[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 008
113
A fenti hír kapcsán: én 60 napot se adok az ukránoknak, ha belső vagy külső gerjesztésű forradalom indulna be. HA!
khersonban amíg benn voltak az oroszok többször is jöttek hírek arról hogy bevonnák a lakosságot a fegyveres védelembe, volt szó odessza brigádról meg területvédelemről
a helyi lakosság lényegében nem érdeklődött ezek iránt, pedig ezzel megfordíthatták volna khersont is
azóta meg ismertek a képek az összegyűjtött kollaboránsokról, csak még a tömegsírjaikat nem találták meg hogy ráfoghassák az oroszokra
ebben a közegben a náci különítmények árnyékában nem igazán érzem az esélyét egy forradalomnak
megtörni talán megtörnek, de forradalom esélytelen
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 014
23 367
113
Nem tudom, hogy akkor mit mondott, mert nem foglalkoztam vele.

Akkor, amikor mindenki arról beszélt, hogy "áááá, nem lesz itt semmi, hiszen ez csak a szokásos éves hadgyakorlat, amitől mindíg beszarnak a nyugati puhánylipsik, és különbenis putyin is megmondta, hogy nem lesz!", akkor ez a muki jött olyanokkal, hogy ez annál sokkal komolyabb, mert komplett magasabbegységek vonultak fel egészségügyi- rendész- légvédelmi stb. alakulatokkal, hogy mennyire kurvasok hadtápszerelvényt vittek Belorusziába és a balti-flotta partraszállóhajói is elindultak stb-stb. Ezt nem csak így behaluzta, hanem meg tudta indokolni, hogy miért nem csak gyakorlat. Remélem érzed a különbséget.
de ez szerinted jóstehetség ,?

elindulsz az aluljáróba este,egyedül,nem ég lent a lámpa és látod hogy 6 rossz arcú drogos bánat megy le előtted a lépcsőn,jósnak kell-e lenni hogy be fognak kóstolni ? vagy elég a józan logika ?

de erre akartam utalni fentebb is,hogy ha az orosz nemzetiségűeket úgy baszogatták az ukránok 8 éven keresztül,hogy sem az EU,sem a NATO se az ENSZ se senki nem foglalkozott vele,sőt inkább még adták alájuk a lovat .. és ezek egy döntő támadásra készültek a két szakadár köztársaság ellen,hogy dűlőre viszik a dolgot,és pontot tesznek a végére,mindenki láthatta hogy mennyire volt humánus az ukrán kormány amikor a civil épületeket lőtte még a jelenlegi orosz-ukrán háború előtt,milyen a kifejezetten orosz nemzetiségűeket érintő,de a magyarokra is érvényes "pogromokat" hoztak az ukrán törvénykezésben ( a nyelvtörvény magyarokra vonatkozó passzusa is ide sorolható, a kettős állampolgársággal rendelkezők vegzálása is ide sorolható stb stb )

nem kell itt az oroszokkal szimpatizálni senkinek ahhoz,hogy belássa az Ukrán állam jelenlegi formájában egy fasisztoid, ultranacionalista állam, aminek sem az Eu-ban sem a NATO-ban,de még a civilizált világban sem lenne helye ... csak ugye ezt pont leszarja Brüsszel is,meg az ENSZ is meg mindenki más is.
de mi lenne ha pl,mi magyarok tiltanánk be a nálunk élő legnagyobb nemzeti kisebbség nyelvhasználatát ? (mielött bárki belekötne .. le lehet vizsgázni lovári nyelvből is,és hivatalosan elfogadják !!! még ha nem is reprezentativ a hivatalokban ez a nyelvhasználat .. de folytassuk,mi lenne ha azért vegzálnánk államilag valakit mert cigány ? vagy szlovák? vagy román,zsidó ? stb .. és itt él életvitelszerűen,generációk óta ... nem arra gondolok,hogy a rendőr megkérdezi tőle tudja-e magát igazolni .. hanem arra,hogy egy fordulat során olyan kormányunk alakulna,ami egy hazafelé tartó buszról/vonatról bármiről ,csak úgy szimplán leszedné az utasokat ..és az Orgovánokat,Rézműveseket,meg Kolompárokat, Kohnokat,Liebermannokat stb .. módszeresen megvernék,vagy esetenként megölnék ? Betiltanánk pl a zsidó nyelv használatát a zsinagógákban,feloszlatnánk a Budapest Klezmer band-et a 100-tagú cigányzenekart, a nemzetiségi nyelven történő iskolákat bezáratnánk stb stb .. gyártanának hozzá egy ideológiai maszlagot is .

