[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 472
13 272
113
Ezek után egy nép se mondaná azt hogy jó, adjuk fel.

Ugyanazt a nyelvet beszélik, ugyanabból a kultúrkörből meg származásról valók, miért is jó, hogy komolyan ölik egymást ?


Eddig az ukránok meglepően hamar meg tudták tanulni a nyugati technikát, katonai tapasztalata pedig a lakosság jelentős részének van. Sok múlik a kiképzésen, de sok esetben ez nyugati országokban zajlik NATO mintára.

Az amerikaiaknál aki évek óta harckocsizott M60-as Patton-ön, azt 5 hét alatt át lehetett képezni az Abrams-re. De aki meg a nulláról került az Abrams-re, annak 22 hét volt a betanítási idő, és azután is erős felügyelettel ment a vezetgetés, nem pedig önállósodva hagyták a gépüket az árokba belevezetni.


Emlékszel még Szeverodonyeckre? Folyamatosan az ment az oroszpárti kommentelőktől hogy ha a város elesik akkor Ukrajna összeomlik. Nem ez történt. Ukrajna nagy áldozatok árán sokáig tartotta a várost míg megérkeztek a nyugati nehézfegyverek amik meg is törték az orosz inváziót és utána még Ukrajna indított ellentámadást több helyen is.

Mindkét oldalon megy a valóságtól teljesen elszakadt propagandizmus, és van is rá vevő, bőven.


Meglátjuk majd mire lesznek képesek. Nyilván nem megsemmisíthetetlenek.

A tudományos igényességű, hadtörténészi, vagy az említett fegyvereket használó katonák leírása, és a kedvcsináló oldalakon leírtak mindig szöges ellentétben állnak egymással.


Meglátjuk majd mire lesznek képesek. Nyilván nem megsemmisíthetetlenek.

A Leopárd 2-esről, amíg Kurdisztánba nem ment, addig Örömódákat zengtek, hogy a világ legjobbja, Bár vannak olyanok, akik a konstrukciós hibáit azután is próbálják minél elkeseredettebben kimagyarázni, és Wunderwaffét összeragasztózni belőlük.



Te is tudod hogy pontosan miket kaptak eddig és mik várhatóak.

A Javelinen kívül van kismillió páncéltörő rakéta, mégis szólóban csak azt emelik piedesztálra, az senkit nem érdekel, hogy mennyi Konkursszal lőttek.

Vagy kaptak 6 darab PzH 2000-es önjáró tüzérséget, és az Euronews megírja, hogy az Ukrán Hadsereg szovjet korszakos tüzérségi lőszerkészlete 90 %-osan kimerült, arról nem szeretnek írni, hogy mennyi Gvozgyikával, több százas mennyiségben harcoltak, a 6 darab fegyvert nagyítanak fel.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 496
113
-Az 1. Donyecki Hadtest tüzérsége meghiúsította az UA harcosok evakuálási terveit. A BVP sofőrje magukra hagyta őket.



Ez csúnya volt,az otthagyás is,Meg utána a letüzrségezés is.


Ha ez igaz, akkor nagyon nagy a baj az ukránoknál....




Lassan 1 éve mennek be az erdőbe,lassan be is érnek a közepébe.




Én ennyire nem nézném hülyének az átlag oroszt. Ha van egy csepp eszük akkor nem küldik a halálba a fiaikat azért mert Ukrajnában német tankok vannak.

Milyen hírek? Pontosan mit is mutatnak?

Legfeljebb részben tudják pótolni az oroszok az elvesztett technikát és sok esetben csak régebbi eszközökkel. Az emberek pótlása se olyan egyszerű, a jól képzett hivatásosokat nem fogják egy az egyben kiváltani a sorozottak és a börtöntöltelék zsoldosok.

Másrészt minden sorozási hullámnak súlyos politikai ára van. Ti pedig a politikával sose számoltok, pedig az irányítja a hadsereget és nem fordítva. Ha a politikai ára túl nagy lesz a folytatásnak, akkor egyszerűen ki fognak vonulni. Nyilván politikai ára van a kivonulásnak is, mert azzal beismerik hogy hibáztak a háború elindításával. Ezt már képesek voltak korábban is belátni az oroszok, de pl az USA is.

