[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 369
45 685
113

Mi történik most Balakliában?​


Borisz Rozsin katonai szakértő a Balakliya körül kialakult helyzetről beszélt Telegram csatornájában.

1. Az ellenség elfoglalta Balakleya legalább egy részét, beleértve a helyi városi tanácsot is. A városban és külterületén folytatódnak a harcok, amit az ukrán fegyveres erők videója is megerősít. Valószínűleg az RF fegyveres erőinek fő erői Balakleya keleti részén találhatók, mivel az ukrán fegyveres erők videói a város nyugati kerületeiből származnak, ahová Verbovkából és Bayrakból érkeztek.

2. Az ellenség meghonosodott Volokhov Yarban, és folytatja a harcot Sevcsenkovo körzetében (nincs megerősítő videó a faluból) + kidobja a DRG-t Kupjanszk irányába és az Izyum felé vezető utat.

3. A Kunye irányába és tovább Oskol felé történő előrehaladás lehetőségeinek szondázása is folyik, hogy az Izyum csoport kommunikációjára lecsaphasson.

4. Mindkét fél sietve további erőket ad át ebbe az irányba – a miénket a front stabilizálására, az ukrán fegyveres erőket a siker kifejlesztésére. Megfigyelhető, hogy nagyszámú külföldi zsoldost alkalmaztak.

5. Általában véve a műveleti válság tovább fejlődik, és az RF fegyveres erők parancsnoksága ezen a területen még nem tudja stabilizálni a helyzetet. Ami történik, élesen emlékeztet Palmyra 2016-os elvesztésének történetére.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662656869

Az ukrán fegyveres erők közeledtek a Kupjanszkhoz közeli Gruševkához: az igazság pillanata az orosz parancsnokság számára​


Ebben a helyzetben kijelenthető, hogy az ukrán csapatok előrenyomulása az utóbbi hónapokban jellemzővé vált ellenségeskedés ütemében meglehetősen lenyűgöző. Ez több mint 45 km-re van azoktól az állásoktól, ahol az ukrán fegyveres erők három nappal ezelőtt helyezkedtek el.
Ebben a helyzetben az ukrán csapatok a jelzett irányban egy rendkívül keskeny ékben léptek be az RF fegyveres erők védelmébe, legalább (amint már említettük) 45 km-en keresztül.
Taktikai szempontból az ukrán erőknek most nagyon kevés idejük van sikerük megszilárdítására. Ehhez tartalékokat kell harcba vinniük, beleértve a Balakleya-Kupyansk irányt páncélozott járművekkel a tüzérség aktív támogatásával. Ha ez nem történik meg a következő órákban, akkor az Ukrán Fegyveres Erők által elért médiasiker akár ugyanazon a médiaszinten (lobogókkal) is semmissé válhat - mint a Herson régióban.
Az orosz parancsnokság számára e tekintetben elérkezik az igazság pillanata: anélkül, hogy láznak lenne kitéve, tegye azt, amit gyakorlatilag bármely hadsereg tenne ilyen helyzetben - hagyja az ellenséget támadásra repülni anélkül, hogy esélye lenne a támadási vonal telítésére. valóban komoly erőkkel és eszközökkel elzárja az utánpótlást, ami – meg kell ismételni – rendkívül keskeny területsávon halad, és tüzérségi támogatás nélkül hagyja el,
Egy-két nap pedig választ ad arra a kérdésre, hogy az ellenség valódi katonai sikerré változtatja-e a médiasikert, vagy megismétli a „hersoni forgatókönyvét”, amikor az offenzíva nem annyira az eredmény, hanem egy kép kedvéért, hogy Kijev beszámoljon a külföldi szponzoroknak.

 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Becsapva érzem magam....
Azt ígértétek nem lesz ukrán ellentámadás.

