[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 704
8 787
113
Sakk-matt :D :D :D :D :D
Anyám borogass, neked @Yoda @Kopi2000 @meszike91 @adam.bertok @mindenen kívül ki adta ki a végső információs támadásra az ukázt? Annyira szürreálisan fullba tolod már a végletekig hiszterizált agyalágyult trollt, hogy fájdalmas. Sakk-matt, hát az bazmeg sakk matt az agyhúgyköves kutyamindenit. Könyörgöm miért nem a facebookon twitteren meg az instán tolod ezt a dedót, az CoD fan USA tiniknek????
Nem Oroszországban vagy, itt el lehet térni a kreml véleményétől.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
917
10 462
93
Nézem az örömködést az ukrán offenzíva miatt.
Minek örülnek egyesek?
Ukrajna elvesztette gazdasága jelentős részét, eladósodott 100 évre, inkubálják napi szinten az USA-ból.
Akkor miért kellene még több embert elveszíteniük? Már csak ez maradt, ember...
Megéri pár szétlőtt faluért elveszíteni ezreket? Nem tűnik fel hogy kihasználják őket?

Aki az ukránoknak jót akar, az nem támadást akar, hanem puccsot. Ez az egyetlen lehetőség hogy kimásszanak az adósságcsapdából mindent Zseléékre kenve. A választás a pártok betiltása miatt úgyis megkérdőjelezhető, ki kell ezt használni.
És egy embert sem szabadna már elveszíteni, nemhogy rohamozni a tüzérségi tűzbe.

