Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Ahogy az előbb írtam, szokásos picsogás, mundér becsületének védelmében. A kínait pedig adják krónikusoknak, bármit is ferdít az általam nagyra becsült Karikó. És a ruszkit is adták be vese és máj problémákkal küzdő havernak. De míg a kínai és a ruszki ellen full picsogás van 24/24, a Pfizer kapcsán eddig kuss volt, így azonnal elő kellett mászni, és javítani az adatokon, melyek bármit is hirdetnek, attól még valósak, mindezt úgy ugye, hogy Igaly halálakor szintén nem lett kibontva az igazság minden szelete. No nem azért, mert nem tehette volna meg a kormány, egy Gyurcsányi kormány lazán megtette volna, hanem mert leszarják, és a cél az átoltottság, még ha - sajnos - az oltásoknak van kockázata is.
Már miért ferdítene Karikó szerinted csak azért "helyesbített" mert védi a mundér becsületét?Hiszen semmi szüksége rá, a Pfizer oltása világszerte bizonyított,épp nem régen hozták nyilvánosságra,hogy az EU 1.8 milliárd db Pfizer vakcinát vesz.Ezen adatok fényében szerinted mennyit számít a "mundér becsülete" szempontjából,hogy egy kis 10 milliós népességű Közép-európai ország kormánya milyen statisztikát tesz közzé a különböző oltások beadása után bekövetkező halálesetek számáról.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ha eddig nem lett volna tiszta számodra, az ellenzék eddig is a fertőzöttségi szinthez, és nem az átoltottak számához kötötte volna a nyitást!
Ne legyél ettől annyira elájulva mert az egy másik katasztrofális hozzáállás! Azzal is lazán elszállt volna az ország! Van rá több ország is példának. Szóval az is egyes (bukott) "megoldás" csak. Szóval katasztrófa!
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
769.518 fertőzött (+2.328)
6.284 kórházban (-453)
790 lélegeztetőgépen (-23)
260.686 aktív eset (-1.761)
482.207 gyógyult (+3.884)
26.625 elhunyt (+205)
3.596.129 (1.621.420) kapott oltást (+19.424 +68.735)
5.280.600 mintavétel (+23.223)
37.497 hatósági házi karanténban (-3.450)
f6fc8efed99aca794c33f68551fe98cb.png
771.454 fertőzött (+1.936)
6.443 kórházban (+159)
782 lélegeztetőgépen (-8)
258.218 aktív eset (-2.468)
486.435 gyógyult (+4.228)
26.801 elhunyt (+176)
3.603.901 (1.665.067) kapott oltást (+7.772, +43.647)
5.297.235 mintavétel (+16.635.)
35.472 hatósági házi karanténban (-2.025)
5d6f09cb9d417f1c0ac895a009ff2375.png
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 836
113
Igen picsogás, ha valaki nem csak pártpropagandát vár a hivatalos tájékoztatásban...
De nem baj, tényleg...
Amikor a halálozási adatokról van szó, valahogy nem látom azt, hogy visítanátok, hogy igen, de ..., csak amikor a kicsi kis Pfizert "báncsák" és az ellenzéki agitprop megdőlt a keleti vakcinák kapcsán, na akkor előbújtok a barlangból, és azonnal minden agitprop, ugye? De csak akkor ... csakis akkor.

Én az AZ kapcsán is azt mondtam, hogy faszság amit írnak róla, erre lőn, itt vannak az adatok, és valahogy azt is kapták idősek és krónikusok, erre tessék. Még az is kevesebb, mint a Pfizer.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 305
113
Amikor a halálozási adatokról van szó, valahogy nem látom azt, hogy visítanátok, hogy igen, de ..., csak amikor a kicsi kis Pfizert "báncsák" és az ellenzéki agitprop megdőlt a keleti vakcinák kapcsán, na akkor előbújtok a barlangból, és azonnal minden agitprop, ugye? De csak akkor ... csakis akkor.
Kezd uncsi lenni ez az örökös belpolozás ebben a topikban. :(
Részemről fáklyàsmenet. Verjétek be nyugodtan egymàs fejét...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 836
113


Kezd uncsi lenni ez az örökös belpolozás ebben a topikban. :(
Részemről fáklyàsmenet. Verjétek be nyugodtan egymàs fejét...
Jó ideje mindig akkor fordul elő az uncsi belpol, amikor valahogy más irányból közelítik meg az agitprop kérdését, pl. nem a régi 95%os médiafölényből ...
 
