Az nem hülyeség benne, hogy túl drága az oroszoknak, oké minden más az inkább marhaság, ez igaz.
Igen, de nem csak azért, mert vélhetőleg nem 4 millió dollár már az ára, ahogy a wikipedia-n olvasható (ez talán 2014-ben egy átlagos felszereltségű vagy inkább "fapados" darabára lehetett).
Egy kicsit részletgazdagabb információkat tartalmazó oldal szerint 7,6 - 9 millió dollár az ára:
The T-14 Armata (Russian: Т-14 «Армата»; industrial designation "Object 148") is a Russian 5th generation[8] main battle tank based on the Armata Universal Combat Platform. It was first seen in public (initially with its turret and cannon shrouded) during rehearsals for the 2015 Moscow Victory...
military-history.fandom.com
2015-ben arról volt szó, hogy több országba is exportálni fogják, de valahogy ez sose jött össze, aminek persze számos oka lehet.
Továbbá ugye nem tudni, hogy mekkora részben valósult meg import alkatrészekből, mit kellett kiváltani, vagy éppen mit lehet még mindig beszerezni, csak sokkal drágábban. Szerintem arra is van esély, hogy a 2014 utáni tapasztalatokat is beépíthették valamiféle v2-be, s az is bizonyosan megdobhatta az árát. Valamikor 2 éve olvastam róla, hogy inkább a régebbi T szériákat modernizálják, illetve a T-90(MS?)-et részesítik előnyben.
A T-90 variánsok ára 2.77-4.25* millió dollár között mozoghat:
The T-90 is a Russian third-generation main battle tank that is essentially a modernisation of the T-72B, incorporating many features of the T-80U (it was originally to be called the T-72BU, later renamed to T-90). It is currently the most modern tank in service with the Russian Ground Forces...
military-history.fandom.com
Ha pontatlanok az oldal adatai, akkor javítsanak ki.
* Itt a wikipedia és az én általam linkelt oldal árai között nincs eltérés. Tehát vagy az van, hogy ki lehet hozni 4 millióból az armatát, de akkor a T-90MS összességében jobb, mint az armata -mivel ~ugyanannyiba kerül-, bár technológiailag nekem nem úgy tűnik, mintha egy szinten lennének...