Ez a háború nem fog az utolsó mozdítható katonáig folyni, előbb fog elfogyni a politikai akarat. Ukrajna rohadt nagy területben és népességben is. Nem Csecsenföld, nem lehet csak úgy nyers erőből lenyomni. Főleg nem ha nyugati technikával van felszerelve és az oroszok veszteségei a nagyobbak.



Az megvan, hogy Putyin támogatása nem csökkent?
Az megvan, hogy kb 2x HM-nyi önkéntes vonult be harcolni az Oroszokhoz?
Te hol vívnál meg 1 háborút Kisvárdánál,vagy Kievnél?


A sorozás mindig ilyen. Arról van komolyan vehető adat hogy mennyi mozgósítható embere van Ukrajnának és eddig mennyit mozgósítottak? Biztos vagyok benne hogy még bőven van tartalék.

Az ukrán lakosság ebben a háborúban szerintem elkötelezettebb mint az orosz. Nagyon egyszerű és logikus okból kifolyólag gondolom ezt. Ők a megtámadott fél. Ők nem tudnak hova haza menni mint az oroszok, mert az ő országukban folynak a harcok. Az ő fővárosukat ostromolták az oroszok.

Ezek után egy nép se mondaná azt hogy jó, adjuk fel.

Eddig az ukránok meglepően hamar meg tudták tanulni a nyugati technikát, katonai tapasztalata pedig a lakosság jelentős részének van. Sok múlik a kiképzésen, de sok esetben ez nyugati országokban zajlik NATO mintára.

Ezzel egyelőre valószínűleg védekezni próbálnak majd. Amúgy szerintem nagyon sok múlik a nyugati technikán és eddig nagyon is szépen muzsikáltak a nyugati fegyverek.

Emlékszel még Szeverodonyeckre? Folyamatosan az ment az oroszpárti kommentelőktől hogy ha a város elesik akkor Ukrajna összeomlik. Nem ez történt. Ukrajna nagy áldozatok árán sokáig tartotta a várost míg megérkeztek a nyugati nehézfegyverek amik meg is törték az orosz inváziót és utána még Ukrajna indított ellentámadást több helyen is.

Most ugyanezt látom Bahmutnál is.

Meglátjuk majd mire lesznek képesek. Nyilván nem megsemmisíthetetlenek.

Te is tudod hogy pontosan miket kaptak eddig és mik várhatóak.


Ehh....
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
eddig nagyon is szépen muzsikáltak a nyugati fegyverek.
Melyik alternatív valóságban?
Folyamatosan az ment az oroszpárti kommentelőktől hogy ha a város elesik akkor Ukrajna összeomlik.
A védvonal omlik össze. A város elesett, a védvonal összeomlott.
de ettől még ezek irreálisan magas számok az Ukrán veszteségre.
Hát ezek a zsidók :) megvette őket a Putyin.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 890
113
Ez konkrétan tömeggyilkosság. Teljesen elveszett helyzet. Elképesztő, hogy még nem is támadtak az oroszok, de ilyen elképesztő veszteségeik vannak az ukránoknak. Komolyan, annyira szánalomraméltó az egész összefogdosott, sorozott társaság, hogy nem tudok rájuk rossz szájízzel gondolni. Egyszerűen ezek az emberek a nagyon buta európai és ukrán politikusok miatt halnak meg ezerszámra. Totál elkerülhető lett volna a háború, 2012ben a lengyelekkel EBt rendeztek, most meg százezrével halnak meg totál feleslegesen.

Én nem tudom, de eddig titkolták, tulajdonképpen azért, mert ezek a f.szkalap politikusok, ukránok, amerikaiak a hatalmuk és a csicskáztató képességeik miatt nem tudnak veszíteni tolják az embereket ebbe a szarba, számolatlanul, miközben a maci mást se csinál, mint akit elé löknek, lemészárolja, de ha már most kiderült hogyan is állunk, nem kellene leállni azonnal, mielőtt a muszka nekiindul úgy igazából? Ha már így alakult ...

