[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 244
67 206
113
A nácik elhurcoltak családtagot, ahogy az oroszok is vittek el több embert málenkij robotra és hadifogságba. Aztán még ki is telepítettek sváb felmenőket pusztán a származásuk miatt. Nincs okom se a nácikat, se a kommunistákat kedvelni...

Az magyaros, hogy magyar állampolgárokat deportáltak? Ha ehhez tapsikolnék, akkor "nagymagyar" lennék?
Hol járunk már? Kitörés túra vs. hozzád hasonlóan mindenkit egybemosó debil antifából már Horthy (hű de megosztó) és sváb kitelepítés a menü. Feketék szenvedése? Gandhi nem keveredik a témába? Elhatárolódni fiúktól és lányoktól, férfiaktól, nőktől, akik a történelmük egy szeletének az emlékezetére tesznek egy fizikai kifejezésben megnyilvánuló mondhatni szertartást?
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 575
11 177
113
Hol járunk már? Kitörés túra vs. hozzád hasonlóan mindenkit egybemosó debil antifából már Horthy (hű de megosztó) és sváb kitelepítés a menü. Feketék szenvedése? Gandhi nem keveredik a témába? Elhatárolódni fiúktól és lányoktól, férfiaktól, nőktől, akik a történelmük egy szeletének az emlékezetére tesznek egy fizikai kifejezésben megnyilvánuló mondhatni szertartást?
Válaszoltam egy kérdésre.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 727
15 554
113
Érdekes, nekem úgy rémlik, hogy Horthy kormányzósága alatt születtek meg a különféle jogfosztó törvények (kezdve a numerus clausus-szal), az ő kormányzósága alatt deportáltak több, mint 400.000 zsidó származású magyar állampolgárt. De akár a fehérterrorra is kitérhetünk...
Ez miért is jobb?
1. A numerus clausust ne hasonlítsuk már össze az ukrán banderisták által elkövetett tettekkel.
2. A magyarországi tudományos, gazdasági, politikai, művészeti élet tele volt zsidókkal az első zsidótörvényekig. Az Anschluss-szal viszont megszűnt a lehetősége egy olasz-osztrák-magyar stratégiai szövetségnek (a németek és az olaszok nem mindig voltak puszipajátsok a 30-as években, persze ezeket a fejezeteket szépen kihagyják a történelemkönyvekből), ezért kényszerből muszájak voltunk a német elvárásnak megfelelően korlátozni a zsidók jogait. Itt lehet nyitni egy vitát, hogy ez mennyire lett volna elkerülhető. Egyébként Hitler mindig Horthy tudtára adta, hogy ő nem volt elégedett a zsidókérdés magyar kezelésével (összehasonlításképp a románok például mérföldekkel profibban, puszta önszorgalomból irtották ki a helyi és besszarábiai zsidókat). A zsidók deportálása pedig már a német megszállás alatt kezdődött.
A banderista Ukrajnát és a Horthy-korszak Magyarországát szerintem nem igazán helyes egy lapon említeni népirtások, zsidóüldözések terén. Ennyi erővel a lengyeleket is beemelhetnénk a kalapba, csak náluk például ez tabutéma, sőt, törvényi szinten tiltva van.

De ez már tényleg nagyon off volt, bocsi mindenkitől.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 919
15 471
113
Állítottak viszont szobrot Horthynak, aki - bár nem annyira, mint Szálasi, de - szintén erősen megosztó személyiség a magyar történelemben.

Horthy alapvetően azért megosztó mert 60 évig tolták róla a kommunista narratívát, amiben nemes egyszerűséggel fasiszta diktátor volt. Illetve tolják a volt kommunista kollaboránsok mind a mai napig. Ami nettó oltári hülyeség.

Szerintem egy alapvetően vállalható történelmi szereplője volt az országnak államférfiként, még ha nem is volt külösebben erős. A kommunista és fasiszta szélsőségeseket egyaránt elnyomták a nevével jellemzett korszakban, ami alapvetően egy erősen konzervatív alkotmányos királyság volt, nagyban nem is különbözött pl. a brit politkai berendezéstől vagy a degaullizmustól.

