[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

csak oroszosan

Ha tényleg Tu-141-ek voltak, akkor a márciusi átrepülés Mo. felett visszamenőleg még problémásabb!

Másrészt meg… miafasz? Egy ilyet nem lát és nem szed le az orosz légvédelem??? Nekem itt valami nem kerek.
Tegnap vagy egy órán át végigbogarásztam a gugliőrtszön az Engelst. Nem hogy légvédelmi cuccot, de még csak radart se találtam. Aki megtalálja, írja már be a koordinátáit.

• Tetszik
Reactions: gergo55 and cirqle
Tegnap vagy egy órán át végigbogarásztam a gugliőrtszön az Engelst. Nem hogy légvédelmi cuccot, de még csak radart se találtam. Aki megtalálja, írja már be a koordinátáit.
im-327157.jpg

.

Adalék az állítólag használt TU-141(ITT a wikipédia mesekönyv róla(?), magyarul) típusú eszközről:
- igen kicsi a radar-visszaverő felülete, a nyilazott szárny-felületei miatt azt sem a radarok felé veri vissza,
- a sugárhajtómű lapátokra nem lát rá a radar --mint a korszerű rep-gépeknél és mint a "lopakodóknál" sem, ez még kisebb radar-visszaverő felületet eredményez,
- valószínűleg kis magasságon repült, az orosz AWACS-ok ezért sem áthatták meg a kis RCS-e(ez a fentebb emlegetett "radar-visszaverő felület"),
- ezért nem közelítette meg a célok távolsága a lehetséges legnagyobb 1.000 km körüli hatótávot, mert az a nagy-magasságúra tervezett bevetési profil esetén lehetséges,
- a hírak alapján a komolyabb harci-fej miatt nem lehetett a harci-fej helyett felszabaduló tömeget üzemanyagra(=>további hatótávra) fordítani,
- az ilyenkor szokásos háborús korlátozások miatt szinte biztos a beismertnél némileg nagyobb/komolyabb az orosz veszteség,
- ami a valósnál nagyságrendekkel kisebb veszteség "bevallását"/letagadást nem teszi lehetővé, az az USA technológiai fölény miatt szó szerint szemmel láthatóan sokkal jobb amcsi műholdas felderítés.

Érdekesség 1: Az amcsi polgári műholdak szintjén lehet --nagyságrendileg-- az oroszok lehetősége a katonai felderítés részéről: erre a szintre tudják/lehet feljavítani a számukra még beszerezhető polgári technológiákat --megbecsülve ezt a szintet, okként pedig említve a "COCOM-lista utódot"--.

Érdekesség 2: Nem lenne meglepő/példa nélküli, ha a TU-141-es "árnyékában" ment volna még "valami" :oops: !

A teljesség igénye nélküli némi infó-háttér.

.

Állítólag olyan mennyiségű Geran-2 repül, mint eddig soha…
Más:
Biztosan bevezetik az ársapkát a mosógép chipekre, mert már akkora hiány van belőlük náluk, hogy azért az árért már nem gazdaságos a robotrepülőikbe építeni őket. :S

Állítólag olyan mennyiségű Geran-2 repül, mint eddig soha…
Más:
Az kizart dolog, mert a nyugati mainstreem meg auz ukranok megirtak hogy elfogyott. :D

Ukran "hősök" szetlottek a gorlovkai korhazat.

Katapultalt ukran Mig 29 pilota, KARAYA hivonevvel. Hartmann azert ettol sikeresebb volt, hiaba majmoljak:

Szoledar, ukran allasok fustolognek.

Artyemovszki eletkepek az ukran mindennapokrol.

Ukranok vegeznek ki ukranokat.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Erről tud valaki?
Mikor?

• Hűha
Reactions: Kim Philby