mondjuk az MH bizonyos etnikumok lakta területeket ágyúzgatna,meg a légierő minden kedden és csütörtökön megbombázná ?
ez mennyire lenne mondjuk az itt jelenlévő ukrofilek részéről elfogadható magatartás ?

nekünk elnézné-e az USA/EU/ENSZ stb .. ?
jogos lenne-e ha az érintett kisebbségek anyaországa (Románia,Szlovákia,Szerbia,Horvátország stb .. ) igyekezne ezt az etnocídiumot akár fegyveresen is megakadályozni,a határaink átlépésével ? vagy ez szigorúan csak magyar belügy lenne ?

jóstehetségnek kell-e lenni ahhoz,hogy valaki ebből háborút lásson ?
így is lehet nézni a dolgokat,nem csak úgy hogy "jájjjjjj a geci oroszok mit csinálnak" ..

köszönöm,hogy elolvastad,és tényleg érdekelne a véleményetek ..
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 911
113

Fordulat: Zelenszkij már nem teljesen biztos abban, hogy orosz rakéták csapódtak be Lengyelországban​

"Nem tudom, hogy ezúttal mi történt, nem tudjuk 100%-ig... Nem tudjuk megmondani, hogy milyen típusú rakéta volt, amelynek a darabjai Lengyelország területére hullottak"

A Ladyzhynska TPP tűzkár következményei – műholdfelvételek elemzése a Rybartól A

Ladyzhynska TPP
egy 1800 MW teljesítményű nagy hőerőmű Délnyugat-Ukrajnában, amely a helyszínről származó jelentések szerint több sztrájk célpontja is volt. Megpróbáltuk kideríteni, mekkora kár keletkezett az állomáson: sikerült kideríteni, hogy az ütések nemcsak a 330 kV-os kültéri kapcsolóberendezésen , hanem magán a hőerőműben is értek.
▪️Az első azonosított becsapódási hely a kompresszorterem mára részben megsemmisült épülete . A kompresszortér károsodása nem tekinthető kritikusnak.
A közelben elhelyezett 330 kV-os kültéri kapcsolóberendezés berendezései is megsérültek (feltételezzük, hogy ezek a Vinnitskaya 750 alállomás 330 kV-os kimenő vezetékének nagyfeszültségű megszakítói voltak).
▪️A második állítólagos hatás helye a vegyszeres vízkezelő épület közelében lévő platform . Az épület melletti parkolóra esett az érkezés: az előkészített vízzel ellátott műszaki vezeték megsérült. Ez az ütés szintén nem nevezhető kritikusnak az állomás számára - valószínűleg ez egy hiányosság.
▪️A harmadik állítólagos hatás helyszíne egy fedett galéria . Ez egy szalagos szénszállítóval (szállítószalaggal) ellátott felüljárót jelent a tároló területről a hőerőmű főépülete felé. A galéria károsodása mellett a technológiai vezeték
tönkremenetele is észrevehető . A csövek sárga elszíneződéséből és a gázelosztó ponton való kezdetéből ítélve feltételezhető, hogy kazánok tüzelésére használt földgáz átadására szolgált.
Úgy tűnik, hogy a technológiai csővezetékre gyakorolt hatás vált a legérzékenyebbé a hőerőmű számára. A kár azonban mégsem volt olyan kritikus: az egyik csőből kiáramló füstből észrevehető.
A hőerőművek termelésének letiltásához ismételt sztrájkok szükségesek. Most az állomás készen áll a tűzkárokra: minden transzformátort tűz- és töredezésgátló akadályok védenek.

