[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 936
41 144
113
Nem a tábornokot fogták el.
Szopás az lesz, ez nem kérdés. A kérdés kinek.

Mindenesetre látványos


Úgy néz ki, elképesztően gyorsan halad a Harkiv-megyében történő ukrán előretörés: tegnap visszavették az ukránok Balakliját, ma reggel Sevcsenkovét, most pedig elérték Kupjanszk települést is. Ez azt jelenti, hogy légvonalban 56, autóúton majdnem 80 kilométert tettek ma meg az ukránok olyan területen, melyet pár napja még az orosz fegyveres erők ellenőriztek.

Beindult a széthúzás a telegramon


Hagyjátok már abba a kib***tt hazudozást, ti f***ok. Minden azért van, mert folyamatosan hazudtok. Jelentésekben, bemutatókban és más sz*okban is, ti idióták!

– írja az egyik népszerű, orosz „Z”-s Telegram-csatorna egy másiknak, amely szerint a kupjanszki offenzíva hazugság.

Felteszik a kérdést. Vannak itt egyáltalán orosz erők???

Balakliya nincs 100% ban ukrán ellenőrzés alatt.​


Kupjanszk erősítés
Colonelcassad
innen továbbítva Poddubny |Z|О|V| kiadás
A legfrissebb hír a Kupjanszk és Izyum melletti helyzetről szeptember 9-én 16:24-kor:

Csoportunk visszatért Kupjanszkba a Mi-26-os leszállóhelyről, amellyel a Honvédelmi Minisztérium egész nap tartalékokat szállít át.

A fő ellenséges erők a várostól 8-9 km-re helyezkednek el. Hatalmas tűzesetet mérnek Kupjanszkra.

Az ukrán fegyveres erők egységei megpróbálják körülvenni az orosz csoportosulást Izyumban. Ennek érdekében a kijevi rezsim mobil csoportjai az Oskol folyóhoz mentek, Szenkovo térségében, durva terepen. Izyumtól délre az ellenség is fokozta aktivitását. Kupjanszk a rezsim alakulatainak hatalmas tűzereje ellenére készen áll a védelemre. Felvettem a kapcsolatot Izyummal, ott is teljes mértékben magukévá teszik a helyzetet. Mindent megtesznek, és mindent megtesznek a környezet veszélyeztetésének megszüntetése érdekében. Az Orosz Föderáció fegyveres erőinek légiközlekedése, a hadsereg és a támadás működik. Tegnap óta folyamatosan érkeznek hozzánk a tartalékok. Légi úton és szárazföldön.
 
W

Wilson

Guest
Ha felrobbantják azt a hidat, akkor az mlrs-ekkel képesek az Oszkilon lévő kisebbet szétcsapni + a limani rendező pályaudvart is ugyanezzel a módszerrel tönkrevágni. Ezzel nagyon megnehezítik az orosz csapatok utánpótlását. Szóval még Liman esetleges bevétele sem feltétlenül szükséges ukrán részről (bár sztm meg fogják próbálni). Addig marad a légiutánpótlás és majd valamikor pontonhidak is lehetnek, csak azokat idő odaszállítani+összeszerelni (elvileg néhányat szétszedhetnek a közelben, csak az újabb bonyodalmakhoz vezethetne), s ezután még meg is kellene védeni valamiféle légvédelemmel.

Szerk.:
@zolkas ha Sevcsenkovot meg tudták volna tartani, akkor lenne arra valamekkora esély, amiről ír. De jelenleg még az apró hidak is állnak az ukránok mögött + az a település is az övék.





Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 9., 14:22






Tegnap este (a nappali órák végén) a helyzet a fronton Izyum közelében a következő volt:

- A Balaklejából kivonult "Rosgvardiya" és "Mobik" egységek (ahogy nekem onnan mondták - "aki tudott") a várostól délkeletre fekvő Morozovka faluban tömörültek. Magában Balaklejában nappal már nem volt szervezett ellenállás - "a város keleti részén folyó harcok" csak a propagandisták és az általuk irányított bloggerek fecsegésében léteztek.