  • Tetszik
Reactions: zztop and zeal

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 067
26 630
113
Tíz órára volt időpontom -IDŐPONTOM- a Sinopharmos regisztráción. Kilenc harminckor mondják, hogy az nem számít, ott a sor vége valahol:
IMG-20210426-093654.jpg

Teljes alkalmatlanság, bezzeg ha milliárdokat kell lopni az precízen megy! Csak lenne már jövő május! Az urnák előtti sort ki fogom állni!
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Laikusoknak is érthetően mit jelent az tehát, ha mondjuk azt mérik, hogy van antitest a vérében az oltás után?
Jujj
Na ez ment mindig nehezen :D
Előre hozott Ui.: TÉNYLEG nem nézlek hülyének, csak tényleg nem megy a közérthetőség sokszor.
Próbálom analógiával:
Ugye legalább három réteg véd téged a fertőzéstől.
Képzeld el, hogy épp egy csillaghajóval utazol, mondjuk ezzel:
250px-STVoyager.jpg

Egyszercsak megjelenik valami fenyegetés, jelen esetben ők:
Borg-Star-Trek-Collage-1.jpg

Mivel vírusok kb pont el is hangozhatna, hogy itt a covid, engedjék le védőpajzsaikat, és készüljenek az asszimilációra.

Na most első lépésben a folyosón lévő emberek szállnak szembe velük, ez a veleszületett immunitás.
Jó hír, hogy brutál hatékonyak általában, rossz hír, hogy semmi speckó fegyverük nincs, se harci tapaszralatuk (memóriájuk)
Ezekkel nem nagyon foglalkozunk, mondjuk a hiánya gyors halálhoz vezet amúgy. Na ezeket semmi nem méri általában.

De aztán megérkezik a biztonsági szolgálat.

Esetünkben két féle. Az egyik valami ilyesmi:
dc942244a59ec08db750ccd59bc6cfeb.jpg


Na most ezek fogják magukat, kiválasztják a megfelelő fegyvert, és rárongyolnak a borgra. Mint tudjuk, a szúró-vágó fegyvereket nehéz asszimilálni, szóval ha elegen vannak visszaszorítják az ellent, és a hajó megmenekül.
A gond ott van, hogy ha viszont megőrülnek lemészárolják a saját legénységet is (citokin vihar) ezért írtam, hogy ez kétélű fegyver.

A nehézség itt a következő: azt, hogy mennyi klingon harcos rohangál a fedélzeten azt könnyű mérni. Azonban a borg ellen, csak az egykezes bat'leh met'leh kombó a hatékony, és azt normál esetben az első összecsapások után, ahol kialakul ennek a tudása a fegyverteremben őrzik. És neked azt kellene tudni, hogy mennyi ilyen fegyver van a rendszerben.

Erre írtam, hogy lehet tipizálni, bemész, megszámolod, minden szipi szuper. Csak miután a fegyverterem zárva, és a kód feltörése nem egyszerű, ezért drága lenne.

A második lehetőség, hogy csinálsz egy speciális mágnest/érzékelőt, ami csak és kizárólag azokhoz a klingonokhoz kapcsolódik, akiknek ilyen fegyvere van. Így se olcsó, de így megkapod azt, hogy nagyjából mennyi ilyen van. Na mostanság erre mennek a tesztek.

Ez a teszt amúgy működik a második védelemnél is, amit ők alkotnak:
hqdefault.jpg


Ők nem szúró-vágó fegyvert, hanem automata modulációs phaser puskákkal rohamoznak. Szintén ugyanaz a helyzet, hogy normálisan a fegyverteremben van, és stb.

De itt van egy másik módszer is, felszerelsz szinkép elemzőket, és vizsgálod, hogy mennyi lövés szinképe felel meg a neked tetszőnek. Ez az ellenanyagszínt mérés. Egyszerű, gyors, és viszonylag olcsó, a hátránya viszont az, hogy a csata után a phaser sugarak megszűnnek, és egy idő után a gyakorló lövészeteken se ezt fogják használni.