A tényleges hatalom nem is az ő kezében volt, hanem az alapvetően azért választott miniszterelnök és kormánya kezében. A fasisztákat - nácikat alapvetően megvetette, antiszemita is kb annyira volt mint az akkori átlag. A magyarorszàgi zsidókat meg nem ő vitte el, hanem a megszálló németek és hungarista csatlósaik..
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
A nácik elhurcoltak családtagot, ahogy az oroszok is vittek el több embert málenkij robotra és hadifogságba. Aztán még ki is telepítettek sváb felmenőket pusztán a származásuk miatt. Nincs okom se a nácikat, se a kommunistákat kedvelni...

Az magyaros, hogy magyar állampolgárokat deportáltak? Ha ehhez tapsikolnék, akkor "nagymagyar" lennék?
Kevered a szezont a fazonnal és csúsztatsz és félremagyarázod a helyzetet jókora irány és kronológiai zűrzavarral a fejedben...

Aki "nagymagyarozik" ott már alapban baj van a toronyban... minket irtottak, erre emlékezni neked valami önsorsrontó nagymagyarozás a válaszod büszkén felülve a kötelező történelmi félremagyarázás hintójára....

Milyen könnyű álláspont ez az "ez se meg az sem tetszik" csak éppen nem a valós helyzetet tükrözi.
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Becsület napja - Szélsőjobboldali (nemzeti szocialista / hungarista / fasiszta) rendezvény az 1945-ös kitörésre emlékére. Évről évre máig megrendezésre kerül, többnyire a budai vár környékén (pl. Vérmező, Városmajor), ha jól tudom, a Magyar Nemzeti Arcvonal szervezésében. 100-200 embernél többet nem mozgat meg, és esélyes, hogy ezek egy része is Németországból érkezik.
D__AS20200208012-730x487.jpg

Igen, ők szélsőjobboldaliak, ha úgy tetszik nácik, és mint ilyenek, a rendőrség kitüntető figyelmét élvezik. (Egykori vezetőjükhöz, Győrkös Istvánhoz sem véletlenül mentek ki a rendőrök házkutatási célból...)

Kitörés túra - Az 1945-ös kitörés emlékére kiírt éjszakai teljesítménytúra, ami szintén minden évben megrendezésre kerül, és amin rendszeresen részt vesz a fentebb említett 100-200 fő egy része is. (A másik fele meg elmegy éjszakai exkluzív NS-koncertre valami privát helyre.) De nem ők szervezik, nem ők bonyolítják le, sőt, a "Becsület napja" résztvevői gyakorlatilag el is tűnnek a túrázók kb. 3000-es tömegében.
Akik között szintén vannak jobboldali, sőt, horrible dictu, szélsőjobboldali nézeteket vallók, de szép számmal vannak mérsékeltek, politikával nem is foglalkozók, baráti társaságok, mi több, idősebbek, családosok, gyerekek, stb. És persze katonai hagyományőrzők, a legnagyobb számban az egykori Magyar Királyi Honvédség egyenruháiban, de a sok német egyenruhás mellett vannak szovjet, sőt, amerikai uniformisba bújt hagyományőrzők is. A többség viszont sima túracuccos túrázó. Vannak, akik futva teszik meg a távot, mások meg iszogatva, beszélgetve. (Én háromszor voltam, emlékeim szerint a jános-hegyi ellenőrzőpont pl. minden évben szovjet tematikájú volt, egyszer még egy szovjet páncéltörő ágyút is felvontattak a szervezők a raj-GAZ mellé.)

Kitores.jpg


A Kitörés túra pont annyira szélsőjobbos rendezvény, mint bármely világháborús hagyományőrző rendezvény, hadijáték, vagy emléktúra. Igen, nyilván több széljobbos világnézetű embert vonz, mint a Budapest Pride vagy az OZORA fesztivál, ahogyan a kecskeméti repülőnapon vagy a Kurultájon is több "jobbos" lesz, mint egy woke szobordöntögető-happeningen, a máriapócsi cigánybúcsún, vagy akár a Balaton Sound-on. És ez így rendben is van.

