[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 371
45 706
113
Harkovi csata: a front Izyumsko-Kupyansky szektorának helyzete
2022. szeptember 9-én 17 :00-kor

▪️
Az RF Fegyveres Erők Borovajából átvitt tartalékainak sikerült visszaverniük az Ukrán Fegyveres Erők Gorokhovatkára irányuló offenzíváját, és megakadályozták az Izyum-Borovaya híd átvágását . Jelenleg harcok folynak Yasinovatoe falu területén .

▪️Szinikha , Szenkovo , Lesznaja Sztenka , Fedorovka települések az RF fegyveres erők folyamatos tűzellenőrzése alatt állnak. Az ukrán fegyveres erők fő sokkoló ökle még nem aktiválódott ebben a szektorban : kis manőverező csoportok próbáltak átjutni Szenkovóból és Grushevkából délre.

▪️Kupjanszkban és Izjumban bejelentették a civil lakosság evakuálását: az RF fegyveres erői védekezésre és a települések esetleges ostromára készülnek. A lakosok jelentős része nem akarja elhagyni otthonát – még az ukrán erők megtorlása ellenére sem.

▪️A "Haymarsami" APU csapást mért az RF fegyveres erők parancsnoki helyére Dvurecsnajában . A lövöldözés következtében az Oszkol folyón átívelő kupjanszki híd részben meghibásodott.

▪️A keleti Balakleya és a Balakleya-Savintsy autópálya szakaszának sorsa továbbra is tisztázatlan .

Ebben a szakaszban a helyzet alakulásának legoptimistább forgatókönyve az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek parancsnoksága részéről egy kazán létrehozása és az ukrán fegyveres erők megsemmisítésének csábítása a Sevcsenkovóban - Kupjanszk - Izyum - Balakleya tér .

Hogy ez a forgatókönyv mennyire reális, azt csak az idő fogja eldönteni. Az Orosz Föderáció Fegyveres Erői Napjának eddigi feladata az Ukrán Fegyveres Erők előretörésének megállítása és annak megakadályozása, hogy az elért vonalakon megvegye a lábát.

Az "Iszlám Állam" stílusú kis manőverezhető csoportok alkalmazásának ukrán taktikája az első szakaszban igazolta magát, most nehéz felszereléseket és mobil légvédelmi rendszereket hoznak fel.

Ha az ukrán fegyveres erőknek sikerül megvetni a lábukat, akkor sokkal nehezebb lesz visszaszerezni a megszállt területeket, és a csata nyilvánvalóan nem ezeken a vonalakon zajlik majd.

Azonban Kupjanszkban és Izyumbanigazán nagy erőket mozgatni .
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Oroszokra gondoltam, akár le is tehetnék a fegyvert.

Putyin nagyon elszámította magát, egyszerűen túl messzire ment. Innen már a nyugat sem engedhet, de nekik meg mindenáron eredményeket kéne felmutatni. Félek hogy nem ismeri be a hibáját és a nukleáris eszkaláció mellett dönt.

Nem volt ilyen szep pentekem, miota kitort ez a haboru.... Oszinten tudok orulni, mert nem kell csusztatasokkal magyarazkodnom, mint sokaknak itt. No nem neked, mert Te azert kisse tavolsagtartobban alltall hozza a ruszkikhoz....

Putyin mindent pontosan így tervezett. Alakul a balakliyai katlan szegény ukránoknak. Igor bring 'ze flammenwerfer. Eddig Demkó szerint húsklopfoló volt a front, Castel szerint húsdaráló, akkor most sajnos véres HURKATÖLTŐVÉ alakul át, amit Zselé fog lemélytorkozni, ugyanis szándékaival ellentétben még a legoptimistább szövetségesei is belátják, hogy elveszett a háború az ukrik számára.

@Kopi2000 Neked hoztam egy témába vágó klipet.

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Eddig az volt a mondás hogy az ukik tüzérsége lemaradt (ezért is lesznek ledarálva). A fentiek alapján - ha "hatalams tűzerő" támadja Kupjanszkot, akkor ez fals infó volt.