- A Kupiansktól nyugatra fekvő területen a helyzet továbbra is tisztázatlan. A "katonai tudósítók" állításai szerint - csapataink továbbra is tartják a Sevcsenkovo települést, de sok adat van arról, hogy az ellenség előrehaladott mozgó csoportokkal nyugat, északnyugat és délnyugat felől érkezett Kupjanszkba. Ezért a mi egységeink Sevcsenkovóban vagy visszavonultak, vagy teljes bekerítésben estek el. A Rosgvardiya, a Pskov SOBR és az OMON egységeinek bekerítéséről (egy meg nem nevezett helyen) az interneten számoltak be.

- Kupjanszktól délre az ellenség előrehaladott mozgó csoportokkal megkezdte a mozgást Szinikha falun keresztül Szenkova falu felé, elérve az Oskol folyót, az Oskol víztározót és elzárva az átkelőt e falu közelében. Ha az előretörő csoportok ezen áttörését elegendő erővel megszilárdították (vagy megszilárdítják), akkor láthatjuk frontunk kettészakadását és az Izyum-csoportosításunk hadműveleti "zsákjának" körvonalazódó körvonalait, amelyet most már csak az Oskol melletti híd "köt össze" (amelyet a Himarsok biztosan "használni fognak" (ha már nem "használnak").

- Közvetlenül a Csugujev-Izum autóút mentén - a harcok folytatódnak a Veszjoloje-Kunye útkereszteződés környékén.

- Az ellenség a jelentések szerint Volcsanszk irányában is támadja és szorongatja erőinket.

Előrejelzések:

Az ellenség most minden rendelkezésre álló tartalékát arra fogja vetni, hogy akkor folytassa az előrenyomulást, amikor az orosz tartalékok még nem közeledtek és nem léptek be szervezetten a csatába, hogy - ha lehet - már a menetelés és a felvonulás fázisában legyőzzék őket, és maximális területi nyereséget érjenek el. Az ellenség fő erőfeszítései Izyum északkeletről történő megkerülésére és Kupiansk megkerülésére/megfoglalására irányulnak.

Következtetés:

Ha a közeljövőben (egy-két nap) az orosz csapatok nem képesek először ellentámadásra, majd ellentámadásra áttérni, és nem állítják helyre a "szárazföldi" összeköttetést Kupiansk és Izyum között - az ezen a területen lévő csapatainknak nehéz dolguk lesz azzal a kilátással, hogy később kénytelenek lesznek elhagyni ezt a területet, beleértve magát Izyum városát is. Az ellencsapás idejének kérdése nagyon akut: ha az ellenségnek sikerül megszilárdulnia az elért állásokon, felhúzza a tüzérséget és a légvédelmet - rendkívül nehéz lesz egységeinknek visszadobni..... Ha egyáltalán (figyelembe véve a rendkívül alacsony létszámot, különösen a gyalogságnál) lehetséges.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 062
113
Term-szetes-hat-r-2022-09-09.jpg

DIMA tegnap este ecsetelte hogy az ez irányú előre törés nagyon kétélű. A piros vonallal bekeretezett terület egy természetes katlan, folyó mocsaras területekkel erről a területről összesen 7 db hídon lehet távozni. Bárki bármit gondol ez lehet egy nagy szopás is még a végén.
https://www.moonofalabama.org/2022/09/the-izium-counteroffensive-success-disaster.html#more

Bernard is ezt elemezte.
 
W

Wilson

Guest
Nem a tábornokot fogták el.

Balakliya nincs 100% ban ukrán ellenőrzés alatt.​


Kupjanszk erősítés
Colonelcassad
innen továbbítva Poddubny |Z|О|V| kiadás
A legfrissebb hír a Kupjanszk és Izyum melletti helyzetről szeptember 9-én 16:24-kor:

Csoportunk visszatért Kupjanszkba a Mi-26-os leszállóhelyről, amellyel a Honvédelmi Minisztérium egész nap tartalékokat szállít át.

A fő ellenséges erők a várostól 8-9 km-re helyezkednek el. Hatalmas tűzesetet mérnek Kupjanszkra.