Az RF fegyveres erők masszív rakétacsapása az NMD zónában
Az
orosz csapatok újabb hatalmas rakétacsapást mértek Ukrajna területén található különböző célpontokra.
▪️A harkovi régió Izyumsky kerületében a "gázipar" tárgyára esett a csapás. Valószínűleg a Shebelinsky gázfeldolgozó üzemről beszélünk - már júniusban eltalálták, akkor a tüzet közel egy hétig nem tudták lokalizálni.
13 órakor magában Harkovban három robbanás hallatszott .
▪️Hasonló cél volt a kijevi régió gáziparának egy bizonyos tárgya . Magában a fővárosban áramszüneteket és áramszüneteket regisztráltak.
▪️Dnyipropetrovszkban a Juzsmasz műhelyben rögzített sztrájk mellett két alállomás és egy bizonyos gáztermelő üzem vereségéről is van információ.
▪️Ochakovóban az UAV-kamikaze "Geran" eltalálta a "logisztikai létesítményt". Információink szerint az RF fegyveres erők a Kinburn-félsziget megszállását célzó hadműveletre készülő ukrán fegyveres erők tartalékain dolgoztak . Az ochakovói tűzkárokat most a művelet megzavarása érdekében okozták.
▪️Odesszában Zastavánál egy katonai egységet, a régióban pedig egy bizonyos „infrastruktúra-létesítményt” találtak el.
▪️A Lviv régióban a helyi lakosok a Stryi régióban történt találatról számoltak be .
▪️Egy másik érkezést Vinnitsa régióban rögzítettek .
▪️A légvédelmi rendszerek működése a Poltava és Cserkaszi régióban ismert .

A finn Gasummal folytatott vitában a stockholmi választottbíróság vis maiorként ismerte el az orosz elnök rubelben történő gázfizetésről szóló rendeletét, amely megerősítette a szállítások felfüggesztésének érvényességét – írja a Gazprom Export.
Az orosz cég közölte, hogy a választottbíróság több mint 300 millió eurós tartozás megfizetésére kötelezte a Gasumot "vesz vagy fizet" alapon, és felszólította a feleket, hogy folytassák a tárgyalásokat a további gázszállításról.
Maga a Gasum tegnap jelentette be, hogy a választottbíróság lehetővé tette számára, hogy a Gazprom Exporttal kötött szerződés értelmében ne rubelben fizessen. @banksta
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 503
12 766
113
Zelenszkíj által is közétett videó, egy orosz rakéta Dnyiprora történő becsapódásáról....



Az amerikai felderítés szinvonalát láthatod. Feketetengeren a műholdakkal figyelik hajókat, amik állitólag a légy f@szán a pörsenést is 8k felbontásban látják. Awacs, drón felderítés még a gondolatokat is látja... majd pár száz km út után légriadó sehol, mindenki nyugodtan furikázik a városban.

Usa, nato úgy bekapna egy véletlenszerű időpontra eső totális nukleáris első csapást, hogy felocsudni nem volna idejük.

Az Usa/Nato felderítés értéke konvergál a nullához.


‐------

Tegnap este, a sláger rádiót nem hallotta valaki, hogy pontosan hogy fogalmaztak a lengyelországi rakéták kapcsán?
Hirtelen elröhögtem magam.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire hülyének még egy hvg olvasót se néznek...
És gyakolatilag beismerik, hogy ukrán rakéta volt.
Valahogy úgy konferálták fel, hogy szerencsétlen véletlen folytán bekövetkezett tragédia.
Gondolom orosz támadásként eladni nem tudták, bár nyilván a portfolio és társai egy nappal azelőtt megírták amit megkövetelt a gazda.. de ez a hírtelen pálfordulat... gondolom még a liberális "értelmiségiek" is felszisszentek a saját sajtójuk kreténségén.

----

Amugy ha megint elmegy a net ukrajnában, talán a fórum is élhetőbb lesz. Türelem srácok!
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 097
9 084
113
"⚡️⚡️Surovikin, az NMD parancsnoka 60 nap alatt legyőzheti az ukrán fegyveres erőket – mondta Douglas McGregor nyugalmazott amerikai ezredes.

"Moszkva eltökélt szándéka, hogy a lehető leggyorsabban és a szükséges erővel megoldja a problémát. Nem lesz többé zűrzavar. A stratégia, a vitézség és a tűzerő nyeri a háborúkat. Szergej Surovikin orosz tábornok úgy tűnik, felismerte ezt a tényt, és ez az oka annak, hogy elfogadta a visszavonulásról szóló népszerűtlen döntést” – írja a volt ezredes az Eurasia Review cikkében.

