[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Két megjegyzés ezzel kapcsolatban, az első mindenen kívül nem a barátom, másrészt nem értem a tárolókkal kapcsolatos kérdésedet, mivel én még utalást sem tettem arra, hogy csak a feltöltött gáztárolók elegek ahhoz,hogy kihúzzák a telet..
A gáztározókat mindenen kívül írta.
Te válaszoltál rá, hogy: "Igen most a jelenlegi állapot szerint nem lesz fagyhalál Nyugat-Európában földgázhiány következtében"

Mer(t)em feltételezni, hogy a nem lesz fagyhalált összekapcsoltad a tárolók szintjével.
Vagy ha nem, kíváncsi lennék, hogy miért nem lesz "fagyhalál". (idézőjelben. Nekem már az is annak számít, ha pl iskolákba 17 fok van, és kabátban kell ülniük a jövő generációjának, pedig lehetne melegben is ülni, de hát a a világpolitika nem engedi)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 974
82 849
113
Az elrettentés mellett több lehetséges forgatókönyvet is kidolgoztak azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megakadályozni az orosz atomfegyverek bevetését, ha megszületne is ilyen döntés. Elképzelhető például, hogy konvencionális, nem nukleáris fegyvereket vetnének be az oroszok ellen (még akár az űrből is), különleges műveleti egységeket alkalmazhatnának, vagy kibertámadást indíthatnának.

EZEKNEK A CSAPÁSOKNAK A CÉLPONTJA PEDIG A KREML LENNE, ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY LEFEJEZZÉK AZ OROSZ POLITIKAI-KATONAI VEZETÉST.
A terv szerint persze a gyenge orosz természetesen setét, mint az éjszaka, és semmi ilyesmire se számít ..., de ha nem adják oda a Newsweeknek az infót, akkor pláne nem fogja tudni és nem tud majd Baldrick zseniálisan zseniális terve ellen tenni, sőt, még meg se torolja!

Elképesztő baromságokat patton a média, ha hülye politikusoktól vannak infók.

MÉG EGYSZER, mindörökre: NEM FOG SEMMI TÖRTÉNNI. Nem lesz USA kiber, nem lesz USA atom, nem lesz SEMMI. Ahogy a veszíteni NEM tudó politikusoktól a döntéshozatal a katonai vezetés kezébe kerül, NEM FOG SEMMI történni. Lenyelik.

Egyelőre a háttérhatalom és a politikusok azok, aki picsognak és folyamatosan szítják tovább az eseményeket. Amit ők megtehetnek, persze megteszik, ahogy Trump is kilőtt 100+ Tomahawkot Szíriára (miután szólt a ruszkiknak, azok a szíreknek, stb. és a nagy semmi történt, de a média leszopta érte, ami a cél is volt), de ezek a demokraták elmebetegek. Nincs se realitás érzékük, se semmi. Ha a katonai vezetésen fog múlni egy atomháború, vagy egy kiberháború, akkor a politikai vezetés jobb, ha állig felfegyverzi magát és bevonul egy bunkerbe, mert különben a sajátjaik fogják félreállítani őket a gcibe. Egyszerűbb pár száz elmebeteg semmirekellő politikust kinyírni, mint atomháborúba keveredni Oroszországgal.

Ja, és azért is elmebetegek ezek a politikusok, mert a képességet csak saját magukról feltételezik, az oroszról, kínairól, irániról nem. Ami rohadt nagy illúzió.

De játsszunk el a gondolattal, hogy megbénítja az orosz távközlést, elektronikát az USA? Hogyan tovább? És akkor játsszunk el a gondolattal, hogy az usák hordozókat kikapják a ruszkik, mondjuk egy reaktor-túlterheléssel és elszállnak a kísérőkkel a gcibe? Na utána lehet pattogni! Hacsak nem akarnak belekeveredni Kína ellen is, akkor itt visszavonulnak behúzott farokkal, mert különben úgy járnak, mint Midway után a japók. Hirtelen egál vagy aközeli lett az amerikai-hordozó fölény. Onnantól meg ...