Akkor miért szurkoltok hogy több fegyver jöjjön és tovább támadjanak? Tételezzük fel hogy nyernek, visszadobják az oroszokat a határokig. Mi marad? Adósság és temető. Ez nem a szabadság, ez a nemzet(?)halál, lelépnek a túlélők is a káosz elől.
Aki az ukránokat akarja látni támadni, az feláldozná őket hogy több orosz halott legyen. Ez a vágy egyetlen tárgya, erre csorog a nyál, csak mantráztok itt minden mást terelésnek. Majd kérdezzétek meg utána a maradék ukránt, hogy bár jövőkép nincs csak nyomor, de boldogok-e hogy valahol az oroszoknál is nagy a temető?
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Nem Oroszországban vagy, itt el lehet térni a kreml véleményétől.
Tényleg wilson, akkor te miért nem hagyod annyiban amit mondok? Leírom a véleményemet, és szarok a kremlre, te talán rájuk vered, csak mert mindenről a kreml jut az eszedbe, ja bocs olyanod nincs szóval ezt szajkózod ha kell ha nem?
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 460
46 481
113
Sakk-matt :D :D :D :D :D
Anyám borogass, neked @Yoda @Kopi2000 @meszike91 @adam.bertok @mindenen kívül ki adta ki a végső információs támadásra az ukázt? Annyira szürreálisan fullba tolod már a végletekig hiszterizált agyalágyult trollt, hogy fájdalmas. Sakk-matt, hát az bazmeg sakk matt az agyhúgyköves kutyamindenit. Könyörgöm miért nem a facebookon twitteren meg az instán tolod ezt a dedót, az CoD fan USA tiniknek????
Ez biztos túlzás, hogy sakk-matt a helyzet, de a 6 hónap során több dolgon elgondolkodtam:
1) Amikor az orosz vezetés a különleges hadművelet elindítása mellett döntött, mivel számolt: a világ szereplői mit fognak lépni erre. Mennyire és milyen eszközökkel készült fel erre? Ennek egy részét látjuk, sejtjük (harcászati eszközök felhalmozása, aranytartalék növelése, önellátásra törekvés, alternatív kereskedelmi utak kiépítése, szövetség építése. Ti biztos többet is hozzá tudtok tenni. Mik az egyelőre homályban lévő eszközök, lépések?
2) Abban biztos lehetett, hogy az USA nem adja olcsón magát. Mindent bevet, hogy megőrizze az egy pólusú világhatalmat. És lássuk be, az USA és számban ugyan kevesebb szövetségesei a gazdasági és katonai erejüket tekintve többet nyomnak a latba, mint a világ többi országa, akik ugyan elutasítják ezt a világberendezkedést, de nincs erejük megváltoztatni.
3) Ennek fényében a hadereje nem tűnik elegendőnek. Néztem itt néhányatok által berakott videót, többször beszéltek angolul, tehát van egy zsoldos kontingens, amely elég elszántnak tűnik. Akik nem azok voltak, már nincsenek ott. Ez a fél kézzel háborúzok ehhez a kialakult helyzethez - legalábbis számomra úgy tűnik- nem illeszkedik, aszimetrikus válasz.
4) Én nem hiszek ezeknek a hivatalos cirkuszoknak (szellőztessük a ruhát, stb), van olyan érzésem, hogy ezt a telet, ha szűken is, de túléli Európa. Sokkal inkább szemfényvesztésnek tűnik számomra, annyira túllihegik. Mintha színházat néznék.
5) Szilárd meggyőződésem, hogy a politikai és katonai vezetés az USA kezében van, az ő szakértelméről árulkodnak az események. Azt is gondolom, hogy a bejelentett katonai segítség mellett vannak be nem jelentett katonai szállítások is. Ezt különleges katonai művelet módszerével nem lehet kivédeni.
6) Az orosz nemzetiségű lakosság kímélését még értem, de az infrastruktúra megkímélését, amelyen áramlik be a haditechnika, már nem. Ezzel kinek a szemében lesznek jó fiúk.
Egyszóval értetlenül állok a történésekkel szemben, és csak remélni tudom, hogy nálam előrelátóbb, csavarosabb észjárású emberek tudják mit tesznek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 017
66 465
113
Szerintem Kárpátalját el kell engedni. Nagyjából kiírtották belőlük a magyarságot.. Nagyrészük már hohol, tisztelet a kivételnek.
30 evvel ezelott mikor nem volt meg Ukrajna, miert harcoltak volna ezek az emberek csokolom? A Szovjetunioert? Siman...
Par ev mulva egy masik orszagert fog ami Ukrajna helyen lesz.
Nincs ebben semmi kulonos, sok magyar romanabb pl a romannal. Vagy ugy cserelik le a magyar allampolgarsagot, hazat minta xaros gatyat. Ilyenek mindenhol vannak.
Kisebbsegeknel meg hatvanyozottabban, itthon is asszimilalodnak be a kisebbsegek, versegileg, identitasilag, nyelvileg, kint meg megjobban. 30 eve meg ha egy itthoni horvat faluban bementel a kocsmaba mindenki horvatul beszelt, megszolaltal magyarul elcsendesedett akocsma es neztek rad sanda szemekkel. Most mar nincs ilyen.
Aki meg ezert az Ukrajnaert akar ongyilkos lenni tegye azt, szive joga, ledaraljak az oroszok szivesen, es elfogynak a tarsadalombol az ilyen agyamentek.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
770
7 716
93
Nem ide tartozik de ha már szóba jött!
Csak elment a Nagyi!
Annyiban igen hogy szerintem III Károly messze nem lesz olyan kohéziós erő mint volt II Erzsébet. Felkészül Skócia és É-Írország. Ez gyengíti GB pozícióit és egyre jelentéktelenebb szerepbe löki az angolokat. Kevesebb energiájuk marad kavarni a kakit. Egyébként RIP.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Na figyelj ide, és olvasd el figyelmesen.

Nagyon szarul áll neked ez a szerep öcskös, mint írtam fogalmad sincs arról mi folyik kint Ukrajnában, valószínű életedben nem jártál ott!
Az hogy fullba tolod itt a kretént a fórumon biztos van akit szórakoztat, de a nagy többségét biztos untatja, megy is majd az ignorálás tőlem is, csak előtte válaszolnék ha már megemlítettél..

Szóval fogalmad sincs róla én miért jártam ki Ukrajnába, vagy az illetékes ukrán cimborák miért jártak hozzám, megnyugtatlak totál legális üzletről van szó, semmi illegális, viszont ez baromira nem az ukrán állam jóindulatán múlik,mint múlik pl a magyar állam jóindulatán a sok ukrán száj etetése, azoké a szájaké, akik nem voltak restek a fővárosban demonstrálni a magyar kormány ellen, mert józanul gondolkodva politizálnak és nem rohannak fejjel a falnak, és ez nem Fidesz mantra hawer!!!

Most majd a nyugat jól lepipázza saját magát a szankcióival, meg az ukrán seggnyalással lehet majd ezeket a tételeket mondjuk behajigálni a kályhába és melegedni az ideológia mellett, biztos sikeres lesz...

