[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 058
113
Erre van egy linked? Köszönöm!
Julianra?
Itt olvastam.
Twitteren nem tudom megkeresni, mert nincs accountom.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 710
30 205
113
Ahogy látom Krivoj Rog felé oldalznak az oroszok.
1september2022_Ukraine_Odessa_KryvyiRih_Map-2.jpg


1september2022_Ukraine_map.jpg

 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Amúgy az oroszok szemszögéből mi a célja egy naü vizsgálatnak?
Nem tudom kik ülnek benne, de ha olyan független, mint az ensz, akkor már most lehet tudni egy vizsgálat eredményét.
Szóval én ezt az egészet nem értem. Szimplán csak egy gesztus Putyintól a naü felé, hogy ha akarnak jöhetnek, nekik nyolc?
Ez még oké. De most egy vizsgálati eredmény úgysem változtat semmin.
Nyugati agitpropban úgyis az jön le, lásd Hvg szennylap, hogy hogyan szennyezi be a területet a sugarzás, ha az orszok új Csernobilt csinálnának. Persze nem mintha ez grafitmoderátoros lenne.. de egy átlag csernobil sorozatot látott hvg szakértőnek úgyis mindegy.
Szóval ez a naü színjáték miért szükséges? Esetleg az oroszok tudtak valamit és szándékosan bekapták a csalit?

Talán még pár embernek leesik az a groteszk és hazug bohózat amit Zelenszkij előad. Először az, hogy az erőművet megszálló orszok lövik az erőművet. Most meg azt nyilatkozza, miután odavesztek a látogatás alatt támadó szabotőrei, hogy az ukránok lehetővé tették a NAÜ ellenőrzést az oroszok meg próbálták elszabotálni. Mindezt úgy hogy közben az oroszok tartják az erőművet. Sajnos még egy ilyen ordas hazugságot is igazságnak akar eladni a nyugati mainstream. Most meg lenyilatkozza a fostalicska miniszter, hogy Ukranja végrehajtja NAÜ ajánlásait, ami az KELL, hogy legyen, hogy az oroszok kivonulnak. Tragikomédia. Aki egy hangyányit is gondolkodik annak azért már kilóg a lóláb még akkor is ha csak mainstreamet néz.
Az oroszok azt is gondolhatják, hogy az ottmaradó 5 NAÜ-s miatt majd nem lövik tovább az ukránok az erőművet. Pedig ettől a rezsimtől minden kitellik.
Ahogy várható volt, a 128-asokat beküldték a húsdarálóba, hadd vesszen az etnikailag kevert népesség. Régi szovjet logika, persze hozzá kell tenni, az oroszok is a kaukázusiakat küldik előre, de azért nem vágóhídra, hanem harcolni.
Ami a mi szempontunkból számít, a veszteség biztosan nagyon komoly, ha gyásznapot hirdettek Kárpátalján. Tehát biztos, hogy ismét haltak meg magyarok az Ukrán államért. Remélem olyan kormánya lesz a maradék kis Ukrajnának, amelyik megadja a tiszteletet a polgárainak. Egy Moldova vagy Szlovákia szintű békés kis országot szeretnék Ukrajnából tengeri kijárat és számottevő hadsereg nélkül, aztán lehet nemzetté válni pár generáció alatt. Mert ez a mostani rezsim rosszabb mint egy afrikai diktatúra.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 624
55 110
113
Aradon született, 16-17 éves korában került Izraelbe, Izrael kivásárolta őket, csakúgy mint a németek az erdélyi szászokat. A felesége magyar állampolgár, sőt a három lánya is magyar állampolgár. Tehát innen nősült, bár ő még, ahogy mondta, lusta volt megcsináltatni a magyar állampolgárságot. Azért tud illyen ízesen magyarul, mert a felesége otthon így beszél vele, a lányok is kitűnően tudnak magyarul. A Neokohn főmunkatársa, ott jelentek meg először írásai, s ezután lett ismert a magyar médiában. Egyik facebookbejegyzése alatt elmomdta, hogy három háborús sérülése van az oroszoktól, ma is hordozza a testében a lőszer- és repeszdarabot. Ezt azoknak írta, akik ruszophilnek titulálják. 58 éves.
Ukránpárti, de számára az objektivitás és saját tapasztalatai a mérvadóak.
Én nem vagyok zsidó, de a nevelőapukám zsidó volt, és ezért figyelemmel kísérem a magyarországi zsidóság médiumait, illetve történéseit. Így néha a Neokohnt is olvasom. Ennyi a kapcsolatom Robert C. Castellel.
Nem is gondoltam többre. :)
 
  • Imádom
Reactions: Kim Philby

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Ez két országra tartozik, Ukrajnára és az USÁ-ra. Amúgy nem kell mindent elhinni az oroszoknak
Te hülye, Nudelmann néni is elismerte a laborok létezését, sőt a harcok kitörésekor ő maga nyilatkozta nyilvánosan, hogy meg kell semmisíteni az ott tarolt mintákat és a teljes dokumentációt.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 710
30 205
113
Leutobbi Wolski - Lesz Oroszországnak elég harckocsija?