Ha a katonai vezetésnek az USAban van agya, elengedi Ukrajnát amint az orosz behúzza, még akkor is, ha a háttérhatalom és a hülye politikusok milliárdokat buknak a föld, nyersanyag és ki tudja milyen projekten. A Krímet se véletlenül húzták be ennyire profi módon az oroszok, holmi zöld emberkékkel. Nyilván nem tudtak a mesterkedésről, azért, ugye?

Maradjunk annyiban, hogy az USA külügy bizonyos osztályain igazi vérprofi elmebetegek ülnek. Ha ezek kiesnek a döntéshozásból, mellé eltávolítják a többi politikus barmot is, a vén pedo ott fog állni letolt gatyóval és örül majd, ha nem kell percenként kezet fognia virtuálisan az összes rá szavazó halottal.

Minden mást leírtam a #161 973 -ban a hülye oroszokról.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Egyre jobb lesz


Csak azt nem tudom, hogy Amerika tisztában van-e vele, hogy akkor az orosz gondolkodás nélkül atommal fog válaszolni???
Persze, hogy tisztában vannak.
Ez is csak a dumaszínház része.

Még a hülye is tudja, hogy az nem megoldás, hogy odabasznak Oo-nak "megelőzően", mert akkor a Belgorod, és a többi nuki tengeralattjáró kitáraz.
(Persze fordított helyzetben is igaz)
Az atomhatalmak csak akkor fogják egymást megszórni komolyabban, ha tényleg mindennek vége.
Taktikai(!) nukit simán lőhetnének az oroszok ha akarnak (hohol földön), a nyugat érdemben, szankciókon meg hisztin kívül nem tudna mit tenni. Ha meg mégis, akkor kezdődhet a tánc..

@mlace Azt a 3200 eurót majd kenhetik a nyakukra, ha abból 1500-2000 euró lesz csak a gázszámla.. érted?
Ez a libsi "há de ott 3000 eurót keresnek" duma addig működik, ameddig nem kell a gatyájukat is kifizetniük. Lásd anglia.
Mi, itt kelet-euban ígyis úgyis megszívjuk, főleg, ha a török áramlat is szétbaszódik (Az amcsik amúgy figyelmezettek erre is.).
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Te most a jelenlegi helyzetről beszélsz én pedig azt írtam,hogy hosszú távon Európa pótolni fogja a kieső orosz földgázt, és ez tényszerűen így is van/lesz...
bontsuk szét
az orosz propaganda szerint most télen mindmegfagyunk, ha nem fagyunk meg csődbemegyünk mert megszűnik az ipar megfizethetetlen lesz az energia megszűnnek a munkahelyek miközben éhenhalunk
az atlantista propaganda szerint most kicsit lejjebb kell csavarni a termosztátokat na bumm amúgy is az az egészségesebb valamint wir schaffen das, és amint csődbeszankciózták magukat az oroszok és a putyin eltűnik végre a képből helyreáll a rend és megy minden tovább
érdemes mindkétoldali propagandából kicsemegézni a valósnak tűnő elemeket, és megfigyelni hogy abból milyen jövő is fog kikerekedni, számunkra
nem az a kérdés hogy hosszú távon pótolható-e az orosz földgáz
pótolható, persze
a kérdés inkább az, hogy azon az árszínvonalon amin pótolható mi is lesz a szerepe annak a földgáznak a lakossági fűtésben és európa iparában, mezőgazdaságában
és a gazdaságpolitikai aspektuson kívül mi is lesz a hatása kapcsolatainkra az usával, az oroszország helyén megmaradó nemtudnimégmivel, esetleg a zöldpolitikára...
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113
plushun: Ezekkel az intézkedésekkel csak egy pici probléma van: bármelyike kiváltja a Nagy Világmegsemmisítő Gomb megnyomódását. A Kreml támadása esetén még akár a Doomsday Machine (ha létezik) is működésbe léphet... Jótanács: szvsz mindenki kezdjen el vizet, konzervet készletezni, és bunkert építeni a kertben...

