• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki
Reakció pontszám
82 875

Profil bejegyzések Legutóbbi aktivitás Hozzászólások Bemutatkozás

 • Szia! Szeretném kikérni a véleményedet. A MiG-31K-t (Fighterbomber szerint I-t is) repülő "44. különálló repülőezred"-nek mi lehet az orosz nyelvű megnevezése? Simán önálló repülőezred (oap), vagy önálló vadászrepülő ezred (oiap), esetleg önálló vadászrepülő ezred (oapib)? Az önálló bombázó ezredet (obap) kizárnám.
  boki
  boki
  Szia!
  Igen , MiG-31K kül‼nálló repülőezred alakult még 2021-ben. (OAP)
  «Сформирован отдельный авиационный полк, вооруженный самолетами МиГ-31 с гиперзвуковой ракетой «Кинжал», – сказал Сергей Шойгу.
  • Tetszik
  Reactions: hurci10
  hurci10
  hurci10
  Köszönöm szépen, ismét sokat segítettél!:)
  • Tetszik
  Reactions: boki
  Szia Boki!
  A 38. iap-ról (Krím, Belbek) lenne egy kérdésem. Találtam egy 2019-es írást («Сухие» крымские полуостров защитят новейшие истребители Статьи Известия)) a neten, ami szerint hamarosan megkezdik az ezred Szu-27P/Sz/SzM/UB és Szu-30M2 gépeinek lecserélését Szu-35Sz-re. Ez érthető is lenne, de én még 2020-as képeken és videókon is a régi gépeket látom. Lett ebből a típusváltásból valami?
  boki
  boki
  Szia!
  Igen, én is hallottam, hogy Szu-35Sz-ek érkeznek a Krímre. Szrintem várjuk meg december végét--ugyanis akkor szokták a gépeket átadni - lesz-e köztük 35-ös.
  • Tetszik
  Reactions: hurci10
  Nem tudod véletlenül a hírnek az egyik linkjét? Vagy hogy hol találom meg (dátummal) Ulippo állandóan ezzel fog szekálni ha a kb 7 állításából csak hatot, de ezt a hetediket nem tudom megcáfolni- pedig a hír létezik.
  boki
  boki
  Udv!
  Holnap majd megkeresem, remélem sikerul....
  Nem emlékszem, hogy a rusvesnán, rusnexten vagy a dninews-on olvastam már, és most már órák óta keresem, de ezt az egyet nem találom. (pedig, nem ez volt az egyetlen cikk ami a NATO/USA gépek naponta a Donbasszba érkezéséről szólt, de valamiért most egyet sem találok)
  Pár hónapja volt egy cikk amiben Basurin azt mondta, hogy a titkosszolgálati információik szerint, naponta érkeznek a Donbaszzi repterekre NATO gépek, és bennük a rakomány jelöletlen ládák- vélhetően fegyverek (Kramatorszk, és talán Dnyepropetrovszk szerepelt a cikkben ha jól emlékszem).
  Ulippo ezt (is ) írta "Mi újság a "Kelet-Ukrajnába vezényelt NATO katonákkal"? Ugyanaz mint a "napi szinten érkező teherszállító gépekkel jelöletlen ládákkal" meg a "szomszédos országokba evakuált hárombetűs szervezetekkel". Csak lököd itt a sületlen álhír propagandát amiből egyetlen szó sem igaz."
  Mondhatni a szokásos. Korábban a legtöbb most is idézett hírt én vagy más már belinkelte,, ettől függetlenül a legtöbb állítását megcáfolva most több cikket is belinkeltem most- amikre persze nagy csönd a válasz.
  De van egy amit nem találok (időnként a saját írásaim, főleg ha hosszabbak vagy elemzések, eltűnnek a google keresőből, így nem is tudom a saját írásaimat visszakeresni-megtalálni)
  Üdv Boki.
  A segítségedet kérem. Ulippo megint belém kötött az írásaim miatt az ukrán helyzet topikban. Szokás szerint sérteget, csúsztat, hazudik, arról mit írok és amiket írok azokhoz nincs forrás, amihez meg van, azok nem jók...És hogy csak írom kitalálva hogy hírek és cikkek szerint, miközben azok nem is léteznek, és én a kroki csak kamuzok állandóan.
 • Loading…
 • Loading…
 • Loading…