Legalább egy mrls-ről volt videó.

Az a baj, rengeteg a dezinfó, ráadásul sok ukrán fals account is van ami oroszként próbálta eladni magát az elmúlt hónapokban, hogy most hirtelen köpönyeget kifordítva pánikot keltsen.
 
K

Kopi2000

Guest
Az a Hk mitől robbant így, olyan mintha lőszerrobanás lenne, egyből a tüzelès után..
Szerintem csak a tortenet veget latjuk. A pancelos es kezeloi sorsa valoszinuleg mar azelott megpecsetelodott, mielott elkezdodik a video. Mindenesetre mar az elejen is fustolt a jargany, az utolso lovest is a belso tuz valthatta mar ki, nem a kezelok...Aztan par masodperc mulva jott a loszerrobbanas...
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Sikertörténetről még a legnagyobb oroszbarátok sem írtak az elmúlt hat hónapban.

Ugyanakkor nem tudom, mennyire kell ukránbarátnak lenni ahhoz, hogy valaki ne vegye észre az orosz eredményeket, esetenként sikereket. A Krímből induló vágta Mariupolig egyértelmű siker volt. Bravúr, és nem bukdácsolás! Aztán a város elfoglalása, a szárazföldi összeköttetés megteremtése, a felzárkózás a Dnyeperhez, a Krím biztosítása kétségtelenül orosz eredmény.

Persze az oroszok is elszúrnak, benéznek ezt-azt, időnként csúnyán rápacsál Moszkva, de az erőviszonyok ettől még durván az ő oldalukon állnak, ezek egyszerű tények, leellenőrizhető számok. (Minap valaki pl. beírta, hogy idén 400 ezren emigráltak Oroszországból, micsoda veszteség! Az. De semmiség az Ukrajnát elhagyó bő 7 millióhoz képest. Ha a háború elhúzódik, Ukrajna egyszerűen kiürül, mert a fiatalok vagy lelépnek Nyugatra, vagy beleragadnak délen és keleten a lövészárkokba. Közben Oroszország lakossága az elfoglalt területek népességével növekszik.)

A K.O.-tól mindkét oldal távol áll, de Ukrajnának arra esélye sincs, ami pedig a "pontozás" állását illeti, ott vitathatatlanul az oroszok vezetnek, (érzésre kb. 3:1 arányban).

Van bárki, aki szerint reális esély van arra, hogy (akár pár hónap, akár pár év múlva) ez a háború úgy fog végződni, hogy Ukrajna visszahódítja a Krímet és a szakadár területeket, netán még Oroszországból is lecsíp ezt-azt?

 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
DIMA tegnap este ecsetelte hogy az ez irányú előre törés nagyon kétélű. A piros vonallal bekeretezett terület egy természetes katlan, folyó mocsaras területekkel erről a területről összesen 7 db hídon lehet távozni. Bárki bármit gondol ez lehet egy nagy szopás is még a végén.

És az oroszok hány hídon keresztül tudnának offenzívát indítani a területre? Ez szerintem két irányú dolog és inkább szigetként fognám fel. Ami vagy az egyiké vagy a másiké. Itt két féle válasz lehet.

Vagy be tudnak vetni az oroszok annyi tartalék erőt, amivel leverik az itt lévő csapatokat és akkor Robert C. Castle azon meglátása időben előre jön, hogy az oroszok célja nem négyzetkilométer, hanem ledarálni az ukrán haderőt és ölükbe hullik egész Ukrajna. Vagy nincs annyi plusz katona, amivel ledarálják és akkor lényegtelenné válik, hogy a front mögött 50 km-rel hány helyen kell ponton hidat építeniük az ukránoknak.

