Energiagazdálkodás, energiabiztonság, villamosenergia-termelés

Mondjuk a települést is leírhatták volna, hogy kihez tartozik Nyékpuszta, mert ilyen település nincs. (Sarkadkeresztúrhoz?)

"A bányászati tevékenységbe helyi vállalkozókat vonnak be, a beruházások új munkahelyeket teremtenek, élénkítve a gazdasági fejlődést, bővítve a foglalkoztatást. Az ásványvagyon értékesítése után a települési önkormányzatoknak számottevő helyi iparűzésiadó-bevétele keletkezik." magyarnemzet.hu -Hát, én nem tudok olyan településről, ahol az efféle bányászati tevékenység a helyben élőknek láthatóan pluszt adott volna.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az MVM csoporthoz tartozó MVM CEEnergy Zrt. a szénhidrogén-bányászati stratégiájának megvalósításának első elemeként részt vesz a Corvinus projektben. A projekt célja egy magyarországi, nem hagyományos földgázmező felkutatása, a mező fejlesztése és kiaknázása.

A társaság közleménye szerint a projektet az az 50-50 százalékos tulajdonú vegyesvállalat végzi, amelynek az egyik fele az MVM CEEnergy tulajdona, a másik a Horizont General LLC-é. Utóbbi az amerikai székhelyű Aspect Holdings LLC. leányvállalata. Az első, Nyék-6A kút lefúrása befejeződött.

• Hűha
Reactions: BJani
Szerintem keveset er a nyugati haditechnikai elkotelezettseg, ha fenntartjuk, sot elmelyitjuk eppen a keleti energia fuggosegunket. Itt az elobb Paks 2-re gondoltam....
Ha felépül, Pakshoz fűtőelemet Nyugatról is tudunk vásárolni. Sőt már az epitkezésből is kimazsolázott Brüsszel pár finomságot a német - francia lobbinak, hogy adását adja. Tehát alapvetően az energetikai függetlenségünket alapozza meg Paks 2. Ha nincs csak importból tudnánk fedezni a hazai ellátást és jóval drágábban.

• Tetszik
Reactions: cirqle and fip7
Ha felépül, Pakshoz fűtőelemet Nyugatról is tudunk vásárolni. Sőt már az epitkezésből is kimazsolázott Brüsszel pár finomságot a német - francia lobbinak, hogy adását adja. Tehát alapvetően az energetikai függetlenségünket alapozza meg Paks 2. Ha nincs csak importból tudnánk fedezni a hazai ellátást és jóval drágábban.
Ehhez a temahoz nem ertek, de eddig, legalabbis a meglevo reaktorainkkal kapcsolatosan az volt a kommunikacio, hogy csak orosz futoanyag jo bele, nyugati nem! Eppen ezert en szkeptikus vagyok, mert lassuk mar be hazudnak mindenrol nekunk folyamatosan. Miert pont ebben a temaban mondananak akkor igazat?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ehhez a temahoz nem ertek, de eddig, legalabbis a meglevo reaktorainkkal kapcsolatosan az volt a kommunikacio, hogy csak orosz futoanyag jo bele, nyugati nem! Eppen ezert en szkeptikus vagyok, mert lassuk mar be hazudnak mindenrol nekunk folyamatosan. Miert pont ebben a temaban mondananak akkor igazat?
Aszódi Attila mondta, akinél atomenergetikában kevés felkészültebb szakember van.

Ebben nem vagyok biztos, mert a legutóbbi probálkozás balul ütött ki a francia fütőelemekkel Pakson. Az elvi lehetőség és a gyakorlati megvalósítás az két dolog..

Ebben nem vagyok biztos, mert a legutóbbi probálkozás balul ütött ki a francia fütőelemekkel Pakson. Az elvi lehetőség és a gyakorlati megvalósítás az két dolog..
Aszódi Attila lapunknak azt mondta: nem törvényszerű, hogy egy orosz atomerőmű csak orosz üzemanyaggal működjön. A paksinál újabb és nagyobb kapacitású létesítmények esetében a környező országokban is van példa arra, hogy alternatív fűtőelemeket használnak, az ukrán erőművek harmada például nem az oroszoktól vásárol.

• Tetszik
Reactions: bel
Gáz Európa
elso_kep.jpg

masodik_kep.jpg

Most kellene spórolásra felszólítani a kormánynak és a megspórolt gázt februárban fel lehet ajánlani a németeknek. Persze miután átutalták a helyreállítási alap és a következő 7 éves ter pénzeit…

Az ő fogyasztásuk más nagyságrend mint a mienk szerintem.

Min spóroljunk most, a fűtésen? Vagy "nefürgyéle"?

• Tetszik
Reactions: cirqle
Az ő fogyasztásuk más nagyságrend mint a mienk szerintem.

Min spóroljunk most, a fűtésen? Vagy "nefürgyéle"?
Mondjuk a fűtési szezonban 20 fokot kell tartani a közintézményekben. És lehet reklámozni higy otthon is annyi legyen. A fogyasztásuk kb 10-12 szeres lehet. De ha nincs akkor a kevésnek is örülsz