[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 457
113




 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Valld be, hogy legalább ilyenkor azért felröhögsz a monitor előtt! :cool:
Azon elgondolkodtál már, hogy ha esetleg maguk nem is bírnák az anyagháborút, akkor Kína, Észak-Korea, Irán kinek az oldalára fog állni?
Ha elfogynak Prigozsin börtöntöltelékei (valahol óriási ötlet ez, egyszerre két legyet ütnek agyon), akkor szerinted mennyire lesz bonyolult észak-koreaiakat felbérelni? Nekik mindig is ott lesznek a valutáért feláldozható tömegek. Akik meg ráadásul fanatizálva fognak kimenni a harcmezőre, a lesajnáltak "majdmostmegmutatjuk" attitűdjével.

Volt is már erről szó a korábbi hírekben, hogy zsoldosként való bevetésüket már most is tervezik.
kina is csak szorakozik az oroszokkal. eszak korea iran meg mar most is az oroszok oldalan van.
es az oroszoknak is nagyon jo lesz kinai gyarmatnak lenniuk, ok is biztos orulnek neki, ha oda kell adniuk sziberiat par alkatreszert meg gombokert.


a szovjetunio is csak amcsi segitseggel tudta legyozni a nemeteket.

iranban a rezsim nem all valami stabil labakon es iran sem termeszetes szovetsegese az oroszoknak.

prigozsin toltelekjei mar elfogytak a sittrol nem akarnak mar annyira sokan menni, be is fejeztek a toborzast.

az anyaghaborut pedig az usa jobban birja mint barki mas, es nem is kell nekik annyit gyartani, mint az oroszoknak,
egyszeruen nem jon ki a matek, a vedekezo mindig eloynben van, kijevet mar nem is probaljak bevenni az oroszok, prigozsin most nyilatkozta, hogy a donbasz luhanszk is meg harom ev.

de nezzuk reszletesen :

Letszam :
most eloszor lesznek pariban letszamban az oroszok az ukranokkal a fronton, de a tamadashoz 3:1, kiepitett allasok ellen 5: 1 foleny kell, matek szerint ez nincs meg az oroszoknak.
szoval letszamot buktak a muszkak.

Anyag:
anyagban tobb van a muszkanak, tank, jarmu stb, itt folenyben vannak az oroszok sajnos.

ezen belul legiero : egyik sem tudja erdembne bevetni, ez deny mindket fel szamara, max nem iranyitott tuzersegnek hasznaljak mindkt oldalon a gepeket.

ezen belul dronok raketak :
oroszok folenyben, mar csak azert is mert az ukranok nem tamadnak varosokat oroszfoldon. de van eleg celpont most ukrajnan belul is.

Viszont a nyugati cuccok minosege, hiaba kevesebb de kis mertekben ellensulyozni tudja mennyiseget, Kijev alatt peldaul a javelinek, himars az orosz utanpotlast, apache helikopterek helyi szinten tudnak gondot okozni az orosznak.

Hirszerzes :
ezt nem kell magyarazni, mar ott kiderult hogy szar az orosznak, amikor orosz TEK-esekkel akartak bevenni kijevet,meg diszegyenruhat csomagoltattak a bevonulokkal tavaly ilykor.
az ukran oldalon meg ott van az USA, a JSTAR, a starlink, sentry, stb-vel, amit az oroszok majd 2055-re fognak reszleteiben tudni lemasolni.

Moral :
az ukranok a hazajukat vedig, a tuloldalon pedig bortontortelekek es baskirok vannak.

szoval az oroszoknal csak kellene meg +felmillio ember ha azt a kijevet komolyan gondoljak.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ritka nagy sz*rban lehetnek az ukránok ha wilson elővette az adambertok altját propit tolni.

Mondjuk már a BBC is az oroszok győzelméről ír:


ukrán lőszerraktár, Ugledar


TOS-1 ugyanott (meg asszom 2 napja a T-90M pár is itt dolgozott)

Ők így győznek.


EU éppen Dubajt akarja megszankciózni, erre is mi fogunk rábaxni...