A V-92-es hajtóművek 600 órás erőforrással rendelkeztek, és további 600 üzemóra után már selejtezésre készen álltak. Ezért az oroszok több új hajtóművet gyártottak minden T-72-hez. A Leopard 2 motor élettartama 3500 óra.
A hajtóművek gyártása nem csak az új oroszországi harckocsik gyártásának sebességében lesz szűk keresztmetszet, hanem a T-72 üzemben tartásában is.

Wolský szerint ezeket a motorokat az iparban is használták, így volt piac a teljes motornak és főleg a hadsereg raktáraiból származó alkatrészeknek. Ez az oka annak, hogy szétlopták és továbbértékesítés civileknek...És most hiányoznak az alkatrészek.
A tüzérségi lövedékek már elfogytak, ahogy az MLRS rakéták, föld-föld rakéták, csavarszárnyasok és harci repülőgépek, illetve az üzemanyag is. :oops:
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113
A német CDU elnöke, Friedrich Merz, tâmogatja Ukrajna követelését, hogy a németek szâllitsanak nekik Leo2-es harckocsikat, irja a Die Welt. Mondta ezt az ukrân miniszterelnök berlini lâtogatâsa elött, aki ugy nyilatkozott, hogy "Az USA--tól Abramsok, a németektöl Leo 2-esek szâllitâsât vârjuk el.

Igazán mehetnének már az Abramsok , Leo-2-k.
Végre lenne már egy kis izgalom ! :cool::D:D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
C hadosztály gépesített páncéltörő alegysége menetben:


brit tudósok szerint most éppen év végére fogynak ki az oroszok a lőszerből:
It turns out that during the six months of aggression against Ukraine, Russia should have spent at least 7 million shells, not counting the losses of frontline depots as a result of Ukrainian strikes. In other words, if the intensity of the war remains at its current level, Moscow will face a tangible shell shortage by the end of 2022 and will have to reduce its use of artillery in order to save munitions.
In this regard, it is unlikely that the Russian industry has the potential to seriously ramp up production not only due to the embargo on equipment supplies and staffing constraints, but also because of the relatively low labor productivity. The latter is constrained by the very character of work organization at Russian military-industrial complex enterprises and Russia’s political-economic model as a whole



Úgy látszik tegnap a kyiv independent kirohanásai julian ellen meghozták a hatásukat
0RgZItT.png



Herszonnál elfogott nemnáci


Most már a NAÜ is mocskos orosz propagandagépezet:
ZpIHde9.png




Npwc4aA.jpg
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Herszoni csata
Ukrán alegység szétverése
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 512
113

Szijjártó: Nevezhetnek a Gazprom bármijének, csak az embereknek legyen fűtés​


A tárcavezető emlékeztetett: „én a kezdetektől fogva azon az állásponton voltam, hogy a földgázellátásunk nem lehet ideológiai kérdés”. Mint fogalmazott: „a földgáz megvásárlása vagy a földgáz eredete sem politikai állásfoglalás, hanem egy kőkemény, életbevágóan fizikai valóság.

Lehet ideológiákat gyártani, de ideológiával fűteni egyelőre még nem lehet.”Hozzátette: „nevezhetnek a Gazprom bármilyének, ha ez az ára, hogy az emberek fűtsenek”.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 058
113
a Kárpátaljai 128-as dandárt megsemmisítették...nem tudom mennyi volt benne a magyar.
Egy sem. Magyar ember ezert az Ukrajnaert biztosan nem hal meg onkent, nem jelentkezik katonanak egy elnyomo hatalom zsoldjaba. Max csak magyarul beszelo, de magyar biztosan nem.

Lassan lesz egy rezsiursulank rezsiszilard melle.

Az eromut vizsgalok nemzetisege:

Hat ezek beleseteltak, ahhoz kepest szerencsek voltak.

Jelenetek,tortenetek.

Hadifogjok:


Ukranok lobaljak a feher zaszlot.