Az ukrán fegyveres erők egységei megpróbálják körülvenni az orosz csoportosulást Izyumban. Ennek érdekében a kijevi rezsim mobil csoportjai az Oskol folyóhoz mentek, Szenkovo térségében, durva terepen. Izyumtól délre az ellenség is fokozta aktivitását. Kupjanszk a rezsim alakulatainak hatalmas tűzereje ellenére készen áll a védelemre. Felvettem a kapcsolatot Izyummal, ott is teljes mértékben magukévá teszik a helyzetet. Mindent megtesznek, és mindent megtesznek a környezet veszélyeztetésének megszüntetése érdekében. Az Orosz Föderáció fegyveres erőinek légiközlekedése, a hadsereg és a támadás működik. Tegnap óta folyamatosan érkeznek hozzánk a tartalékok. Légi úton és szárazföldön.



Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 9., 14:22


"- A Balaklijából kivonult "Rosgvardiya" és "Mobik" egységek (ahogy nekem onnan mondták - "aki tudott") a várostól délkeletre fekvő Morozovka faluban tömörültek. Magában Balaklejában nappal már nem volt szervezett ellenállás - "a város keleti részén folyó harcok" csak a propagandisták és az általuk irányított bloggerek fecsegésében léteztek."
 
  • Tetszik
Reactions: Yoda and Catles

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Ha felrobbantják azt a hidat, akkor az mlrs-ekkel képesek az Oszkilon lévő kisebbet szétcsapni + a limani rendező pályaudvart is ugyanezzel a módszerrel tönkrevágni. Ezzel nagyon megnehezítik az orosz csapatok utánpótlását. Szóval még Liman esetleges bevétele sem feltétlenül szükséges ukrán részről (bár sztm meg fogják próbálni). Addig marad a légiutánpótlás és majd valamikor pontonhidak is lehetnek, csak azokat idő odaszállítani+összeszerelni (elvileg néhányat szétszedhetnek a közelben, csak az újabb bonyodalmakhoz vezethetne), s ezután még meg is kellene védeni valamiféle légvédelemmel.

Szerk.:
@zolkas ha Sevcsenkovot meg tudták volna tartani, akkor lenne arra valamekkora esély, amiről ír. De jelenleg még az apró hidak is állnak az ukránok mögött + az a település is az övék.

Oroszokra gondoltam, akár le is tehetnék a fegyvert.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 397
113
Nem tudom, mennyire kell oroszbarátnak lenni ahhoz, hogy több mint hat hónap orosz bukdácsolást valaki sikertörténetnek lásson

„A helyzet orosz forras szerint is kritikus az orosz erők részére. Ha Kupianszk elesik északon, Lyman délen, Izium védelme is reménytelen. Számos orosz helyőrség bekerítésben van – most először a háborúban sok orosz fogoly lehet, ha nem tudnak gyorsan ellentámadást inditani. De még ha fordítanak is, a reputációs kár óriási, az orosz hadsereg eleve megtépázott hírneve újabb csorbát szenvedett.

Mi jöhet? Nem tűnik elégnek a »különleges művelet« ereje meg a vonalak tartására sem. Persze meglátjuk a 3. Hadtestet, mit tud, de ha valódi, hadrafoghato erő is, a lyukakat kell tomni vele valószínűleg, igy komoly orosz offenziva nehezen képzelhető el Donyeck bevételére. Az oroszok most túl kevesen vannak túl széles fronton, sebezhetőek még sok helyen.

Putyin aligha fogadja el a vereséget, ergo a logikus a mozgósitás vagy más tipusú eszkaláció. Putyin sarokba szorítva még veszélyesebb, szvsz semmi sem drága, valamit ki kell hoznia ebből a haborúból, ami nem csak indokolhatatlan, de ráadásul több mint bűn, hiba is.

Nem tudom mennyire kell oroszbarátnak lenni ahhoz, hogy több mint hat hónap orosz bukdácsolast valaki sikertörténetnek lássa. Csak az orosz gazdasagi felkészülés volt jó, a katonai nem hogy elégséges (2-esre becsültem márciusban, de csak a déli sikerek miatt), hanem elégtelen.

Van infó hogy jön egy 3. ukrán offenziva is, vagy Melitopol vagy Mariupol irányába.

Demko face
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 680
8 647
113
Nem tudom, mennyire kell oroszbarátnak lenni ahhoz, hogy több mint hat hónap orosz bukdácsolást valaki sikertörténetnek lásson

„A helyzet orosz forras szerint is kritikus az orosz erők részére. Ha Kupianszk elesik északon, Lyman délen, Izium védelme is reménytelen. Számos orosz helyőrség bekerítésben van – most először a háborúban sok orosz fogoly lehet, ha nem tudnak gyorsan ellentámadást inditani. De még ha fordítanak is, a reputációs kár óriási, az orosz hadsereg eleve megtépázott hírneve újabb csorbát szenvedett.