Sajnos a többség pontosan úgy van ezzel is, mint az egyszeri újságíró a lánctalpas harcjárművekkel; neki az mind tank. Mindegy, hogy MNA-tag vagy hagyományőrző, túrázó vagy haditechnikabolond - nekik ez mind náci. Ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni. Lehet dagasztani a sarat Salazartól Banderáig, de fölösleges.

Azt viszont nem lehet büntetlenül hagyni, hogy bármely indíttatású szélsőségesek véletlenszerűen gyilkoljanak meg olyanokat, akiket első blikkre ellenségüknek néznek. A random cigánygyilkosságok pont olyan tűrhetetlen bűncselekmények voltak, mint a tegnapi gyilkossági kísérlet Budán. (Csoportosan elkövetett gyűlöletbűncselekmény közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel létfontosságú testrészen súlyos sérüléseket okozva (magyarán szerencsétlen tagnak viperával verték véresre a fejét!))
A dolog azért igazán meredek, mert az áldozatnak nemhogy a Becsület napjához, de valószínűleg még a Kitörés túrához sem volt semmi köze. Egy dohánybolti alkalmazott volt, szerintem öltözködésre sem széljobbos, de gondoljunk már bele, itt tartunk, hogy öltözködési alapon vannak agyonverhető emberek?

Továbbá, nem csak rendvédelmi, de nemzetbiztonsági szempontból is tűrhetetlenné válik az eset, ha azt tényleg külföldről behívott csapat követte el, és ha tényleg külföldi verőlegényekből verbuvált szabadcsapatok cirkálnak most a magyar főváros utcáin. Ugyanis ha ennyiben hagyják (hagyjuk), akkor innentől ez egy használható eszköz lesz: Szélbalos, sötétzöld, vagy fene tudja miféle ultrákat utaztatni Budapestre - ilyen eszközökkel már összejöhet egy Majdan nálunk is!

antifa_hooligans_by_gluehead_d8wjzuw-fullview.jpg


Szóval ezt a csírájában el kell fojtani, lehetőleg a Rendőrségnek, vagy, ha nekik nem megy, akkor akár a Betyár Seregnek is, de tulajdonképpen bármely jóérzésű, ütőképes haza formációnak. Ennek is, annak is: Jó vadászatot!

(Az mondjuk több, mint kínos, amikor betyárok sírnak rendőri védelemért és magukat világháborús katonák utódainak vallók nem képesek összezárni és fölemelni a túrabotot vagy legalább egy fél téglát a saját védelmük érdekében.)
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Becsület napja - Szélsőjobboldali (nemzeti szocialista / hungarista / fasiszta) rendezvény az 1945-ös kitörésre emlékére. Évről évre máig megrendezésre kerül, többnyire a budai vár környékén (pl. Vérmező, Városmajor), ha jól tudom, a Magyar Nemzeti Arcvonal szervezésében. 100-200 embernél többet nem mozgat meg, és esélyes, hogy ezek egy része is Németországból érkezik.
D__AS20200208012-730x487.jpg

Igen, ők szélsőjobboldaliak, ha úgy tetszik nácik, és mint ilyenek, a rendőrség kitüntető figyelmét élvezik. (Egykori vezetőjükhöz, Győrkös Istvánhoz sem véletlenül mentek ki a rendőrök házkutatási célból...)

Kitörés túra - Az 1945-ös kitörés emlékére kiírt éjszakai teljesítménytúra, ami szintén minden évben megrendezésre kerül, és amin rendszeresen részt vesz a fentebb említett 100-200 fő egy része is. (A másik fele meg elmegy éjszakai exkluzív NS-koncertre valami privát helyre.) De nem ők szervezik, nem ők bonyolítják le, sőt, a "Becsület napja" résztvevői gyakorlatilag el is tűnnek a túrázók kb. 3000-es tömegében.
Akik között szintén vannak jobboldali, sőt, horrible dictu, szélsőjobboldali nézeteket vallók, de szép számmal vannak mérsékeltek, politikával nem is foglalkozók, baráti társaságok, mi több, idősebbek, családosok, gyerekek, stb. És persze katonai hagyományőrzők, a legnagyobb számban az egykori Magyar Királyi Honvédség egyenruháiban, de a sok német egyenruhás mellett vannak szovjet, sőt, amerikai uniformisba bújt hagyományőrzők is. A többség viszont sima túracuccos túrázó. Vannak, akik futva teszik meg a távot, mások meg iszogatva, beszélgetve. (Én háromszor voltam, emlékeim szerint a jános-hegyi ellenőrzőpont pl. minden évben szovjet tematikájú volt, egyszer még egy szovjet páncéltörő ágyút is felvontattak a szervezők a raj-GAZ mellé.)