Viszont a biztonsági szolgálat harci tapasztalatot (memória) gyűjt, így később tudni fogja, hogy melyik bat'lehért, melyik puskáért menjen. Ha a sejtes válasz megfelelően erős, akkor még a behatolás előtt elkapja a támadót, ha az ellenanyag válasz, akkor behatol, de lelövöldözik. Ha a kettő egyensúlyban van, akkor még fertőzés előtt vége a dalnak, hisz aki esetleg ki is kerüli a klingon őrséget, azt a keveset gyorsan lelövöldözik. A vakcináció meg harci tréning, hogy borg támadás nélkül is hatékonyak legyenek.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 399
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 399
113
Tíz órára volt időpontom -IDŐPONTOM- a Sinopharmos regisztráción. Kilenc harminckor mondják, hogy az nem számít, ott a sor vége valahol:
IMG-20210426-093654.jpg

Teljes alkalmatlanság, bezzeg ha milliárdokat kell lopni az precízen megy! Csak lenne már jövő május! Az urnák előtti sort ki fogom állni!
Megboszúlod azokkal, akik ha kormányoznak nem lenne miért sorban állnod? ;)

Ugye a kínait az ellenzék nem rendelt volna. Várhatnál a július-augusztusi pfizerre. Melyik a kellemetlenebb??
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 836
113
Megboszúlod azokkal, akik ha kormányoznak nem lenne miért sorban állnod? ;)

Ugye a kínait az ellenzék nem rendelt volna. Várhatnál a július-augusztusi pfizerre. Melyik a kellemetlenebb??
Őt vsz a düh mozgatja kb. mindenben. Ilyen ember is van. Nekik tényleg semmi sem jó, talán sokszor még az se amit saját maguk csinálnak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 836
113
Tíz órára volt időpontom -IDŐPONTOM- a Sinopharmos regisztráción. Kilenc harminckor mondják, hogy az nem számít, ott a sor vége valahol:
IMG-20210426-093654.jpg

Teljes alkalmatlanság, bezzeg ha milliárdokat kell lopni az precízen megy! Csak lenne már jövő május! Az urnák előtti sort ki fogom állni!
Most őszintén, úgy csinálsz, mintha eddig nem ugyanoda szavaztál volna, csak akkor más néven futott az éppen aktuális kedvenc. És mégis a németek nyertek ...
 
  • Tetszik
Reactions: BJani

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Jujj
Na ez ment mindig nehezen :D
Előre hozott Ui.: TÉNYLEG nem nézlek hülyének, csak tényleg nem megy a közérthetőség sokszor.
Próbálom analógiával:
Ugye legalább három réteg véd téged a fertőzéstől.
Képzeld el, hogy épp egy csillaghajóval utazol, mondjuk ezzel:
250px-STVoyager.jpg

Egyszercsak megjelenik valami fenyegetés, jelen esetben ők:
Borg-Star-Trek-Collage-1.jpg

Mivel vírusok kb pont el is hangozhatna, hogy itt a covid, engedjék le védőpajzsaikat, és készüljenek az asszimilációra.

Na most első lépésben a folyosón lévő emberek szállnak szembe velük, ez a veleszületett immunitás.
Jó hír, hogy brutál hatékonyak általában, rossz hír, hogy semmi speckó fegyverük nincs, se harci tapaszralatuk (memóriájuk)
Ezekkel nem nagyon foglalkozunk, mondjuk a hiánya gyors halálhoz vezet amúgy. Na ezeket semmi nem méri általában.

De aztán megérkezik a biztonsági szolgálat.

Esetünkben két féle. Az egyik valami ilyesmi:
dc942244a59ec08db750ccd59bc6cfeb.jpg


Na most ezek fogják magukat, kiválasztják a megfelelő fegyvert, és rárongyolnak a borgra. Mint tudjuk, a szúró-vágó fegyvereket nehéz asszimilálni, szóval ha elegen vannak visszaszorítják az ellent, és a hajó megmenekül.
A gond ott van, hogy ha viszont megőrülnek lemészárolják a saját legénységet is (citokin vihar) ezért írtam, hogy ez kétélű fegyver.

