Társadalmi folyamatok

A gyógyszeripar minden erőfeszítése dacára nem akar felpörögni ez a transz biznisz (egy ilyen lény élete végéig rászorul a bogyóikra, nem beszélve az "átalakuláshoz" szükséges több milliós cuccokról)...

Ráadásul a transz "közösség" igazi jó szekta módjára letámadja a távozó tagjait, pokollá téve az életüket...
Egész addig, amíg rá nem jönnek, hogy a de-transitioning is micsoda biznisz.

A társadalom mereven elzárkózik a közmédiát, megyei lapokat eluraló propagandától, beléjük pumpált százmilliárdoktól is. Ezeknek ha piaci alapon kellene megélniük, már régen be lennének szántva!
És a nemzeti konzultáció nevezetű szemfényvesztéstől is, de ez sem érdekli a kormányt, csak nyomja tovább a szájbarágós kérdéseit!
Az ellenzéki propagandasajtó is infúzión van, különben nem létezne, ahogy a kormánysajtó se! A nemzeti konzultációk pedig eddig mindig sikeres, kvázi népszavazások voltak. Az egész nyugati demokrácia legdemokratikusabb intézménye, rajtunk kívül csak Svájcban van ennyire közvetlen demokrácia!

A felszámolás, kvázi privatizáció lett a megoldás. A menthetetlennek ítélt állami rendszerek (közoktatás, közegészségügy, stb) sorsára hagyása. Akinek van pénze az fizet a magánért, akinek nincs az így járt.

A Fidesz egy sz#ros vizitdíjból mit tudott kihozni, pontosan tudják, hogy a társadalom elutasít minden reformot, az aktuális ellenzék bármilyen reformkísérlet elutasításából népszerűséget tud kovácsolni. Maga a magyar társadalom zárkózik el mereven a közszolgáltatások működőképessé tételétől.
Rengeteg változás történt az eü-ben. Aki ezt tagadja, az nem mond igazat. A privatizáció pedig még ma is csak viszi a pénzt az eü-ből, és rohadt nehéz visszacsinálni. Persze felelősség nélkül lehet hőbörögni, de az nem beszélgetés, hanem csak a napi rutin hisztike része, témától függetlenül. :rolleyes:

Rengeteg változás történt az eü-ben. Aki ezt tagadja, az nem mond igazat. A privatizáció pedig még ma is csak viszi a pénzt az eü-ből, és rohadt nehéz visszacsinálni. Persze felelősség nélkül lehet hőbörögni, de az nem beszélgetés, hanem csak a napi rutin hisztike része, témától függetlenül. :rolleyes:
Persze. 2010-ben simán ellátott pl. a bőrgyógyász, ha éppen mentem. Vagy az ortopédorvos.
Most ott tartunk (ez is sok éve volt), hogy időpontot adott arra, hogy majd mikor ad időpontot.
Vagy benyög egy 6 hónaposat (ez 2018 táján volt)
Ez tényleg változás. Csak nem a jó irányba.

Rengeteg változás történt az eü-ben. Aki ezt tagadja, az nem mond igazat.
Ezt szerintem mindenki látja.
Van pár csilli-villi kórház, és a többi pedig leragadt az 50 évvel ezelőtti színvonalon.
Na meg ugyanazok az orvosok is praktizálnak még, akik már 40-50 éve is!
Nélkülük még nagyobb katyvasz lenne.
Ami a legnagyobb változást jelenti, az az emberek magánpraxis felé terelése, kvázi a privatizáció lett!
Ha nem akarod kivárni, hogy az egyre hosszabb várólistán sorra kerülj, és van rá pénzed, akkor máris mehetsz a műtétre. Egyszerűen nem érdekeltek az orvosok abban, hogy megszűnjön a várólista!

A felszámolás, kvázi privatizáció lett a megoldás. A menthetetlennek ítélt állami rendszerek (közoktatás, közegészségügy, stb) sorsára hagyása. Akinek van pénze az fizet a magánért, akinek nincs az így járt.