Kitores.jpg


A Kitörés túra pont annyira szélsőjobbos rendezvény, mint bármely világháborús hagyományőrző rendezvény, hadijáték, vagy emléktúra. Igen, nyilván több széljobbos világnézetű embert vonz, mint a Budapest Pride vagy az OZORA fesztivál, ahogyan a kecskeméti repülőnapon vagy a Kurultájon is több "jobbos" lesz, mint egy woke szobordöntögető-happeningen, a máriapócsi cigánybúcsún, vagy akár a Balaton Sound-on. És ez így rendben is van.

Sajnos a többség pontosan úgy van ezzel is, mint az egyszeri újságíró a lánctalpas harcjárművekkel; neki az mind tank. Mindegy, hogy MNA-tag vagy hagyományőrző, túrázó vagy haditechnikabolond - nekik ez mind náci. Ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni. Lehet dagasztani a sarat Salazartól Banderáig, de fölösleges.

Azt viszont nem lehet büntetlenül hagyni, hogy bármely indíttatású szélsőségesek véletlenszerűen gyilkoljanak meg olyanokat, akiket első blikkre ellenségüknek néznek. A random cigánygyilkosságok pont olyan tűrhetetlen bűncselekmények voltak, mint a tegnapi gyilkossági kísérlet Budán. (Csoportosan elkövetett gyűlöletbűncselekmény közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel létfontosságú testrészen súlyos sérüléseket okozva (magyarán szerencsétlen tagnak viperával verték véresre a fejét!))
A dolog azért igazán meredek, mert az áldozatnak nemhogy a Becsület napjához, de valószínűleg még a Kitörés túrához sem volt semmi köze. Egy dohánybolti alkalmazott volt, szerintem öltözködésre sem széljobbos, de gondoljunk már bele, itt tartunk, hogy öltözködési alapon vannak agyonverhető emberek?

Továbbá, nem csak rendvédelmi, de nemzetbiztonsági szempontból is tűrhetetlenné válik az eset, ha azt tényleg külföldről behívott csapat követte el, és ha tényleg külföldi verőlegényekből verbuvált szabadcsapatok cirkálnak most a magyar főváros utcáin. Ugyanis ha ennyiben hagyják (hagyjuk), akkor innentől ez egy használható eszköz lesz: Szélbalos, sötétzöld, vagy fene tudja miféle ultrákat utaztatni Budapestre - ilyen eszközökkel már összejöhet egy Majdan nálunk is!

antifa_hooligans_by_gluehead_d8wjzuw-fullview.jpg


Szóval ezt a csírájában el kell fojtani, lehetőleg a Rendőrségnek, vagy, ha nekik nem megy, akkor akár a Betyár Seregnek is, de tulajdonképpen bármely jóérzésű, ütőképes haza formációnak. Ennek is, annak is: Jó vadászatot!

(Az mondjuk több, mint kínos, amikor betyárok sírnak rendőri védelemért és magukat világháborús katonák utódainak vallók nem képesek összezárni és fölemelni a túrabotot vagy legalább egy fél téglát a saját védelmük érdekében.)
Nem túl pontos, sőt; de a mai helyzetet jól bemutatja -bár az MNA-nak nem is lehet semmi köze már hozzá, mert nincs is MNA.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 919
15 471
113
Na, a kirekesztő foglalkoztatáspolitkájáról ismert t€l€x.hu-nak is sikerült végre megtalálnia és lehozni a hírt a gazdagréti támadásról, szombat este negyed 10-kor, valahol a szokásos ‘kiskoromban molesztàlt valami pap’ hír alatt.

