Nyíltan? Ez távol áll a 'nyílt'-tól.engedj már meg egy kérdést .. hogy ha az USA nyíltan beavatkozik egy nem NATO tagország mellett egy háborúba,lassan kiterjesztve azokat a jogokat az adott országra amelyek kizárólag NATO országokat érintenek (pl 5-ös cikkelynek megfelelő lépések), akkor szerinted jogosan avatkozhat-e bele mondjuk Oroszország egy semleges ország védelmébe úgy,hogy kiterjeszti rá a CSTO országokra vonatkozó kitételeket ,adott esetben akár az USA-val szemben is?
kiváncsi vagyok ezt a kérdést te hogy látod![]()
Milyen 5-nek megfelelő lépés? Az NS után vmilyen lépés vagy mi?
Melyik semleges ország védelme?
Jó lenne ha pontosan fogalmaznál, mert most erre megy el egy hsz-om.
thx
Hát, hogy mennyien tudják itt biztosra, hogy mi volt a Lusitaniával, amikor a tényleg hozzáértők sem tudják 100% -ra...Én nem akarok ebben a konkrét kérdésben állás foglalni, de van az a magyar közmondás, hogy nem zörög a haraszt.... Az önmerénylet előjön többször is a történelemben, mint háborút kiváltó ok. Nem USA sajátosság, ezért nem lehet az mondani, hogy
mEgINT BáNcsáK a SzEGénY USát, amikor megvádolják ezzel az aktussal.
Dehogy valamiért szegény usát minden egyes háborújánál ezzel vádolják igazságtalanul, hát ez nagyon jól mutatja, hogy nagyon szemtelen lett a világ, nem igaz?
Önmerényleg? Már nem is a németek süllyesztették el?

A kolléga azt írta, hogy az 1vh-t (is) az angolszászok SZERVEZTÉK, erre a másik kolléga jött itt a Lusitaniával.
A szervezés az én olvasatomban valami előtt, valaminek a megszervezése.
Úgyhogy maradjunk az elhangzottaknál, ne ferdítsük el megint.
thx.