Egyelőre ott tartunk, hogy létharcot vívnak Izjúm és Kupjánszk megtartásáért, ha ez sikerül, akkor legalább hídfőjük marad a "sziget" esetleg későbbi támadására.
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 112
2 296
113
Szerintem csak a tortenet veget latjuk. A pancelos es kezeloi sorsa valoszinuleg mar azelott megpecsetelodott, mielott elkezdodik a video. Mindenesetre mar az elejen is fustolt a jargany, az utolso lovest is a belso tuz valthatta mar ki, nem a kezelok...Aztan par masodperc mulva jott a loszerrobbanas...
Hamarabb volt a.robbanas, mint az utolsó lövés. Nekem nem úgy nézett ki, mintha talált után lett volna robbanás, hanem csak úgy felrobbant tüzelés közben. Gyanús, hogy töltés közben volt egy tolteteobbanas valami miatt.
Az elején a füst az szerintem az előző lövések megmaradt füstje.
 
  • Tetszik
Reactions: DTheo and Catles

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Pontosan ezért nem lehet ezt a bohóckodást folytatni, hogy "különleges művelet" meg irgumburgum lesz, ha ez vagy az bele mer avatkozni. Nos, nem egyszerűen beleavatkoznak, hanem konkrétan részesei a háborúnak.

Minek van az a szar forródrót, ha nem veszik fel? Minek van MAD, ha nem élnek vele? Minek van 1milliós olyan sereg, amelyből 600e hivatásos, ha 80-100e-n bohóckodnak 1000km-es fronton? Minek vannak stratégiai bombázók, cirkáló rakéták, ha bohócokkal bújócskáznak vele? Nem lófasz raktárokra kell kilőni ezeket, aztán örömködni, hogy húúúú szétlőttünk 1 cézárt hehe hoholok, hanem:
  • döntéshozatali központokra és kémfészkekre (Elnöki rezidencia, Rada, USA, UK nagykövetség + konzulátusok, SBU székház, minisztériumok - találat után 1 órával ismét, hogy az esetleges túlélőket, vagy a romok alól értékes infokat, eszközöket menteni próbálókat is kiiktassák)
  • telefon- és adatközpontok, TV tornyok (február óta nem értem, miért van még bármilyen tele- és infokommunikáció banderisztánban)
  • vízművek, trafóállomások, víztározók (nyáron a megfagyás veszélye nélkül lehetett volna pokollá tenni nyugat-banderisztán lakóinak életét, remélve egy civil nyomást a háború feladására)
  • Miért működik az ukrán vasúti hálózat? Miért vannak érintetlen, működő repterek? Nyugati politikusok paroláznak Kijevben március óta baszod? Miért nem bombáznak olyankor, amikor vmi küldöttség ott van?

Fel kell venni azt a kibaszott forró drótot és elmondani az amerikaiaknak, hogy:
  • a fekete-tenger nemzetközi légtere repüléstilalmi övezet a háború végéig. Bármilyen amerikai, brit, kanadai, svéd felderítőgép berepül, az leesik. Amerikai felderítőgép az orosz-fehérorosz-ukrán határtól 100km-re még NATO légtérben is legitim célpont.
  • Ukrajnába semmi és senki sem léphet be a szomszédos országokból. Humanitárius segélyek csak oroszországon és beloruszián keresztül küldhetők.
  • Automatikusan harcoló félnek minősül minden olyan ország, amelynek területéről hadianyag vagy élőerő lép be ukrajna területére, illetve automatikusan harcoló fél, az utánpótlást küldő nem szomszédos ország is.
  • Figyelmeztetésül belengetni egy Rzeszow vagy Mihail Kogelniceanu elleni támadást, amennyiben süket fülekre találna a figyelmeztetés, és azonnal biztosítani a másik felet, hogy még hagyományos, vagy politikai-gazdasági válaszra is taktikai nukleáris viszontválasz lesz adva.
Azonnali mozgósítás, belorusziaból új front nyitása a lengyel határ mentén. Közben felfejlődni Észtország határain, esetleg Ida-Viru megye megszállása náci veszélyre hivatkozva (láttuk mi történik a náci észteknél, miközben ennek a megyének 3/4-e orosz, Narva 96%-ban, Szillamaja 80%-ban stb stb.