Mindegy, akkor tegyük fel azt a lemezt, hogy most minden tartalékukat bevették, ami most megsemmisül, minden, vagy semmi alapon és utána jön az ukrán katonai összeomlás.
Alapvetően az orosz vezetés - hónapokkal ezelőtt - idén őszre ígérte az összeomlást ukrán oldalon. Ha jól emlékszek szeptember-októbert ígértek. Meglátjuk!
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Kicsit értelmezzük már objektívabban a híreket mint az átlag polgár akinek szánják. A oroszok felállították a húsdarálót, az ukrán rezsim meg küldi bele a húst, ennyi történik. Ki a rákot érdekel a twitter népén kívül, hogy épp melyik dombra vagy épületre tűzik ki az ukrán zászlót? Komolyan már. Az ukránokat zabáltassák ezzel a nagy honvédő háború szarsággal, meg hogy megint mennyire tönkreverték az ork betolakodókat, tessék csak.
Ez rendben is van, remélem ez a veszteségekben is tükröződik. Előbb-utóbb el fognak fogyni a bvethető ukránok.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 006
23 197
113
Nem offolnék.
#155 458
Felforgatás meg provokáció az amit pl. a kárpátaljai magyarok körében Budapestről pénzelnek.
Tessék már a magyarországi viszonyokkal foglalkozni!
A kárpátaljaiak érdeke elsősorban az hogy békén hagyják őket és ne eszközül használják Budapestről a magyar elit vélt érdekei miatt.
Tehát etnikai ellentétek szítása stb. kifejezetten káros a ottani lakosságnak!
Hogy jártak bárhol a világon ahol ilyenek történtek csak a elmúlt 50 évben?!

Továbbá sniper nek.
A Ukrán állam jelenlegi állapotát mutatja ha egy olyan szándékú embert mint magát hagyják Ukrajnában üzleti érdekeltségeket kiépíteni.
De ez ugye a ő dolguk.
A mellett a kettős identitású emberek alkalmazkodó képessek.
Nyíregyházán a szalag mellett fújj Ukrajna ők magyarok nem is használják a ottani igazolványokat semmire.
Munkácson /Mukechevon meg fújj oroszok.
Valószínűleg a beszélgető partnerei levették hogy mivel lehet magánál hamarabb célt érni.
Jobb ha nem nézi őket hülyének.
Na figyelj ide, és olvasd el figyelmesen.

Nagyon szarul áll neked ez a szerep öcskös, mint írtam fogalmad sincs arról mi folyik kint Ukrajnában, valószínű életedben nem jártál ott!
Az hogy fullba tolod itt a kretént a fórumon biztos van akit szórakoztat, de a nagy többségét biztos untatja, megy is majd az ignorálás tőlem is, csak előtte válaszolnék ha már megemlítettél..

Szóval fogalmad sincs róla én miért jártam ki Ukrajnába, vagy az illetékes ukrán cimborák miért jártak hozzám, megnyugtatlak totál legális üzletről van szó, semmi illegális, viszont ez baromira nem az ukrán állam jóindulatán múlik,mint múlik pl a magyar állam jóindulatán a sok ukrán száj etetése, azoké a szájaké, akik nem voltak restek a fővárosban demonstrálni a magyar kormány ellen, mert józanul gondolkodva politizálnak és nem rohannak fejjel a falnak, és ez nem Fidesz mantra hawer!!!

Most majd a nyugat jól lepipázza saját magát a szankcióival, meg az ukrán seggnyalással lehet majd ezeket a tételeket mondjuk behajigálni a kályhába és melegedni az ideológia mellett, biztos sikeres lesz...

Szóval az ukránok egy része nem más mint képmutató faszkalap, ami a felforgatást illeti, bizonyára magyar kezdeményezésű alakulat a Pravij Szektor a Karpatszka Szics vagy mondjuk az Azov, azért mert "véletlenül" pont ezek szítják az etnikai feszültséget pl Kárpátalján is, na de lapozzunk, a kettős identitású emberek sem skizofrének, mivel van olyan személyes jó barátom akinek az apja orosz, az anyja ukrán, Ukrajnában él, neki hova kellene állnia vagy kit kellene lőnie erre tudsz válaszolni Tóbiás, vagy csak fújod ezt a fasz ukrán mantrát?

