[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 471
17 898
113
Gondolom sajàt magukat rekesztik ki a globàlis kereskedelemböl hatvan éve, mert úgy gondoljàk magukról, hogy nem érdemlik meg és inkàbb éhenhalnak màr megint. Szokàsos jófej 'szavad vilàg' enyves koszos mancsa megintcsak nincs jelen a történetben, nekik csak úgy maguktól rossz, màr ha valóban annyira rossz. Nekik ugyebàr van sajàt jogon atomfegyverzetük a britekkel szemben. Tudom, az éhezök helyett..., az usa is felszàmolta az éhezést abból a pénzböl, nem nukleàris arzenàlt teremtve aminek természetesen nem egyenes következménye, hogy ÉK ezzel làtja biztosítottnak, hogy a népe úgy ahogy, de legalàbb nem a FAJ adósrabszolgàjaként él.
Nem mondom, hogy ebből a szempontból nincsenek kihatással az ÉK társadalomra a szankciók, de az éhezés már többször is előfordult az országban, ráadásul a 94 -98 közötti nagy éhezés nem a szankcióknak volt köszönhető, sokkal inkább a rossz gazdaság politikának, illetve annak, hogy 91-ben a Szovjetunió összeomlott.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nem mondom, hogy ebből a szempontból nincsenek kihatással az ÉK társadalomra a szankciók, de az éhezés már többször is előfordult az országban, ráadásul a 94 -98 közötti nagy éhezés nem a szankcióknak volt köszönhető, sokkal inkább a rossz gazdaság politikának, illetve annak, hogy 91-ben a Szovjetunió összeomlott.

Ingyen kapták a műtrágyát a Szovjetektől, mint baráti segítséget.

Kubában is ugyanez volt. Csak ott Castro felszólította a népet, hogy minden talpalatnyi földet meg kell művelni, virágcserépben is paradicsomot neveltek, túlélték. Meg elkezdték Venezuelával az "orvosok olajért programot" ami a mai napig kitart.

Koreában a szeretett vezér képtelen volt alkalmazkodni a megváltozott világhoz.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 968
19 288
113
Ingyen kapták a műtrágyát a Szovjetektől, mint baráti segítséget.

Kubában is ugyanez volt. Csak ott Castro felszólította a népet, hogy minden talpalatnyi földet meg kell művelni, virágcserépben is paradicsomot neveltek, túlélték. Meg elkezdték Venezuelával az "orvosok olajért programot" ami a mai napig kitart.

Koreában a szeretett vezér képtelen volt alkalmazkodni a megváltozott világhoz.
Azt is vedd azért hozzá, hogy Kubában jobb az időjárás ehhez
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 997
14 048
113
Az bajom ezzel, hogy az amit mi látunk és az ami a valóság közel sem azonos. Vegyük csak példának a saját (és környező volt KGST országok) országunk kommunista, szocialista múltját. Kifelé minden szép és jó volt, de aki úgymond idebent élt az pontosan tudta, hogy a valóság közel sem volt azonos azzal mint amit a pártállam kifelé próbál mutatni. Én úgy vagyok vele, hogy az a rendszer sosem lehet jó ahol embereket megölnek azért mert nyíltan vagy más formában (pl a neten) kritizálja a hatalmon lévőket, és ez szerintem nem annak a kérdése, hogy milyen az ország kultúrája vagy közfelfogása.
A jó mint fogalom megítélése és ennek nyomán, hogy egy rendszer jó-e bár exaktnak tűnhet mégis lehet ám erősen nézőpont kérdese. Elég csak a Szaddam, vagy a Khadafi diktatúráját és az utánuk következő időszakot vizsgálni. És ez csak a kívülről való megitéles. Itt van Kádár rendszer amire sokan nosztalgiával gondolnak vissza a mai napig, hiszen létbiztonságot adott. Kérdezz meg embereket akik akkor benne éltek a többség általánosan jókent fog emlékezni rá!
Ami pedig a társadalmi összetartással kapcsolatos kérdésedet illeti. Erre csak (megint) azt tudom mondani, hogy nem láthatunk bele, hogy az észak koreai társadalom mennyire egységes. Az én magánvéleményem az, hogy az ottani társadalmat inkább a rezsimtől való félelem, semmint az iránta érzett hála és szeretet tartja össze. Nem hinném, hogy Észak - Korea ebből a szempontból bármennyire is különbözne a 20. század többi diktatúrájától.
Ezt megint nehéz megítélni, hiszen csak az onnan elmenekülők véleménye valószínűleg igen csak egyoldalú és nem tudhatjuk mennyire reprezentatív.
Simán benne van a pakliban mondjuk, hogy a lakosság 2/3 elegedett a rendszerrel, tényleg hiszi, hogy ez számukra a legjobb, és őszintén imádja a vezetőt. Több generáció szocializálódása nyoman kialakult társadalmi tudatukat kívülről sosem fogjuk pontosan ismerni.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 889
35 650
113
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113

