[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 092
9 073
113
Falun tudsz fâval füteni, vizet kútról hozni. Városban a panelban nem.
Így van, mi már felhalmoztuk a fát, kandalló bekészítve, de pihen a sarokban. Ha gond lenne a gázzal ott van, több hónapig kihúzzuk. A kertben fúrt kút. Már elkezdtük a zöldségek termesztését a kiskertben, tavasszal folyt köv.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 063
113
Nem ellenzem a hírt de itt szabolcsba áramszünetkor ki vagyok akadva ha nincs áram ! És olyan körülményes visszahozni ! vihar stb esetén !
Nem szeretnék most ukránban lenni ! Ha a városban nincs a falvak még rosszabbak !
itt nálunk max vezeték szakadás" fakidőlés miatt" van de ukriban a telepített elosztókat támadják (ami általában közvetlen villámcsapásban tud meg pusztulni) amihez alkatrész ilyen mennyiségben nincs és nem elérhető.
villamos-%C3%A1llom%C3%A1s-%C3%A9s-t%C3%A1vvezet%C3%A9k-nagyfesz%C3%BClts%C3%A9g%C5%B1-kapcsol%C3%B3telepe-al%C3%A1llom%C3%A1s-%C3%A9s-villamos-eloszt%C3%B3.jpg

Vagy pl Pomáz-Szentendre között

Elmü elosztó telep
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 701
28 132
113
Nem tudom mennyire volt téma a topikban, de az zsitomiri VDV-seknek sikerült összekendácsolni egy BMP-BMD kimérát, kb Dzsihád Ali módjára. Ennek kicsit részletesebbek utánanéztem plusz némi következtetés mellé, avagy nehéz technika bizony kellene nagyon Taraszéknak
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 020
113
Prof. Dr. Resperger István ezredes, egyetemi tanár (Közszolgálati Egyetem) a lektor. A tanár úr, azonban erősen elfogultan ítéli meg a helyzetet, más szakértők más véleményen vannak, hazánkban és nemzetközi téren is.
Szvsz Ukrajna, ahol a ipar túlnyomóan keletre települt és szinte megsemmisuült, az infrastuktúrája erősen károsodott, területének egy részté (függetlenül attól, hogy az etnikailag sose tartozott hozzá) elfoglalták, egyértelmű hogy vesztett. Nem katonailag, hanem gazdaságilag. Ez már a háború első percében kiderült. Az EU és Amerikai pénz sem segít különösen kölcsön formájában amit soha nem is tudnak visszafizetni. De ha kapnak egy olyan Marshall segélyt, mint Európa jobbik fele a második vh után, és amit mi nem kaptunk meg miután kizsuppoltuk a ruszkikat a többi keleti-európai állammal együtt - akkor egy történelmi távlatban rövid idő után talpraállhatnak. Ez még a zavaros része Ukrajna és Európa jövőbeni történéseinek..
Resperger az elfogult :D ?!

Mondja ezt ki, Kelepisti?! Más szakértőkre hivatkozva, gondolom itt Tarjányi, Buda, Tálas, Kaiser, Rácz, Sz. Bíró akik mind bezzeg elfogulatlanok lennének :p ?!

Maradjunk annyiban, hogy NEKED nem tetsző dolgokat mond talán részben Resperger, aki Robert C. Castelhez hasonlóan amennyire csak lehet, próbál kibégetni egy picit a nyájból, és a földön maradva ELEMEZNI.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 861
13 239
113
Resperger az elfogult :D ?!

Mondja ezt ki, Kelepisti?! Más szakértőkre hivatkozva, gondolom itt Tarjányi, Buda, Tálas, Kaiser, Rácz, Sz. Bíró akik mind bezzeg elfogulatlanok lennének :p ?!

Maradjunk annyiban, hogy NEKED nem tetsző dolgokat mond talán részben Resperger, aki Robert C. Castelhez hasonlóan amennyire csak lehet, próbál kibégetni egy picit a nyájból, és a földön maradva ELEMEZNI.
Szerintem a legelfogulatlanabb politicseszkij elemző, az Bracsvustyveszkij Anton......vagy várj... Brancsujkovszkij Anton....
Na mindegy akkor az Antonovszkij Brendon! Nah
:D
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 475
113