Ha ezekre nincs politikai akarat, bátorság, akkor Putyint félre kell állítani mielőtt olyan károkat okoz, mint Gorbacsov. Jöjjenek a keményvonalasok. Jelenleg semmilyen nyugati packázásra nincs válasz. Ez a jaj műszaki gondok miatt nem jön a gáz, ez semmi. Miközben amerika tömi fegyverrel, pénzzel, harcosokkal ukrajnát, és már állítólagos drónvásárlásokra is azonnal szankciózik.
Azonnal le kell állítani minden nyersanyagszállítást USA-ba, EU-ba, Japánba. Mindent, nem csak gázt. Odesszából meg a búzával inkább fűtsenek, mintsem banderisztán eladhassa.

Az 1 milliós haderő egy harmada lenne harcoló. De nincs annyi, ott sem.
Ezért (is) állnak így.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
A kérdés az, hogy HOGYAN és MIÉRT juthattak el egyáltalán ezek a nyugati eszközök a frontra.
ÉS @dudi nekem nehogy azzal gyere, hogy a NATO közúti szállítókapacítása stb stb.
Nem látta az orosz felderítés a folyamatos szállításokat? Mégiscsak szét kellett volna bombázni Lvov, Kovel, Rava-ruszka vasúti infrastruktúráját, és nem csak a pályaudvari WC-t?
Miért nem lettek szétb@szva a Dnyepr hídjai? Ja, tudom, kell majd ha odaérnek az orosz csapatok, hogy átkeljenek rajta :D

Itt már rég nem szabadna olyanokra adni, hogy jujj, de hát akkor kellemetlenséget okozunk a lakosságnak? Akkor nem fognak mellénk állni? Kit érdekel? Majd a gyerekeiket, unokáikat kell megtanítani, hogy azok legyenek, amik: jó oroszok. A többire meg van működő, sikeres kínai recept.

Vazzeg Kijevben napközben rave partyznak a bulizós fiatalok, Harkovban még egy állakerti csimpánz is békésen héderelhet a főtéren. Valaki szóljon már a Gazsi bácsinak, hogy háború lesz...

Mondjuk Medvegyev bemehetne hozzá és egyúttal adja is oda neki a nyugdíjigazolványát. Sztrelkovot meg reaktiválni kéne sűrgősen.
Ukrajna és Lengyelország megállapodott a katonai felszerelések javítására szolgáló csomópont építéséről

Ukrajna és Lengyelország megállapodott a katonai felszerelések javítására szolgáló csomópont építéséről​

2022. 09. 09. 17:06
Ukrajna és Lengyelország megállapodott a katonai felszerelések javítására és gyakorlatok lebonyolítására szolgáló csomópont építéséről nemzetközi partnerekkel.

Ezt Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök mondta ki Kijevben, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és a lett Egils Levitssel közösen tartott tájékoztatón – írja az Ukrinform tudósítója.

„Ma egy speciális csomópont megszervezéséről is beszéltünk, amely katonai felszerelések javítását, kiképzését szolgálná német, holland és ukrán partnereinkkel. Építünk egy ilyen csomópontot, ahol lengyel cégek haditechnikai eszközöket javítanak, keresnek belőle, hogy ebben az együttműködésben mindenki megfelelő legyen” – jelentette be a lengyel kormányfő.
Olvassa el még: Az orosz feltételekkel elért győzelem nagy veszteséget jelentene Európának - Moravetskyi
Moravetskyi azt is megjegyezte, hogy a Zelenszkij elnökkel folytatott találkozón a felek megvitatták néhány közintézmény újjáépítésének kérdését, ahol lengyel cégek is részt vehetnek majd.