Észak-Korea felszólította az Egyesült Államokat és Dél-Koreát, hogy hagyjanak fel azonnal a hadgyakorlattal​

.
.
Vicces kérés, amikor ők meg hetente lövöldöznek rakétákat hadgyakorlat cimén a tengerbe Japán felé.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Azt nem veszitek figyelembe, hogy ott nemcsak üres kommunizmus van. A kommunista szarság nemzetvédelem is náluk és hát lehet sokmindent mondani, de hogy a villamoson nincs főállású szotyiköpködő, mellékállásban öregező, nincsenek ugyanolyan koraiak vagyunk csak más a vallásunk ajándékok mindenki felett (ohh, pont ez az oka, amiért ennyi ideje megy a dolog ellenük), se szomáli dílerek, se..., akkor azért elég hatékony.

A Kim dinasztia egy nagyon régi királyi dinasztiára vetíti vissza a jogait. Hogy egyenes ágon avagy ahogy a két Koreában élő mintegy 4,5 millió Kim többsége, később vehette fel a felette uralkodó család nevét az talán részletkérdés. A lényeg, hogy elég kitekeredett propaganda áramlik ide, ha (csak) a kommunista megtörést vesz figyelembe a nyugatra kondícionált agy amikor meghajolnak egy szobor előtt vagy istenítik a vezetőt.

Amikor a Pektu-hegyre lovalog a hóban, az nem csak jófejkedő propaganda nyugatra, pont telibeszarják, hogy a nyugatnak hogy tetszik ez, vagy ki mit gondol róla. Az nem kirándulás, hanem kötelesség. Szertartás, uralkodói szertartás, ahogy ilyenek mindenütt vannak és voltak. A régi világból, a nyugati birodalom szomorúságára a szkíta időkből. Ahogyan, legyen kommunizmus a neve a társadalmuknak és legyen diktátorozva Kim Jong Un is és legyenek csak a néb alapján önfeljogosítók az uralomra, de ugyanezen ősi szkíta hagyomány alapján az apja a három fia közül Kim Jong Un-t az alkalmasság alapján választotta, hogy kövesse. Ezt vesztettük el tulajdonképpen, amikor Géza elhitte, hogy a nyugatosodás az út. Az alkalmasság kötelező követelményét és lépett a helyébe az elsőszülötti jog (persze az alkalmasság emléke sokáig megkérdőjelezte ezt) és azt is elvesztettük, hogy tisztelettel adózzunk lényegében önmagunknak amikor fejet hajtunk a szobor előtt.

Azt gondolni, hogy ott rettegéssel kel mindenki, mindennap és mindenkinek minden iszonyú, már rég nem lenne ott semmiféle Kim dinasztia, ha ez így lenne, de mivel egy Kim dinasztia nem egyedül, hanem az egész néppel ötven év megszokottan humánus isten ajándéka éheztetéssel és démonizáltsággal megáldottan de eljutott addig, hogy atomfegyvere van és ezzel egy kicsit biztosabban állnak a világban, aligha mondható, hogy ott csak pokol és elmaradottság van.