Orosz tank drón irányzással kiiktatja a pihenő ukránokat


Szétkapott ugrán Uragan (Oryx-on gondolom fent van 3 irányból fotózva oroszként)


A legalább 15* lemészárolt VDV-sek Kremennajánál tisztítanak.


2oD9oSZ.jpg



Bakhmut-ból olyan pletykák szivárognak, hogy már csak altisztek maradtak az embereik mellett, jó ukrán szokás szerint a tisztek leléptek míg lehetett.


A front több szakaszán pedig már kezdenek kifogyni az eddig tüzérség pótléknak használt 120mm-es aknavető lőszerekből (dzsihad mobillal is viszonylag gyorsan mozgatható), egyre többször kényszerülnek arra, hogy az amerikai segélyből kapott 60+ éves 60mm-es aknavetőket használják amik közül rengeteg besül.


Egyre több helyen olvasni, hogy az Ohiói vegyi katasztrófa mértéke a Csernobilihez mérhető... Ennek elterelésére kapóra jött nekik a kínai ballon.
Azt is olvasni, hogy ez annak az eredménye, hogy USA az Északi áramlat felrobbantásával megdöntött egy korábbi tabut "semleges" fél infrastruktúrájának rombolásáról.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Musk elküldött egy jenki asztronautát a csába, aki mélyre cumizza a hoholokat.
Scott Kelly amerikai űrhajós írt Musknak, mondván, hogy a Starlinksre szükség van "egy népirtó invázió elleni védekezéshez".

Musk korábban azt írta, hogy nem akarja megengedni a harmadik világháborút, ezért korlátozta a műholdak használatát. Kelly válaszul felszólította a Starlinket, hogy "állítsák vissza a teljes működőképességet".

"Egy népirtó invázió elleni védekezés nem támadás. Ez a túlélés" - írta.

Musk azt válaszolta, hogy elég okos ahhoz, hogy "ne nyelje le a propaganda szarságot".
Sírjatok, hoholsimogatók, sírjatok.

Austria will not train Ukrainian military to operate Leopard 2 tanks - Defense Minister Claudia Tanner
De a német agyhalottak már elkezdték

Az eu a Wagnert is szankciózni akarja xDD

☝️☝️☝️☝️☝️☝️
❗️ A február 11-12-i ukrajnai orosz katonai művelet legfontosabb eseményei

▪️Az orosz csapatok legalább három ellenséges létesítményre csaptak le Harkovban.

A Szlobodszkij kerületben az AFU személyzeti állomását a Novaja Posta bázisán találták el.

▪️Az ukrán egységek ismét ágyúzták a Kurszki régió Szudzsanszkij kerületét.

Guevo faluban tüzérségi tűz érte az építők egy csapatát: egy ember meghalt, több civil megsebesült.

▪️Belgorod térségében az ellenség a határ menti lakossági központokra is csapást mért.

Sebekinóban és Novaja Tavolzsankában lakóházak és civil infrastruktúra sérült meg: legalább három civil megsérült.

▪️Kupyanszk térségében az orosz csapatok tovább fejlesztik offenzívájukat: létrehozták az ellenőrzést Hryanykivka északi külterülete felett.

Az ukrán egységek feladták védelmi állásaikat Dvorichnéban, mivel nem tudtak ellenállni a támadásnak.

▪️Bahmuttól északra a Wagner PMC rohamcsoportok felvették az irányítást Kraszna Hora felett.

A település felszabadítása az ellenség védelmének áttörését kell, hogy eredményezze Paraskoviivkában.

▪️Délnyugat felé az orosz csapatok az AFU védelmi vonalak felé haladnak Sztupocski és Csasziv Jar irányába.

Ugyanakkor Krasznében összecsapások vannak: az ellenség makacsul ellenáll, de továbbra is elveszíti pozícióit a faluban.

▪️Elkezdődtek a harcok Odessza irányában: egy orosz haditengerészeti drón támadta meg a zatokai vasúti hidat.