Mint arról beszámoltunk, Lengyelország a teljes körű orosz invázió kezdete óta jelentős katonai és humanitárius támogatást nyújtott, és Ukrajna jelentős logisztikai csomópontja.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 932
41 115
113
A következő hadifoglyokról Balakleysko-Izyum irányban készültek felvételek, akik
közül sokan egyszerűen letették a fegyvert, és rájöttek, milyen csapdába kergették őket Bandera főnökeik.
Azok számára, akik azt kiabálják, hogy "régiek a képek", emlékeztetem, hogy van egy forrás https://tineye.com/

. Illesszen be egy fényképet, és ellenőrizze, hogy korábban megjelent-e vagy sem.
Ennél a képnél https://tineye.com/search/3e8553a563936217b1762de431710762135d753d?sort=crawl_date&order=asc&page=1

Ezzel a módszerrel levághatja a másolatok és a régi fotók jelentős részét, kivéve a tükrözött régi fényképeket.
Harkov.
 
K

Kopi2000

Guest
Legalább egy mrls-ről volt videó.

Az a baj, rengeteg a dezinfó, ráadásul sok ukrán fals account is van ami oroszként próbálta eladni magát az elmúlt hónapokban, hogy most hirtelen köpönyeget kifordítva pánikot keltsen.
Putyin nem küzdötte le a belső ellenséget. Pedig ennek hatékonyságáról Sztálin elvtárs is tudna mesélni...

Emlékezz erre trotyi, amikor megszámolják az ukrán halottakat.

Imádom, hogy csak sértegetésre telik..

Putyin mindent pontosan így tervezett. Alakul a balakliyai katlan szegény ukránoknak. Igor bring 'ze flammenwerfer. Eddig Demkó szerint húsklopfoló volt a front, Castel szerint húsdaráló, akkor most sajnos véres HURKATÖLTŐVÉ alakul át, amit Zselé fog lemélytorkozni, ugyanis szándékaival ellentétben még a legoptimistább szövetségesei is belátják, hogy elveszett a háború az ukrik számára.
Ember küzdj és bízva bízzál. Remélem Putyin már azt is megtervezte, amikor felrobbantja egy orosz hazafi. Addig is néhány videót ajánlanék...

Stílszerűen, likvidált kollaboránsok, orosz párti vezetők...


Orosz technika...mint vveszteség...



Ukrán zsákmányanyag...

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 834
35 404
113
Az SVO-ban részt vevő orosz páncélozott járművek a helyszínen további védelemmel vannak felszerelve
További védőkészleteket hoztak létre a BMP-3, BMP-2, BTR-82A, BTR-80 számára, és biztosították ezeknek a készleteknek a csapatoknak történő szállítását, elsősorban a különleges katonai művelet területén (...) A 2021-től kezdődő gépeket már gyártják olyan módosításokkal, amelyek biztosítják, hogy a legénység közvetlenül a csapatokhoz telepítsen további védőkészleteket a harci felhasználás előestéjén
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 871
91 392
113
Pontosan ezért nem lehet ezt a bohóckodást folytatni, hogy "különleges művelet" meg irgumburgum lesz, ha ez vagy az bele mer avatkozni. Nos, nem egyszerűen beleavatkoznak, hanem konkrétan részesei a háborúnak.

Minek van az a szar forródrót, ha nem veszik fel? Minek van MAD, ha nem élnek vele? Minek van 1milliós olyan sereg, amelyből 600e hivatásos, ha 80-100e-n bohóckodnak 1000km-es fronton? Minek vannak stratégiai bombázók, cirkáló rakéták, ha bohócokkal bújócskáznak vele? Nem lófasz raktárokra kell kilőni ezeket, aztán örömködni, hogy húúúú szétlőttünk 1 cézárt hehe hoholok, hanem:
  • döntéshozatali központokra és kémfészkekre (Elnöki rezidencia, Rada, USA, UK nagykövetség + konzulátusok, SBU székház, minisztériumok - találat után 1 órával ismét, hogy az esetleges túlélőket, vagy a romok alól értékes infokat, eszközöket menteni próbálókat is kiiktassák)
  • telefon- és adatközpontok, TV tornyok (február óta nem értem, miért van még bármilyen tele- és infokommunikáció banderisztánban)
  • vízművek, trafóállomások, víztározók (nyáron a megfagyás veszélye nélkül lehetett volna pokollá tenni nyugat-banderisztán lakóinak életét, remélve egy civil nyomást a háború feladására)
  • Miért működik az ukrán vasúti hálózat? Miért vannak érintetlen, működő repterek? Nyugati politikusok paroláznak Kijevben március óta baszod? Miért nem bombáznak olyankor, amikor vmi küldöttség ott van?