Inkább társadalmi összetartás nem?
Cso-szon. Mind a mai napig. Csak ezt a vonalat nem figyeli a nyugat, mert nem érti.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Cso-szon. Mind a mai napig. Csak ezt a vonalat nem figyeli a nyugat, mert nem érti.
A nyugat annyira önző, hogy magán kívül nem figyel semmire. És főleg nem veszi a fáradságot, hogy megértse a keletet, ill. a világ más népeit. Inkább belekezd az idióta demokrácia exportba. Ami tipikusan egy olyan eszme, ami nyugaton fejlődött ki, és teljesen összeegyeztethetetlen a kelettel és főleg az Iszlámmal. Demokratikus Iszlám. Jó vicc, igaz?
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 997
14 048
113

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
A nyugat annyira önző, hogy magán kívül nem figyel semmire. És főleg nem veszi a fáradságot, hogy megértse a keletet, ill. a világ más népeit. Inkább belekezd az idióta demokrácia exportba. Ami tipikusan egy olyan eszme, ami nyugaton fejlődött ki, és teljesen összeegyeztethetetlen a kelettel és főleg az Iszlámmal. Demokratikus Iszlám. Jó vicc, igaz?
.
.
Hagyjad mar a hulyeseget.... Mert szerinted Eszak Korea, es a pufi diktatora kire figyel önmagan kivul?
.
"És főleg nem veszi a fáradságot, hogy megértse a keletet, ill. a világ más népeit."
.
Szerinted mit kene Kim Jong Unon megerteni?? Egy klasszikus pszichopata diktator. Trump megprobalt vele szot erteni, de eredmenye nem lett.
Eszak Korea ellehetne ott Kina feneke alatt, mint eddig is elvolt, az egesz vilag megszokta öket, senki nem akart semmit exportalni oda, nemhogy demokraciat, de felmenöivel ellentetben ez a Kim nem fer a börebe, allandoan, fenyeget, raketazik. Rossz hatassal volt ra az atomfegyver megszerzese, sokkal nagyobb arca lett a kelletenel.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 889
35 650
113
Az amerikai hírszerzés azzal gyanúsítja Észak-Koreát, hogy tüzérségi lövedékeket szállít Oroszországnak az NWO-ban való felhasználásra
A Fehér Ház szóvivője szerint a lőszert Ukrajnában használják, a szállítások mennyisége "jelentős", és magukat észak-afrikai és közel-keleti országokba történő szállításnak álcázzák.
Ezek az usák balfas.ok azt se tudják, hogy Oroszország és Észak Korea határosak egymással?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 032
54 097
113
Az amerikai hírszerzés azzal gyanúsítja Észak-Koreát, hogy tüzérségi lövedékeket szállít Oroszországnak az NWO-ban való felhasználásra
A Fehér Ház szóvivője szerint a lőszert Ukrajnában használják, a szállítások mennyisége "jelentős", és magukat észak-afrikai és közel-keleti országokba történő szállításnak álcázzák.
Ezek az usák balfas.ok azt se tudják, hogy Oroszország és Észak Korea határosak egymással?



Akkor szankciózzák meg őket....:D:rolleyes:
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
.
.
Hagyjad mar a hulyeseget.... Mert szerinted Eszak Korea, es a pufi diktatora kire figyel önmagan kivul?
.
"És főleg nem veszi a fáradságot, hogy megértse a keletet, ill. a világ más népeit."
.
Szerinted mit kene Kim Jong Unon megerteni?? Egy klasszikus pszichopata diktator. Trump megprobalt vele szot erteni, de eredmenye nem lett.
Eszak Korea ellehetne ott Kina feneke alatt, mint eddig is elvolt, az egesz vilag megszokta öket, senki nem akart semmit exportalni oda, nemhogy demokraciat, de felmenöivel ellentetben ez a Kim nem fer a börebe, allandoan, fenyeget, raketazik. Rossz hatassal volt ra az atomfegyver megszerzese, sokkal nagyobb arca lett a kelletenel.
.
.
Pogánytól kérdezem, aki valamiért dühös, hogy Pogány, mi a problémád? Miért dühöngsz? Szerinted Észak Koreán mit kéne megérteni? Vagy otthon van valami problémád, és azért vagy mérges?
 
