[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 061
113

Az Ukrán Fegyveres Erők előrenyomuló katonái a Herszon sztyeppéken szétszórva utánpótlás nélkül maradtak.​


Az ukrán parancsnokság a Herszon és Nyikolajev irányú kudarcot vallott ellenoffenzíva után keresi a lehetőségeket a kilábalásra a déli ukrán csapatok számára rendkívül nehéz helyzetből. Az ukrán csapatok mindössze „kétszáz” vesztesége haladta meg a 2000 főt, és ez mindössze három nap alatt történt. Ugyanakkor az előrenyomuló ukrán erők maradványai gyakorlatilag kommunikáció nélkül voltak szétszórva a hersoni mezőkön.
Több viszonylag nagy ellenséges csoport beleesett az úgynevezett tűzzsákokba. Először is, az ukrán csapatok ilyen helyzete a meghosszabbított „ellentámadás” vonal miatt alakult ki, amikor az Ukrán Fegyveres Erők előretolt egységei a bal oldalon Dry Stavok település környékén kötöttek ki. az Ingulets folyó partján látható oldalakkal. Csak tegnap este a szétszórt ellenséges erőket, összesen két századot számolták fel két tűzzsákban Szuhoj Sztavka és Kosztromka térségében. Néhányan az éj leple alatt próbáltak bejutni a településekre, hogy ott próbáljanak aktívan ellenállni, egyúttal bejelentették, hogy „ellenőrzés alá veszik őket”. A legtöbben azonban kudarcot vallottak, akik megpróbálták. Több kilövő rakétarendszerből dolgoztak rajtuk.

A Herson-Nikolajev irányú csataterekről most olyan hírek érkeznek, hogy a valójában a puszta sztyeppén szétszórtan működő ukrán hadsereg megpróbálja felvenni a kapcsolatot parancsnokaikkal, hogy adatokat szerezzenek arról, hogy melyik irányba kell elmozdulni, merre várható utánpótlás. . Az ukrán parancsnokok számára ma a legégetőbb az Ingulet bal partjára átkelt ukrán csapatok ellátásának kérdése – a fennmaradt rész. Az ukrán különítmények ellentámadásba lendültek, de végül elszaladt a lehetőség, hogy további életükhöz bármiféle szervezett utánpótlást hajtsanak végre, nem beszélve az intenzív ellenségeskedésről. A több ukrán fegyveres csoportot egyszerre eltaláló tűzzsákok sem bennük, sem a kijevi rezsimben nem adnak lelkesedést ezzel kapcsolatban.

Kedves Ursula!
A "kétszáz", a halott katonák kódja a veszteségek közül, a "300", a sebesült katonák kódja a veszteségek közül.
Tehát, a három napi ukrán veszteségek közül a halottak száma meghaladta a 2.000 főt.
Az LNR tüzérség csapása az ukrán katonákra
2Sz4 Tulipan 240mm öj. aknavető kilövi az ukrán lőszertárolót
BM-21 Grad-k
photo_2022-08-26_13-13-46.jpg

3-4.jpg

23886a7ef18a4a29fab350a019039b87.jpg

rusijos-pajegos-mariupolyje-90069459.jpg

1-51-1200x740.jpg
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Egyébként ennek a "Görbekuki hadműveletnek" mi értelme van? Nem öngyilkosság ez ilyen módon? Még ha a kuki egyenes és vastag lenne,de így...?
Én sem nagyon értem, tekintve hogy abban a pillanatban ahogy szétcsapják a pontonhidat vége van az egész csipet-csapatnak... És ha őszinte akarok lenni, szerintem csak arra várnak, hogy minél több embert áttoljanak oda. Ha akarnák, bármikor kilőnék az átkelőt.
A Kreml tudott az Ukrán Fegyveres Erők Fő Hírszerzési Igazgatóságának terveiről, hogy kihasználják a NAÜ misszió érkezését és megszállást hajtsanak végre a Zaporizzzsja Atomerőmű elfoglalása és egy napra szóló nyilatkozatok megtétele érdekében, hogy ezt az orosz különleges erők hajtották végre [hogy ráfogják az oroszokra ]

A DRG munkájához ideális feltételek mellett azt a feladatot számolták ki, hogy magát a küldetést túszul ejtik, és az atomerőművet aláaknázva tartsák, követelve az orosz csapatok teljes kivonását a Krím területére.