 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 990
19 323
113
(Az mondjuk több, mint kínos, amikor betyárok sírnak rendőri védelemért és magukat világháborús katonák utódainak vallók nem képesek összezárni és fölemelni a túrabotot vagy legalább egy fél téglát a saját védelmük érdekében.)
Tudod az a baj, hogy ha felemeli, majd őt meg foja a rendőrség büntetni, és a média, bíróság meg fogja hurcolni.
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Nem túl pontos, sőt; de a mai helyzetet jól bemutatja -bár az MNA-nak nem is lehet semmi köze már hozzá, mert nincs is MNA.
MNA-tagokkal utoljára 2005-ben volt némi kapcsolatom, bár akkor is inkább csak a VTE-t láttam belőlük. Viszont úgy tudom, hogy a Győrkös-ügy után sem annyira feloszlott a társaság, mint inkább csak eltűnt a nyilvánosság elől. A Becsület napja kapcsán a Blood and Honour Hungary jutott még eszme, de hogy mennyire van átfedés a két csapat tagsága között, arról fogalmam sincs.

A 80-as évek végétől a skinhead, a náci, a hungarista meg a fasiszta Magyarországon lényegében ugyanazt jelentette (belesimulva a nemzeti tábor nagyságrendekkel nagyobb és színesebb kavalkádjába), és a prominensebb arcok esetében sem lehetett sokszor eldönteni, hogy ők tulajdonképpen erős munkás-öntudattal bíró rasszista focihuligánokból lettek-e hithű odinista elitistákká, vagy hungarista revizionistákból fehér-európai szalonnácikká. A kocsmákban viszont - emlékeim szerint - többnyire jól kijött egymással az összes irányzat, és én pl. máig nem értem, hogy Szabó Albert rohamosztagosainak miért kellett megtámadniuk Csurka Istvánék rendezvényét, valamikor a 90-es évek bohó hajnalán...
Általános iskolás gyerekek körében ez kérem komoly vitákat indukált! :D

De hogy a rendvédelemre visszatérjek, Horthy anno azt mondta, a baloldali rendetlenkedőkbe ugyanúgy bele fog lövetni, mint a jobboldali rendetlenkedőkbe, csak míg utóbbiakba nehéz szívvel, addig az előbbiekbe passzióból.
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Tudod az a baj, hogy ha felemeli, majd őt meg foja a rendőrség büntetni, és a média, bíróság meg fogja hurcolni.
Jogos védelmi helyzetben? Igaz, még úgy is előfordulhat...

Viszont akkor sem lenne szabad minden önvédelmi ösztönt feladni. Ha neked mennek, védd magad, üss vissza! Nem lehet úgy kimenni az utcára, hogy ha esetleg megtámadnak, akkor majd megvédenek a rendőrök! Mert valószínűleg nem így lesz (technikailag is kivitelezhetetlen), és akkor marad a bújás meg a futás?
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 575
11 177
113
Kevered a szezont a fazonnal és csúsztatsz és félremagyarázod a helyzetet jókora irány és kronológiai zűrzavarral a fejedben...

Aki "nagymagyarozik" ott már alapban baj van a toronyban... minket irtottak, erre emlékezni neked valami önsorsrontó nagymagyarozás a válaszod büszkén felülve a kötelező történelmi félremagyarázás hintójára....