+lélegezni is szükséges, van olyan találmány ami "a vízbül veszi ki a zoxigént" :)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 006
113
.
.
Ez nyilvan kölcsönös, te sem ismersz. En szimpatizaltam regebben az oroszokkal, pl az urkutatasukkal, turistakent jartam többször Moszkvaban, nagyon szep varos, valamennyit tudok oroszol is. Russzofob most sem vagyok, csak putyinfob. Amugy meg ahogy elesedik a konfliktus, sajnos az van, hogy mindenki jobban jar, ha annak a csapatnak kezd szurkolni, amelyiknek a meze ra van huzva. Ez a mez adott esetben egy EU unios mez, ez van. Nyilvan lehetne az EU sokkal hatekonyabb, jobb, en is latom, de akkor is itt vagyunk.
.
Oroszorszag, az USA, az EU kapcsan nekem az az aggodalmam, hogy a konfliktus lassan eszkalalodik, lepesröl lepesre. Valaki huz egy lapot, ami a masiknak dilemma, hogy arcvesztessel feladja a jatszmat, vagy bent marad es ö is tesz ra egy lapot. Es eddig fel even at szepen rakosgattak is a lapokat egymasra, szankciok, fegyverszallitas, nepszavazas, stb. Most ez a gazvezetek, infrastruktura elleni tamadas egy ujabb lepcsö, mert valaki fizikailag megtamadta az EU-t. Mai hirek azt is pedzegetik, hogy pl a schwehati olajfinomito muszaki problemaja is ilyen szabotazs volt. Arrol nem irtak, en kerdezem csak, pl a szazhalombattai finomito augusztusban kezdett "Halaszthatatlan karbantartás miatt leállítják a Mol százhalombattai finomítóját" hire is tenyleg karbantartas, vagy ott is törtent valami?
Es ha felvallalodik, hogy ez bizony szandekos volt es sorozatos akciok, akkor "nalunk" a labda, benyeljuk a pofont, vagy a NATO is szervez egy szabotazst cserebe valahol Oroszorszagnak? Es akkor ök mit lepnek?
.
A masik ez a "nepszavazas", mert akkor mondjuk Oroszorszag hozzacsatolja magahoz ezeket a teruleteket, amik nincsenek is igazan elfoglalva, pl Herszon környeke, Zsaporozzsja, söt tulajdonkeppen mar a DNR, LNR terulete is lassan kerdeses. Namost Putyin közli, hogy ez Oroszorszag földje, erre az ukran mit csinalhat? Elkullog, vagy rahuznak egy lapot, es akkor megint egy kicsivel elesebb a helyzet, mert akkor Putyin honvedö haborut hirdet.
.
En ezekben latom a kockazatot, es öszinten szolva en egyik harcolo felnek sem "szurkolok", de ha mar valasztani kell, akkor a nyugati oldalon vagyok, mert itt elek, es itt eddig jo volt nekem.



Az utóbbi 100 év mind a 4 háborúját a kedves nyugat, az angolszászok szerveztét nekünk, csak hogy tudj választani,és a mostanit is ők csinálják.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
(Az indexről "lelopva") A Newsweek terjedelmes cikket közölt arról, hogy mit is jelenthet az az amerikai vállalás, miszerint „határozottan” fognak fellépni abban az esetben, ha Vlagyimir Putyin nukleáris fegyvereket vetne be Ukrajnában.

Az amerikai lapnak több magas rangú katonai vezető is nyilatkozott erről, akik szerint több lépésről is tárgyalt a stratégiai vezetés. Ezek egy részét már el is kezdték végrehajtani, a légierő és haditengerészet bizonyos egységeit például átcsoportosítják azért, hogy elrettentsék az oroszokat.


Az elrettentés mellett több lehetséges forgatókönyvet is kidolgoztak azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megakadályozni az orosz atomfegyverek bevetését, ha megszületne is ilyen döntés. Elképzelhető például, hogy konvencionális, nem nukleáris fegyvereket vetnének be az oroszok ellen (még akár az űrből is), különleges műveleti egységeket alkalmazhatnának, vagy kibertámadást indíthatnának.

