[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 948
27 902
113
Nekem az, úhogy engedtessék meg.
Egyébként még ha vkinek nem is, pusztán a tisztelet kifejezése is lehet.
A harmadik meg ha vkinek személyében lenne kifogása Őfelsége ellen -asszem az Elit Alakultban volt?- 'a rangnak tisztelgünk, nem az embernek'.
Egyébként mi a baj azzal ha ilyen esetben patetikus az ember?
Mikor ha nem ilyenkor?
Láttuk Gorbacsov esetében. A nyugati nagy tisztelői, barátai és csodálói ahhoz is gyávák, h odasomfordáljanak.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113

német nyelvtudás kell hozzá. Ha valakinek van némi kételye, hogy az AfD miért nem lehet hatalmon, ez a videó a válasz. Nézzük meg, hogy Frau Weidel milyen karizmatikus egy Scholz-zal vagy Bärbock-kal szembe állítva >>> vagyis náczikok.

És igaza van, a legkomolyabb könyítési program a németek számára az lenne, ha a jelenlegi vezetés eltakarodna a tarka faszba..

Nagyon be fognak vadulni a németek. Lehet még most sokan nem hiszitek, de ez lesz.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 547
8 974
113
szerintem ehhez hozzászóláshoz kevés érdemi infót adott a politikai csoportfőnökség. Próbáljátok meg újra.

Mondjuk gondban lennétek egy AfD-s kormánnyal, mert ott ha "lemájashurkázzák" a kancellárt, akkor arra nem biztos az lenne a reakció, hogy a városházán ikeás zászlót fúj a szél a német helyett...

Nem zavar, hogy Putyin korrupt, mert nem az én pénzemet síbolja el, de az ukrán korruptság zavar, mert az EU-s pénzek tartják azt a kleptokra bagázst lélegezetőgépen és mit kapunk cserébe!? Követel, kioktat, fejhangon rikácsol, utasít, fenyeget, hazudozik. Tudod te mennyi 9 milliárd € havonta?

Tegnap is mit művelt le az idióta Melnyk!? Bemegy követelni, majd a kancellárnak nekivágja, hogy "hogyan képzeli, hogy a németek 68 milliárd € segélyt kapnak, közben meg garasoskodik az ukrán segéllyel". Szívesen, bazdmeg. Szívesen.

Hát ezt aligha ti kritizálhatjátok. Orbán EU-s pénzből nyomja a Brüsszel-ellenes propagandát, tesz keresztbe az EU-nak. Miközben Mo kapta arányosan a legtöbb EU-pénzt. Az ukránoknak meg más választásuk nincsen. Ha szépen kérik, nem kapnak elég támogatást. Kihozzák a maxot amit tudnak. Más választásuk úgy sincs.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
"egyébként meg kb 20 év és már egy iskolában sem fognak senkit írni tanítani."
ez elég szomorú.
mert a írás megtanulásával komolyan fejlődik a adott személy.
gombokat nyomkodni banánért egy majom is tud vagy egy polip is hamar tanul hasonlót pl.

továbbá.
papír alapú könyvekből van fenn a polcomon lazán 100+ éves példány is.
a akkori nyelvezet picit más volt lapok sárgák de a infomáció benne van átadható
ugyanez érvényes újságokra is
ha valaki 5 évente cserél asztali gépet laptopot telefont akkor a 20ik váltás környékén hol lesznek a információk?

Szóval bízom benne hogy Ukrajnában megmarad a írás oktatása és továbbra is fognak papír alapon napi lapokat heti lapokat havi szaklapokat könyveket kiadni ugyanúgy ahogyan az még ma is meg van kb. minden államban.

Szívemből szóltál, csak annyit tennék hozzá, hogy azért az orosz nyelvű könyveket ne égessétek el.
 
  • Tetszik
Reactions: Ember

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 982
19 252
113
de ehhez az angol királyi családnak semmi köze. Nincs érdemi hatalmuk, szimbólikus szereplők (így működik az alkotmányos monarchia), ezért ne azonosítsuk őket az elmúlt x évtized külpolitikai ámokfutásával.
Vagy annyira jó a maszkirovkájuk, de pár réteggel odább, páhoylokban esténként őkk adják a másik kirakat arcoknak az ukázt... ki tudja.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 759
17 781
113
Nagyon be fognak vadulni a németek. Lehet még most sokan nem hiszitek, de ez lesz.
Kérdés, hogy télen mi lesz. Lipcsében tüntetés volt, a nyugati részen is egyre több van. Az ukránok folyamatosan cirkuszolnak a városban, a németek nagy ívben leszarják, viszont az arab részről volt zászlótépkedés meg asztal dobálás, mondván miattuk tankol drágábban.

A bejelentett intézkedések az átlag németnek semmit nem fognak eredményezni, mert a felvázolt sávokban nem igazán dolgozik német, a nyugdíjasoknak viszont nagy segítség. Ha tippelnem kellene, akkor nemsokára elő fog jönni az "incidenciaszám" a kalapból és a tüntetéseket a járványhelyzetre hivatkozva nem engedik megtartani.
Hát ezt aligha ti kritizálhatjátok. Orbán EU-s pénzből nyomja a Brüsszel-ellenes propagandát, tesz keresztbe az EU-nak. Miközben Mo kapta arányosan a legtöbb EU-pénzt. Az ukránoknak meg más választásuk nincsen. Ha szépen kérik, nem kapnak elég támogatást. Kihozzák a maxot amit tudnak. Más választásuk úgy sincs.
Orbánt elnézik, mert olyan viszonyokat teremt, amiben a német multik a pénzüknél vannak, a zöldek meg verhetik a mellüket a kiszervezett munka miatt kevesebb CO2-re. Ukrajna kezdte 4, majd 5, most 9 milliárd€/hónapnál jár a követelés. Mit kapunk cserébe a hangzatos "Európát védjük" szövegen kívül!? Semmit. A városban ugyanezt játszák. Nekik mindent mindenki adjon ingyen, mert egy M8-as BMW-re van keret, de a parkolójegyre nincs. 20-25 éves taknyosok csinálják a cirkuszt meg szlávaukrajníznak minden éjjel a városban. Nagyjából hozzák a gettótörök szintet. Bedobálták a holland sajtos üzlet ablakát, mert orosz zászlót véltek felfedezni nála.

