Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Az a nehéz a dologban, hogy az immunválasz meglehetősen összetett dolog. Főleg mert nagyon nehezen mérhető, és legjobb tudomásom szerint nem nagyon van T és B memóriasejt teszt. Pedig jelenleg ez lenne a kérdés az esetedben.
Amúgy erősen attól függ, hogy milyen szinten vagy kockázati csoport (kapcsolati szám, betegségek stb)
Van egy elméletem a dologról, szerintem ez a vírus kultúrális és nem szezonális, de bizonyítékom nincs rá, és igazából már az állategészségügyet is otthagytam, nem hogy az emberit. Szóval minden infóm másodkezes, úgy olvasd, és fogadd meg.
De a teljes vírus miatt most lehet én egy sinopharmot adatnék be.
Elsőre nem túl jó, de ha van memóriasejted, nagyon is reagálni fog rá a szervezeted. Elvileg persze.
Néha nagyon jól jönne ha globális szabványokban egyeznénk meg ezen, mert így kb nincs se egyenkövetelmény (az orosz szabvány kb olyan szigorú, mint az EUs, csak mások a prioritások, a kínai pl egy vicc hozzájuk képest, de attól még nem lesz mérgező, a magyar extra durva stb) se valós keresztvizsgálatok.
Szóval amikor azt írom, hogy ez vagy az, az saját infók, és tapasztalatok alapján van.
És hiába örülnék, ha tudnék, sajnos nem tudok valódi felelőséget vállalni a dologért.
Remélem azért picit segítek
Én Janssen-re gondoltam, a kínaitól ódzkodom :D
Köszönöm minden esetre.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Én Janssen-re gondoltam, a kínaitól ódzkodom :D
Köszönöm minden esetre.
Egy régebbi összefoglaló, a dolgokról.
Jujj
Na ez ment mindig nehezen :D
Előre hozott Ui.: TÉNYLEG nem nézlek hülyének, csak tényleg nem megy a közérthetőség sokszor.
Próbálom analógiával:
Ugye legalább három réteg véd téged a fertőzéstől.
Képzeld el, hogy épp egy csillaghajóval utazol, mondjuk ezzel:
250px-STVoyager.jpg

Egyszercsak megjelenik valami fenyegetés, jelen esetben ők:
Borg-Star-Trek-Collage-1.jpg

Mivel vírusok kb pont el is hangozhatna, hogy itt a covid, engedjék le védőpajzsaikat, és készüljenek az asszimilációra.

Na most első lépésben a folyosón lévő emberek szállnak szembe velük, ez a veleszületett immunitás.
Jó hír, hogy brutál hatékonyak általában, rossz hír, hogy semmi speckó fegyverük nincs, se harci tapaszralatuk (memóriájuk)
Ezekkel nem nagyon foglalkozunk, mondjuk a hiánya gyors halálhoz vezet amúgy. Na ezeket semmi nem méri általában.

De aztán megérkezik a biztonsági szolgálat.

Esetünkben két féle. Az egyik valami ilyesmi:
dc942244a59ec08db750ccd59bc6cfeb.jpg


Na most ezek fogják magukat, kiválasztják a megfelelő fegyvert, és rárongyolnak a borgra. Mint tudjuk, a szúró-vágó fegyvereket nehéz asszimilálni, szóval ha elegen vannak visszaszorítják az ellent, és a hajó megmenekül.
A gond ott van, hogy ha viszont megőrülnek lemészárolják a saját legénységet is (citokin vihar) ezért írtam, hogy ez kétélű fegyver.

A nehézség itt a következő: azt, hogy mennyi klingon harcos rohangál a fedélzeten azt könnyű mérni. Azonban a borg ellen, csak az egykezes bat'leh met'leh kombó a hatékony, és azt normál esetben az első összecsapások után, ahol kialakul ennek a tudása a fegyverteremben őrzik. És neked azt kellene tudni, hogy mennyi ilyen fegyver van a rendszerben.

Erre írtam, hogy lehet tipizálni, bemész, megszámolod, minden szipi szuper. Csak miután a fegyverterem zárva, és a kód feltörése nem egyszerű, ezért drága lenne.

A második lehetőség, hogy csinálsz egy speciális mágnest/érzékelőt, ami csak és kizárólag azokhoz a klingonokhoz kapcsolódik, akiknek ilyen fegyvere van. Így se olcsó, de így megkapod azt, hogy nagyjából mennyi ilyen van. Na mostanság erre mennek a tesztek.

Ez a teszt amúgy működik a második védelemnél is, amit ők alkotnak:
hqdefault.jpg


Ők nem szúró-vágó fegyvert, hanem automata modulációs phaser puskákkal rohamoznak. Szintén ugyanaz a helyzet, hogy normálisan a fegyverteremben van, és stb.

De itt van egy másik módszer is, felszerelsz szinkép elemzőket, és vizsgálod, hogy mennyi lövés szinképe felel meg a neked tetszőnek. Ez az ellenanyagszínt mérés. Egyszerű, gyors, és viszonylag olcsó, a hátránya viszont az, hogy a csata után a phaser sugarak megszűnnek, és egy idő után a gyakorló lövészeteken se ezt fogják használni.