Nem akarok megint Orbánozni, de ez van. Tényleg egyedül ő volt az, aki lerakta az asztalra a katonai titkosszolgálati jelentéseket a becsült hadsereg létszámokról és lematekozta, hogy mi lesz ennek a vége? Semelyik mellé nem állt, tudta, hogy TILOS bárkit is támogatni, és bár nekiesett minden farok 15 perces politikusszutyok, mégis neki volt igaza? Miért nem tudta ezt más is megtenni? A hülye Meloni is csak Ukrajnázik, akkora kvótanő az is. Macron meg játszaná a nagyformátumú vezetőt, de még a sajátjai is naponta küldik el az anyjába, annyira hülye. Miért nem ültek le akár a V4ek, akár a többi mocsok, buta politikus, és matekozták ki, hogy nem lesz ennek jó vége, hogy a háború hamarább véget érjen? Mindezt február 24. után?
Másnak ez nem jutott eszébe? Mert ez most már nem az a kategória, hogy a maci gyengül, az már az elején se volt az a lekonzervált 34k tankjukkal, a többezernyi repülőgépükkel, és a török lezárás miatt a Fekete-tengeren lévő flottájukkal, hanem hogy itt már Európa és az európai NATO léte került veszélybe.

Tudtam, hogy a demokraták gcibuták, tudtam, mindig is azok voltak, mellé aljasak, ahogy a republikánus héják is azok voltak, Trump próbált meg rendet tenni közöttük, de nem hagyták, sőt, elűzték, jó a homokozóban játszani a senkit. Tudtam, hogy a politikus a világ legnagyobb barma, de hogy ezek tényleg nem kapnak infót milyen veszteségek vannak?! Hogy lehet ezt baromkodva végignézni? Irakot, Afganisztánt, Líbiát és Szíriát is végignézték, de az messze volt Európától, csak a sok migráns kapcsán volt látható, hogy el van qurva, de ez? Itt van tőlünk egy köpésre, még több menekült van, és nehogy már ne lássák hogy milyen pusztulásba viszik a sajátjaikat, azokat, akik bíztak bennük? Hogy lehet itt bárkit támogatni fegyverrel, ami semmire se lesz elég, csak még több szenvedésre, azért, hogy egy év alatt c. 20k helyett két év után 40k orosz halott is legyen? Már a NATO hadseregek veszítenek embereket, héló! A zsoldosok is volt NATO vagy NATO kiképzés, mellé elmebeteg russzofóbok Grúziából és Csecsenföld külsőről meg az ISIStől, de már BW tank megy, NATO lőszer, egyebek. Ezek már nem elfekvő készletek emberek! Ezek már arra lettek félretéve, hogy a VSZ valaha támadni fog, héló!

Nem igaz, hogy nem lehet látni mennyire nem működik a dolog, ha már a MOSZAD és a BBC is látja, pedig utóbbinak sok esze nincs, de még ő is látja. Miért kell lenullázni egy országot, még ha az az oligarcháik miatt életképtelen is hosszútávon, miért? És most a kárpátaljai magyarok történetébe nem megyek bele, de ez nem normális!

Pont ezt, amit ezek a köcsög mostani politikusok nem értenek meg értették meg a régiek. No igen, ők túl voltak legalább egy világháborún, de tényleg csak ennyi kell az agyműködés beindulásához? Tényleg?

Ezek a Bojok, meg Lizzyk, meg egyéb kvótanők és kvótaférfiak mi a fészkes fenének ekkora baromállatok?! Mert hogy mi nem vágjuk mennyi az annyi, de ők? Ők adják a paripát, tudniuk kell, hogy mennyi zab fogyott, héló!!!

Ha pedig nem tudják, csak nyomják az ótvar baromságaikat, akkor nem a politikában a helyük, hanem a vöröslámpás negyedben, vagy valami világítótesten!

Az, hogy az Azovot és a többi nackót írtják a saját hülye vezetőik, az szép és üdvözölendő, de itt kéremszépen ők csak egy töredéke a valós veszteségeknek! Mellettük kipusztul az országuk!