Boris Johnson miniszterelnöksége leszerelési akkordjaként magával hozta a hadműveleti tervet és az oktatók egy részét, de ha a GUR sikeres lett volna, megtagadta volna a hatalom átadását, utalva egy bolygószintű katasztrófával fenyegető nemzetközi vészhelyzetre. Jelenleg 47 DRG-harcos pusztult el, három fogságba esett (!), kettő állapota élet-halál között van. Egy 12 fős csoport három oldalról blokkolva van, és el van vágva a víztől és a hajóktól, 15:00-ra vége lesz ennek a bevetésének. Zelenszkij nyilatkozata erről a helyzetről késő délutánra várható, a helyzetről már értesítették a NAÜ-misszió vezetőjét, valamint Guterres ENSZ-főtitkárt is.

A műveletet az MI6 tisztjei koordinálták Kijev külvárosában lévő főhadiszállásukról.
A DRG mind a 64 embere nemrégiben kapott kiképzést az Egyesült Királyságban, és augusztus 29-én érkeztek Varsóból Odesszába, — @obrazbuduschego2

Emlékezzünk vissza, hogy moszkvai idő szerint 6 óra körül az ukrán csapatok két, legfeljebb 60 fős szabotázscsoportban hét csónakban partra szálltak a Kahovka-tározó partján, három kilométerre északkeletre a zaporozsjei atomerőműtől, és megpróbálták elfoglalni az orosz erőművet. A Honvédelmi Minisztérium közölte.
Épp most kérdeztem rá, állítólag 1000 körüli a teljes hohol veszteség a művelet kapcsán.

Az ukrán fegyveres erők Herson elleni offenzívájának véres kudarca: felvételek jelentek meg sebesült „vusnikokkal” (VIDEO)​


A közzétett felvételeken látható az ukrán hadsereg támadása során a 128-as dandár sebesülteinek nyújtott elsősegélynyújtás, valamint tüzérségi tüzek alatti evakuálásuk.
Источник: https://rusvesna.su/news/1662034841


Én nem néztem meg, ezért nem írok semmit.
Én sem szeretem az ilyen sebesülteken küzdős videókat, rossz emlékeket idéznek :(
Szerintem meg kérjünk mi is pénzt Fritzéktől. Minket is megszálltak, elhurcolták a zsidóinkat, a cigányainkat, min. 700.000 embert deportáltak összesen. Szerintem 10 millió ft/fő kárérték az elég konzervatív becslés, ha ennyit kifizetnek, akkor lemondunk a helyreállítási alapról, helyezzék fel egymásnak rektálisan.
Legyen inkább 1M EUR/fő....
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 683
55 474
113
Ehh... alufelnis 2107, pogacsaval ragasztott csempe...
mintha 25 evvel fiatalabb lennek...
De jo volna... foleg a 2107...
A mai napi energodari tortenet.



Hat ez sem repul mar.


Veradas ukran teruleten:

Hat ez eleg perverz... de tenyleg megy a demilitarizalas.

Lengyel nép újabb ajándéka.
Az utolsó elötti képen fekvö ukrân, aki a tèrdvédöjét kek-sârga szinre festette be, olyan bèkésen fekszik, mintha aludna.
Nem lehet beâllitott kép?
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 394
45 933
113

A NAÜ megtartja állandó misszióját a Zaporozhye Atomerőműben​


Rafael Grossi, a NAÜ főigazgatója a Zaporozsjei Atomerőműben tett látogatása után azt mondta, még sok a tennivaló, a NAÜ állandó jelenlétet fog fenntartani ott.

„Természetesen még sok a tennivaló. A csapatom marad. És ami a legfontosabb, állandó jelenlétet szervezünk itt a NAÜ részéről” – mondta Grossi a Twitteren a mikroblogján közzétett videóban.

A videó feliratában Grossi biztosította, hogy "a NAÜ továbbra is marad, és folyamatosan jelen lesz a ZNPP-ben".