Fel kell venni azt a kibaszott forró drótot és elmondani az amerikaiaknak, hogy:
  • a fekete-tenger nemzetközi légtere repüléstilalmi övezet a háború végéig. Bármilyen amerikai, brit, kanadai, svéd felderítőgép berepül, az leesik. Amerikai felderítőgép az orosz-fehérorosz-ukrán határtól 100km-re még NATO légtérben is legitim célpont.
  • Ukrajnába semmi és senki sem léphet be a szomszédos országokból. Humanitárius segélyek csak oroszországon és beloruszián keresztül küldhetők.
  • Automatikusan harcoló félnek minősül minden olyan ország, amelynek területéről hadianyag vagy élőerő lép be ukrajna területére, illetve automatikusan harcoló fél, az utánpótlást küldő nem szomszédos ország is.
  • Figyelmeztetésül belengetni egy Rzeszow vagy Mihail Kogelniceanu elleni támadást, amennyiben süket fülekre találna a figyelmeztetés, és azonnal biztosítani a másik felet, hogy még hagyományos, vagy politikai-gazdasági válaszra is taktikai nukleáris viszontválasz lesz adva.
Azonnali mozgósítás, belorusziaból új front nyitása a lengyel határ mentén. Közben felfejlődni Észtország határain, esetleg Ida-Viru megye megszállása náci veszélyre hivatkozva (láttuk mi történik a náci észteknél, miközben ennek a megyének 3/4-e orosz, Narva 96%-ban, Szillamaja 80%-ban stb stb.

Ha ezekre nincs politikai akarat, bátorság, akkor Putyint félre kell állítani mielőtt olyan károkat okoz, mint Gorbacsov. Jöjjenek a keményvonalasok. Jelenleg semmilyen nyugati packázásra nincs válasz. Ez a jaj műszaki gondok miatt nem jön a gáz, ez semmi. Miközben amerika tömi fegyverrel, pénzzel, harcosokkal ukrajnát, és már állítólagos drónvásárlásokra is azonnal szankciózik.
Azonnal le kell állítani minden nyersanyagszállítást USA-ba, EU-ba, Japánba. Mindent, nem csak gázt. Odesszából meg a búzával inkább fűtsenek, mintsem banderisztán eladhassa.
1 kérdés felmerül. Putyin töketlen vagy ennyire képes az orosz haderő és egy orosz mozgosítás káoszt szülne otthon?
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Nem tudom, mennyire kell oroszbarátnak lenni ahhoz, hogy több mint hat hónap orosz bukdácsolást valaki sikertörténetnek lásson

„A helyzet orosz forras szerint is kritikus az orosz erők részére. Ha Kupianszk elesik északon, Lyman délen, Izium védelme is reménytelen. Számos orosz helyőrség bekerítésben van – most először a háborúban sok orosz fogoly lehet, ha nem tudnak gyorsan ellentámadást inditani. De még ha fordítanak is, a reputációs kár óriási, az orosz hadsereg eleve megtépázott hírneve újabb csorbát szenvedett.

Mi jöhet? Nem tűnik elégnek a »különleges művelet« ereje meg a vonalak tartására sem. Persze meglátjuk a 3. Hadtestet, mit tud, de ha valódi, hadrafoghato erő is, a lyukakat kell tomni vele valószínűleg, igy komoly orosz offenziva nehezen képzelhető el Donyeck bevételére. Az oroszok most túl kevesen vannak túl széles fronton, sebezhetőek még sok helyen.