Milyen könnyű álláspont ez az "ez se meg az sem tetszik" csak éppen nem a valós helyzetet tükrözi.
Azt gondolsz, amit csak akarsz, különösképp nem érdekel.
Szerintem ez egy tipikus nagymagyarozós, neonáci megemlékezés. Valahogy nem érzem, hogy több százezer deportált és meggyilkolt zsidó származású honfitársunk miatt is ekkora hisztit csapnál…
Ha nem tudsz azonosulni az álláspontommal, használd a “Moderátor értesítése” vagy az ignore funkciót.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Azt gondolsz, amit csak akarsz, különösképp nem érdekel.
Szerintem ez egy tipikus nagymagyarozós, neonáci megemlékezés. Valahogy nem érzem, hogy több százezer deportált és meggyilkolt zsidó származású honfitársunk miatt is ekkora hisztit csapnál…
Ha nem tudsz azonosulni az álláspontommal, használd a “Moderátor értesítése” vagy az ignore funkciót.
Valóban nem tudok, de jelentgetni sem a szokásom.
De a te érdeklődési irányod ebben a témában elég egyértelmű és elfogult.
Neverending Pc.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 544
45 106
113
Becsület napja - Szélsőjobboldali (nemzeti szocialista / hungarista / fasiszta) rendezvény az 1945-ös kitörésre emlékére. Évről évre máig megrendezésre kerül, többnyire a budai vár környékén (pl. Vérmező, Városmajor), ha jól tudom, a Magyar Nemzeti Arcvonal szervezésében. 100-200 embernél többet nem mozgat meg, és esélyes, hogy ezek egy része is Németországból érkezik.
D__AS20200208012-730x487.jpg

Igen, ők szélsőjobboldaliak, ha úgy tetszik nácik, és mint ilyenek, a rendőrség kitüntető figyelmét élvezik. (Egykori vezetőjükhöz, Győrkös Istvánhoz sem véletlenül mentek ki a rendőrök házkutatási célból...)

Kitörés túra - Az 1945-ös kitörés emlékére kiírt éjszakai teljesítménytúra, ami szintén minden évben megrendezésre kerül, és amin rendszeresen részt vesz a fentebb említett 100-200 fő egy része is. (A másik fele meg elmegy éjszakai exkluzív NS-koncertre valami privát helyre.) De nem ők szervezik, nem ők bonyolítják le, sőt, a "Becsület napja" résztvevői gyakorlatilag el is tűnnek a túrázók kb. 3000-es tömegében.
Akik között szintén vannak jobboldali, sőt, horrible dictu, szélsőjobboldali nézeteket vallók, de szép számmal vannak mérsékeltek, politikával nem is foglalkozók, baráti társaságok, mi több, idősebbek, családosok, gyerekek, stb. És persze katonai hagyományőrzők, a legnagyobb számban az egykori Magyar Királyi Honvédség egyenruháiban, de a sok német egyenruhás mellett vannak szovjet, sőt, amerikai uniformisba bújt hagyományőrzők is. A többség viszont sima túracuccos túrázó. Vannak, akik futva teszik meg a távot, mások meg iszogatva, beszélgetve. (Én háromszor voltam, emlékeim szerint a jános-hegyi ellenőrzőpont pl. minden évben szovjet tematikájú volt, egyszer még egy szovjet páncéltörő ágyút is felvontattak a szervezők a raj-GAZ mellé.)

Kitores.jpg


A Kitörés túra pont annyira szélsőjobbos rendezvény, mint bármely világháborús hagyományőrző rendezvény, hadijáték, vagy emléktúra. Igen, nyilván több széljobbos világnézetű embert vonz, mint a Budapest Pride vagy az OZORA fesztivál, ahogyan a kecskeméti repülőnapon vagy a Kurultájon is több "jobbos" lesz, mint egy woke szobordöntögető-happeningen, a máriapócsi cigánybúcsún, vagy akár a Balaton Sound-on. És ez így rendben is van.

Sajnos a többség pontosan úgy van ezzel is, mint az egyszeri újságíró a lánctalpas harcjárművekkel; neki az mind tank. Mindegy, hogy MNA-tag vagy hagyományőrző, túrázó vagy haditechnikabolond - nekik ez mind náci. Ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni. Lehet dagasztani a sarat Salazartól Banderáig, de fölösleges.