Hiába agresszor Oroszország, a döntéseket, a hibás, hülye döntéseket az ukrán vezetés és az USA hozza! Szép, hogy Slava Ukraini, de emberek, kipusztulnak a férfiak, ezerszámra maradnak árván a gyerekek azért, mert pár hülye blöffölni próbált a macinak, ő meg előkapta a pisztolyát és szarrá lőtte az összes csalót. De a bandavezérek nem ám menekülnek, nem, hanem harcolnak, azt hiszik ők Anulu, de még azt se, csak maguk helyett küldik a sok szerencsétlent előre, aztán ha majd nincs más út lelépnének az USAba, a biztonságba, és vinnék az államkassza maradékát, vagy mi? Komolyan, meddig kell még játszani ezt a hülye játékot a nyugatnak? Mert ez csak szarabb lesz, nem jobb!

És mondom, az orosz még úgy igazából nem is harcolt, de már c. 700k mínuszban vannak az ukránok! Hogy nem lehet ezt felfogni?

Lenézzük a harmadik világot, a volt gyarmatokat, de még Vietnam is felfogta, hogy egy sikeres háború után nem feltétlenül kell neki Kínával harcolnia! Az ukránok miért nem fogták fel, hogy ahogy szétesett Jugoszlávia, és nem akart se Szlovénia, se Horvátország szerb útra lépni, akkor ezt miért nem tudta elengedni Ukrajna? Mert oké, hogy harcoltak, megpróbálták, 8 éven át, de most nem a DLNRel álltak szemben tavaly februárban! Ha a dánok fel tudták mérni 1940ben, a belgák és hollandok is gyorsan feladták, a franciákat már nem is mondom, ha a vietnamiak is 1979ben, akkor az ukránok miért nem? Pedig mindegyik mögött ott állt a szövetséges, de még akkor sem! Én elhiszem, hogy remek képet sugall magáról az USA, hogy majd segítenek, de nem segítettek! Fegyvert adtak, zsoldost, kiképzőt szintén, de inkább csak elhúzták a szenvedést, megölettek többszázezer embert, mint valós támogatást nyújtottak. Még azt se lehet mondani, hogy új fegyvereket próbáltak ki, mert a lejárt, leselejtezett készletek mellett alig volt új technológia, sőt, inkább csak rossz reklámot csináltak a saját cuccaiknak, már amelyik egyáltalán a tűzvonalig jutott.

Nem tudták felfogni, hogy most nem kutyaütők ellen nyomják? Erre készültek 45 éven át és mégis meztelen lett a király!

Ennek ellenére, pont a szemét nackó ukrán vezetés miatt nincs jó megoldása a konfliktusnak, hacsak be nem húzzák az oroszok az egészet. Mert akkor Ukrajna kapcsán a jövőben kevés esély van arra, hogy újrakezdődjön, ellenben, ha nem húzzák be ...

Tessék felfogni, hogy vagy beveszik az oroszokat (és ha van eszük a Kínaiakat is) is egy közös szövetségbe, vagy nem lesz vége soha.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 677
34 560
113
Az orosz hadsereg az ukrán fegyveres erők 111 tüzérségi egységét találta el a nap folyamán
Az Orosz Föderáció Fegyveres Erői csapatcsoportjainak rakétaereje és tüzérsége egy nap alatt 111 tüzérségi egységet győzött le” – áll a minisztérium közleményében.

A Lobaev Arms megduplázza a nagy pontosságú mesterlövész puskák gyártását
Itt van a link, lehet kuksizni miket gyártanak
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 814
20 951
113
A sorozás mindig ilyen…
Mivaaaaaanmiiii?! Hogy keveredtel te egyaltalan ide???!!! A sorozas mindig ilyen… WTF???!!!
benny-hill-wtf.gif
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 887
113
Legújabb elölről: Krasznaja Gora, Wagner átvette a falanyaggyárat
Egy másik Banderába került...
Matvejev Vaszilij Sztyepanovics
Még nem sok információ van róla, született 1984 Nyikolajevka falu közelében, Donyeck Bahmutszkij kerületében halt meg.

Reznikov lemondott Ukrajna védelmi miniszteri posztjáról
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
530
4 783
93
.
.