Teljesen más döntést lehetett hozni, a végéig Khersonban maradva, de túl nagyok voltak a kockázatok. 25 ezer katona is meghalhatott volna– írja a forrás. Emellett elemzők szerint a csapatok Herszonból való kivonása nem befolyásolja a különleges hadművelet kimenetelét, Oroszország pedig még mindig úton van stratégiai céljainak megvalósítása felé.

"Az a benyomásom, hogy egyes becslések szerint Ukrajna egész gazdasága és társadalmi szerkezete 60 napon belül egyszerűen összeomlik. Vannak, akik szerint jelenleg általános mozgósítás van Ukrajnában, amelybe a nők is beletartozhatnak, mert a személyzeti bázisuk már leépült. És ne feledje, az emberek továbbra is elhagyják Ukrajnát, amennyire csak lehetséges, mert senki sem akar egy olyan országban ragadni, amelyben hamarosan nem lesz áram, víz, élelmiszer. Az ukrajnai helyzet szörnyű” – mondta McGregor.


PUTIN a Telegramon"
Igen, már a háború elkezdésekor boncolgattuk a kérdést. Mi lesz ukrajna gazdaságával? És akkor hol volt még a mostani rombolás? Adott egy gazdaságilag becsődölt ország, ami a minimális életjeleit kizárólag a külföldi pénzből tudja fenntartani, egy halott vagy megnyomorodott generáció, az amúgy is katasztrofális demográfiai helyzeten negatívan rontott, több millió állampolgár aki elhagyta az országát, jelzálogba adott termőföld és egy kábszeres elnök. Sokkal jobban jártak volna az ukránok, ha februárban felteszik a kezüket.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 019
83 120
113
Az amerikai felderítés szinvonalát láthatod. Feketetengeren a műholdakkal figyelik hajókat, amik állitólag a légy f@szán a pörsenést is 8k felbontásban látják. Awacs, drón felderítés még a gondolatokat is látja... majd pár száz km út után légriadó sehol, mindenki nyugodtan furikázik a városban.

Usa, nato úgy bekapna egy véletlenszerű időpontra eső totális nukleáris első csapást, hogy felocsudni nem volna idejük.

Az Usa/Nato felderítés értéke konvergál a nullához.


‐------

Tegnap este, a sláger rádiót nem hallotta valaki, hogy pontosan hogy fogalmaztak a lengyelországi rakéták kapcsán?
Hirtelen elröhögtem magam.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire hülyének még egy hvg olvasót se néznek...
És gyakolatilag beismerik, hogy ukrán rakéta volt.
Valahogy úgy konferálták fel, hogy szerencsétlen véletlen folytán bekövetkezett tragédia.
Gondolom orosz támadásként eladni nem tudták, bár nyilván a portfolio és társai egy nappal azelőtt megírták amit megkövetelt a gazda.. de ez a hírtelen pálfordulat... gondolom még a liberális "értelmiségiek" is felszisszentek a saját sajtójuk kreténségén.

----

Amugy ha megint elmegy a net ukrajnában, talán a fórum is élhetőbb lesz. Türelem srácok!
A portfólió egy FOS, nem is védeni akarom, viszont ők tényleg megírták, hogy ukrán rakéták voltak. Nem vágom az S-300 szériát, hogy milyen alkatrész és hogy néz ki, de láttam már becsapódott cirkálót és láttam olyat ami nem volt az. Már a kráterből lehetett látni, hogy az minden volt, csak nem ruszki cirkáló, ellenben látva milyen cuccosa van az ukránoknak, azonnal vettem, hogy csakis ukrán vagy más nemzetiségű légvédelmi rakéta lehet. Aztán ahogy a rakétaszakértők megerősítették, hogy az biza S-300, sok kérdés még nem volt, max. annyi, hogy nyugaték mikor ismerik el. Egyáltalán elismerik-e vagy megmalájgépezik a menthetetlent. Nem tették, és ezért hálás vagyok annak a lengyel kollégának, aki feltöltötte a becsapódás helyét és a rakétadarabkákat. Milliárdok életét mentette meg vele ...