Mi jöhet? Nem tűnik elégnek a »különleges művelet« ereje meg a vonalak tartására sem. Persze meglátjuk a 3. Hadtestet, mit tud, de ha valódi, hadrafoghato erő is, a lyukakat kell tomni vele valószínűleg, igy komoly orosz offenziva nehezen képzelhető el Donyeck bevételére. Az oroszok most túl kevesen vannak túl széles fronton, sebezhetőek még sok helyen.

Putyin aligha fogadja el a vereséget, ergo a logikus a mozgósitás vagy más tipusú eszkaláció. Putyin sarokba szorítva még veszélyesebb, szvsz semmi sem drága, valamit ki kell hoznia ebből a haborúból, ami nem csak indokolhatatlan, de ráadásul több mint bűn, hiba is.

Nem tudom mennyire kell oroszbarátnak lenni ahhoz, hogy több mint hat hónap orosz bukdácsolast valaki sikertörténetnek lássa. Csak az orosz gazdasagi felkészülés volt jó, a katonai nem hogy elégséges (2-esre becsültem márciusban, de csak a déli sikerek miatt), hanem elégtelen.

Van infó hogy jön egy 3. ukrán offenziva is, vagy Melitopol vagy Mariupol irányába.

Demko face
Putyin nagyon elszámította magát, egyszerűen túl messzire ment. Innen már a nyugat sem engedhet, de nekik meg mindenáron eredményeket kéne felmutatni. Félek hogy nem ismeri be a hibáját és a nukleáris eszkaláció mellett dönt.
 
K

Kopi2000

Guest
Nem tudom, mennyire kell oroszbarátnak lenni ahhoz, hogy több mint hat hónap orosz bukdácsolást valaki sikertörténetnek lásson

„A helyzet orosz forras szerint is kritikus az orosz erők részére. Ha Kupianszk elesik északon, Lyman délen, Izium védelme is reménytelen. Számos orosz helyőrség bekerítésben van – most először a háborúban sok orosz fogoly lehet, ha nem tudnak gyorsan ellentámadást inditani. De még ha fordítanak is, a reputációs kár óriási, az orosz hadsereg eleve megtépázott hírneve újabb csorbát szenvedett.

Mi jöhet? Nem tűnik elégnek a »különleges művelet« ereje meg a vonalak tartására sem. Persze meglátjuk a 3. Hadtestet, mit tud, de ha valódi, hadrafoghato erő is, a lyukakat kell tomni vele valószínűleg, igy komoly orosz offenziva nehezen képzelhető el Donyeck bevételére. Az oroszok most túl kevesen vannak túl széles fronton, sebezhetőek még sok helyen.

Putyin aligha fogadja el a vereséget, ergo a logikus a mozgósitás vagy más tipusú eszkaláció. Putyin sarokba szorítva még veszélyesebb, szvsz semmi sem drága, valamit ki kell hoznia ebből a haborúból, ami nem csak indokolhatatlan, de ráadásul több mint bűn, hiba is.

Nem tudom mennyire kell oroszbarátnak lenni ahhoz, hogy több mint hat hónap orosz bukdácsolast valaki sikertörténetnek lássa. Csak az orosz gazdasagi felkészülés volt jó, a katonai nem hogy elégséges (2-esre becsültem márciusban, de csak a déli sikerek miatt), hanem elégtelen.

Van infó hogy jön egy 3. ukrán offenziva is, vagy Melitopol vagy Mariupol irányába.

Demko face
Nem volt ilyen szep pentekem, miota kitort ez a haboru.... Oszinten tudok orulni, mert nem kell csusztatasokkal magyarazkodnom, mint sokaknak itt. No nem neked, mert Te azert kisse tavolsagtartobban alltall hozza a ruszkikhoz....
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Így van! De ez érvényes a másik oldalra is!
Amikor azt halljuk hogy az oroszok civileket lőttek le.
Bár szerintem, ha valaki civil ruhában fegyver nélkül menekül nem lehet lelőni, elfogni, kihallgatni igen, bíróság elé vinni, elítélni, de lelőni civilben, az nagyon nem oké. :(:(:(

Ez így van.
Senkit nem lehet lelőni, aki nem harcol ellenünk!
Akkor sem, ha tudjuk, hogy szökött katona.
Ez nemzetközi hadijog, érdemes betartani mert egy régi mondás szerint:
"A szerencse forgandó, a becsület állandó!"