Ez finoman szólva hihetetlen.... Ukrán veszteségnek azt irják a törökök:
.
302 Repülőgép
212 Helikopter
2750 uav
.
Az ukránoknak összesen nem volt ennyi repülőgépe. Helikopter is vagy 30 Mi-24 és vagy 100 Mi-8/17. Tegyük fel, kaptak valamennyit adományba, és az összes gépük bevethető volt, és az összes gépüket lelőtték, akkor is irreális ez a szám.
"
Ez finoman szólva hihetetlen.... Ukrán veszteségnek azt irják a törökök:
.
302 Repülőgép
212 Helikopter
2750 uav
.
Az ukránoknak összesen nem volt ennyi repülőgépe. Helikopter is vagy 30 Mi-24 és vagy 100 Mi-8/17. "

Nagyon nem szeretek a Wikipédiára hivatkozni, de most megnéztem.

" Mintegy 499 darab harci repülőgéppel rendelkezik, "
"Harci helikopter: 205 db (Mi–24) Támogató helikopter: 348 db (Mi–6, Mi–8)."


Úgyhogy a számok rendben vannak, ha a wikiben igazat írtak.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
.
.

Ez finoman szólva hihetetlen.... Ukrán veszteségnek azt irják a törökök:
.
302 Repülőgép
212 Helikopter
2750 uav
.
Az ukránoknak összesen nem volt ennyi repülőgépe. Helikopter is vagy 30 Mi-24 és vagy 100 Mi-8/17. Tegyük fel, kaptak valamennyit adományba, és az összes gépük bevethető volt, és az összes gépüket lelőtték, akkor is irreális ez a szám.
Valószínűleg beleszámolták a megsemmisített, földön veszteglő működésképtelen repülőgépeket is.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
sorozás mindig ilyen.

Az ukrán lakosság ebben a háborúban szerintem elkötelezettebb mint az orosz
Tragikomédia. A sorozás csak egy végnapjait élő eszeveszett rezsim idején ilyen. Az ukrán lakosság fele már országon kívül van, a maradék sem elkötelezett hanem megfélemlített és cselekvésképtelen, akaratát nyilvánvalóan nem tudja kinyilvánítani. Egyetlen esélyük lenne, odaadni azt a 4 kurva megyét és lemondani a NATO csatlakozásról, de ez már irreális. Marad a totális pusztulás, amiből a hozzád hasonló kibicek is kiveszik a maguk morzsányi részét.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113
A Moszad is orosz kézben van.. ez lehet a megoldás :D
török média az izraeli titkosszolgálat becsléseire hivatkozva közölt adatokat az ukrajnai konfliktus áldozatairól:
Ukrán és orosz veszteségek a MOSSAD szerint.


Az orosz-ukrán háború első évéhez közeledve az izraeli hírszerzés által vállalt háborús veszteségek rávilágítanak a háború borzalmas méreteire.
Állítólag az izraeli hírszerzésen alapuló, 2023. január 14-i helyszíni adatok a következők:
Török média hozta le állitólagos!izraeli hirszerzési adatokra hivatkozva.Véleményem szerint azon kívül rájuk hivatkoznak nem sok köze van ehez a moszadnak.
 
  • Tetszik
Reactions: Lelkeslaikus

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Legújabb elölről: Krasznaja Gora, Wagner átvette a falanyaggyárat
Egy másik Banderába került...
Matvejev Vaszilij Sztyepanovics
Még nem sok információ van róla, született 1984 Nyikolajevka falu közelében, Donyeck Bahmutszkij kerületében halt meg.

Reznikov lemondott Ukrajna védelmi miniszteri posztjáról
Na csak lemondott Reznyikov? Fel eve raztak a szeket, pedig tokeletesen jellemtelenkent szuperul megoldotta a feladatat. De hat Z...
A napokban minden media kelettol nyugatig ezt suttogta. Sok volt a lopikazas allitolag.


Nezzunk szet az Exkaliburnal.


Altaj harcosok sok fogollyal, zsakmannyal.