+1 Azon azért röhögnék, ha pont egy rakéta lenne a szloták készletből. Volt erre célzás máshol. :D
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 686
8 689
113
Igen, már a háború elkezdésekor boncolgattuk a kérdést. Mi lesz ukrajna gazdaságával? És akkor hol volt még a mostani rombolás? Adott egy gazdaságilag becsődölt ország, ami a minimális életjeleit kizárólag a külföldi pénzből tudja fenntartani, egy halott vagy megnyomorodott generáció, az amúgy is katasztrofális demográfiai helyzeten negatívan rontott, több millió állampolgár aki elhagyta az országát, jelzálogba adott termőföld és egy kábszeres elnök. Sokkal jobban jártak volna az ukránok, ha februárban felteszik a kezüket.
Hány éve zajlik a szíriai polgárháború? Az ukránok nem fogják kényelemből feladni, túl vannak már azon a ponton hogy ez számítson.

Akárhogy nézzük Oroszország is jobban járt volna, ha putyin mégsem indítja meg ezt a háborút, csak hát itt putyin számára volna politikai öngyilkosság ennek a beismerése.

Ukrajna jelentős támogatást kap és még fog is kapni. Ezen kívül folyamatosan szabadítja fel a megszállt területeit. Semmi értelme nem lenne feladniuk. Olyan ez mintha Kurszk után mondtad volna a szovjeteknek, hogy egyszerűbb lett volna feladniuk.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 911
113

Somkuti Bálint: Nem tartom valószínűnek, hogy egy NATO-országot szándékos csapás érje Oroszország részéről​


Higgadtságra van most szükség - Karc FM​


Alig hiszem el, hogy ez a Gyarmathi István diplomata volt. Melnyiket megszégyenítő stílusa van.

Rakétacsapás érte Ukrajna gázinfrastruktúráját

Mint tisztviselők mondják, az infrastruktúra egy része teljesen megsemmisült.
A videón - az egyik reggeli "érkezés".
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93

Somkuti Bálint: Nem tartom valószínűnek, hogy egy NATO-országot szándékos csapás érje Oroszország részéről​


Higgadtságra van most szükség - Karc FM​


Alig hiszem el, hogy ez a Gyarmathi István diplomata volt. Melnyiket megszégyenítő stílusa van.

Rakétacsapás érte Ukrajna gázinfrastruktúráját

Mint tisztviselők mondják, az infrastruktúra egy része teljesen megsemmisült.
A videón - az egyik reggeli "érkezés".
Mondom a folytatást... Az EU készségesen felajánlja gázkészleteit reverse-be, hogy zselé irodája egyenletes 22 fokon tartható legyen.
Ezzel egyetemben, már most több a kivét mint a töltés az Európai tározókban. Decembertől napi 1% mínusz lesz minden tározóban, ami az éves szükségelet 40-45%-a alatt van. Utánpótlás télen LNG szinten szinte felejtős, és decembertől még hozzáadódik a orosz olaj stop is. Az orosz vezetékes olaj leállítása, azt eredményezi, hogy a hajóforgalom a jelenlegi 200%-ra fog növekedni.
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
318
1 579
93
Hány éve zajlik a szíriai polgárháború? Az ukránok nem fogják kényelemből feladni, túl vannak már azon a ponton hogy ez számítson.

Akárhogy nézzük Oroszország is jobban járt volna, ha putyin mégsem indítja meg ezt a háborút, csak hát itt putyin számára volna politikai öngyilkosság ennek a beismerése.

Ukrajna jelentős támogatást kap és még fog is kapni. Ezen kívül folyamatosan szabadítja fel a megszállt területeit. Semmi értelme nem lenne feladniuk. Olyan ez mintha Kurszk után mondtad volna a szovjeteknek, hogy egyszerűbb lett volna feladniuk.
Syria_single_age_population_pyramid_2020.png

vs.
Ukraine_population_pyramid_1.1.2021.png


A fenti korfa elvisel egy éveken keresztüli háborút, csak hegyesebb lesz.
Igen, az orosz is olyan mint az ukrán, csak a nagyságrendje más.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
"⚡️⚡️Surovikin, az NMD parancsnoka 60 nap alatt legyőzheti az ukrán fegyveres erőket – mondta Douglas McGregor nyugalmazott amerikai ezredes.