Putyin aligha fogadja el a vereséget, ergo a logikus a mozgósitás vagy más tipusú eszkaláció. Putyin sarokba szorítva még veszélyesebb, szvsz semmi sem drága, valamit ki kell hoznia ebből a haborúból, ami nem csak indokolhatatlan, de ráadásul több mint bűn, hiba is.

Nem tudom mennyire kell oroszbarátnak lenni ahhoz, hogy több mint hat hónap orosz bukdácsolast valaki sikertörténetnek lássa. Csak az orosz gazdasagi felkészülés volt jó, a katonai nem hogy elégséges (2-esre becsültem márciusban, de csak a déli sikerek miatt), hanem elégtelen.

Van infó hogy jön egy 3. ukrán offenziva is, vagy Melitopol vagy Mariupol irányába.

Demko face
Egyébként nem az ukránok jók, az oroszok ennyire képesek. Egész pontosan Putyin a felelős ezért a helyzetért, amibe az orosz hadsereg került. Rég meg kellett volna puccsolni és normális háborút indítani, de nemcsak az ukránok ellen, hanem odab@szni a litvánoknak is, de olyat, hogy esze ágában se legyen senkinek bármi módon visszavágni. Nem kell foglalkozni azzal, hogy NATO tag vagy sem. Tesztnek is jó lenne. Persze Oo-ban mozgósítás és 2-3 nyugat-ukrán várost letörölni a térképről, jelezve ettől a pillanattól kezdve minden máshogy lesz. Nem adják meg magukat? Újabb várost elintézni. Ez a Putyin egy giga balfék.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 371
45 706
113

NATO-főtitkár: Ukrajna eltűnik, ha abbahagyja a harcot Oroszországgal​


Az észak-atlanti szövetség főtitkára szerint Ukrajnában a béke megteremtése attól függ, hogy kinek a kezdeményezésétől sikerül leállítani az ellenségeskedést. Úgy véli, ha Moszkva állítja le azt, akkor állítólag helyreáll a béke, de ha Kijev lesz az első, aki leállítja az ellenségeskedést, akkor állítólag Ukrajna elveszíti állami szuverenitását.

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Pontosan ezért nem lehet ezt a bohóckodást folytatni, hogy "különleges művelet" meg irgumburgum lesz, ha ez vagy az bele mer avatkozni. Nos, nem egyszerűen beleavatkoznak, hanem konkrétan részesei a háborúnak.

Minek van az a szar forródrót, ha nem veszik fel? Minek van MAD, ha nem élnek vele? Minek van 1milliós olyan sereg, amelyből 600e hivatásos, ha 80-100e-n bohóckodnak 1000km-es fronton? Minek vannak stratégiai bombázók, cirkáló rakéták, ha bohócokkal bújócskáznak vele? Nem lófasz raktárokra kell kilőni ezeket, aztán örömködni, hogy húúúú szétlőttünk 1 cézárt hehe hoholok, hanem:
  • döntéshozatali központokra és kémfészkekre (Elnöki rezidencia, Rada, USA, UK nagykövetség + konzulátusok, SBU székház, minisztériumok - találat után 1 órával ismét, hogy az esetleges túlélőket, vagy a romok alól értékes infokat, eszközöket menteni próbálókat is kiiktassák)
  • telefon- és adatközpontok, TV tornyok (február óta nem értem, miért van még bármilyen tele- és infokommunikáció banderisztánban)
  • vízművek, trafóállomások, víztározók (nyáron a megfagyás veszélye nélkül lehetett volna pokollá tenni nyugat-banderisztán lakóinak életét, remélve egy civil nyomást a háború feladására)
  • Miért működik az ukrán vasúti hálózat? Miért vannak érintetlen, működő repterek? Nyugati politikusok paroláznak Kijevben március óta baszod? Miért nem bombáznak olyankor, amikor vmi küldöttség ott van?