Újabban "szukkkázák" az új jövevények azokat az ukránokat, akik évek óta itt élnek. Ez megint milyen balfasz viselkedés!? Pont olyan, mint amikor a 2017-ben elkezdték az afgánok a török lányokat pofozni, mert nem volt rajtuk lepel. Vagy költözés miatt kirakok ruhákat/bútorokat/könyveket, hogy elvihető, erre lent az utcán nekiáll anyázni nekem, hogy neki nem ruha/bútor/könyv kell, hanem pénz. A melletünk lévő házba beköltözött egy ilyen brigád, azóta naponta jönnek ki a zsaruk. 20-25 éves kis görények. Beviszik, mert üvegekkel dobálja a rendőrt, de csak úgy tud beszállni a rendőrautóba, hogy közben szlávaukrajnizik az utcán. Éjjel dorbézolás, nappal lejmolás a főtéren ukrán zászlóval és sajnos nem egyedi eset, szóval kösz, de nem. És igen, lenne más választásuk, a viselkedés megválasztása az egyén intelligenciájától függ.

Amúgy az EU-nak senki sem tud úgy keresztbe tenni, mint ahogy Brüsszel intézi a dolgokat.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 982
19 252
113
Kérdés, hogy télen mi lesz. Lipcsében tüntetés volt, a nyugati részen is egyre több van. Az ukránok folyamatosan cirkuszolnak a városban, a németek nagy ívben leszarják, viszont az arab részről volt zászlótépkedés meg asztal dobálás, mondván miattuk tankol drágábban.

A bejelentett intézkedések az átlag németnek semmit nem fognak eredményezni, mert a felvázolt sávokban nem igazán dolgozik német, a nyugdíjasoknak viszont nagy segítség. Ha tippelnem kellene, akkor nemsokára elő fog jönni az "incidenciaszám" a kalapból és a tüntetéseket a járványhelyzetre hivatkozva nem engedik megtartani.

Orbánt elnézik, mert olyan viszonyokat teremt, amiben a német multik a pénzüknél vannak, a zöldek meg verhetik a mellüket a kiszervezett munka miatt kevesebb CO2-re. Ukrajna kezdte 4, majd 5, most 9 milliárd€/hónapnál jár a követelés. Mit kapunk cserébe a hangzatos "Európát védjük" szövegen kívül!? Semmit. A városban ugyanezt játszák. Nekik mindent mindenki adjon ingyen, mert egy M8-as BMW-re van keret, de a parkolójegyre nincs. 20-25 éves taknyosok csinálják a cirkuszt meg szlávaukrajníznak minden éjjel a városban. Nagyjából hozzák a gettótörök szintet. Bedobálták a holland sajtos üzlet ablakát, mert orosz zászlót véltek felfedezni nála.

Újabban "szukkkázák" az új jövevények azokat az ukránokat, akik évek óta itt élnek. Ez megint milyen balfasz viselkedés!? Pont olyan, mint amikor a 2017-ben elkezdték az afgánok a török lányokat pofozni, mert nem volt rajtuk lepel. Vagy költözés miatt kirakok ruhákat/bútorokat/könyveket, hogy elvihető, erre lent az utcán nekiáll anyázni nekem, hogy neki nem ruha/bútor/könyv kell, hanem pénz. A melletünk lévő házba beköltözött egy ilyen brigád, azóta naponta jönnek ki a zsaruk. 20-25 éves kis görények. Beviszik, mert üvegekkel dobálja a rendőrt, de csak úgy tud beszállni a rendőrautóba, hogy közben szlávaukrajnizik az utcán. Éjjel dorbézolás, nappal lejmolás a főtéren ukrán zászlóval és sajnos nem egyedi eset, szóval kösz, de nem. És igen, lenne más választásuk, a viselkedés megválasztása az egyén intelligenciájától függ.

Amúgy az EU-nak senki sem tud úgy keresztbe tenni, mint ahogy Brüsszel intézi a dolgokat.
Ezek alapján már sokkal hihetőbb, hogy már az ősember is ukrán volt!
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
A hercegek imént megérkeztek Balmoralba
18daffc0-be90-4cf8-8ef1-1e8b9fae3376.png
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Szerintem itt a végén még kijön ebből az, hogy az ukránok és az oroszok összebeszéltek és Zelenszkij és Putyin együtt pusztítják el az EU-t.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Szívemből szóltál, csak annyit tennék hozzá, hogy azért az orosz nyelvű könyveket ne égessétek el.
Több tízmilliós példányban lehet ott még mindenfajta orosz nyelvű könyv a szépirodalom, fantasy továbbá szakkönyvek gazdasági, műszaki, életmód, egészségügy lényegében minden területről.
Tudtommal nem merült fel hogy 100+ év írott tudását ki akarnák dobni.
Tudást írtam mert lehet egy könyvet úgy olvasni hogy forrás kritikával. Tehát nem bekajálni a egész tartalmat.
Sőt a én generációmnak még tanították a műfaji szabályokat hogy ezek figyelembe vételével forrás kritikával érdemes csak olvasni BÁRMIT.
 
  • Tetszik
Reactions: Raszputyin