Szerdán Oroszország 70 rakétát indított infrastrukturális célpontok ellen egész Ukrajnában, így az ország mintegy 80 százaléka sötétben és víz nélkül maradt. Ukrajna mind a 15 atomreaktorát lekapcsolták, mert az áramellátás instabillá vált. Az elnöki hivatalban, ahol szintén nem volt vízellátás, Zelenszkij elmondta: „Nem is tudom, hány éve nem történt ilyen eset, talán 80-90 éve: Egy ország az európai kontinensen, ahol egyáltalán nincs világítás.”
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 944
41 173
113
Joker / DNR / megint dolgozott!
IL RUSSO
Prigozhin said that there is a battalion of foreigners in the Wagner PMCs, commanded by a retired general of the US Army.
"I have already commented that there are a sufficient number of fighters of foreign origin, including in response to a request from the Czech telegram channel neČT24, I mentioned the legendary "Czech Battalion named after Schweik". There are not very many Finnish citizens in the Wagner PMCs, about 20 people. But for obvious reasons, I can't give accurate information about them. As a rule, these are highly qualified specialists, very ideological and motivated. I have a very good opinion about the Finns on the battlefield. They are fighting in a British battalion (as part of the Wagner PMCs), the commander of which is a US citizen, a former Marine general" (c) Prigozhin

"Egy óra múlva itt vagyok" .........ja nem kettő :(
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Áruhiányra panaszkodnak a Kijeviek.

Át kell menni Moszkvába, ott van minden.:)


Meszes, Zsiga, és Koppanós igazatok lett:
Végre értelmet nyert a "szankciók működnek" narratíva.
Putyin szankciója működik az Ukrán energiaellátás ellen. Alig 1 hónapja szankciózta meg, és lásd nagyobb sikereket ért el vele, mint az EU 9 szankciója 10 hónap alatt.
Mindezt nem létező eszközökkel érte el, mert 5 hete pénteken, már csak 80 cirkáló rakétája maradt az angol tudósok szerint, azóta virtuálisan kilőtt pár százat.
Hihetetlen romboló erővel bírnak ezek a virtuális eszközök.:)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 836
113
Kisboltok kategória:

Kijev:

Szentpétervár

Extra:
Benzinár:
(A 95-ös: 336 HUF ...)

HI-FI:

A szankciók működnek!


 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Prof. Dr. Resperger István ezredes, egyetemi tanár (Közszolgálati Egyetem) a lektor. A tanár úr, azonban erősen elfogultan ítéli meg a helyzetet, más szakértők más véleményen vannak, hazánkban és nemzetközi téren is.
Szvsz Ukrajna, ahol a ipar túlnyomóan keletre települt és szinte megsemmisuült, az infrastuktúrája erősen károsodott, területének egy részté (függetlenül attól, hogy az etnikailag sose tartozott hozzá) elfoglalták, egyértelmű hogy vesztett. Nem katonailag, hanem gazdaságilag. Ez már a háború első percében kiderült. Az EU és Amerikai pénz sem segít különösen kölcsön formájában amit soha nem is tudnak visszafizetni. De ha kapnak egy olyan Marshall segélyt, mint Európa jobbik fele a második vh után, és amit mi nem kaptunk meg miután kizsuppoltuk a ruszkikat a többi keleti-európai állammal együtt - akkor egy történelmi távlatban rövid idő után talpraállhatnak. Ez még a zavaros része Ukrajna és Európa jövőbeni történéseinek..
Nem baj, hogy mit gondol róla, attól én még személyre szóló dedikált példányt kapok :p
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 020
113
Szerintem a legelfogulatlanabb politicseszkij elemző, az Bracsvustyveszkij Anton......vagy várj... Brancsujkovszkij Anton....
Na mindegy akkor az Antonovszkij Brendon! Nah
:D
Szerintem Gyarmati István a legveszedelmesebb, na Ő tényleg hülye, mint a segg. Full elfogult, de elborult szinten.

Nem igen helyes ha egy geopolitikai szakértő elfogult, de még ha az is (Stier is az pl.), akkor is lehet normálisan elemezni, és nem leugatni azt aki nem ért veled egyet, esetleg a másik oldalra húz.

Gyarmati meg csak simán egy turbó atlantista mindenféle más szempontot elfogadni képtelen durung.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
"Az MTA Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya interdiszciplináris konferencia keretében vizsgálja az ukrajnai konfliktust és várható következményeit. Az előadók világpolitikai összefüggésben elemzik az ukrajnai háborút, ..."


Aki akár csak felületesen is követi a topikot, annak semmi új információ nincs a videóban. Varga Réka és Kis Benedek József előadásai elég objektívek, de a többi tudósra annyira azért nem lehet büszke a szeretve tisztelt Akadémia... :rolleyes:
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Szerintem Gyarmati István a legveszedelmesebb, na Ő tényleg hülye, mint a segg. Full elfogult, de elborult szinten.

Nem igen helyes ha egy geopolitikai szakértő elfogult, de még ha az is (Stier is az pl.), akkor is lehet normálisan elemezni, és nem leugatni azt aki nem ért veled egyet, esetleg a másik oldalra húz.

Gyarmati meg csak simán egy turbó atlantista mindenféle más szempontot elfogadni képtelen durung.
Ő meg a Kaiser