Háborús, történelmi és hadtörténelmi témájú filmek

Én meg tettem egy próbát a német Sztálingráddal. Nem ajánlom, én kb a felénél abbahagytam. Pedig látszott a pénz-paripa-fegyver, biztos nem az volt a gond. A díszletek is teljesen rendben voltak. De pl a színészek, a vágás, de még a zene is valami hihetetlenül béna.
Szerintem meg pont a német a jó, az orosz meg nem.

A Trónok Harca, Gyűrűk Ura, Hobbit (Ok, az könyvben elég rövid) is az :D
A fenti két példa bármelyike szerintem marha jó lenne erre a könyvre egyébként.
Bár inkább egy 2x3 mozifilmes jobban állna neki, mint egy sori
Az összes szereplő megöregedne mire végetér. Hiteltelen lenne.
Egy kb. 10-12 részes 1 órás átlaghosszba beleférne, mint a BoB.

Csak a hidegháború a mai átlagnak semmit nem mond már.

• Tetszik
Reactions: Pocok75
Az összes szereplő megöregedne mire végetér. Hiteltelen lenne.
Egy kb. 10-12 részes 1 órás átlaghosszba beleférne, mint a BoB.

Csak a hidegháború a mai átlagnak semmit nem mond már.
Forgassák le egyszerre, akkor nem öregednek meg :D
A mai átlag sajnos valószínűleg igaz, pedig most milyen kva jól meg lehetne csinálni, a CGI sem
nézne már ki bután...

Fa2iCG4XEAEI4eJ
Fa2iGEAX0AABD33
Fa2iIbSXgAI0RhX
Fa5Hd3uWQAAblvS

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Bámulatos repülős jelenetek, kevés CGI, sok Tom Cruise.
Ugyanakkor, ez nem egy hagyományos filmkritika, hanem egy amolyan katonai, haditechnikai elemzés-féle, amiben is a filmben látható haditechnikát és a film végi hadműveletet igyekszek majd elemezni, illetve megvizsgálni a "lehetőségeket".
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Filmként 3, erős jóindulattal, már az introt is sikerült eltolni. Szolgaian majmolni sem sikerült az eredetit....
A "szerelmi szál" értelme semmi, vagy egy biodíszlet a filmben. Ennyit adott hozzá.
Az egyetlen értékelhető jelenet kb. Icemané volt. Meg amikor nézték a kis arrogáns hülyék a régi fotót.

Történelmileg 0,5 mert van hasonló ország.

Katonailag 0 alatti pontszám létezik? Az első rész ehhez képest majdnem dokumentumfilm.

Az első rész n+1-szer láttam két nyelven is.
Ezt még letorrentezni sem fogom soha. Ennyit ér.
Illeszkedik a mai trendekbe, vegyük elő a 80-as éveket, mert annak fiataljai fizetőképesek és eszik a retronak álcázott újhullámos szart.

Filmként 3, erős jóindulattal, már az introt is sikerült eltolni. Szolgaian majmolni sem sikerült az eredetit....
A "szerelmi szál" értelme semmi, vagy egy biodíszlet a filmben. Ennyit adott hozzá.
Az egyetlen értékelhető jelenet kb. Icemané volt. Meg amikor nézték a kis arrogáns hülyék a régi fotót.

Történelmileg 0,5 mert van hasonló ország.

Katonailag 0 alatti pontszám létezik? Az első rész ehhez képest majdnem dokumentumfilm.

Az első rész n+1-szer láttam két nyelven is.
Ezt még letorrentezni sem fogom soha. Ennyit ér.
Illeszkedik a mai trendekbe, vegyük elő a 80-as éveket, mert annak fiataljai fizetőképesek és eszik a retronak álcázott újhullámos szart.

Katonailag tele van sok hibával: infracsapda a radarvezérlésű rakéták ellen például. Szerintem ezt senki nem vitatja. A nézők nagy része pedig észre sem veszi. Történelmi vonal: ha másból nem, akkor az F-14-esből nyilvánvalóvá válhat, hogy Irán az ellenséges, meg nem nevezett ország a filmben. Ez már az urándúsítókból is gyanús lehet, még egy olyan számára is, akit nem érdekel a haditehnika, de hallgat, olvas, néz híreket. A Szu-57 pedig lehet export a részükre. Ennyi fikció simán elfér benne.
Amivel ez a film hatalmas sikereket ér el, az szerintem pontosan az, hogy minimálisra vették benne a CGI-t, és csak a legszükségesebbekre használták. A légiharc jeleneteket kétüléses F-18-asokkal vették fel, maguk a színészek indították a kabinban elhelyezett kamerákat. Ennél nagyobbat csak akkor dobtak volna, ha 3D kamerákkal veszik fel a filmet, de azok valószínűleg nem fértek el a kabinban. Engem is ezzel vett meg. Ezért tartom összességében jobbnak az első résznél. Plusz nem volt benne az amerikai filmeknél kb már kötelező jellegű lmbtq érzékenyítés sem. Hanem a lényegre koncentrált. Arra, hogy az új csapat sikeresen lerepülje a feladatot, és visszatérjen a repülőgéphordozóra. Szerelmi szál? Értékeljük már legalább azt, hogy Maverick egy nőbe szeretett bele.
Én moziban néztem meg, és nem bántam meg, a katonai vonal hibái ellenére sem.

Huh!

Nagyon gyanús ez a netflixtől....

Más:
Tegnap este ment a Hírtv-n a Honvéd retro c. doku-válogatás, megnéztem ma este is ismétlik 21:10-kor illetve jövő szombaton jön a második része. Marha jó volt, érdemes megnézni annak akit érdekel, a felvételek 90%-át nem láttam még. Például volt benne terepszínűre festett BMP is, na az totál újdonság volt, vagy az hogy a nyolcvanas években már voltak nők az altisztek között.