A nehézség itt a következő: azt, hogy mennyi klingon harcos rohangál a fedélzeten azt könnyű mérni. Azonban a borg ellen, csak az egykezes bat'leh met'leh kombó a hatékony, és azt normál esetben az első összecsapások után, ahol kialakul ennek a tudása a fegyverteremben őrzik. És neked azt kellene tudni, hogy mennyi ilyen fegyver van a rendszerben.

Erre írtam, hogy lehet tipizálni, bemész, megszámolod, minden szipi szuper. Csak miután a fegyverterem zárva, és a kód feltörése nem egyszerű, ezért drága lenne.

A második lehetőség, hogy csinálsz egy speciális mágnest/érzékelőt, ami csak és kizárólag azokhoz a klingonokhoz kapcsolódik, akiknek ilyen fegyvere van. Így se olcsó, de így megkapod azt, hogy nagyjából mennyi ilyen van. Na mostanság erre mennek a tesztek.

Ez a teszt amúgy működik a második védelemnél is, amit ők alkotnak:
hqdefault.jpg


Ők nem szúró-vágó fegyvert, hanem automata modulációs phaser puskákkal rohamoznak. Szintén ugyanaz a helyzet, hogy normálisan a fegyverteremben van, és stb.

De itt van egy másik módszer is, felszerelsz szinkép elemzőket, és vizsgálod, hogy mennyi lövés szinképe felel meg a neked tetszőnek. Ez az ellenanyagszínt mérés. Egyszerű, gyors, és viszonylag olcsó, a hátránya viszont az, hogy a csata után a phaser sugarak megszűnnek, és egy idő után a gyakorló lövészeteken se ezt fogják használni.

Viszont a biztonsági szolgálat harci tapasztalatot (memória) gyűjt, így később tudni fogja, hogy melyik bat'lehért, melyik puskáért menjen. Ha a sejtes válasz megfelelően erős, akkor még a behatolás előtt elkapja a támadót, ha az ellenanyag válasz, akkor behatol, de lelövöldözik. Ha a kettő egyensúlyban van, akkor még fertőzés előtt vége a dalnak, hisz aki esetleg ki is kerüli a klingon őrséget, azt a keveset gyorsan lelövöldözik. A vakcináció meg harci tréning, hogy borg támadás nélkül is hatékonyak legyenek.
Zseniális, bár a konklúziót nem tudtam levonni belőle :D
Rövuden a kérdés: Ha apósom vérében találnak megfelelő mennyiségű antitestet, mehet zárt térbe lőversenyre biztonságban, vagy nem? Vagy ki tudja, mert erre nem ad választ a teszt?
 
M

molnibalage

Guest
Tíz órára volt időpontom -IDŐPONTOM- a Sinopharmos regisztráción. Kilenc harminckor mondják, hogy az nem számít, ott a sor vége valahol:
IMG-20210426-093654.jpg

Teljes alkalmatlanság, bezzeg ha milliárdokat kell lopni az precízen megy! Csak lenne már jövő május! Az urnák előtti sort ki fogom állni!
Asszonyt most oltják.
1 órája van bent es most irt, hogy kb meg 15 perc.
Ő 30 emberrel ment be. Azóta meg 5-6 fős csoportokban. Valamit itt sem sikerült jól csinálni
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Zseniális, bár a konklúziót nem tudtam levonni belőle :D
Rövuden a kérdés: Ha apósom vérében találnak megfelelő mennyiségű antitestet, mehet zárt térbe lőversenyre biztonságban, vagy nem? Vagy ki tudja, mert erre nem ad választ a teszt?
Mehet, egy dolgot azonban nem árt észben tartani. Az a magas ellenanyagszínt, az erős t-sejtes válasz, és mindez együtt sem biztos, hogy megvéd. Csak az esélyed növeli. Mondjuk azt sokkal :D
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 067
26 630
113
Asszonyt most oltják.
1 órája van bent es most irt, hogy kb meg 15 perc.
Ő 30 emberrel ment be. Azóta meg 5-6 fős csoportokban. Valamit itt sem sikerült jól csinálni
Itt két sarok állt már. Még ilyen ötös-hatos tempóban sem ment volna le tizenegy-délig, ha a végére állok!