Azt viszont nem lehet büntetlenül hagyni, hogy bármely indíttatású szélsőségesek véletlenszerűen gyilkoljanak meg olyanokat, akiket első blikkre ellenségüknek néznek. A random cigánygyilkosságok pont olyan tűrhetetlen bűncselekmények voltak, mint a tegnapi gyilkossági kísérlet Budán. (Csoportosan elkövetett gyűlöletbűncselekmény közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel létfontosságú testrészen súlyos sérüléseket okozva (magyarán szerencsétlen tagnak viperával verték véresre a fejét!))
A dolog azért igazán meredek, mert az áldozatnak nemhogy a Becsület napjához, de valószínűleg még a Kitörés túrához sem volt semmi köze. Egy dohánybolti alkalmazott volt, szerintem öltözködésre sem széljobbos, de gondoljunk már bele, itt tartunk, hogy öltözködési alapon vannak agyonverhető emberek?

Továbbá, nem csak rendvédelmi, de nemzetbiztonsági szempontból is tűrhetetlenné válik az eset, ha azt tényleg külföldről behívott csapat követte el, és ha tényleg külföldi verőlegényekből verbuvált szabadcsapatok cirkálnak most a magyar főváros utcáin. Ugyanis ha ennyiben hagyják (hagyjuk), akkor innentől ez egy használható eszköz lesz: Szélbalos, sötétzöld, vagy fene tudja miféle ultrákat utaztatni Budapestre - ilyen eszközökkel már összejöhet egy Majdan nálunk is!

antifa_hooligans_by_gluehead_d8wjzuw-fullview.jpg


Szóval ezt a csírájában el kell fojtani, lehetőleg a Rendőrségnek, vagy, ha nekik nem megy, akkor akár a Betyár Seregnek is, de tulajdonképpen bármely jóérzésű, ütőképes haza formációnak. Ennek is, annak is: Jó vadászatot!

(Az mondjuk több, mint kínos, amikor betyárok sírnak rendőri védelemért és magukat világháborús katonák utódainak vallók nem képesek összezárni és fölemelni a túrabotot vagy legalább egy fél téglát a saját védelmük érdekében.)
Szívemből szóltál!

Ez így nemzetbiztonsági kockázat, szerintem most ezzel pl. tesztelik az országot kb.
Nagyon észnél kell lennünk, mert sem alul, sem túlreagálnunk nem szabad, mindkét esetben hibáznánk.

Ezeket meg kell fogni, lehetőleg gyorsan, és példát statuálni, de úgy, hogy ne tudják ránk húzni hogy itt mindenki fehér felsőbbrendűség hívő náci, és le kell verni Magyarországot mint vak a poharat, egy NATO rendfenntartó erő keretében!

Ésszel gyerekek!
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 961
18 491
113
Azt gondolsz, amit csak akarsz, különösképp nem érdekel.
Szerintem ez egy tipikus nagymagyarozós, neonáci megemlékezés. Valahogy nem érzem, hogy több százezer deportált és meggyilkolt zsidó származású honfitársunk miatt is ekkora hisztit csapnál…
Ha nem tudsz azonosulni az álláspontommal, használd a “Moderátor értesítése” vagy az ignore funkciót.

A megemlékezés egy űrt tölt ki. Mivel Budapest hősies védelme és a kitörés, egy fontos hadtörténeti esemény volt hazánk világháborús részvételében. Itt a probléma elsősorban az ,hogy a hivatalos magyar állam nem emlékezik meg hivatalosan a fővárosi harcok befejezéséről, a kitörésről. Pedig a kitörők egy része magyar katona volt, a főváros ostroma, meg ugye a mi fővárosunk ostroma volt.
A teljesítménytúra, ott már a részvevők létszáma, összetétele alapján is, inkább sport és hagyományőrzés, mintsem egy szélsőjobbos megemlékezés.
Szerintem annyit kell a történettel nyilvánosan foglalkozni ,mint amennyit minden évben foglalkoznak vele. Megemlítik a sajtóban, hogy megtörténet. Egy napos hír.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 961
18 491
113
Szóval ezt a csírájában el kell fojtani, lehetőleg a Rendőrségnek, vagy, ha nekik nem megy, akkor akár a Betyár Seregnek is, de tulajdonképpen bármely jóérzésű, ütőképes haza formációnak. Ennek is, annak is: Jó vadászatot!