"Moszkva eltökélt szándéka, hogy a lehető leggyorsabban és a szükséges erővel megoldja a problémát.
Az biztos, hogy rákapcsoltak. Magyarországnak szerintem a legjobb az lenne, ha minél hamarabb véget érne az egész, és minél többet kikanyarítana Oroszország, hogy ne egy túl erős Ukrajna maradjon a szomszédban, mert a hazai külpolitika iránya miatt semmi jóra nem számíthatunk tőlük, csak arra, ha a padlón vannak és nem mernek szívózni velünk sem.
Aztán, hogy mi lesz... az egy másik dolog... úgy néz ki OV is kb erre számított, hogy max 60 nap aztán vége lesz az egésznek, aztán már 266 napja megy "Ukrajna térdre kényszerítése", szóval vannak kétségeim...
A morális helyzetet a realpolitik úgy látom elkezdte nyugaton is felülírni, már fentről is jönnek nyilatkozatok, amik békére utalgatnak, még ha finoman is... szóval lehet tényleg lesz valami, de lehet nem azért, mert Szurovikin annyira klassz, hanem Nyugatnak is kezd túl hosszadalmas és problémás lenni ez az egész...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 468
17 839
113

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 097
9 084
113
Hány éve zajlik a szíriai polgárháború? Az ukránok nem fogják kényelemből feladni, túl vannak már azon a ponton hogy ez számítson.

Akárhogy nézzük Oroszország is jobban járt volna, ha putyin mégsem indítja meg ezt a háborút, csak hát itt putyin számára volna politikai öngyilkosság ennek a beismerése.

Ukrajna jelentős támogatást kap és még fog is kapni. Ezen kívül folyamatosan szabadítja fel a megszállt területeit. Semmi értelme nem lenne feladniuk. Olyan ez mintha Kurszk után mondtad volna a szovjeteknek, hogy egyszerűbb lett volna feladniuk.
Szíria GDP-je 45%-al csökkent. Kb ua vár az ukránokra, vagy még rosszabb. Nem kényelemből adják fel hanem mert nem lesz más választásuk. Jelentős támogatást kapnak, ha elzárják a pénzcsapot akkor hali az országnak, erről írtam. Folyamatosan nem szabadít fel semmit, max bevonul oda ahonnan az oroszok kivonultak. Harkov óta megállt a tudomány.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 537
13 555
113
Értem én, hogy az oroszokon, észak-koreaiakon, irániakon, beloruszokon és szíreken kívül mindenki egy rohadék (plusz nyilván oszétia és transz-nyisztria), de nekünk lassan-lassan elfogynak a szövetségeseink, miközben a világ dülöngél jobbra-balra, nem jó ez így.

"A cseh és a lengyel házelnök megtagadta a részvételt a Visegrádi Négyek parlamenti vezetőinek jövő péntekre tervezett találkozóján, mivel az ukrajnai orosz agresszió magyar támogatása miatt nem akartak Kövér elvtárs mellé ülni.
A szlovák házigazdák ezért az egész eseményt lefújták."

A Magyarok hogy is támogatják az Orosz agressziót ?

És a Nyugat fegyvertámogatása is miért terepjárókban merül ki ? A Leó 1 / 2 az hiú ábránd. Vagy az USA sem fog adni Abrams / F-16-os Falcon párost. És Challenger / Leclerc / Gripen-ről meg végképp ne is álmodozzanak.

Akik fegyvereket szállítanak, azok a Lengyelek, Csehszkók, Szlovének, meg a Baltiak, nem is a legjobbakat adják.

És a Lengyelek kiknek a barátjai ?

A Németeknek biztos nem, mert a Németek nem adnak nekik csúcsfegyverzetet, meg a Lengyelek is erőszakosan követelőznek kárítérítésekért, örökidőkre.

Az Amerikaiak is csak korlátosan adnak a Lengyeleknek fegyvert.

A Britekre és Franciákra nem is számítottak fegyverkezésben.

A világ másik átellenes oldaláról, Dél-Koreából fegyverkeznek, olyan mértékben, hogy ne szoruljanak mások koalíciójára.