EZEKNEK A CSAPÁSOKNAK A CÉLPONTJA PEDIG A KREML LENNE, ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY LEFEJEZZÉK AZ OROSZ POLITIKAI-KATONAI VEZETÉST.

A Newsweek szerint a pontos részleteket mindezzel kapcsolatban az amerikai kormányzat nem hozta nyilvánosságra, és a Fehér Ház az ő megkeresésükre sem akart többet elárulni erről.

Istenem ez a született amerikai nagyképű optimizmus .. és azt vajon miből gondolják,hogy adott esetben nem ismerik a White House, a Capitolium és egyebek műholdas koordinátáit az oroszok akik szintén rendelkeznek konvencionális nem nukleáris fegyverekkel ?
,
vagy mondjuk "minő véletlen" bekerülne 1 gr botulin egy víztározóba LA-ben, NY-ban .. vagy bármelyik más nagyvárosban ..
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93



Vezesd már le nagy vonalakban, hogy pl az 1.,2.vh-t hogyan is 'szervezték az angolszászok'.
Direkt civil célpontot csináltak az egyébként fegyvert szállító Lusitaniaból, így okot adva az elsüllyesztéshez, hogy beléphessenek a háborúba, tovább eszkalálva azt. https://mult-kor.hu/maig-vitatott-h...-robbanast-a-lusitania-vegzete-soran-20180507
A második világháborút az elsőt követő békediktátumok aránytalanul, reálpolitikát mellőzve történő kidolgozása okozta. Ferdinand Foch: „Ez nem béke. Ez fegyverszünet húsz évre.”
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Te most a jelenlegi helyzetről beszélsz én pedig azt írtam,hogy hosszú távon Európa pótolni fogja a kieső orosz földgázt, és ez tényszerűen így is van/lesz...
Te bizonyára Cassandra reinkarnációja vagy, vagy a delphoi jósda főpapja, hogy hosszú távra is látsz ebben a káoszban, amiben kb azt nem tudják a legnagyobb elemzők sem, hogy holnap mi fog történni.

De tételezzük fel, hogy igazad lesz és hosszú távon pótolja az EU a kieső gázt, nem lesz atomháború, stb.

Csak az a baj, hogy az iparunk nem hosszú, hanem rövid távon fog bedőlni, a pozícióinkat a nemzetközi gazdaságban sem hosszú, hanem rövid távon fogjuk elveszíteni, és utána már hiába lesz tiéd a világ összes gáza, ha elvesztetted a megrendelőidet és átvették mások a helyedet a piacon, akik közben elszívják a szakképzett munkaerődet, az oktatóidat, továbbfejlesztik a know-howt stb.

Akkor mi az anyám keservét fogsz csinálni a gázoddal, mondd csak?

Ti tényleg nem láttok 5 centinél messzebbre?
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Elsőre én is ezt tartottam valószínűbnek de vannak érvek másik oldalra is:
Oroszok egy ideje Eu polgárok megfagyásával fenyegetnek ha szankciók maradnak.
Gáz,Energia ár emelkedés gyengíti akar be is döntheti az Európai gazdaságokat csökkenhet vagy le is állhat innen az Ukránok támogatása Eu részéről
Támadással szinte egy időben bejelentették hogy jogi okokra hivatkozva többi vezetéken kivéve déli áramlat le fogják állítani a gáz exportot
Orosz hajók mozgását is észlelték a környéken(tudom lehet állhír is)ez viszont még nem bizonyít semmit.
Másik oldal részéről hatalmas kockázat annak bevállalása ha bizonyítják USA volt akkor szakadások lehetnek az atlanti szövetségben
ÉN 50-50 százalékra teszem és nagy esélyt látok hamis zászló műveletre mindkét fél részéről mindkét oldal hatalmas hasznot húzhat belőle ha msikra tudja bizonyítani.És aljasak tartom bárki tette a hatalmas környezet szennyezés miatt.
Nem fenyegetnek vazze tényeket közölnek az ipari hülyékkel akik még mindig nem hiszik el mert a gazdáik ezt nem engedik !
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Ha az Amerikai félidős választások előtt bizonyíték kerülne elő hogy q Biden kormányzat tette abba nagy valószínűséggel belebukna a finoman szólva se Orosz barát demokrata kormányzat.És a nyugat európai közvélemény is hamar amerika ellenes lehetne.
Teljesen mindegy milyen bizonyíték kerül elő, a lényeg, hogy a média mit és hogyan tálal. Biden kormányzatnak ne hívd légyszíves, mert Bidennek köze nincs a kormányzáshoz. Ebben azért egyezzünk már meg. Az amerika ellenesség éppenhogy kapóra jön a military industrial complexnek, lásd Irak, Afganisztán. Az elhúzódó konfliktusok melegágya.