Nálam nem érnek célba a hülyeséggel mivel munkámból kifolyólag leveszem ki, mit, miért mond vagy tesz (nem OKJ-s tanfolyamról van szó jelen esetben,) de se nem beszélhetek a munkámról, ráadásul semmi közöd nincs is hozzá!

Egy kérdés még felmerült bennem ha mi foglalkozzunk a magyarországi viszonyokkal, az ukránok mit pofáznak bele minden ország belügyeibe mert náluk éppen háború van?

Ha már annyira ukránok miért nem a fronton hoholkodnak Hmelnyickij vad leszármazottai, miért menekültek el külföldre pl ide, a lengyelekhez, csehekhez, spanyolokhoz, németbe stb miért nem a fronton vannak és űzik ki az oroszt? vagy megint az kell hogy a Kárpátaljáról sorozottak védjék be a picsátokat?

Nem tudom hogy most Kijevbol, vagy Bukarestből pénzelnek, de 100%-hogy nem magyar vagy... így be is fejeznék veled bárminemű kommunikációt se hoholokkal se románokkal nem fogok vitatkozni egy magyarságot érintő kérdésben!

Ne válaszolj mentél ignore listára
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 082
13 480
113

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113

Óriási pofon Európának: Norvégia sem tűri el a földgáz-árplafon bevezetését​


Norvégia miniszterelnöke és az Európai Bizottság vezetője közötti megbeszélésen nem került szóba az Európai Unióba értékesített norvég gáz maximum árának meghatározása a szerdai tárgyalások során. Norvégia burkoltan figyelmeztetett, hogy nem tűrné el az árplafon bevezetését- írta meg a Portfolio, a Reuters nyomán.
Szerintem itt lenne az ideje néhány eu-s szankciót kiszabni a norvégokra, mert ez a döntésük szembe helyezkedik az eu-s értékekkel. Ez mostmár a napnál is világosabb.
Mindannyian tudjuk, hogy nem ez volt az első lépésük bomlasztásunk irányába. Ideje lépni. A gáz amúgy se jó. Egyébként is, Névtelen források szerint a norvégok titkos telefonkapcsolatot létesítettek a Kremllel, s még az is lehet, hogy ő áll a norvég döntés hátterében...
Azzal amúgy is csak mindenki jól jár, ha még jobban csökkentjük a gáz importot, mivel csak felgyorsítjuk a zöldátállást és vélhetően az élelmiszerpazarlás ellen is hatékonyabban harcolhatunk így, mert többen fognak kukázni. Amúgy is feléltük már dédunokáink készleteit is és spájzban sincs már szilvalekvár.

Bocsánat, magas labda volt... : D
 
K

Kopi2000

Guest
A kovetkezokeppen ertekelem a jelenlegi fronthelyzetet. Fenntartva a tevedesem lehetoseget... Szerintem a herszoni offenziva volt a regota belengetett elterelo manover, amire tudatosan, honapokon keresztul fel is hivtak a figyelmet. Tamadtak, az oroszok gondolom oda iranyitottak a tartalekokat, ezutan meginditottak a harkovi offenzivat... Sakk-matt helyzet, egyenlore..... Legalabbis remelem...
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 990
113
Folytatódik az önkéntesekből álló új zászlóaljak megalakítása az SVO-ban való részvételre

A Habarovszki Területen egy második zászlóaljat hoznak létre, hogy részt vegyenek egy különleges katonai műveletben.
„Az alakuló zászlóalj a Szovjetunió hőséről, Makszim Passzárról kap majd nevet” – mondta a Habarovszki terület kormányzója, Mihail Degtyarev.

Összesen 85 régió van Oroszországban - az Orosz Föderáció alanyai, köztük 22 köztársaság, 9 terület, 46 régió, 3 szövetségi jelentőségű város, 1 autonóm régió, 4 autonóm körzet.