  • Hűha
  • Vicces
Reactions: Kim Philby and N.K.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 139
113
.
.
Pogánytól kérdezem, aki valamiért dühös, hogy Pogány, mi a problémád? Miért dühöngsz? Szerinted Észak Koreán mit kéne megérteni? Vagy otthon van valami problémád, és azért vagy mérges?
Érdekes amit írsz minden szinten. Kérlek mutass rá a dühre amit érzékelni vélsz. Másrészt, Észak-Korea miért egy olyan dolog, amin semmit nem kellene megérteni? Mert az USA azt mondta? Az USA-t miért kellene megérteni? Izraelt miért kéne megérteni? Oroszországot miért kéne megéteni? Ukrajnát miért kéne megérteni? Kongót miért kéne megérteni? Új-Zélandot miért kéne ... Mi alapján jutottál arra, hogy egy egész ország minden vonatkozásával egyetemben a világ másik végén mentális és fizikai síkon is megsemmisítendő? Miből gondolod, hogy ott nincs semmi ami megértésre érdemes? Ezután kefebajszosékat elítéled, mert nekik más volt akiket nem akartak megérteni? Az rossz nem megértés volt, ez meg jó, hiszen csak a napi démonizáló cikkeket olvassuk itt, tökéletes mindent is tudni Észak-Koreáról igaz? Ki démonizálja, miért démonizálja, miért éhezteti, szankcionálja, miért akarja mondjuk rajtad keresztül eltörölni? Ja, kefebajszos célpontjai ezért aztán neki nem volt joga ugyanehhez. :D Értjük. :D
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Érdekes amit írsz minden szinten. Kérlek mutass rá a dühre amit érzékelni vélsz. Másrészt, Észak-Korea miért egy olyan dolog, amin semmit nem kellene megérteni? Mert az USA azt mondta? Az USA-t miért kellene megérteni? Izraelt miért kéne megérteni? Oroszországot miért kéne megéteni? Ukrajnát miért kéne megérteni? Kongót miért kéne megérteni? Új-Zélandot miért kéne ... Mi alapján jutottál arra, hogy egy egész ország minden vonatkozásával egyetemben a világ másik végén mentális és fizikai síkon is megsemmisítendő? Miből gondolod, hogy ott nincs semmi ami megértésre érdemes? Ezután kefebajszosékat elítéled, mert nekik más volt akiket nem akartak megérteni? Az rossz nem megértés volt, ez meg jó, hiszen csak a napi démonizáló cikkeket olvassuk itt, tökéletes mindent is tudni Észak-Koreáról igaz? Ki démonizálja, miért démonizálja, miért éhezteti, szankcionálja, miért akarja mondjuk rajtad keresztül eltörölni? Ja, kefebajszos célpontjai ezért aztán neki nem volt joga ugyanehhez. :D Értjük. :D
.
.
Ez meg már akkor a memóriazavar is a részedről. De akkor nagyon egyszerűen kérdezem, hogy még te is értsd: miért küldted azt a piros dühösfejet a
hozzászólásomra?
.
Azután itt most meg irsz valami mellébeszélőt, ami meg pont hülyeség is. Pont Észak Koreán semmi megértenivaló nincs, egy elmbeteg család autoriter diktatúrája. És ő akar mások megsemmisiteni, ne keverd a szezont a fazonnal. Mindenki más elfogadta, hogy ott vannak, nem foglalkozna velük senki, ha nem zsarolnának atommal és rakétákkal nap mint nap.
 
  • Vicces
Reactions: N.K.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 139
113
.
.
Ez meg már akkor a memóriazavar is a részedről. De akkor nagyon egyszerűen kérdezem, hogy még te is értsd: miért küldted azt a piros dühösfejet a
hozzászólásomra?
.
Azután itt most meg irsz valami mellébeszélőt, ami meg pont hülyeség is. Pont Észak Koreán semmi megértenivaló nincs, egy elmbeteg család autoriter diktatúrája. És ő akar mások megsemmisiteni, ne keverd a szezont a fazonnal. Mindenki más elfogadta, hogy ott vannak, nem foglalkozna velük senki, ha nem zsarolnának atommal és rakétákkal nap mint nap.
Persze hiszen dühítö volt annak a kommentnek is az agyréme. Ki ment oda és acsarogta a leatomozàsukat úgy, hogy Hiroshimàtól még egy évtized sem telt el? Ki szankcionàlta szét öket és tagadta meg tölük a vilàgban való egyenjogú létezés jogàt? De persze ez az egész az északi rakétàzàsnàl és atomfegyvereknél kezdödött màr megint, mint ahogy a szomszéd eseményekben is az idöszàmítàs februàr 24-töl indul.