Te most a jelenlegi helyzetről beszélsz én pedig azt írtam,hogy hosszú távon Európa pótolni fogja a kieső orosz földgázt, és ez tényszerűen így is van/lesz...
Ez tényleg így van, de a köztes idő nagyon kockázatos gazdaságilag és társadalmilag is. Ezért öngyilkos politika ez a hirtelen leválás, meg lehetett volna fokozatosan is oldani, ehhez persze kellett volna önálló európai politika. És még mindig nem tudjuk milyen állapotban lesz addigra Európa, mire pótolja az orosz fosszilist. A jóléti társadalmak pl biztosan felszámolódnak addigra, de rosszabb is lehet.


Tisztában vagyok kik vetették ki a szankciókat.Mi cégünknél most van pár svéd kolléga besegíteni a raktár lemaradását.Ott egy szegény csóró "mezei"raktáros 3200 eurót keres megérezni lehet megérzik a drágább energiát,de ki fogja tudni fizetni.Igazán itt mi fogjuk legjobban megszívni Kelet Európában mert már most qurva drága minden a jövedelmekhez képest.
A svéd raktáros 3200 eurója jövő évben esélyes, hogy a magyar raktáros 1000 eurójával lesz egyenértékű. Az hogy ki szívja meg legjobban az jó kérdés, de momentán nem mi magyarok vagyunk a legrosszabb helyzetben.

plushun: Ezekkel az intézkedésekkel csak egy pici probléma van: bármelyike kiváltja a Nagy Világmegsemmisítő Gomb megnyomódását. A Kreml támadása esetén még akár a Doomsday Machine (ha létezik) is működésbe léphet... Jótanács: szvsz mindenki kezdjen el vizet, konzervet készletezni, és bunkert építeni a kertben...
Tudom félig komolyan mondod csak, de nem mindegy, hogy egy bunkerben fél évig tovább bírjuk a kannibál holokausztot, mint az első héten fegyverrel a kézben elesni? :)


tényszerűen sorold fel, hogy honnan fogja európa beszerezni az elégséges mennyiségű gázt, olcsóbban.
Mert oké, most rövid távon összeomlott a gazdaság.
csak aztán jön a hosszú táv, amikor újra kellene építeni.
miközben ugye felárral vesszük kínából a gázt. MIközben a szállítási költségek még a nem orosz gázra is rárakódnak.
És aztán hajrá majd a világpiacon versenyezni a pozíciókért, amikor minőségi előnyöd minimális, jelenleg is csak a nyugati világ tudta ténylegesen megvenni a termékeidet, és közben pont a nyugati világ fizetőképes kereslete fog eltűnni.
Ésszel csinálva nem lett volna rossz a függetlenedés, csak ehhez sok atomerőművet kellett volna építeni a megújulók és az európai, észak afrikai gáz és olajkitermelés fejlesztése mellett. Így harakiri.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 714
15 497
113
(Az indexről "lelopva") A Newsweek terjedelmes cikket közölt arról, hogy mit is jelenthet az az amerikai vállalás, miszerint „határozottan” fognak fellépni abban az esetben, ha Vlagyimir Putyin nukleáris fegyvereket vetne be Ukrajnában.

