[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 708
28 189
113
Kemény 1,63 euróért lehet most Steamen vinni az elmúlt évek legautistább játékaként létező Goat Simulatort, míg a minden DLC-t tartalmazó pakk 30 euró helyett 5,21
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Közeledek a Wrath of Righteous végjátékához és már kezd az idegeimre menni minden crpg végjáték kliséje, hogy minden boss-nak kismillió bónusza van, így az ellenük való harc abból áll, hogy dobnak-e a karaktereid elegendő 20-ast a virtuális kockával a megöléséhez mielőtt lemészárol mindenkit...
Btw. 171 óránál tartok és még van 1 komplett DLC a végső csata előtt :D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Josh videói miatt megvettem a Satisfactory-t.
Vásárlás után másfél órával már vissza is utalta a pénzemet a Steam :D
Tipikus streamer játék, ami otthon leülve dögunalmas tucat craftolós cucc.

 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán
T

Törölt tag 1711

Guest
Elsőre nem is rossz.
LO2tUKf.png
 
  • Tetszik
Reactions: arcas and Bubu bocs
T

Törölt tag 1711

Guest
Mostanában csak úgy repkednek a jó retro bundle-k, ezúttal klasszikus crpg-kel:
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 902
15 390
113
Mostanában csak úgy repkednek a jó retro bundle-k, ezúttal klasszikus crpg-kel:

Engem olyan bundle érdekelne amiben retro időbeosztás is van hogy játszhassak is velük :D
 

Huba

Active Member
2018. november 13.
64
181
33
Ahogy látom nem nagyon volt itt emlegetve egy városépítős/factorio keverék játék. Igaz a témája itt pár embernek ki fogja verni a biztosítékot, de komplexitásában hasonlót nem találni. Amikor megcsináltam a tutorialokat, akkor csak folyamatosan azt mondtam magamban, hogy ezt nem hiszem el, ilyeneket is meg lehet csinálni.

Workers & resources soviet republic
Maga a játék lényege, hogy egy olyan országot építsünk fel a nyugati és a keleti hatalmak között, amely teljesen önfenntartó. Tulajdonképpen maga a kommunizmust kell elérni. Induló dátum 1960, de modokkal lehet módosítani. Az unikális részét az építés (is) nyújtja. Nem csak annyit jelent, hogy lerakod az épületet, és kész is vagy, hanem neked kell oda szállítani az építőanyagokat és a munkásokat. Az építési folyamatot pedig munkagépekkel gyorsíthatod fel. S ez nem csak az épületekre, hanem az utakra, vasútra és a reptérre is éppúgy igaz. Magát a járműveket is gyárakban kell legyártanod, amelyek licencét valutáért veszel a keleti vagy a nyugati blokktól.

Ezeket megannyi részlet, és a könnyű moddolhatóság (és steam workshop) tovább növeli. Belinkelem a bővítéseket bemutató, egyenként 1-2 perc hosszú videókat, amellyel könnyebb megérteni, hogy mennyire figyelnek a részletességre.

Release, #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, Karácsonyi kiegészítés

A szlovák 3DVISION csapat folyamatosan fejleszti, és évente kettő patch és bővítés jön. Árkedvezményeket is szoktak rá adni. S nincs fizetős DLC. (Egy volt, amivel az ukránokat támogathattad)
Azért az vicces, hogy amint kezded érteni a mechanikáját, már úgy kezdesz viselkedni mint egy igazi komcsi :D A templomokat legszívesebben lerombolnád, mindenkit tömbházba kergetnél, s amint lehet elkezdenél propagandát sugározni és teljes alkoholtilalmat vezetnél be. Nálam ez a játék felment a legfelsőbb szintekre, pedig ebben a kategóriában nagyon finnyás vagyok.
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 130
2 471
113
Arch Warhammer eléggé lehúzta a Viki 3mat. Teleportáló sereg, csatában nagyobb szám győz, stb.