Sőt... Eljön az Armageddon XD
Nem tudom, hogy ki milyen suliba járt, de rám a 90's években amikor általános iskolába jártam, rám engedte a rendszer a túlkoros cigókat....
Jó volt éveken át minden szünetben verekedni a túlélésért, nálam 4-5 évvel idősebb "gyerekekkel".
Télen alig volt fűtés , kabátba ültünk minden télen kb. 10-15 fokban!
(ma meg mit össze nem siránkoznak pár fokon...XD)
Tanár meg hol volt, hol nem volt, de inkább ne lett volna.... 8 év alatt semennyire sem tudtak megtanítani németül, csak, hogy egy példát mondjak. Nem tűnt föl nekik a diszgráfiám stb....
Mind ezt Pest megyében! El sem tudom képzelni mi mehetett máshol...
Középsuliban ugyan ez a buli, csak még bunkóbb tanerővel. Annyi kicsinyes, semmirekellő, gerinctelen embert, mint annak az iskolának a tanereje még nem láttam. 1-2 kivétel volt csak! Matekból minden évben megbuktatták, az összes fiút (engem is), mert utált minket a matek tanár. Minden évben pót vizsgáztunk. (
Persze ez is DK szavazó most is....)
Az igazgató intézte el, hogy mehessünk érettségire... mondanom se kell, miénk lett a legjobb matekból. Miközben nem is engedtek volna minket érettségizni...
Jah, és akkor módosított valamit a törvényeken a GYF féle pannonpuma rendszer, és az érettségi mellé nem kaptam meg a szakmám, ami ugye mérlegképes könyvelő lett volna. De közölték, hogy járjak még oda egy évet azért... Hát lóf@szt! Jártam már oda 5 évet....
Jah, és nyelvi előkészítő is volt, heti 15 óra angol.... Senkinek se lett nyelvvizsgája, és nem lett 3-asnál jobb angol érettségi sem.
De gondolom ez se a tanárok hibája... Jah, és bunyózhattam tovább 5 évig a cigókkal. Igaz már sokkal kevesebben voltak, így azért korrektebb volt a dolog... Mondjuk a parkolóban a szüleiket is verni nem volt akkora poén, de hát ez egy ilyen haladó, balliberális világ volt.
Digitális tábla is lett az utolsó évben, ha jól emlékszem, igaz senki sem tudta használni. De legalább szünetben kizártak minket miatta a teremből...
Az első hely, ahol normális körülmények voltak, az az egyetem volt, ahova fizetősként vettek föl. De olyan jól tanultam, hogy átvettek államiba a végén.
Jah, és summa cum laude végeztem, úgy, hogy 60% fölötti volt a lemorzsolódás.
Igaz a tanerő egy része itt is elég balos volt, így ezeknél csak 2-4 között mozoghattam osztályzatilag, attól függően , hogy ennek ellenére mennyire voltak éppen korrektek. De a még a korrektebbek is megmondták, hogy én náluk nem lehetek 5-ös soha.
A szakdolgozatomat az első konzulensem vissza dobta, ugyanis az LMP-nek dolgozott be, és azt mondta így ő nem adhatja a nevét a munkámhoz XD
A Paksi atomerőmű bővítésének alternatíváiról írtam (még a szerződés megkötése előtt volt ez) és arra jutottam, hogy nincs alternatívája. Hát nem díjazták páran
Szóval egy volt SZDSZ-es forma lett a konzulensem, aki közölte, hogy haza megy romániába, majd ha visszajött konzultálunk. A védés napjára előkerült XD
Szóval egy tanársegéd javította helyette a helyesírási hibáimat, akit én kértem meg erre. Azóta is hálás vagyok neki ezért. Azóta már oktató és doktor
De még az egyetemmel volt a legkevesebb gondom.
Jah, nyelvvizsgát is utólag szereztem, magán oktatással. Az államnak nem sok köze volt hozzá, azon kívül, hogy nem értették meg, hogy diszgráfiával magyarul sem tudok kézzel levelet írni, helyesírási hibák nélkül. Azon hasaltam el egy csomószor .... Hogy rohadna meg az a rendszer is XD
(Szóbeli elsőre meglett)
És ezek után előadod, hogy most omlik össze a közoktatás rendszere XD
Amikor szavazni megyek a régi általános iskolámban van a szavazó körzet. Full fel van újítva! Modern nyílászárók, fűtés, tiszta WC stb.... Teljesen korrekt!
Jah, és be van kamerázva még az udvar is!
Középsulim is fejlődött, lett új szárny, étkezde, kamerák és focipályás udvar!
De amikor egyetemre jártam, akkor állami pénzből azt is bővítették éppen, ahogyan később olvastam más felújításról is.
Nekem meg végig a pusztulat jutott csak
Szerintem csak egy dolog van ami nem lett sokkal jobb. A tanerő minősége. Apám testvére is matektanárnő. Persze az is DK-s. Szégyelli is a család....
(Annak idején Kisgazdák voltunk, aztán a II. VH után elvették mindenünket, dédi papát egyszer elvitték, aztán később letartóztatták, padlás söprés stb... Mamám nem tanulhatott tovább, mert kulák család voltunk, felnőtt fejjel két gyerek után mehetett meló mellet érettségizni. A lánya, meg akinek a segge is ki volt nyalva, Dk-s lesz... hát bazd+ A "matek tanár, akiből hiány van". Túl sok is van ezekből.... )