Az amerikai lapnak több magas rangú katonai vezető is nyilatkozott erről, akik szerint több lépésről is tárgyalt a stratégiai vezetés. Ezek egy részét már el is kezdték végrehajtani, a légierő és haditengerészet bizonyos egységeit például átcsoportosítják azért, hogy elrettentsék az oroszokat.


Az elrettentés mellett több lehetséges forgatókönyvet is kidolgoztak azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megakadályozni az orosz atomfegyverek bevetését, ha megszületne is ilyen döntés. Elképzelhető például, hogy konvencionális, nem nukleáris fegyvereket vetnének be az oroszok ellen (még akár az űrből is), különleges műveleti egységeket alkalmazhatnának, vagy kibertámadást indíthatnának.

EZEKNEK A CSAPÁSOKNAK A CÉLPONTJA PEDIG A KREML LENNE, ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY LEFEJEZZÉK AZ OROSZ POLITIKAI-KATONAI VEZETÉST.

A Newsweek szerint a pontos részleteket mindezzel kapcsolatban az amerikai kormányzat nem hozta nyilvánosságra, és a Fehér Ház az ő megkeresésükre sem akart többet elárulni erről.

Jó lesz ez…


nuclear-catastrophic.gif
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Direkt civil célpontot csináltak az egyébként fegyvert szállító Lusitaniaból, így okot adva az elsüllyesztéshez, hogy beléphessenek a háborúba, tovább eszkalálva azt. https://mult-kor.hu/maig-vitatott-h...-robbanast-a-lusitania-vegzete-soran-20180507
A második világháborút az elsőt követő békediktátumok aránytalanul, reálpolitikát mellőzve történő kidolgozása okozta. Ferdinand Foch: „Ez nem béke. Ez fegyverszünet húsz évre.”
Ja. Lusitania. Direkt. Aha. Mesélj még LoL
+mikor is volt a Lusitania? '15.V.
Mikor tört ki az 1.vh?
Akkor milyen 'szervezése' a háborúnak? Egy évvel később lett megszervezve az egy évvel korábban kitört hb?
------

Ki is eszkalál akkor?
Persze nyilván, szegény RU mert megtámadták Ukrajnát.
Most szegény RU, mert szabotálták (valószínűsíthetően) a NS -t.
Szegény RU, mert ha esetleg nukl.fegyvert vet be, akkor kap rá választ.

 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
❌ - Antony Blinken amerikai külügyminiszter: "Hogy egyértelmű legyen: az eredményeket Moszkvában rendezték meg, és nem tükrözik az ukrán nép akaratát".

❌ - Antony Blinken amerikai külügyminiszter: Oroszország kísérlete Ukrajna egyes részeinek annektálására illegitim és súlyosan sérti a nemzetközi jogot
"Nemzetközi jog"

❌ - Antony Blinken amerikai külügyminiszter: Oroszország látszat-népszavazása hiábavaló kísérlet arra, hogy elfedje az ukrajnai területszerzési kísérletet
Az USA nem a népszavazással hitdeti a demokráciát, hanem a bombázások erejében hisz. Lásd Rakka, de monhatnám akár Belgrádot is! :(
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 841
35 416
113
A Rostec a tervezett időpont előtt leszállítja a T-80BVM-et a csapatoknak
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
A Rostec a tervezett időpont előtt leszállítja a T-80BVM-et a csapatoknak
A tervezett időpont 1990 volt nem?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Ja. Lusitania. Direkt. Aha. Mesélj még LoL
+mikor is volt a Lusitania? '15.V.
Mikor tört ki az 1.vh?
Akkor milyen 'szervezése' a háborúnak? Egy évvel később lett megszervezve az egy évvel korábban kitört hb?
------

Ki is eszkalál akkor?
Persze nyilván, szegény RU mert megtámadták Ukrajnát.
Most szegény RU, mert szabotálták (valószínűsíthetően) a NS -t.
Szegény RU, mert ha esetleg nukl.fegyvert vet be, akkor kap rá választ.