A Fidesz egy sz#ros vizitdíjból mit tudott kihozni, pontosan tudják, hogy a társadalom elutasít minden reformot, az aktuális ellenzék bármilyen reformkísérlet elutasításából népszerűséget tud kovácsolni. Maga a magyar társadalom zárkózik el mereven a közszolgáltatások működőképessé tételétől.
Értem én, hogy szerinted ez full elfogadható de ha már NER -nek hívják ezt a kuplerájt el kéne kezdeni az alapvető nemzeti minimumot lefektetni ahelyett hogy teljes társadalmi csoportokat démonizálunk a teljesen jogos elégedetlenség miatt...

Sajnosebben is van igazság.

• Tetszik
Reactions: aquarell
Értem én, hogy szerinted ez full elfogadható de ha már NER -nek hívják ezt a kuplerájt el kéne kezdeni az alapvető nemzeti minimumot lefektetni ahelyett hogy teljes társadalmi csoportokat démonizálunk a teljesen jogos elégedetlenség miatt...

Szépen felmondtad a leckét szóról szóra azokból a panelokból, amit a média minden nap sulykol a fejedbe. ;)

A fidesz 12 évének humánerőforrás gazdálkodás szerinti értékelése az abszolút bukás szomorú története a közszféra minden vetületében. A körmükre ég minden probléma ami időben kezelhető lett volna a rendszerek működőképességének fenntartása mellett, ehelyett elmennek mindig az összeomlás előtti pillanatig egy tűzoltó intézkedéssel ami nem oldja meg az évtizedes problémát hanem a továbbugdácsolást konzerválja a következő válságig
Én erre szoktam mondani, hogy az államaparátus is humánerőforrás hiánnyal (nem csak létszámi, minőségi is) küszködik; ráadásul talán negatív értelemben jobban kontraszelektált üzem.

Melyik társadalmi csoport van démonizálva és mivel?
Bárkinek a lehazaárulózása bármilyen felszólalás után?

Van tanàrhiány? Van, hát EÜ dolgozó hiány? Van rendőr és tűzoltó hiány ? Mindegyik létező probléma. Amire az ellenzèk tud narratívát építeni. De azért tud mert ezek létező problémák.

Én erre szoktam mondani, hogy az államaparátus is humánerőforrás hiánnyal (nem csak létszámi, minőségi is) küszködik; ráadásul talán negatív értelemben jobban kontraszelektált üzem.
A felsővezetés semmiképp!
Ott egyre inkább eluralkodik a vízfej, az örökölt pozíciók!
Soha ennyi államtitkár, helyettes államtitkár, ispán nem volt a gengszterváltás óta, mint most.
A többek között az oktatás fölé berakott káderekről nem is beszélve!
És a szakmai tapasztalat sem elvárás, csak a hatalommal való lojalitás.

• Tetszik
Reactions: alali77
Krissnek:
Csak sajnos nem futja többre a narrativából, mint O1G, meg stadion, meg NER, meg árulkodâs Brüsszelben. Ja, meg árnyékkormâny, aminek göze sincs arról, hogyan képzeli el a megoldâsokat, kivéve, hogy "vâlasszatok meg, aztân majd meglátjuk..."

Szépen felmondtad a leckét szóról szóra azokból a panelokból, amit a média minden nap sulykol a fejedbe. ;)
Ha a Fidesz megpróbálná reformálni az oktatást mondjuk, akkor pontosan ugyanez a PDSZ szervezné ugyanezt a tüntetéssorozatot, ugyanezzel a külföldi támogatással, jelszavakkal, forgatókönyvvel.

Értelmetlen a gondolat is, hogy a demokrácia keretei között bármi refolmálható. Működő közszolgáltatásokat csak egy diktatúra tudna ebből a sz@rkupacból kihozni. Ott nem lenne a mindenkori kormánnyal ellentétes érdekű politikai, külföldi erő, stb. ami sikerrel közbeavatkozhatna a minél roszabb, nekünk annál jobb elve mentén.

Bárkinek a lehazaárulózása bármilyen felszólalás után?

Van tanàrhiány? Van, hát EÜ dolgozó hiány? Van rendőr és tűzoltó hiány ? Mindegyik létező probléma. Amire az ellenzèk tud narratívát építeni. De azért tud mert ezek létező problémák.
Szerintem nem ez a démonizálás. Vagy legalábbis nem feltétlen erre szokták ráhúzni.

Egyébként az a röhej, hogy annyira bénák, hogy még igazából erre sem tudnak narratívát építeni.