Itt a rendőrség végre megmutathatná, hogy van erő. mivel elsősorban nem a hazai közélet szereplői, hanem mindenféle jött ment, kommunista, liberális, világmegváltó, meg környezetvédő, stb., bajkeverő érkezik ide. Évente jól meg kellene verni őket, de alaposan. Aztán szép lassan elmenne a kedvük attól hogy ide tolják a képüket.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 575
11 177
113
A megemlékezés egy űrt tölt ki. Mivel Budapest hősies védelme és a kitörés, egy fontos hadtörténeti esemény volt hazánk világháborús részvételében. Itt a probléma elsősorban az ,hogy a hivatalos magyar állam nem emlékezik meg hivatalosan a fővárosi harcok befejezéséről, a kitörésről. Pedig a kitörők egy része magyar katona volt, a főváros ostroma, meg ugye a mi fővárosunk ostroma volt.
A teljesítménytúra, ott már a részvevők létszáma, összetétele alapján is, inkább sport és hagyományőrzés, mintsem egy szélsőjobbos megemlékezés.
Szerintem annyit kell a történettel nyilvánosan foglalkozni ,mint amennyit minden évben foglalkoznak vele. Megemlítik a sajtóban, hogy megtörténet. Egy napos hír.
Ahogy azt korábban már jeleztem, a teljesítménytúrával maximálisan tudok azonosulni. Azzal is, hogy a magyar honvédekre emlékezzünk.
Viszont némely köré települt csoportosulással már nem.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 544
45 106
113
Ahogy azt korábban már jeleztem, a teljesítménytúrával maximálisan tudok azonosulni. Azzal is, hogy a magyar honvédekre emlékezzünk.
Viszont némely köré települt csoportosulással már nem.
Egyértelműen igazad van!

A helyi Azovosokat én sem komálom, akkor sem ha épp nem Banderisták, hanem Hungaristák elvakult módon, de azért mégse járja már, hogy jön egy csapat faszcimbáló német/holland/ROMÁN/bármilyen külföldi hülyegyerek/gyökér, és randomra levadásznak akár Magyar Nemzeti Arcvonalas kemény hazai széljobbert, hátulról falkában, full OK nélkül!

Ez ha igaz, még csak nem is az volt akit itt levertek, hanem egy militiaristább kinézetű random akárki. Kb. lehettem volna én is, néha hasonló cuccokban járkálok. Vagy bármelyik random vadász innentől veszélyben van, ha kényelmes cuccba megy be a városba, mert ez nem fér bele az antifának?

Ha ezt nem oldja meg a rendőség de kurva gyorsan, akkor itt hamar a harmincas évek Németországa lehet, ahol a kommancsokkal összeütnek majd rendszerint a rend párti SA legények. Ha ilyen lesz, mindenféle ideológia mentesen, pusztán rend és hazaszeretet miatt, én biztos hogy a barna inges vonalon fogom suhogtatni a bárszéket!!!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 544
45 106
113
Tudod az a baj, hogy ha felemeli, majd őt meg foja a rendőrség büntetni, és a média, bíróság meg fogja hurcolni.
Jogos védelmi helyzetet is ismer a BTK, nem csak önvédelmit. A gond ott van, hogy mit veszel elő ilyenkor. Pl. egy viperával megvédesz valakit, előállítanak közbiztonságra veszélyes tárgy birtoklásáért azonnal. Ez mondjuk egy hivatásosnak kb. game over azonnal, mehetesz a picsába zöldségesnek. Nekem mondjuk igen nagy érvágás lenne.

Nagyon keményen mérlegelni kell, hogy mikor mi éri meg, és mi nem. Mivel nagyjából tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, azért nálam van, de nem sok esetben venném elő.

A legtöbb esetben futni kell ha lehet igen. Ha nincs más megoldás, akkor viszont a lehető legkeményebb célponttá válni, amit tudsz gátlástalanul felhasználni a környezetedben, széket, asztalt, táskát magad elé, ha fegyveresek akkor mehet a vipera, ami kifér a csövön.

Én úgy vagyok, inkább az én ügyvédem magyarázkodjon a családjuk előtt a bírónak, mint fordítva!