Kupjanszk kornyeken is zajlik az elet. Szinkovkabol megfutottak az ukran nackok.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
A sorozás mindig ilyen.
A sorozás olyan, hogy kiküldik a behívót és bemegy a másik. Nem olyan, hogy az utcán kergetik az öregeket, hogy a harctérre küldjék. Ez a kényszersorozás.
Biztos vagyok benne hogy még bőven van tartalék.
Ja, azért soroznak 60 éveseket, mert bőven van tartalék.
Az ukrán lakosság ebben a háborúban szerintem elkötelezettebb mint az orosz. Nagyon egyszerű és logikus okból kifolyólag gondolom ezt.
A lakosság pontosan melyik része az elkötelezett? A nagytöbbség, aki látja, hogy ez egy mesterségesen szított háború, amiben az ők faszukkal verik a csalánt és ami egyáltalán nem kell nekik, hanem sokkal jobban szeretnék a békét? Vagy a lakosság hullazsákban levő része? Esetleg a 60 éves akit kergetnek, hogy a frontra vigyék? Vagy a 30 éves, aki 10 hónapja elhúzott az országból?
Te még a logika nyomait tartalmazó mondatot erre a fórumra nem írtál.
Eddig az ukránok meglepően hamar meg tudták tanulni a nyugati technikát
M4-ig egyszerű, de ott is kellett pár hét mire megértették, hogy ezt karban kell tartani, míg az AK-t nem kellett.
és utána még Ukrajna indított ellentámadást több helyen is.

Most ugyanezt látom Bahmutnál is.
Mint a német hírek a nagy győzelmekrők 45-ben, minden napra jutott egy-két győzelem csak egyre közelebb a fővároshoz.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 920
93
Tragikomédia. A sorozás csak egy végnapjait élő eszeveszett rezsim idején ilyen. Az ukrán lakosság fele már országon kívül van, a maradék sem elkötelezett hanem megfélemlített és cselekvésképtelen, akaratát nyilvánvalóan nem tudja kinyilvánítani. Egyetlen esélyük lenne, odaadni azt a 4 kurva megyét és lemondani a NATO csatlakozásról, de ez már irreális. Marad a totális pusztulás, amiből a hozzád hasonló kibicek is kiveszik a maguk morzsányi részét.
ráadásul most már több helyről is jönnek infók, hogy az elmenekülteket össze kell írni, illetve angoloknál be kell menniük a követségre, ahol kapnak behívót. úgy néz ki most kiképzésre, aztán valószínűleg mehetnek harcolni.
lengyeleknél szintén, és németeknél is hasonló
továbbra sem értem, honnan gondolják, hogy az, aki elmenekült a háború elől, az majd mind önként és dalolva visszatér megöletni magát? :(
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 786
75 817
113
Ha ez így van, akkor gyakorlatilag HA a nyugat nem vállalja be, hogy így vagy úgy, de élőerővel is JELENTŐSEN megtolja az ukránokat, esetleg bemenjen mint Lengyelország/egyéb az ukránokért elkötelezett haderő, jó esély van rá hogy most a tél végi/tavaszi harcokban, esetleges orosz offenzívában egy kataklizmikus összeomlás legyen az ukrán oldalon.

Ha nem így lesz, akkor valószínűleg ezek a veszteségi adatok nem valósak!
Miért csinálna a nyugat ilyet? Eszébe sem jut egy nyugati államnak se akárcsak 1 katonáját is feláldozni az ukránokért. Teljesen kényelmes az a NATO-nak, hogy küldik a fegyvert (amivel az ukránok ölik/pusztítják, egyszersmind gyengítik Oroszországot) az ukránoknak és közben szívják el a lakosságot Ukrajnából. Az oroszok meg úgy vannak vele, hogy elvesztünk egy halom technikát, de mégéri a Donyeck-medencéért (annak ásványkincseiért), a Krímért és egy halom mezőgazdasági területért Délen, mindezt úgy, hogy a végén a matekban is jól jönnek ki, mert hiába a sok halott katona amikor az elfoglalt területek lakossága a háború után Oroszország lakosságát fogja növelni. Akkora veszteségei meg úgy sem lesznek az oroszoknak, hogy ne legyen a végén pozitív a mérlegük lélekszám tekintetében. Eközben mi a helyzet az ukránokkal? Az a kutyát se érdekli... Szerencsétlenségükre rossz helyen van az országuk és voltak olyan hülyék, hogy önként mondjanak le a nukleáris erejükről.