engedj már meg egy kérdést .. hogy ha az USA nyíltan beavatkozik egy nem NATO tagország mellett egy háborúba,lassan kiterjesztve azokat a jogokat az adott országra amelyek kizárólag NATO országokat érintenek (pl 5-ös cikkelynek megfelelő lépések), akkor szerinted jogosan avatkozhat-e bele mondjuk Oroszország egy semleges ország védelmébe úgy,hogy kiterjeszti rá a CSTO országokra vonatkozó kitételeket ,adott esetben akár az USA-val szemben is?

kiváncsi vagyok ezt a kérdést te hogy látod ;)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 868
27 425
113

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Most szegény RU, mert szabotálták (valószínűsíthetően) a NS -t.
Szegény RU, mert ha esetleg nukl.fegyvert vet be, akkor kap rá választ.
De milyen alapon is kap rá választ te észlény? Fuu bakker, neked tényled ennyire futja?
Meg mi az hogy valószínűsíthetően? Ezt ki valószínűsíti? Te meg a hozzád hasonló agyhalottak a nyugaton?

Annyira szánalmas ez a vergésed, hogy hihetetlen.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
.
.
Ez nyilvan kölcsönös, te sem ismersz. En szimpatizaltam regebben az oroszokkal, pl az urkutatasukkal, turistakent jartam többször Moszkvaban, nagyon szep varos, valamennyit tudok oroszol is. Russzofob most sem vagyok, csak putyinfob. Amugy meg ahogy elesedik a konfliktus, sajnos az van, hogy mindenki jobban jar, ha annak a csapatnak kezd szurkolni, amelyiknek a meze ra van huzva. Ez a mez adott esetben egy EU unios mez, ez van. Nyilvan lehetne az EU sokkal hatekonyabb, jobb, en is latom, de akkor is itt vagyunk.
.
Oroszorszag, az USA, az EU kapcsan nekem az az aggodalmam, hogy a konfliktus lassan eszkalalodik, lepesröl lepesre. Valaki huz egy lapot, ami a masiknak dilemma, hogy arcvesztessel feladja a jatszmat, vagy bent marad es ö is tesz ra egy lapot. Es eddig fel even at szepen rakosgattak is a lapokat egymasra, szankciok, fegyverszallitas, nepszavazas, stb. Most ez a gazvezetek, infrastruktura elleni tamadas egy ujabb lepcsö, mert valaki fizikailag megtamadta az EU-t. Mai hirek azt is pedzegetik, hogy pl a schwehati olajfinomito muszaki problemaja is ilyen szabotazs volt. Arrol nem irtak, en kerdezem csak, pl a szazhalombattai finomito augusztusban kezdett "Halaszthatatlan karbantartás miatt leállítják a Mol százhalombattai finomítóját" hire is tenyleg karbantartas, vagy ott is törtent valami?
Es ha felvallalodik, hogy ez bizony szandekos volt es sorozatos akciok, akkor "nalunk" a labda, benyeljuk a pofont, vagy a NATO is szervez egy szabotazst cserebe valahol Oroszorszagnak? Es akkor ök mit lepnek?
.
A masik ez a "nepszavazas", mert akkor mondjuk Oroszorszag hozzacsatolja magahoz ezeket a teruleteket, amik nincsenek is igazan elfoglalva, pl Herszon környeke, Zsaporozzsja, söt tulajdonkeppen mar a DNR, LNR terulete is lassan kerdeses. Namost Putyin közli, hogy ez Oroszorszag földje, erre az ukran mit csinalhat? Elkullog, vagy rahuznak egy lapot, es akkor megint egy kicsivel elesebb a helyzet, mert akkor Putyin honvedö haborut hirdet.
.
En ezekben latom a kockazatot, es öszinten szolva en egyik harcolo felnek sem "szurkolok", de ha mar valasztani kell, akkor a nyugati oldalon vagyok, mert itt elek, es itt eddig jo volt nekem.
"mert itt elek, es itt eddig jo volt nekem" ha így gondolod, akkor nem értem: "de ha mar valasztani kell, akkor a nyugati oldalon vagyok"
Ugyanis jelenleg ennek az oldalnak a vezetői szarják szét a kényelmes kis világodat.