Fel kell venni azt a kibaszott forró drótot és elmondani az amerikaiaknak, hogy:
  • a fekete-tenger nemzetközi légtere repüléstilalmi övezet a háború végéig. Bármilyen amerikai, brit, kanadai, svéd felderítőgép berepül, az leesik. Amerikai felderítőgép az orosz-fehérorosz-ukrán határtól 100km-re még NATO légtérben is legitim célpont.
  • Ukrajnába semmi és senki sem léphet be a szomszédos országokból. Humanitárius segélyek csak oroszországon és beloruszián keresztül küldhetők.
  • Automatikusan harcoló félnek minősül minden olyan ország, amelynek területéről hadianyag vagy élőerő lép be ukrajna területére, illetve automatikusan harcoló fél, az utánpótlást küldő nem szomszédos ország is.
  • Figyelmeztetésül belengetni egy Rzeszow vagy Mihail Kogelniceanu elleni támadást, amennyiben süket fülekre találna a figyelmeztetés, és azonnal biztosítani a másik felet, hogy még hagyományos, vagy politikai-gazdasági válaszra is taktikai nukleáris viszontválasz lesz adva.
Azonnali mozgósítás, belorusziaból új front nyitása a lengyel határ mentén. Közben felfejlődni Észtország határain, esetleg Ida-Viru megye megszállása náci veszélyre hivatkozva (láttuk mi történik a náci észteknél, miközben ennek a megyének 3/4-e orosz, Narva 96%-ban, Szillamaja 80%-ban stb stb.

Ha ezekre nincs politikai akarat, bátorság, akkor Putyint félre kell állítani mielőtt olyan károkat okoz, mint Gorbacsov. Jöjjenek a keményvonalasok. Jelenleg semmilyen nyugati packázásra nincs válasz. Ez a jaj műszaki gondok miatt nem jön a gáz, ez semmi. Miközben amerika tömi fegyverrel, pénzzel, harcosokkal ukrajnát, és már állítólagos drónvásárlásokra is azonnal szankciózik.
Azonnal le kell állítani minden nyersanyagszállítást USA-ba, EU-ba, Japánba. Mindent, nem csak gázt. Odesszából meg a búzával inkább fűtsenek, mintsem banderisztán eladhassa.
Ezekre nem fogok tudni választ adni de a 4 pont a NATO felé közvetlen konfliktust jelentene neki a Mátéval!Taktikai atomra taktikai atommal válaszolnának aztán eldöntheti mindkét fél hogy megsemmísíti egymás nagyvárosait!Fekete tengeri légtérzárat kíváncsi lennék hogy kiviteleznék a NATO légierőkkel szemben véleményem szerint kivitelezhetetlen.Ha "csak"hagyományos háború lenne Nato-Oroszország között akár Ukrajnában,akár a balti államokban nagyon nehéz helyzetben lennének ha például egy NATO ország elleni csapás után közvetlen légi támogatást kapnának a NATO országokból az Oroszok.
Az első részre hogy miért nem vetnek be nagyobb erőket,bombázzák szét a vasutat,vízművek nem tudom.És arra se tudok magyarázatot hogy miért nem vet be jóval nagyobb erőket.De abban szinte biztos vagyok hogy az a legutolsó dolog amit akarnak hogy közvetve harcoljanak NATO erőkkel
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 500
18 618
113
A következő hadifoglyokról Balakleysko-Izyum irányban készültek felvételek, akik
közül sokan egyszerűen letették a fegyvert, és rájöttek, milyen csapdába kergették őket Bandera főnökeik.
Azok számára, akik azt kiabálják, hogy "régiek a képek", emlékeztetem, hogy van egy forrás https://tineye.com/

. Illesszen be egy fényképet, és ellenőrizze, hogy korábban megjelent-e vagy sem.
Ennél a képnél https://tineye.com/search/3e8553a563936217b1762de431710762135d753d?sort=crawl_date&order=asc&page=1

Ezzel a módszerrel levághatja a másolatok és a régi fotók jelentős részét, kivéve a tükrözött régi fényképeket.
Harkov.
Ezek oroszok vagy hoholok???