Viszont a biztonsági szolgálat harci tapasztalatot (memória) gyűjt, így később tudni fogja, hogy melyik bat'lehért, melyik puskáért menjen. Ha a sejtes válasz megfelelően erős, akkor még a behatolás előtt elkapja a támadót, ha az ellenanyag válasz, akkor behatol, de lelövöldözik. Ha a kettő egyensúlyban van, akkor még fertőzés előtt vége a dalnak, hisz aki esetleg ki is kerüli a klingon őrséget, azt a keveset gyorsan lelövöldözik. A vakcináció meg harci tréning, hogy borg támadás nélkül is hatékonyak legyenek.
 
  • Vicces
Reactions: SirHiggins

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
nnk.gov.hu

"29. hét - A vizsgált települések többségénél stagnál a szennyvíz koronavírus koncentrációja

A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentráció országos átlagban stagnál. A tendencia a vizsgált települések többségénél stagnáló, emelkedés négy városban – Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden és Szombathelyen – tapasztalható, míg a budapesti agglomeráció településeinek (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) mintájában csökkenés mérhető. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 18 mintavételi hely esetében a mérsékelt, míg 4 mintavételi helyen az emelkedett kategóriába esik.
"

9e3d8f116bdc45c95259b9aed94b15a7.jpg
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
1.951.079 fertőzött (+10.255, az előző héten)
866 kórházban (+238)
17 lélegeztetőgépen (+1)
21.258 aktív eset (+5.351)
1.883.085 gyógyult (+4.864)
46.736 elhunyt (+40)
6.412.843 kapott oltást (+457)
3.887.027 kapott harmadik oltást (+1.153)
311.547 fő már a negyedik oltását is felvette (+3.582)
1.965.481 fertőzött (+14.402, az előző héten)
1.345 kórházban (+479)
19 lélegeztetőgépen (+2)
28.510 aktív eset (+7.252)
1.890.181 gyógyult (+7.096)
46.790 elhunyt (+54)
6.413.420 kapott oltást (+577)
3.888.311 kapott harmadik oltást (+1.284)
315.917 fő már a negyedik oltását is felvette (+4.370)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
@Kim Philby most ebben mi dühítő volt? o_O
Egy teljesen felesleges marginális "járvány" elleni oltás rendelés helyett az energiahordozók hiánya illetve a mezőgazdaság/ipar vergődése komolyabb problémának tűnik, a háborúról nem is beszélve, mint a madzsomhimmlőjárvány. Mennyi Fájszer vakcinát kellett megsemmisíteni a lejártuk miatt?
Szerintem nem tétel az a - lakosságarányosan szétosztott - párezer vakcina. Úgyis csak a legveszélyeztetettebb csoportok kapnak belőle.
Kik? :eek:
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
Egy teljesen felesleges marginális "járvány" elleni oltás rendelés helyett az energiahordozók hiánya illetve a mezőgazdaság/ipar vergődése komolyabb problémának tűnik, a háborúról nem is beszélve, mint a madzsomhimmlőjárvány.
Nem is milliárdokat rendeltek belőle, mindössze 109.000 adag vakcináról van szó, ez is szétosztva lakosságarányosan 27 tagállam között.
Mennyi Fájszer vakcinát kellett megsemmisíteni a lejártuk miatt?
EU-s szinten? Passz. Itthon jellemzően elajándékoztuk harmadik világbeli országoknak.
Nagyon fiatal gyerekek, terhes nők, extrém idősek, immunhiányos betegek, fertőzöttek környezetében található kontakt személyek.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
 
  • Dühítő
Reactions: milagro

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 026
66 477
113
A gonosz emberek nagy része meg teával, fokhagymával, húslevessel meg másfél hét pihenéssel fogja kúrálni, hogy a ..vaanyjuk, hát nem akarnak gdp-t termelni ezek a szemetek? :D Pedig ott a coldrex, meg az algoflex, dolgozhatnának is, vagy legalább egy, naaaa, csak egy oltást. :D
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
A gonosz emberek nagy része meg teával, fokhagymával, húslevessel meg másfél hét pihenéssel fogja kúrálni, hogy a ..vaanyjuk, hát nem akarnak gdp-t termelni ezek a szemetek? :D Pedig ott a coldrex, meg az algoflex, dolgozhatnának is, vagy legalább egy, naaaa, csak egy oltást. :D
  1. Nem vesznek automatikusan, csak ha a normál szezonális influenza mellett/helyett egy vadonat új törzs jelenik meg.
  2. A spanyolnátha idején a fokhagyma és a húsleves vajmi keveset segített.
  3. Mindenki úgy kockáztatja az egészségét, ahogy neki tetszik. Én például maradok az októberi oltás pártján. ;)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 026
66 477
113
Lám milyen "csodákat" képesek elérni az oltásellenesek...

Ezt a kiváló eredményt az ellenükben viszont az oltáspártiak, juhúúú

 
  • Tetszik
Reactions: merleg and Nemerson

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 026
66 477
113
Ezt a kiváló eredményt az ellenükben viszont az oltáspártiak, juhúúú

Tudom, tudom, most majd a cikk 'független tényellenőrzése' után megmagyarázod, hogy neeeem is bibibíí, de ugye érdekes állapotok lehetnek ott a fenséges Kanadában, ha harmincas doktorok végstádiumú tüdő és gyomorrákkal dolgozgatnak, aztán hirtelen meghalnak közben, meg van akinek csak úgy 'súlyos betegsége' lett. :D