták, hogy él, de mégis elhagyták. Három napig feküdt így víz és étel nélkül, vizeletet ivott. Embereink evakuálták és kórházba szállították.
A harcostársaikkal szembeni ilyen hozzáállás csak egyet mond: az ukrán fegyveres erők határozottan megszűntek reguláris hadseregnek lenni, minden elv és ötlet nélküli banditák falkává változtak.
Ezért Ukrajna soha nem fog tudni nyerni – a rohadt rezsim politikai technológiái a Maidanon működnek, de nem a csatatéren.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 452
113
Tisztában vagyok vele, hogy mind a két oldal hazudik. Hogy a Himars-okkal mi a helyzet, teljesen mindegy is. Felröppen egy hír, a média felkapja, az oroszok meg nem fognak tiltakozni, hogy neeeem neeeem. Úgy vannak vele, hogy ha terjed a hír, és az ukrán katonák egy tizede elhiszi, és kicsit meginog, már megérte. Pont leszarják mit gondol a hitelességről a nyugati média.

Az orosz HM nyilatkozott.
A hitelesség szerintem fontos. Ha sokat kamuzik a ruszki HM, akkor nincs lélektani hatása, szerepe közleményeinek. Sőt, hazai irányban is rossz üzenet.
Az információs háborúban veszít.
Az USA háborút nyert, becsülete árán. Bár szerintem előtte se volt.
:)
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
W

Wilson

Guest
Újabb ukrán videó a PZH2000-l és az ukrán személyzettel...



Röviden összefoglalva a következőkről beszél ennek a PZH2000 ukrán személyzete...

A Panzerhaubitze 2000-et dicsérik, mert megbízható, gyors és automatikusan működik.

Az újságíró ismertette a stáb munkáját is. Nagyon egyszerű: a felderítők észreveszik a célpontot, információkat küldenek a tüzéreknek, akik aztán előre haladnak a meghatározott pozícióba.

Az ACS sebessége eléri a 70 km-t óránként. Körülbelül 30 másodpercet vesz igénybe a tűzhelyzet felvétele. A fegyver önállóan "határozza" meg a célpontot, "céloz" és "lő".

„Sok számítógép van, minden automata üzemmódban van, itt a legénység egyszerűen az automatizált folyamatokat irányítja” – mondta a legénység egyik tagja.

A legénység lőszert is mutatott a PzH-2000-hez. Ezek 155 mm-es lőszerek (DF20)


A katonák elmondták, hogy a Panzerhaubitze 2000 lőtávolsága 34 km.

Bár a maximális hatótáv 56 km.

A fő előnye a sebesség ,

A tüzérek azt állítják, hogy a fegyver 4-5 lövést tud kilőni a célpontra, és azelőtt hagyja el a pozíciót, mielőtt a lövedék elérné a célt.

A Panzerhaubitze 2000 lánctalpai speciális gumibetétekkel rendelkeznek, amelyek minden talajon jó mobilitást biztosítanak a PZH2000-k.

A legénységet erős páncél védi, és sok szabad hely (tágas) van benne.

Az újságíró megcáfolt egy álhírt is, amely arról szól, hogy ukrán tüzérek elvesztették az egyik tarackot . Az orosz propaganda azt állítja, hogy a PzH-2000-et egy zsákmányolt gránátvetővel találták el, ami után úgy tűnt, hogy a támadók tudnak zsákmányolni egy ukrán PZH2000-t.

– Ez mind hülyeség, csak fecsegés az interneten, az információs térben, PZH2000-t nem fogtak el az orosz erők. Minden PZH2000 szolgálatban marad, mindegyik működik” – mondta az ukrán lövész.

Csak néhány karc van a repeszektől, (ezeket mutatják a videó végén).
Ezeket nem egy gránátvető okozta, hanem erősebb lövedékek. A robbanás után azonnal elhagyták a robbanás helyszínét, így senki sem sérült meg, a jármű harci állapota pedig változatlan maradt.

photo-2022-07-24-16-14-49-768x768.jpg


Az ukrán hadsereg összesen 12 ilyen önjáró löveggel rendelkezik, amelyeket Németország és Hollandia biztosított. Mielőtt a PZH 2000-k Ukrajnába érkeztek, a tüzérek Németországban vettek részt kiképzésen.

A jelentések szerint további 6 Panzerhaubitze 2000 -et szállítanak az Ukránoknak.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Mikor támadta Szlovákiát Magyarország??? Muszáj neked a szlovákokat is ellenünk hergelned? Nem a mi politikusaink azok akik a másik fővárosát tankkal akarta szétverni, nem nálunk divat a kisebbségeket vegzálni, a helység táblákat átfirkálni, Kisebbségi Önkormányzatokat stb. Arra, ti lengyelek sem vagytok képesek, hogy a kisebbség nyelvén kiírjátok a települések neveit, sőt a Gdanskban kiejteni a Danzig nevet főbenjáró bűn!
Vissza kell poroszositani észak-lengyelországot,nem látok más megoldást és akkor nem lesz probléma Danziggal.Mindannyian jól járnánk,különösen a polyákok,egyrészt mert méltó helyre kerülne a maradék,talán megtanulnák végre hol a helyük,másrészt pedig ösztönözné öket a fejlödésre,ami elsösorban a szellemi szintet érinthetné.