A Fekete-tengeren tartózkodó frontbombázók legénysége négy légibombát dobott a Zminyi-szigeten lévő AFU állásokra.
#emésztés #Oroszország #Ukrajna #videó
@rybar

*Ha támogatni szeretné projektünket, ezt az űrlapot használhatja

Az usa terroristakat kepez ki

Ramzan Kadyrov (kizárólag a #60. percben) beszélt a fegyverről, amelyet kifejezetten Zelenszkijnek tartogat. Hogy lelője magát, mint Hitler:

“Még nekem is van trófeás pisztolyom, szándékosan vettem el. Van egy pisztoly, amiből Hitler lelőtte magát, egy Mauser. Itt van egy másik - egy trófea, a parancsnokok hoztak nekem, egy igazit. Bízhatok Zelenskyben, hogy lead magára egy lövést.

'Töltött?'

– Töltve van, igen

– Zelenszkijnek?

- Zelenskynek kifejezetten tartok egy trófeát. Ezt elküldöm neki, hogy méltó lépést tegyen. Amiért megölte a népét. Nincs becsülete és nincs lelkiismerete…”
 

KissA1981

Active Member
2017. szeptember 28.
26
130
28
kina is csak szorakozik az oroszokkal. eszak korea iran meg mar most is az oroszok oldalan van.
es az oroszoknak is nagyon jo lesz kinai gyarmatnak lenniuk, ok is biztos orulnek neki, ha oda kell adniuk sziberiat par alkatreszert meg gombokert.


a szovjetunio is csak amcsi segitseggel tudta legyozni a nemeteket.

iranban a rezsim nem all valami stabil labakon es iran sem termeszetes szovetsegese az oroszoknak.

prigozsin toltelekjei mar elfogytak a sittrol nem akarnak mar annyira sokan menni, be is fejeztek a toborzast.

az anyaghaborut pedig az usa jobban birja mint barki mas, es nem is kell nekik annyit gyartani, mint az oroszoknak,
egyszeruen nem jon ki a matek, a vedekezo mindig eloynben van, kijevet mar nem is probaljak bevenni az oroszok, prigozsin most nyilatkozta, hogy a donbasz luhanszk is meg harom ev.

de nezzuk reszletesen :

Letszam :
most eloszor lesznek pariban letszamban az oroszok az ukranokkal a fronton, de a tamadashoz 3:1, kiepitett allasok ellen 5: 1 foleny kell, matek szerint ez nincs meg az oroszoknak.
szoval letszamot buktak a muszkak.

Anyag:
anyagban tobb van a muszkanak, tank, jarmu stb, itt folenyben vannak az oroszok sajnos.

ezen belul legiero : egyik sem tudja erdembne bevetni, ez deny mindket fel szamara, max nem iranyitott tuzersegnek hasznaljak mindkt oldalon a gepeket.

ezen belul dronok raketak :
oroszok folenyben, mar csak azert is mert az ukranok nem tamadnak varosokat oroszfoldon. de van eleg celpont most ukrajnan belul is.

Viszont a nyugati cuccok minosege, hiaba kevesebb de kis mertekben ellensulyozni tudja mennyiseget, Kijev alatt peldaul a javelinek, himars az orosz utanpotlast, apache helikopterek helyi szinten tudnak gondot okozni az orosznak.

Hirszerzes :
ezt nem kell magyarazni, mar ott kiderult hogy szar az orosznak, amikor orosz TEK-esekkel akartak bevenni kijevet,meg diszegyenruhat csomagoltattak a bevonulokkal tavaly ilykor.
az ukran oldalon meg ott van az USA, a JSTAR, a starlink, sentry, stb-vel, amit az oroszok majd 2055-re fognak reszleteiben tudni lemasolni.

Moral :
az ukranok a hazajukat vedig, a tuloldalon pedig bortontortelekek es baskirok vannak.

szoval az oroszoknal csak kellene meg +felmillio ember ha azt a kijevet komolyan gondoljak.
"apache helikopterek (??? WTF? LoL :)) helyi szinten tudnak gondot okozni az orosznak." --> Az ilyen mondatokkal teljesen hitelteleníted a véleményedet, pedig sok ideig tarthatott lepötyögni...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Valld be, hogy legalább ilyenkor azért felröhögsz a monitor előtt! :cool:
Azon elgondolkodtál már, hogy ha esetleg maguk nem is bírnák az anyagháborút, akkor Kína, Észak-Korea, Irán kinek az oldalára fog állni?
Ha elfogynak Prigozsin börtöntöltelékei (valahol óriási ötlet ez, egyszerre két legyet ütnek agyon), akkor szerinted mennyire lesz bonyolult észak-koreaiakat felbérelni? Nekik mindig is ott lesznek a valutáért feláldozható tömegek. Akik meg ráadásul fanatizálva fognak kimenni a harcmezőre, a lesajnáltak "majdmostmegmutatjuk" attitűdjével.

Volt is már erről szó a korábbi hírekben, hogy zsoldosként való bevetésüket már most is tervezik.
Gyalogos szinten ráadásul én úgy tudom, az É-Koreaiak brutál kemények. Biztosan el vannak maradva a high techben, de azért az egy katonaállam, szívósak, fegyelmezettek, igénytelenek, kurva sokan katonának vannak nevelve egész életükben. Az az emberanyag nem tréfa, ami onnan ide jöhet adott esetben, szerintem sok nyugati elit katonának rá tudnák fagyasztani pl. épület vagy lövészárok harcászatban az arcára a mosolyt. Én hallottam még a szockó idejéből anekdotákat róluk, állítólag kemények mint a beton.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 784
14 198
113
Az Amerikai Védelmi Minisztérium egy javaslatot készit hogy az Ukrajnában 2022 előtt aktívan működő, amerikai speciális műveleti csapatok – ( kommandósok és hírszerzők) újra aktivizálják magukat a speciális 2012-es műveleti terv végrehajtásának folytatására (meg szerintem sok másra is).

Erről a Washington Post írt részletesen:

Szerintem ezek az ügynökök, csapaotok most is ott vannak, csak lapítanak a parancs értelmében. Ukrajnába azért ilyen körülmények között nem lehet észrevétlenül embereket oda "visszatelepíteni" hiszen az idegenek egy ilyen helyzetben azonnal lelepleződnének.

Ez viszont azt jelentené hogy maga Amerika szolgáltatott most írásos bizonyítékot egy "szuverén" ország belügyeibe való beavatkozásról.
Nem kell meglepődni, ezen hálózatok felépítése kiépítése már vagy 100 évvel ezelőtt megkezdődött, ezért van az hogy az ukrán lakosság körében még ma is a dollár az istenített fizetőeszköz, Euróban nem kötnek pld ingatlan adás vételt (nem jellemző).
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
744
7 505
93
Gyalogos szinten ráadásul én úgy tudom, az É-Koreaiak brutál kemények. Biztosan el vannak maradva a high techben, de azért az egy katonaállam, szívósak, fegyelmezettek, igénytelenek, kurva sokan katonának vannak nevelve egész életükben. Az az emberanyag nem tréfa, ami onnan ide jöhet adott esetben, szerintem sok nyugati elit katonának rá tudnák fagyasztani pl. épület vagy lövészárok harcászatban az arcára a mosolyt. Én hallottam még a szockó idejéből anekdotákat róluk, állítólag kemények mint a beton.
Őket is ugyanúgy fogja a golyó... DE:

Egyébként pont a szövetséges, vagy szimpatizáns osrszágok "önkénteseinek" hiánya jelzi hogy nincsenek még xarban az oroszok...
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 899
21 402
113
kina is csak szorakozik az oroszokkal. eszak korea iran meg mar most is az oroszok oldalan van.
es az oroszoknak is nagyon jo lesz kinai gyarmatnak lenniuk, ok is biztos orulnek neki, ha oda kell adniuk sziberiat par alkatreszert meg gombokert.


a szovjetunio is csak amcsi segitseggel tudta legyozni a nemeteket.

iranban a rezsim nem all valami stabil labakon es iran sem termeszetes szovetsegese az oroszoknak.

prigozsin toltelekjei mar elfogytak a sittrol nem akarnak mar annyira sokan menni, be is fejeztek a toborzast.

az anyaghaborut pedig az usa jobban birja mint barki mas, es nem is kell nekik annyit gyartani, mint az oroszoknak,
egyszeruen nem jon ki a matek, a vedekezo mindig eloynben van, kijevet mar nem is probaljak bevenni az oroszok, prigozsin most nyilatkozta, hogy a donbasz luhanszk is meg harom ev.

de nezzuk reszletesen :

Letszam :
most eloszor lesznek pariban letszamban az oroszok az ukranokkal a fronton, de a tamadashoz 3:1, kiepitett allasok ellen 5: 1 foleny kell, matek szerint ez nincs meg az oroszoknak.
szoval letszamot buktak a muszkak.

Anyag:
anyagban tobb van a muszkanak, tank, jarmu stb, itt folenyben vannak az oroszok sajnos.

ezen belul legiero : egyik sem tudja erdembne bevetni, ez deny mindket fel szamara, max nem iranyitott tuzersegnek hasznaljak mindkt oldalon a gepeket.

ezen belul dronok raketak :
oroszok folenyben, mar csak azert is mert az ukranok nem tamadnak varosokat oroszfoldon. de van eleg celpont most ukrajnan belul is.

Viszont a nyugati cuccok minosege, hiaba kevesebb de kis mertekben ellensulyozni tudja mennyiseget, Kijev alatt peldaul a javelinek, himars az orosz utanpotlast, apache helikopterek helyi szinten tudnak gondot okozni az orosznak.

Hirszerzes :
ezt nem kell magyarazni, mar ott kiderult hogy szar az orosznak, amikor orosz TEK-esekkel akartak bevenni kijevet,meg diszegyenruhat csomagoltattak a bevonulokkal tavaly ilykor.
az ukran oldalon meg ott van az USA, a JSTAR, a starlink, sentry, stb-vel, amit az oroszok majd 2055-re fognak reszleteiben tudni lemasolni.

Moral :
az ukranok a hazajukat vedig, a tuloldalon pedig bortontortelekek es baskirok vannak.

szoval az oroszoknal csak kellene meg +felmillio ember ha azt a kijevet komolyan gondoljak.
BitesizedEnchantedAnkolewatusi-max-1mb.gif
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 015
113
Őket is ugyanúgy fogja a golyó... DE:

Egyébként pont a szövetséges, vagy szimpatizáns osrszágok "önkénteseinek" hiánya jelzi hogy nincsenek még xarban az oroszok...
.
.
Bohóckodás az egész, kb mintha a cirkuszi zsonglőrt nézem, majd ebből megállapitom, hogy ezek a magyarok kurvaügyesek mind. :)
.
0.12-0.13 körül amikor kalapáccsal elvileg rávág a karjára, és azzal töri el alatta a cserepeket.... hááát.... a Nagyfőnöknek kellett a cirkusz, de ezt szerintem nem is élesben csinálták, mert ha a kalapácsos tényleg odaver, és egy igazi fémkalapáccsal, ahogy látszólag teszi, akkor az az alkar nehezen úszná meg törések nélkül. Ez nem edzettség kérdése, sima biológia. A kalapács is inkább csak gumi lehetett, ill a cserepek is preparálva lehetettek. Másiknak is, látszólag ráver a keze hátára, ha tényleg odaver egy fémkalapáccsal, a keztőcsontok repkednének szanaszét, oda mit tud gyúrni bárki is??
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 730
30 256
113

Térképen mutatjuk, hol indulhatnak újabb hadműveletek a háborúban​


Szerintem még mindig az lenne a legjobb, ha az Oskol folyó jobb partján megindulnának dél felé, Kupjanszk>Lyman útvonalon.
Vöröshegy
Artyi
Seversk zseb...
Átverés...
Seversk felé...
Ahogy korábban gondoltam...
Tótocski-polanszki
Paki-ukri paktum
Fehéroroszok...
Artyi lezárás...
USA helping...
Auszik alkusznak...
Mariinka
Artyi
Avdiivka
Polákia...
Összfogl.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 635
113
Szerintem még mindig az lenne a legjobb, ha az Oskol folyó jobb partján megindulnának dél felé, Kupjanszk>Lyman útvonalon.
Vöröshegy
Artyi
Seversk zseb...
Átverés...
Seversk felé...
Ahogy korábban gondoltam...
Tótocski-polanszki
Paki-ukri paktum
Fehéroroszok...
Artyi lezárás...
USA helping...
Auszik alkusznak...
Mariinka
Artyi
Avdiivka
Polákia...
Összfogl.

Nem szerintem a legjobb, ha a lehető leglassabban haladnak, hogy az ukránok öntsék bele a darálóba a tartalékokat. Mindig csak annyit kell haladniuk, amennyit éppen muszáj.. fent kell tartaniuk az ukránoknak azt a hitét, hogy ha bevonják a tartalékokat, akkor nyerhetnek.
Igazából mást sem nagyon tehetnek.

Ausztria nem képez harckocsizókat:

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 357
45 542
113

Üzentek az ukránok az EU-nak: Vigyázzanak a csatlakozásunkkal kapcsolatos negatív üzengetésre​

Ukrajna európai és euroatlanti integrációjáért felelős miniszterelnök-helyettese már nagyon siettetné a csatlakozást.
Olha Sztefanisina, Ukrajna európai és euroatlanti integrációjáért felelős miniszterelnök-helyettese úgy véli, „minden nagyobb akadály elhárult” az előtt, hogy Kijev megkezdhesse a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval. A Financial Timesnak nyilatkozva azt mondta: szerinte ezek a tárgyalások már idén megkezdődhetnek, mivel a kijevi vezetés „nagyon gyorsan”teljesíti Brüsszel követelményeit.
Nehezményezte ugyanakkor, hogy egyesek tagállamok „nem akarják, hogy döntésre kényszerítsék őket” az ügyben, míg más tagállamok „a Nyugat-Balkán helyzetét látják a mi csatlakozásunkban, és attól félnek, hogy évtizedeik el fog húzódni az ügy”.
Határozottan felszólítom az európai vezetőket és hivatalnokokat, hogy nagyon vigyázzanak a (csatlakozásunkkal kapcsolatos) negatív üzengetésre”
– mondta Sztefanisina.

Szijjártó Péter Belaruszba utazott​

„Nyilván sokan fognak támadni a látogatás miatt, de a mi álláspontunk egyértelmű: a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.
Minszkben tárgyal hétfőn Szijjártó Péter, ezt maga a tárcavezető közölte hivatalos közösségi oldalán. Mint írja:
„Magyarország azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború meghosszabbodásának vagy eszkalációjának kockázatával járnak. Ezt a béke álláspontot fogom képviselni a mai minszki tárgyalásaimon is.
Nyilván sokan fognak támadni a látogatás miatt, de a mi álláspontunk egyértelmű: a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani.
Ha nem így cselekednénk, akkor a békére való felhívás üzenetét ma sem tudnám átadni” – fogalmazott Szijjártó.

Stoltenberg NATO-főtitkár mai sajtótájékoztatójának főbb pontjai:

A NATO egy virtuális hálózatot hoz létre, amely egyesíti a polgári és katonai műholdak hírszerzési adatait.
A szövetség úgy véli, hogy az Egyesült Államok feletti azonosítatlan léggömbök Kína és Oroszország bővülő hírszerzési műveletének részét képezik.
A NATO "logisztikai háborúnak" tekinti az ukrajnai konfliktus jelenlegi szakaszát, és szükségesnek tartja, hogy gyorsan szállítsanak felszerelést és lőszert Kijevbe.
A NATO-országok Ukrajnába történő lőszerszállításai gyakran meghaladják gyártási kapacitásukat; A Szövetségnek bővítenie kell a termelést.
A NATO koordinációs központot hoz létre a szövetség országai tenger alatti kábeleinek és csővezetékeinek védelmére.