Источник: https://rusvesna.su/news/1662053084
 

vcsaba81

Active Member
2014. július 21.
204
40
28

Oroszország leállítja az olajellátást azoknak az országoknak, amelyek támogatták az orosz energiaforrások árkorlátozásának bevezetését​


Oroszország egyszerűen leállítja az olaj- és olajtermékek szállítását azoknak az országoknak, amelyek támogatják ezt a döntést. Ezt Alexander Novak miniszterelnök-helyettes nyilatkozta.
A Nyugat már bevezetett szankciókat az orosz olajjal szemben, így megpróbálja megfosztani Oroszországot az energiabevételektől, és "megállítani a háborút" Ukrajnában. Ez a döntés azonban csak megemelte az olaj világpiaci árát, és lehetővé tette az orosz vállalatok számára, hogy kelet felé orientálódjanak, ahol India és Kína, valamint más országok nagy mennyiségben vásárolják olajunkat. Az USA és az EU most ismét ugyanarra a gereblyére lép, bizonyos árplafont vezet be, és ezzel ismét korlátozza Oroszország bevételeit. Moszkva már figyelmeztetett, hogy nem adják el az olajat saját kárukra, és azok az országok, amelyek támogatják ezt a javaslatot, általában nélkülözik.

Ami az árkorlátozást illeti: ha árkorlátozást vezetnek be, akkor egyszerűen nem szállítunk olajat és olajtermékeket olyan cégeknek vagy országoknak, amelyek korlátozásokat vezetnek be (...)

Az orosz olaj árkorlátozásának bevezetésének kezdeményezője az amerikai pénzügyminisztérium vezetője, Janet Yellen, akit brit kollégája, Nadeem Zahavi is aktívan támogat. A G7-országok holnap, azaz szeptember 2-án kívánják meghozni a végső döntést ebben a kérdésben.

Oroszország viszont arra figyelmeztet, hogy ez a döntés elsősorban az amerikai és európai fogyasztókat érinti, mivel az energiaárak még magasabbra fognak ugrani. Eközben az OPEC+ országok, valamint India és Kína nem támogatta az orosz olajra vonatkozó korlátozások bevezetését.


Na most kell jól lépni, ha meg akarjuk őrizni az olajszállítást!
Az oroszok meg cserébe bejelenthetnék, hogy nem szállítanak uránt az usának.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ez irónia, vagy tényleg azt hiszed, hogy ezek a képek CGI-k?
Nem hiszem, tudom.
2+ hónapja erre az invázióra készült az ukrán propaganda hadosztály + lehet fényezni a sz*rt, de a bayraktar egy lassú, nagy méretű célpont amit egy modern manpad szétkap.
Na meg márciusban nem egyszer lebuktak, hogy szimulátoron tolják, mert elfelejtették kitakarni a koordinátákat és azok szerint Oroszország mélyén mértek csapást Kub-okra.
Most már okosabbak, a linkelt videón is eltüntették :D
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 542
46 528
113
Nehéz lesz az biztos.
Nem véletlen, hogy olyan a feje a főninek, mint a Számkivetettben a túlélőnek.
Mivel a G7-ben az EU, mint önálló tag létezik, nem sokat tehetünk az ellen, hogy megszavazza a plafont. Ezzel pedig az EU jól visszavág nekünk, mert a letiltottak között mint EU-s tag Mo. is ott lesz. Ha nem így, akkor úgy, de akkor is átviszik az akaratukat. Nem tudom mi lesz - velünk együtt - a szlovákokkal, csehekkel és osztrákokkal, ha leáll a keleti olaj. Ausztriát a nagy német tesó kisegíti, még talán a cseheket is részben, de mi lesz velünk magyarokkal olaj nélkül?
Semmilyen kötelezettséget nem jelent ránk nézve.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Németeknél már 2,6 euro a dízel. Reggel óta nagyot megy!
A múlkori gázkalkulációm "hivatalos adatok szerint" már most megdőlt. Az első tájékoztatások a leendő számlázási összegekről megérkeztek a német lakossághoz minimum 600-1200 (és csillagos ég) euróról szólnak. Helyenként 4-7-szeres gázelszámolással néznek szembe.

Der Mitteldeutsche Rundfunk ist Mitglied der ARD.