Ha valaki elkezdi az ok nélküli kegyetlenkedést, azzal olyan folyatott indít be, amivel semmit sem nyerhet hazája, de sokan nagyon sokat vesztenek értelmetlenül.
Sőt!
Aki kegyetlenkedik, az szégyent hoz nemzetére, hazájára.
A katonai célok elérését sem segíti, inkább akadályozza, az oktalan kegyetlenkedés.

Jellemző módon a gyáva, beteg lelkű emberek követnek el ilyeneket.
Ez igaz, az atomért könyörgő ostobákra is. :)
 

andrew

Active Member
2014. július 17.
52
229
33
Gyáva (és széthúzó népnek) nincs hazája!!! Az ukránok sokmindennek elmondhatók, de gyávának nem. Viszont hadilábon állok a magyarokkal, mivel egyszerűen egymás ellen eső, acsarkodó népség képe rajzolódik ki a több hónapnyi hozzászólásokból. ól lekommunstáztad te is az atlantistákat, közben egy követ fújsz az orosz imperialistákkal....

Harcok Herszonnál....



Megsemmisített orosz páncélos....



Orosz foglyok nagyobb csoportja....

Az a Hk mitől robbant így, olyan mintha lőszerrobanás lenne, egyből a tüzelès után..
 
  • Tetszik
Reactions: Catles

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 373
45 720
113
Hírek a katonai tudósítóktól:

Izyum-Balakleya-Kupyansk (helyzet 15:00 09.09.22)
Úgy tűnik, a Harkiv régióban zajló harcok legkritikusabb pillanata már mögöttünk van. Ma 13 óra után tömeges jelentések érkeztek a frontvonalra (az áttörés helyétől északra és délre egyaránt) az RF fegyveres erők jelentős egységeinek érkezéséről, amelyek között a harckocsi- és motoros gyalogsági egységek mellett a légierő és a Wagner PMC egységei is.
Ezenkívül a légierő haladó oszlopai azonnal beszálltak a csatába a délnyugati külvárosban Kupjanszkig, ahová az ellenség kicsit korábban közeledett, de nem volt ideje megkezdeni a támadást. Most az ukrán fegyveres erők oszlopa mentén, amelynek Kupjanszkot (legfeljebb 1,5 ezer ember) kellett volna bevennie, az orosz légierő, tüzérség és erős kombinált fegyveres csata folyik, és úgy tűnik, ez lesz. az ellenség első, bár helyi veresége ebben a hadműveletben.
Eközben az Ukrán Fegyveres Erők fejlett felderítő csoportjai megpróbálták felderíteni az RF fegyveres erők állásait a gorohhovatkai átkelő irányában, de visszautasították őket és visszavonultak.
Az ellenség más irányba nem tudott előrenyomulni, innen ma az RF fegyveres erők csatáira számíthatunk az Izyumtól északra eső területen, holnap pedig egészen más csaták kezdődnek itt.


Egy hozzászóló írta!
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Szopás az lesz, ez nem kérdés. A kérdés kinek.

Mindenesetre látványos


Úgy néz ki, elképesztően gyorsan halad a Harkiv-megyében történő ukrán előretörés: tegnap visszavették az ukránok Balakliját, ma reggel Sevcsenkovét, most pedig elérték Kupjanszk települést is. Ez azt jelenti, hogy légvonalban 56, autóúton majdnem 80 kilométert tettek ma meg az ukránok olyan területen, melyet pár napja még az orosz fegyveres erők ellenőriztek.

Beindult a széthúzás a telegramon


Hagyjátok már abba a kib***tt hazudozást, ti f***ok. Minden azért van, mert folyamatosan hazudtok. Jelentésekben, bemutatókban és más sz*okban is, ti idióták!