Ha minden régióban megalakul legalább egy zászlóalj, akkor az RF fegyveres erői körülbelül 50 ezer önkéntest fogadnak.

Elkészítésük és alkalmazásuk megfelelő megközelítésével jelentősen felgyorsítható az SVO következő szakasza.

2eGycWIK8Jw.jpg
Fontos kihangsúlyozni, hogy ez nem mozgósítás, csupán ÖNKÉNTESEK és minden a tervek szerint halad.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
A kovetkezokeppen ertekelem a jelenlegi fronthelyzetet. Fenntartva a tevedesem lehetoseget... Szerintem a herszoni offenziva volt a regota belengetett elterelo manover, amire tudatosan, honapokon keresztul fel is hivtak a figyelmet. Tamadtak, az oroszok gondolom oda iranyitottak a tartalekokat, ezutan meginditottak a harkovi offenzivat... Sakk-matt helyzet, egyenlore..... Legalabbis remelem...
Sakk-matt :D :D :D :D :D
Anyám borogass, neked @Yoda @Kopi2000 @meszike91 @adam.bertok @mindenen kívül ki adta ki a végső információs támadásra az ukázt? Annyira szürreálisan fullba tolod már a végletekig hiszterizált agyalágyult trollt, hogy fájdalmas. Sakk-matt, hát az bazmeg sakk matt az agyhúgyköves kutyamindenit. Könyörgöm miért nem a facebookon twitteren meg az instán tolod ezt a dedót, az CoD fan USA tiniknek????
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Fontos kihangsúlyozni, hogy ez nem mozgósítás, csupán ÖNKÉNTESEK és minden a tervek szerint halad.
Szerinted Oroszorszagban elvan rendelve a mozgósítás? Berendeltek kb. 3 millió embert?
Nem, pénzt ajánlanak és a csóró, és/vagy aki esetleg volt katona jelentkezik. Az a pár ezer ember aki ott van/lesz az kb. ennyi.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 726
3 828
113
Úgy tűnik, mégsem tudták tartani az állásaikat az oroszok.


Videó is van. A bekerítésnél szerintem már gyanús kellett, hogy legyen, hogy sokáig nem fog kitartani.



A csatatéren halomba rakott hullákra kíváncsi lennék, mert nekem ez az 5ezer irreális szám. Még a jóval nagyobb Liszicsanszkért folyó csata idején sem volt az urkánoknak megközelítőleg sem ekkora napi veszteségük. Ráadásul egyetlen faluban ott hagytak volna kétszer annyi bakát, mint Herszonban egy hét alatt több áttörési pontot erőltetve... (Első napokban Herszonban is 5 támadási irányra 1000 fő veszteséget írt a ruszki sajtó, ha visszaemlékeztek.)
Én készséggel elhiszem, hogy volt sok ukrán halott, de szerintem ezt a számot az oroszok maguk sem hiszik.
Két ,három nap! Oda van írva amit idéztél.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Sakk-matt :D :D :D :D :D
Anyám borogass, neked @Yoda @Kopi2000 @meszike91 @adam.bertok @mindenen kívül ki adta ki a végső információs támadásra az ukázt? Annyira szürreálisan fullba tolod már a végletekig hiszterizált agyalágyult trollt, hogy fájdalmas. Sakk-matt, hát az bazmeg sakk matt az agyhúgyköves kutyamindenit. Könyörgöm miért nem a facebookon twitteren meg az instán tolod ezt a dedót, az CoD fan USA tiniknek????

Shillcon 1 van érvényben, teljes internetes letámadásban vannak, nem véletlenül ölt Usanka 150 millió $-t Kína és Oroszország ellenes troll csoportok létrehozásába.

Igaz meglehetősen gáz csapatot sikerült összehozniuk


Balaklayavamahagadarnál éjjel befut az orosz erősítés, a helikopterek éjszakáját ígérik.
Reggelre meglátjuk.