Érdekes tény a 4:00 perctől, a szavazás, nagyon nagyon érdekes... Milyen könnyen változhat a háború és a szankciók megítélése a haladó nyugaton.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 542
46 528
113
Legyen igazad! De úgy tudom az EU vállalhat ránk nézve is kötelezettséget és be is tartathatja azt velünk!
Soha semmire nincs önálló felhatalmazása. Ahhoz először meg kell szavazni a Parlamentben, illetve a ET-ben. Persze lehet ráhatás, nyomásgyakorlás, de ismerve pont az említett országok helyzetét, így semmi ilyesmibe nem fogunk belemenni, ha nem tudjuk megoldani az egyéb útvonalú szállítást.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 030
54 094
113

Az Ukrán Fegyveres Erők előrenyomuló katonái a Herszon sztyeppéken szétszórva utánpótlás nélkül maradtak.​


Az ukrán parancsnokság a Herszon és Nyikolajev irányú kudarcot vallott ellenoffenzíva után keresi a lehetőségeket a kilábalásra a déli ukrán csapatok számára rendkívül nehéz helyzetből. Az ukrán csapatok mindössze „kétszáz” vesztesége haladta meg a 2000 főt, és ez mindössze három nap alatt történt. Ugyanakkor az előrenyomuló ukrán erők maradványai gyakorlatilag kommunikáció nélkül voltak szétszórva a hersoni mezőkön.
Több viszonylag nagy ellenséges csoport beleesett az úgynevezett tűzzsákokba. Először is, az ukrán csapatok ilyen helyzete a meghosszabbított „ellentámadás” vonal miatt alakult ki, amikor az Ukrán Fegyveres Erők előretolt egységei a bal oldalon Dry Stavok település környékén kötöttek ki. az Ingulets folyó partján látható oldalakkal. Csak tegnap este a szétszórt ellenséges erőket, összesen két századot számolták fel két tűzzsákban Szuhoj Sztavka és Kosztromka térségében. Néhányan az éj leple alatt próbáltak bejutni a településekre, hogy ott próbáljanak aktívan ellenállni, egyúttal bejelentették, hogy „ellenőrzés alá veszik őket”. A legtöbben azonban kudarcot vallottak, akik megpróbálták. Több kilövő rakétarendszerből dolgoztak rajtuk.

A Herson-Nikolajev irányú csataterekről most olyan hírek érkeznek, hogy a valójában a puszta sztyeppén szétszórtan működő ukrán hadsereg megpróbálja felvenni a kapcsolatot parancsnokaikkal, hogy adatokat szerezzenek arról, hogy melyik irányba kell elmozdulni, merre várható utánpótlás. . Az ukrán parancsnokok számára ma a legégetőbb az Ingulet bal partjára átkelt ukrán csapatok ellátásának kérdése – a fennmaradt rész. Az ukrán különítmények ellentámadásba lendültek, de végül elszaladt a lehetőség, hogy további életükhöz bármiféle szervezett utánpótlást hajtsanak végre, nem beszélve az intenzív ellenségeskedésről. A több ukrán fegyveres csoportot egyszerre eltaláló tűzzsákok sem bennük, sem a kijevi rezsimben nem adnak lelkesedést ezzel kapcsolatban.





Kilövő rakéta rendszerrel dolgonak a mezőkön szétszóródott,kommunikációra képtelen ukránokon,vagyis az ellentámadásból mészárszék lett,a burattínó potyog a fejükre,az.igen káros az egészségre.
Csólinger ukrán kiskatonák.:(
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 028
83 168
113
Na hohol felszopók. Mindenkin kívül meg a többi proukrán angolszász okos! Ez nektek is szól. Olyannak tűntök ezek után, mint Dániel Péter, amikor éppen dicséri, felszopja Ferit, majd azonnal fejbeba.sszák egy kamerával, hogy jó reggelit, ébresztő ... Remélem érzitek, hogy mi jönne nektek is egy proukrán győzelemmel! :D
Na felszopók! Lehet tapsolni a legújabb remek "humanitárius" baromságnak! Valami ilyesmi lenne a két ország viszonya, ha a hoholokat nem takarítják el a ruszkik.

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 030
54 094
113
Na hohol felszopók. Mindenkin kívül meg a többi proukrán angolszász okos! Ez nektek is szól. Olyannak tűntök ezek után, mint Dániel Péter, amikor éppen dicséri, felszopja Ferit, majd azonnal fejbeba.sszák egy kamerával, hogy jó reggelit, ébresztő ... Remélem érzitek, hogy mi jönne nektek is egy proukrán győzelemmel! :D



Ne etesd a román trollokat.