– írja az egyik népszerű, orosz „Z”-s Telegram-csatorna egy másiknak, amely szerint a kupjanszki offenzíva hazugság.

Felteszik a kérdést. Vannak itt egyáltalán orosz erők???

Ha ez sikeres lessz akkor ezt jól megtervezték.Szinte biztos hogy kaptak segítséget,felderítési adatokat Nato felderítőktől jól tudhatták hol kell,érdemes áttörést megkisérelni.Ráadásul jelenleg úgy néz ki hogy a Harkovi ukrán offenzíva "meglepetésként"érte az Oroszokat miközben a déli(Herszoni)Ukrán offenzívára számítottak meg vamilyen szinten készültek is rá.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 680
8 647
113
Ha ez sikeres lessz akkor ezt jól megtervezték.Szinte biztos hogy kaptak segítséget,felderítési adatokat Nato felderítőktől jól tudhatták hol kell,érdemes áttörést megkisérelni.Ráadásul jelenleg úgy néz ki hogy a Harkovi ukrán offenzíva "meglepetésként"érte az Oroszokat miközben a déli(Herszoni)Ukrán offenzívára számítottak meg vamilyen szinten készültek is rá.
Tarjányi korábban arról beszélt hogy konkrétan szimulációkat futtatnak az amerikaiak minden tervezett hadműveletről és ezeket nyilván át is adják az ukránoknak. Viszont elvileg pont ezen szimulációk alapján javasolták az amerikaiak hogy csak egy ellentámadás legyen.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
515
1 727
93
Nem a tábornokot fogták el.

Balakliya nincs 100% ban ukrán ellenőrzés alatt.​


Kupjanszk erősítés
Colonelcassad
innen továbbítva Poddubny |Z|О|V| kiadás
A legfrissebb hír a Kupjanszk és Izyum melletti helyzetről szeptember 9-én 16:24-kor:

Csoportunk visszatért Kupjanszkba a Mi-26-os leszállóhelyről, amellyel a Honvédelmi Minisztérium egész nap tartalékokat szállít át.

A fő ellenséges erők a várostól 8-9 km-re helyezkednek el. Hatalmas tűzesetet mérnek Kupjanszkra.

Az ukrán fegyveres erők egységei megpróbálják körülvenni az orosz csoportosulást Izyumban. Ennek érdekében a kijevi rezsim mobil csoportjai az Oskol folyóhoz mentek, Szenkovo térségében, durva terepen. Izyumtól délre az ellenség is fokozta aktivitását. Kupjanszk a rezsim alakulatainak hatalmas tűzereje ellenére készen áll a védelemre. Felvettem a kapcsolatot Izyummal, ott is teljes mértékben magukévá teszik a helyzetet. Mindent megtesznek, és mindent megtesznek a környezet veszélyeztetésének megszüntetése érdekében. Az Orosz Föderáció fegyveres erőinek légiközlekedése, a hadsereg és a támadás működik. Tegnap óta folyamatosan érkeznek hozzánk a tartalékok. Légi úton és szárazföldön.
Eddig az volt a mondás hogy az ukik tüzérsége lemaradt (ezért is lesznek ledarálva). A fentiek alapján - ha "hatalams tűzerő" támadja Kupjanszkot, akkor ez fals infó volt.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Véleményem szerint nagyban segítik nyugati legfőképpen amerikai "tanácsadóként Ukránokat .Nagyban segítheti őket Nato hírszerzés meg akár nagyobb "fegyvercsomag"is úton lehet nem feltétlenül jelentenek be minden fegyver szállítmányt amit kapnak az Ukránok.
Pontosan ezért nem lehet ezt a bohóckodást folytatni, hogy "különleges művelet" meg irgumburgum lesz, ha ez vagy az bele mer avatkozni. Nos, nem egyszerűen beleavatkoznak, hanem konkrétan részesei a háborúnak.