Szóval az ukránok egy része nem más mint képmutató faszkalap, ami a felforgatást illeti, bizonyára magyar kezdeményezésű alakulat a Pravij Szektor a Karpatszka Szics vagy mondjuk az Azov, azért mert "véletlenül" pont ezek szítják az etnikai feszültséget pl Kárpátalján is, na de lapozzunk, a kettős identitású emberek sem skizofrének, mivel van olyan személyes jó barátom akinek az apja orosz, az anyja ukrán, Ukrajnában él, neki hova kellene állnia vagy kit kellene lőnie erre tudsz válaszolni Tóbiás, vagy csak fújod ezt a fasz ukrán mantrát?

Nálam nem érnek célba a hülyeséggel mivel munkámból kifolyólag leveszem ki, mit, miért mond vagy tesz (nem OKJ-s tanfolyamról van szó jelen esetben,) de se nem beszélhetek a munkámról, ráadásul semmi közöd nincs is hozzá!

Egy kérdés még felmerült bennem ha mi foglalkozzunk a magyarországi viszonyokkal, az ukránok mit pofáznak bele minden ország belügyeibe mert náluk éppen háború van?

Ha már annyira ukránok miért nem a fronton hoholkodnak Hmelnyickij vad leszármazottai, miért menekültek el külföldre pl ide, a lengyelekhez, csehekhez, spanyolokhoz, németbe stb miért nem a fronton vannak és űzik ki az oroszt? vagy megint az kell hogy a Kárpátaljáról sorozottak védjék be a picsátokat?

Nem tudom hogy most Kijevbol, vagy Bukarestből pénzelnek, de 100%-hogy nem magyar vagy... így be is fejeznék veled bárminemű kommunikációt se hoholokkal se románokkal nem fogok vitatkozni egy magyarságot érintő kérdésben!

Ne válaszolj mentél ignore listára
Pszichés állapotát mutatja hogy néhány más fórumozóval kapcsolatban meg akarják mondani hogy ki a magyar és ki nem?
Vagy hogy mire válaszoljak mire nem...
Ez a tegeződés is...
 
  • Vicces
Reactions: dragonman

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Ez biztos túlzás, hogy sakk-matt a helyzet, de a 6 hónap során több dolgon elgondolkodtam:
1) Amikor az orosz vezetés a különleges hadművelet elindítása mellett döntött, mivel számolt: a világ szereplői mit fognak lépni erre. Mennyire és milyen eszközökkel készült fel erre? Ennek egy részét látjuk, sejtjük (harcászati eszközök felhalmozása, aranytartalék növelése, önellátásra törekvés, alternatív kereskedelmi utak kiépítése, szövetség építése. Ti biztos többet is hozzá tudtok tenni. Mik az egyelőre homályban lévő eszközök, lépések?
2) Abban biztos lehetett, hogy az USA nem adja olcsón magát. Mindent bevet, hogy megőrizze az egy pólusú világhatalmat. És lássuk be, az USA és számban ugyan kevesebb szövetségesei a gazdasági és katonai erejüket tekintve többet nyomnak a latba, mint a világ többi országa, akik ugyan elutasítják ezt a világberendezkedést, de nincs erejük megváltoztatni.
3) Ennek fényében a hadereje nem tűnik elegendőnek. Néztem itt néhányatok által berakott videót, többször beszéltek angolul, tehát van egy zsoldos kontingens, amely elég elszántnak tűnik. Akik nem azok voltak, már nincsenek ott. Ez a fél kézzel háborúzok ehhez a kialakult helyzethez - legalábbis számomra úgy tűnik- nem illeszkedik, aszimetrikus válasz.
4) Én nem hiszek ezeknek a hivatalos cirkuszoknak (szellőztessük a ruhát, stb), van olyan érzésem, hogy ezt a telet, ha szűken is, de túléli Európa. Sokkal inkább szemfényvesztésnek tűnik számomra, annyira túllihegik. Mintha színházat néznék.
5) Szilárd meggyőződésem, hogy a politikai és katonai vezetés az USA kezében van, az ő szakértelméről árulkodnak az események. Azt is gondolom, hogy a bejelentett katonai segítség mellett vannak be nem jelentett katonai szállítások is. Ezt különleges katonai művelet módszerével nem lehet kivédeni.
6) Az orosz nemzetiségű lakosság kímélését még értem, de az infrastruktúra megkímélését, amelyen áramlik be a haditechnika, már nem. Ezzel kinek a szemében lesznek jó fiúk.
Egyszóval értetlenül állok a történésekkel szemben, és csak remélni tudom, hogy nálam előrelátóbb, csavarosabb észjárású emberek tudják mit tesznek.
5 ös pontban írta:
"Azt is gondolom, hogy a bejelentett katonai segítség mellett vannak be nem jelentett katonai szállítások is."
Még szép.
Továbbá erre #155 567 is válaszolva Aurélnek:
Továbbá nagyon helyesen a ukránok a utóbbi időben kevesebb információt adnak.
Háború egyéb iránt a információ dezinformáció frontján is zajlik.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 617
55 363
113
Annyiban igen hogy szerintem III Károly messze nem lesz olyan kohéziós erő mint volt II Erzsébet. Felkészül Skócia és É-Írország. Ez gyengíti GB pozícióit és egyre jelentéktelenebb szerepbe löki az angolokat. Kevesebb energiájuk marad kavarni a kakit. Egyébként RIP.
Óvakodnèk a kivánságvezèrelt elörejelzèsektöl. Vannak centrifugális erök, de jelentös azok száma is, akik a jelenlegi helyzetet támogatják.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 263
84 294
113
Herszon, aztán Harkov. Az ukránok az új fegyverekkel kezdik átvenni a kezdeményezést. Donyeck befagyott??
Az oroszok ebben a háborúban még a kötelezőt sem tudják hozni.
Szerintem, a Cseh2 helyett bármi mást nézzél! Egy Spongyabob vagy Mása és a maci. Több bennük a valóság, mint a hohol agitpropban. Vagy beragadt?
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113
4) Én nem hiszek ezeknek a hivatalos cirkuszoknak (szellőztessük a ruhát, stb), van olyan érzésem, hogy ezt a telet, ha szűken is, de túléli Európa. Sokkal inkább szemfényvesztésnek tűnik számomra, annyira túllihegik. Mintha színházat néznék.
Jelenleg nem is látjuk azt, hogy mekkora károkról beszélhetünk.
Két német gazdaságkutató intézet nemrég közreadott forgatókönyve szerint 2024-ben lehet majd növekedés Németországban, és az egész euró-övezet recesszióba süllyed, úgy, hogy csak '24-ben várható az, hogy normálisabb szintre süllyed az infláció:
"Robert Habeck a 2023-as költségvetés tervezetének vitájához hozzászólva kiemelte, hogy nem indokolt az 1973-as olajválsághoz hasonlítani az utóbbi hónapokban kibontakozott gazdasági folyamatokat, mert "sokkal összetettebb a helyzet"
...
Kifejtette, hogy a kormány a vállalkozásokat fenyegető súlyos nehézségekről sem feledkezik meg. Az eddigi három - együttvéve csaknem 100 milliárd eurós - tehercsökkentő csomag után a kis-, és a közepes méretű vállalkozások előtt is megnyitja az úgynevezett energiaár-tompító programot, amelyet eredetileg az energiaintenzív - a termékek előállításához kiugróan sok energiát felhasználó - ágazatokban tevékenykedő cégek támogatására indítottak. (Megj.: Ez eddig is majdnem 2 évnyi magyar költségvetés volt.)
...
"Az energiaválság feltartóztatja a koronavírus-járvány utáni fellendülést, és a drága energiaimport arra kényszeríti az országot, hogy a szokottnál sokkal többet utaljon külföldre a megtermelt jövedelméből. Ez "szegényebbé teszi Németországot" - húzta alá Stefan Kooths."
...
"Kiemelték: az orosz földgázszállítások elapadása, valamint a gáz- és villamosenergia-árak emelkedése "hatalmas mértékű reáljövedelem-csökkenéshez és recesszióhoz vezet", méghozzá nemcsak Németországban, hanem az egész euróövezetben."

És ezek nem pesszimista forgatókönyvek. Nemhogy a következő évek, de a most közelgő tél időjárása is ismeretlen és ezzel nem írtam újat. A KKV-szektor, ami a nagyok beszállítója, hiába kap majd különböző támogatásokat, ha a nagy gyárak nem fognak termelni. Kinek fog szállítani? Miből fog gyártani? A gáz és a szén máshol is megdrágult, és az eu éppen máshonnan akarja beszerezni ezeket az energiaforrásokat, elszívva mások elől ezeket a hordozókat, de mindenképpen megdrágítva azokat. Nem tudjuk, hogy télen mennyire lesz majd aktív az usa az lng szállításokat illetően, mert ha az amerikai gazdaságból kiveszi ezeket a forrásokat, akkor ott drágítja meg az energia (áram+gáz) árát a fogyasztók számára (lakosság, ipar stb.), tehát még az is befolyásolja majd az eu-s árakat, hogy éppen Texas-ban(!) milyen az idő. Azt se tudjuk, hogy az oroszok meddig lesznek olyan kegyesek, hogy szállítanak még az eu-nak gázt...
Tömören ez a gond, mert itt még bőven lehetne beszélni arról, hogy milyen kihatással lesz ez az egész a világ szegényebb részére (mezőgazdaság, élelmiszeripar, műtrűgyagyártás stb.).
Az pedig eddig se volt kérdés, hogy "túléljük" e, az volt a kérdés, hogy milyen áron. Szóval ez a "szemfényvesztés" elemi erővel fogja éreztetni a hatását, még akkor is, ha "minden idők" legmelegebb telét fogjuk átélni. Hogy miért? Mertha augusztus végén, 30+ fokban be kellett szüntetni a termelést az elviselhetetlen áram és gázárak miatt számos helyen és területen az eu-ban, akkor ~0 fok környékén mi lesz? Mi lesz akkor mikor általában nagyobb az eu áram- és gázfogyasztása?
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
1000 db Excalibur 2-3 naponta? Szerintem azt még az USA is megérezné ha pl négy hétig 2-3 naponta el akarna lövöldözni 1000 db Excaliburt ....:). Amúgy ezt szerintem úgy kell nézni, hogy míg az orosz elemzések szerint a most zajló ukrán-orosz háborúban egy ukrán önjáró löveg megsemmisítéséhez hagyományos (nem irányított lövedék) tüzérség alkalmazása esetén átlagosan 800 lövedék kellett egy Excalibur ideális esetben ezt egyetlen lövéssel megoldja, természetesen ez ugyanúgy igaz az orosz irányított lövedékekre is, így pl a Krasznopolra is.
2-3 naponta 1000 darabnak is lehetne értelmes célpontot találni... Akkor lenne értelme is, így meg csak a ruszkik hergelésére elég.
HA és ismétlem HA! valóban azt szeretnék hogy a hoholok megnyerjék a háborút, ahhoz be kéne tolni vagy 1000db 155-ös tüzérségi eszközt 1 Millió gránáttal, aminek 5-10%-a legyen irányított, ehhez megfelelő páncéloserőket, légifedezetet stb. Na ha ezt rálocsolnák a frontra 1-2 hónap alatt, az hozna eredményt is. De addig amíg pár HIMARS indítóval bújócskáznak a kolhozparasztok, addig csak olyan eunuchos rejszolás az egész... Az idő elmegy vele, de sok értelme nincs, a nagy képen nem változtat.

"Az ukrán zászlók visszatérnek oda, ahol lenniük kell" - mondta Zelenszkij egy videóbeszédben.
Ez alatt a trágyadombot érti gondolom :)))
retardált vagy ??

mit nem lehet azon felfogni,hogy a Donbasszban túlnyomórészt orosz nemzetiségűek laknak ? (még a neten fellelhető etnikai térképek szerint is)
tehát ez olyan amit írsz mintha egy echte székely kardoskodna az ő románsága és a román állam nagyszerűsége mellett ..

/ezt majd add elő pl Székelyföldön egy kocsmában,csak vigyél tálad a beleidnek !! /
attól függetlenül,hogy létezik pár olyan faszfej "magyar" mint akiről írtam, akihez hasonlókat a másik oldalon simán kivégeznek az ukrán haverjaid mert kollaboránsnak vannak bélyegezve .. (ha nem megy a kollaboráns szó értelmezése keresd ki a google-ban mit jelent) szóval ettől a pár buzeránstól függetlenül a többség úgy utálja az ukránokat mint a szart ..

ezt meg nem egy koszos belpesti kocsmából kellene megszakérteni,hanem rendszeresen kijárni Ukrajnába azaz Kárpátaljára és beszélgetni a helyiekkel .. mivel régebben írtam,hogy van pár üzleti érdekeltségem kifelé,hidd el tudom miről beszélek,és nagy összegben mernék rá fogadni hogy több kárpátaljai magyart vagy ukránt ismerek mint itt a fórumozók zöme !
azt meg csak csendesen jelezném,hogy ha lenne rá mód és lehetőség az ott élő ruszinok és ukránok java része is inkább ide tartozna mint oda !!
(vegyél be 3 Xanaxot és dolgozd fel,mert ezek meg a tények!!)

szóval inkább mondanának Good bye Fuckraine-t mint Slava Ukrainet !
(természetesen a hazai viszonyokra ez éppúgy igaz a jobb élet reményében innen is menne mindenki aki tehetné .. csak az etnikai arány nem mindegy Ausztria felé,mert magyarok lakta területről beszélünk .. nem osztrákok lakta területről !)

tehát idehoztál egy totál szar példát egy totál felesleges kommenttel .. lehet értelmezni kellene a leírt sorokat mielőtt bármit írsz rá "elhamarkodottan"
sose etess román kutyát, úgyis meg akar harapni! :p
A NAFOsokat doxolták.
Akinek ez nem világos: NAFO - North Atlantic Fella Organization - twitteren aktív trollhadsereg, jórészt botok. Arról ismerhetők fel, hogy mindegyiknek ilyen jópofa shiba-fejű profilképe van.

A hús-vér személyek úgy kerülhetnek be a "körbe", hogy önként adományoznak valamennyi zsét a Grúz Légiónak (!), erről küldenek valami screenshotot, és akkor cserébe kapnak ilyen shiba kutyás avatart.

Az a működési módjuk, hogy aki kicsit is oroszbarát(nak tűnik), azt elkezdik provokálni, pl teleszemetelik mémekkel a posztjait, stb.
Az a céljuk, hogy valami "jelenthető" reakciót csikarjanak ki (bármi, amit gyűlöletbeszédnek lehet reportolni a twitternél), és akkor tömegesen elkezdik jelenteni az illetőt, sokszor elérve, hogy a twitter pár napig letiltja a fiókját.

Jellemzően amerikaiak, kanadaiak, angolok, lengyelek, baltiak és nagyritkán csehek a profilok, persze kérdéses, hogy ebből mennyi valódi ember.

Gusztustalan egy banda egyébként :)
"Gusztustalan egy banda egyébként
:)
"
Minden hoholbérenc aktivista nyálkás csúszómászó, de ha másból nem de abból lejött volna hogy a büdös muzsik reznyikovot is bevették a tímbe :D
Van angolul is:

Illetve a részletek az idézett (bizalmas) RAND jelentésből:
image-2-1024x185.png

image-3-1024x115.png

image-8-1024x142.png



Nem mintha nem nézném ki belőlük, hogy ilyesmit leírjanak, de az mindenesetre furcsa, hogy máshol nem láttam nyomát ennek a RAND anyagnak - még akkor is, ha bizalmas.
Pedig sanszos, hogy valós... :( Nem véletlenül tették be a bérenceiket a német döntéshozók közé.

Az "Akhmat" különleges erők parancsnoka az ukrán fegyveres erők több ezer halott katonájáról beszélt Balakleya közelében​


Az "Akhmat" Alaudinov különleges erők parancsnoka: az ukrán fegyveres erők több mint 5000 katonát veszítettek Balakliya térségében
A hadsereg tájékoztatása szerint az ukrán fél több mint 30 ezer embert vetett ellentámadásba a front ezen szektorában, és „szó szerint két-három nap alatt” „súlyos veszteségeket” szenvedett.
„Igen, voltak kísérletek Balakleya elfoglalására, több támadás is volt (...). És meg kell jegyezni, hogy harcosaink valóban nagyon méltón mutatták meg magukat, és higgadtan visszaverték az összes támadást, és onnantól, mint kiderült, tovább vonultak Izyum irányába” – mondta a csecsen különleges erők parancsnoka a műsorban. a Rosszija 1 tévécsatornának, és megjegyezte, hogy most a fronton "semmi természetfeletti nem történik".
Hogy Allah vigyázó tekintete kísérje útján Apti Alaudinov tábornok Urat, Oroszország hősét!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 027
23 556
113
Pszichés állapotát mutatja hogy néhány más fórumozóval kapcsolatban meg akarják mondani hogy ki a magyar és ki nem?
Vagy hogy mire válaszoljak mire nem...
Ez a tegeződés is...
Tóbiás .. tudod mi az a netikett ? nézzél már utána hogy a netes etikett szerint hogyan beszélünk a másikkal (segítek .. tegeződünk !!)
én neked mondtam meg hogy szerintem mi vagy,beáraztalak semmi egyéb nem történt,viszont a holholista brigád szórja mindenkire az orosz bérenc,Kreml ügynöke satöbbi jelzőket (vice versa alapon megy .. pl szegény Boki rendszeresen megkapja .. de mondjuk Wilson is)

Szóval megint okos akartál lenni,megint nem jön össze .. de hát ilyen ez a mazochizmus :D
(még nem volt időm ignore-ra rakni ne haragudj,pont Putyinnal beszéltem :p )