Minek van az a szar forródrót, ha nem veszik fel? Minek van MAD, ha nem élnek vele? Minek van 1milliós olyan sereg, amelyből 600e hivatásos, ha 80-100e-n bohóckodnak 1000km-es fronton? Minek vannak stratégiai bombázók, cirkáló rakéták, ha bohócokkal bújócskáznak vele? Nem lófasz raktárokra kell kilőni ezeket, aztán örömködni, hogy húúúú szétlőttünk 1 cézárt hehe hoholok, hanem:
  • döntéshozatali központokra és kémfészkekre (Elnöki rezidencia, Rada, USA, UK nagykövetség + konzulátusok, SBU székház, minisztériumok - találat után 1 órával ismét, hogy az esetleges túlélőket, vagy a romok alól értékes infokat, eszközöket menteni próbálókat is kiiktassák)
  • telefon- és adatközpontok, TV tornyok (február óta nem értem, miért van még bármilyen tele- és infokommunikáció banderisztánban)
  • vízművek, trafóállomások, víztározók (nyáron a megfagyás veszélye nélkül lehetett volna pokollá tenni nyugat-banderisztán lakóinak életét, remélve egy civil nyomást a háború feladására)
  • Miért működik az ukrán vasúti hálózat? Miért vannak érintetlen, működő repterek? Nyugati politikusok paroláznak Kijevben március óta baszod? Miért nem bombáznak olyankor, amikor vmi küldöttség ott van?

Fel kell venni azt a kibaszott forró drótot és elmondani az amerikaiaknak, hogy:
  • a fekete-tenger nemzetközi légtere repüléstilalmi övezet a háború végéig. Bármilyen amerikai, brit, kanadai, svéd felderítőgép berepül, az leesik. Amerikai felderítőgép az orosz-fehérorosz-ukrán határtól 100km-re még NATO légtérben is legitim célpont.
  • Ukrajnába semmi és senki sem léphet be a szomszédos országokból. Humanitárius segélyek csak oroszországon és beloruszián keresztül küldhetők.
  • Automatikusan harcoló félnek minősül minden olyan ország, amelynek területéről hadianyag vagy élőerő lép be ukrajna területére, illetve automatikusan harcoló fél, az utánpótlást küldő nem szomszédos ország is.
  • Figyelmeztetésül belengetni egy Rzeszow vagy Mihail Kogelniceanu elleni támadást, amennyiben süket fülekre találna a figyelmeztetés, és azonnal biztosítani a másik felet, hogy még hagyományos, vagy politikai-gazdasági válaszra is taktikai nukleáris viszontválasz lesz adva.
Azonnali mozgósítás, belorusziaból új front nyitása a lengyel határ mentén. Közben felfejlődni Észtország határain, esetleg Ida-Viru megye megszállása náci veszélyre hivatkozva (láttuk mi történik a náci észteknél, miközben ennek a megyének 3/4-e orosz, Narva 96%-ban, Szillamaja 80%-ban stb stb.

Ha ezekre nincs politikai akarat, bátorság, akkor Putyint félre kell állítani mielőtt olyan károkat okoz, mint Gorbacsov. Jöjjenek a keményvonalasok. Jelenleg semmilyen nyugati packázásra nincs válasz. Ez a jaj műszaki gondok miatt nem jön a gáz, ez semmi. Miközben amerika tömi fegyverrel, pénzzel, harcosokkal ukrajnát, és már állítólagos drónvásárlásokra is azonnal szankciózik.
Azonnal le kell állítani minden nyersanyagszállítást USA-ba, EU-ba, Japánba. Mindent, nem csak gázt. Odesszából meg a búzával inkább fűtsenek, mintsem banderisztán eladhassa.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 836
35 406
113
Az RF fegyveres erői növelték az ellenség elleni csapások számát Harkovban, és az északnyugati irányban a város felé haladnak
A legfrissebb adatok szerint több hangár megsemmisült, ahol páncélozott járműveket tároltak, beleértve azokat is, amelyeket nem olyan régen szállítottak a nyugati országok. Tűzkárokat okoznak az ellenséges erőknek és eszközöknek Harkov északi és keleti részén. Ugyanakkor az orosz csapatok Kazachya Lopan - Zolochev irányába haladnak, amely a Kharkov-Belgorod úttól nyugatra található.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
515
1 727
93
Tarjányi korábban arról beszélt hogy konkrétan szimulációkat futtatnak az amerikaiak minden tervezett hadműveletről és ezeket nyilván át is adják az ukránoknak. Viszont elvileg pont ezen szimulációk alapján javasolták az amerikaiak hogy csak egy ellentámadás legyen.
Igen, ezt mondták nyílvánosan...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby